חברויות וכבוד

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
חברויות וכבוד

קרה לכם פעם שפגעו בכם, באו וביקשו סליחה (אצלי זה לא היה באופן ישיר, אלא שלחו שליחים), אבל לא הייתם מסוגלים לסלוח או להבליג? או שאולי עשיתם חושבים ואמרתם לעצמכם, כבר עדיף בלעדיה/בלעדיו? לא יודעת לומר אם היו מבקשים ממני סליחה באופן ישיר ולא שולחים שליחים במקרה זה, אם הייתי סולחת, כי זה לא קרה וזה לא היה כך. יש לי חברה מהעבודה שפגעה בי בדרך כלשהי, שלחה אנשים עם רמיזות אם אני רוצה שהם ידברו איתה (חס וחלילה היא לא תאמר בפה שלם שהיא טעתה, כאילו אני לא מבינה רמזים ולמה האנשים מתכוונים). אני לא סלחתי, כי כשהמקרה היה טרי, הלב היה פגוע ופצוע, וככל שעבר הזמן ראיתי כמה שהבחורה לא שווה שאני אשלים איתה והערכתי אותה פחות ופחות כל פעם בגלל דברים ששמעתי עליה. האם קרה לכם דבר כזה? סלחתם? באיזה מקרה סלחתם? אם לא סלחתם, למה?

כן זה קרה לי

והרגשתי ממש רע עם זה ועם עצמי ככל שהזמן חלף יותר קטנונית זה גם כן היה בעקיפין היא שלחה לי אסמאסים שאמרו-אני מתגעגעת אליך אולי טעיתי אבל בעצם זה גם אשמתך וזה עצבן אותי וגם זה שלא דיברנו פנים אל פנים ואיכשהו הכל נגרר ומעולם לא השלמנו באמת זה היה לפני כמעט שנה

loving angel

New member
בדיוק היום........./images/Emo7.gif

נפגעתי מהחברה הכי טובה שלי. במשך שלושה ימים היא לא דיברה עם חבר שלה,כי הם רבו. אני זאת שהייתה שם בשבילה...שהיא בכתה אני בכיתי והיום שהם השלימו הייתי כל כך שמחה כי אני לא אוהבת שהיא עצובה. והיום הרגשתי ממש לבד...חג אהבה הייתי לבד וזה בסדר גמור לא אכפת לי להיות לבד, אבל חשבתי שאולי היא תבוא אלי היום,כי אני חולה,אבל היא לא באה...והכי כואב זה שהיא גם לא אמרה לי תודה על כך שהייתי איתה במשך הימים שבהם הם לא דיברו. לא ביקשתי יותר מזה...רק תודה. אני מבינה שהיא התגעגע אליו וכל זה,אבל עדיין זה מאוד פוגע. בכל מקרה אני אדבר איתה על זה...נאמר לה שזה פגע בי. ובמקרה שלך שושי פעלת בצורה נכונה :)

sh53

New member
לא היית לבד בחג האהבה

היית כאן איתנו בפורום
גם אני הייתי פה במשך היום, אמנם סידרתי את הפורום ולא השתתפתי בשרשורים כי הבחור שלי לא היה כאן, אבל הייתי כאן איתכם עד אחה"צ בערך. אני בהחלט איתך ברעיון - לדבר איתה על זה. היא בטח התרגשה מזה שהיא חזרה אליו, ובגלל ההתרגשות היא ישר "רצה" אליו. לא לכעוס עליה. סה"כ אם הסתדרתם יחד, בטוחה שתסדרו יחד גם מחר
דבר אחרון - תודה על התמיכה

loving angel

New member
נכון הייתי כאן ../images/Emo9.gif

אני אוהבת להיות כאן עם כולם....:) ודיברתי איתה היא בדיוק הייתה אצלי והכל בסיידר... וזהו...תודה גם לך על התמיכה!

וונקי

New member
קרה לי

זה קרה לי עם אחד אקסים שלי הוא פגע מאוד פגע אז לא דברתי איתו יותר והוא עוד היום רוצה שאני יסלח לו על זה וזה לפני איזה שנתיים וחצי. הוא לא מבין שאחרי מה שהוא עושה אני לא רוצה לראות אותו יותר ולא מכונה לסלוח לו כי עמוק בפנים הוא פגע בי נורא.

Big Guy

New member
אם כבר על מדברים על סליחות....

קרה לכם פעם שהידיד או הידידה הכי טובה שלכם פגעו בכם עם משהו,ואתם אל יכלתם לסלוח להם למרות שהם ביקשו סליחה?

As היחידה

New member
כן קרה... אבל קצת שונה..

