חברים אני מתלבט!

זיכרון קצר

הבעיה הגדולה בדמוקרטיה הישראלית היא שאף אחד לא זוכר מה היה המצב לפני כמה שנים ואפילו כמה חדשים. הדבר שהכי מעניין זה, לדוגמא, עמיר פרץ וסדר היום ה"חברתי כלכלי". כמה מתומכיו של פרץ מבינים שהסיבה היחידה לכך זאפר לדבר על נושאים חברתיים היא ששרון פתר את בעיית הטרור? כמה חושבים על זה שאם חס ושלום היה פרץ בשלטון אז עד היום היינו ממשיכים לסבול עשרות הרוגים בכל חודש? האם מישהו רוצה שפרץ יהיה ראש ממשלה כשתיפתח האינטיפדה הבאה (אולי על ידי ערביי ישראל)? או כשמטחי קטיושות וקסאמים יעופו על אשקלון וכפר סבא? והאם מישהו ממי שמחליט שלא להצביע הפעם שינוי מבין שבממשלה הבאה יחזור "חוק משפחות ברוכות ילדים"? ויחזרו ההקצבות לחרדים לגודלן המקורי (ואפילו יותר)? ויעלה שכר החינוך באוניברסיטאות? ויעלו המיסים יחד עם הקיצבאות לבטלנים?

ronen1981

New member
מעניין כמה אנשים מודעים שהמע"מ ירד.

אכן כאלו הם אנשים לא סתם העיסוק בפוליטיקה הוא כפוי טובה ורק שני סוגי אנשים בעיקר יכולים לעסוק בו אלו החדורים אידאולוגיה ואמונה בצידקת דרכם שלא צריכים שבחים של הזולת,ואלו המושחטים שדואגים לכיסם ולחוג הקרוב שלהם ,לצעריינו יש יותר מהאחרונים.

לפגיעה באנשים אתה קורא אידיאולוגיה?

ועוד בילדים? לא פלא שהציבור שונא אותכם. דרוש מהפך אמיתי במפלגה שלכם. ובסוף הוא יגיע, אל תדאג, בדיוק כפי שקרה בעבודה, כך יקרה גם אצלכם, תהיו חייבים בסוף להתאים את עצמכם לסדר היום החברתי החדש, או שפשוט תעלמו מהמפה. לכן חייבים לשמור אותכם כאופציה עתידית.

ETZ301

New member
אם אתה יושב מול המחשב בשבת

אני מאמין שאתה לא חרדי :). שתי משפחות רוצות להוליד ילד: 1.זוג צעיר עובד (הבעל מילואמניק מדי פעם) מנסה לצבור כמה פרוטות. והזוג רוצה להביא ילד לעולם. ומן הסתם הילד ישרת יעבוד. או בקיצור יספק לעצמו פרנסה ויתרום בצורה כלשהיא לסביבה. 2.הזוג השני עם 4 ילדים לא נתרם כלום למדינה הבעל מבלה בכולל ויושבים על קצבאות של המדינה. הילד מן הסתם יהיה כמו הוריו. האם אתה חושב שזה פייר שבמקרה מס' 2 הזוג יקבל פי 5 ממקרה מס' 1? אני לא מנסה לשחק באלוהים הרעיון רק להביא דוגמא, כן?

בתשובה לשאלתך

שתי המשפחות שהבאת כדוגמא אינן רלוונטיות, כיוון ש1.כמה זוגות צעירים ששני בני הזוג בהם עובדים יש כבר בישראל? הרי למצוא היום עבודה בישראל אפילו לאחד מבני הזוג, זו כמעט משימה בלתי אפשרית, ואם אתה מחפש להשתכר בכבוד ולא רק לגרד כמה לירות, זו בכלל משימה בלתי אפשרית, כי המעסיקים בישראל יעשו הכל כדי לרמות אותך ולהרוויח על חשבונך כמה שיותר. 2. להביא ילד לעולם במצב כזה כמו שנראית המדינה, לדעתי זה פשע, קודם כל כלפי הילד עצמו, שמביאים אותו לעולם כזה ומטילים עליו לחיות בעוני ומצוקה כשהאלטרנטיבה היחידה שעומדת מולו, זה הצטרפות לעולם הפשע כדי לשרוד. 3.ממתי ילדים אמורים לשרת ולעבוד ולספק לעצמם פרנסה? מי קבע את זה? אתה? ממש לא מקובל עלי ולא מתקבל על הדעת שילד במדינה מתוקנת יצטרך לעבוד ולפרנס את עצמו, מספיק שבמדינות עולם שלישי מנצלים את הילדים שם ככוח עבודה זול ומשלמים להם פרוטות, על סחורה שמכניסה למעסיקיהם המושחתים מיליוני דולרים, כמו למשל בתעשיית הנעליים והבגדים. 4. בדיוק כמו שהבאת את דוגמת הזוג השני עם 4 ילדים, ואני בטוח שהתכוונת לזוג של חרדים, כי חליונים לא לומדים בכולל, אפשר להציב מולם זוג חילוני עם 4 או יותר ילדים, ויש גם כאלה, כך שהדוגמא שלך כלל לא רלוונטית. מה שכן, אני מסכים איתך לגבי זה שמי שלומד בכולל ומתפלל כל היום במקום לעבוד ולשרת בצבא, לא תורם כלום למדינה, אבל זה הדבר היחיד שאני מסכים איתך לגביו. עכשיו, האם אני חושב שזה פייר שבמקרה מס' 2 הזוג יקבל פי 5 ממקרה מס' 1? לא אני לא מסכים שזה פייר, אך כיוון שמקרה מס' 2 אינו מקובל עלי, ומקרה מס' 2 כלל אינו רלוונטי כדוגמא, כך גם השאלה הזאת שלך לא רלוונטית.

אנדרי ז

New member
צביעות וחוסר הבנת הנקרא

תשתמש קצת בשכל, תאמין לי שזאת חוויה מספקת. הילד של החילונים ישרת את המדינה לכשיגדל. יש לך עוד הזיות חוץ מעבודת ילדים כמו בעולם השלישי? אתה אומר שלהביא ילדים לעולם זה פשע, אבל לעודד זאת ע"י קיצבאות מנופחות זה לא פשע. ממתי לשיטתך עידוד פשע (והרי אתה אמרת שזה פשע, לא אני) אינו נחשב לפשע בעצמו?

תאמין לי שאני משתמש בשכל יותר ממך

איזו הוכחה יש לך שהילד של החילונים ישרת את המדינה לכשיגדל? אתה מודע לזה שרוב המשתמטים מצה''ל מטעמי מצפון הם דווקא חילונים? מדובר שנערים ונערות שאינם מוכנים לשמוע אפילו על שירות לאומי. באיזו מדינה מתוקנת שמעת שחובתם של ילדים זה לעבוד ולפרנס את עצמם? במדינת הנצל את הילדים לעשיית כסף לעשירים? ונכון, אני מחזיק בדעה שלהביא ילדים לעולם כזה שרוצה רק לנצל אותם ולעשות רווחים על חשבונם, זה פשע כלפי הילדים עצמם, זאת בדיוק הסיבה שאני לא בעד להביא ילדים לעולם שכזה, לא בגלל קצבאות שאתה קורא להם מנופחות, אלא דווקא בגלל שלאנשים כאן אין לב ואין מצפון עד כדי כך שהם מסוגלים לקצץ בקצבאות ולהאשים ילדים בזה שהם טפילים, לזה אתה קורא עידוד פשע? אני קורא לזה צדק חברתי.

אנדרי ז

New member
ושוב

מישהו פה אמר שצריך להוציא את הילדים לעבודה בעוד ילדים? אתה ממש אוהב להתעסק בהמצאות, אולי תתחיל להוציא עליהן פטנטים.

ETZ301

New member
אני התכוונתי

לכך שהילד יפרנס את עצמו כשיגדל. מקרה מס' 2 אולי אינו מקובל עליך, אך די נפוץ בארצנו ולכן אמור להיות די רלוונטי.

קראת את מה שכתבת ?

"1.כמה זוגות צעירים ששני בני הזוג בהם עובדים יש כבר בישראל? הרי למצוא היום עבודה בישראל אפילו לאחד מבני הזוג, זו כמעט משימה בלתי אפשרית" משתמע מדבריך שבקרב צעירים האבטלה עומדת על 50%, ואפילו יותר, כי מכל זוג לפחות אחד מובטל. יש לך נתונים שיתמכו בטענה הזאת ?

jak44

New member
או ממתיק סוד

אגלה לך סוד כמוס והוא שכאשר יורד המעם רמת המחירים לצרכן יורדת באופן כללי וכך השכבות החלשות נהנות ממוצרים שמחירם ירד הורדת המע"מ מה לעשות מתאפשרת כנגד א. צמיחת המשק.ב. היוצרות של עודפי תקציב . מאידך אחזור כאן על עמדתי כי יש להתחיל באופן מידי במתן הטבות לאזרחים העובדים במישרות חלקיות ובשכר נמוך דרך מערכת היביטוח הלאומי ואני מדגיש העובדים ולהוסיף באופן מידי (גם דרך הביטוח הלאומי ) לפנסינרים מוגבלים וכ " לאזרחים שהם בגיל העבודה אין להוסיף אלא יש לעודדם לצאת לעבודה במיוחד לצעירים שביניהם.

לא כשיורד המע''מ ועולים דברים אחרים

כמו הלחם למשל שזה מצרך בסיסי בכל בית, מלבד בבתי העשירים. או החשמל, המיים, הטלפון, הארנונה, להמשיך?

אולי אם הייתם עושים אבחנה בין חרדים

לשאר העם, היום לא הייתם בכזו בעיה ולא הייתם בכזו דילמה, אבל לא השכלתם לעשות את האבחנה הזאת, והיום אתם משלמים את המחיר על זה, הציבור מעניש אותכם על זה. אולי להבא תלמדו מהטעות הזאת שיש לעשות הבחנה ולא לפגוע בכולם.

subotaj

New member
האמת אנשים כמוך מעלים לי את

המוטיבציה להצביע שוב לשינוי...

וגזענים כמוך פוגעים בשינוי

אני יכול לסלוח לך על שגיאות הכתיב המזעזעות, אבל יש התבטאויות בלתי נסלחות כמו מה שכתבת על החרדים: "גושי שומן האלה עם המיליון ילדים שלהם". זה סגנון שמתאים ל"דר שטירמר" בטאון המפלגה הנאצית. אני מצפה ממך לחזור בך מהתבטאות גסה, עלובת נפש ושוקעת ברפש זו.

subotaj

New member
באמת נראה לך? OMG כמה שאתה

פטתי. חבל ששינוי רק משחקים אותה קשוחים בקשר לחרידים. ואני מצרף לך לינק שתסכיל קצת.. מה ביעיני זה חרידי ואם אתה שואל למה אני כזה? התשובה פשוטה שתקתי מספיק. בערך כל החיים רק ספגתי וספגתי. לא עוד.

למעלה