יש לי ידיד לא משנה כרגע השם.. שעשה לי משהו וכאילו עד היום אני שמחקת אותה א יודעת.. לא סלחתי לו באמת.. כי הוא לא יודע שאני יודעת.. והוא לא ידע.. והייתי מאוד רוצה לדעת למה הוא עשה את זה.. אבל הטחתי להיות בשקט.. =\ והייתה חברה ש.. טוב תקראו את הסיפור שלי מתחת לזה..

sh53

New member
קרה בהחלט

לפעמים האמון הולך לגמרי, ואז כבר לא מאמינים למילה "סליחה". יש גם אנשים שמשתמשים במילה הזאת סתם ככה, בלי כוונה ובלי שהיא יוצאת להם מהלב.

As היחידה

New member
קרה לצערי...

ספרתי לחברה שלי סוד .. היא הייתה ממש כלבה כלפי אחרים. אבל חשבתי שאלי היא טובה כי בכל זאת "חברה טובה " שלי... אז לא.. את מה שספרתי היא ספרה ל"חברות" שלה.. כבר 3 חודשים אנחנו לא מדברות. כי אני לא רוצה... היא בקשה סליחה בהתחלה.. ועכשיו היא עצבנית עלי.. לא ממש מזיז לי וכאילו סליחה אומרים כאשר רוצים שיסלחו להם ויפתחו דף חדש בקטע הזה... עכשו חשבתי לעצמי : "למה לי לפתוח דף חדש איתה?!.. האם היא שווה את זה בכלל?! היא לא חסרה לי.. אני לא זקוקה לה.. שתחיה לה בשקט.." אז לא סלחתי.. אני ילדה שקשה לה לסלוח.. אני לא מראה אבל אני שומרת טינה לאנשים. לא יודעת.. יש אנשים למשל נועם או גיא שעם יעשו לי משהו אז אני אסלח להם מתישהו.. אבל יש אנשים שהם אפילו לא יודעים שאני יודעת שהם תיכננו עלי משהו בכוונה. אז כן אני יודעת.. וקשה לי לסלוח.
אז אני בקשר איתם כאילו הכל טוב אבל אני לא סומכת אליהם בדברים ושיחיו בשקט מה אכפת לי?!

נינושש

New member
קרה...!

קודם כל אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב לגבי המקרה...! וכן קרה לי... יש לי חברה טובה היא עדיין טובה רק שלפני חודש וחצי בערך היינו מדברות על הכל והייתי מספרת לה כל מה שעובר עליי והיא הייתה מספרת לה הכל... אני תמיד הקשבתי לה והראץי עניין ותמיד הראתי נכונות לעזור לה... תמיד נתתי לה עצות שיכולתי וכאשר לא יכולתי ניסיתי רק לתמוך בה...! אבל כאשר אני הייתי מספרת לה דברים היא לא תמיד הייתה מראה עניין... הייתה מזלזלת ותמיד מתעלמת מחלק מהדברים ומעירה הערות לא קשורות...!!! והיא אפילו הייתה מעבירה את הדברים לחברה נוספת שלה לא הייתי מרגיה בנוח לספר את הדברים כי לא הייתי חופשיה איתה...! זה נורא פגע בי ויום אחד החלטתי להפסיק לשתף אותה היא שמה לב לזה שהתחלנו להתרחק מעט ושאלה אותי למה אני לא מספרת לה דברים... אמרתי לה שאני כבר לא מרגישה שזה מעניין אותהמה שקורה לי ושהיא תמיד מעבירה הלאה ולאחר מכן שוב זילזלה בתשובה שלי.... היא שלחה אליי את חברה משותפת שלנוו וגם ידיד ושאלו אותי על הנושא וסיפרתי להם בערך את הסיפור... אני סלחתי אבל לא סלחתי כלומר מבחוץ סלחתי לה כי היא בכל זאת אחת החברות הטטובות שלי ולא רציתי לאבד אותה באופן מוחלט אבל בפנים היחס שלה מאוד פגע בי ולא סלחתי לה ממש...!!!

non sence

New member
קרה לי משהו דומה

הייתה לי חברה , שהיא הייתה החברה הכי טובה שלי. לפי דעתי כשאני מסתכלת על זה עכשיו- היינו ביחד מתוך העובדה שלא היו לנו הרבה חברות נוספות טובות, אנחנו כבני אדם --הפכים גמורים-- היו לנו כמה סיכסוכים גדולים במשך השנתיים-שלוש שאנחנו ביחד, ובשנה הזאתי שנחלקנו למגמות וכל אחת בחרה בדרך שלה ף נפרדנו בסכסוך (ודווקא מאוד קטן ) שהיה בינינו שבסך הכל היה אי הבנה . בכל אופן היא מצאה לה חברים חדשים בכיתה שלה ואני מאחלת לה כל טוב ובהצלחה בלימודים (ושתתבגר ותתגבר על עצמה) ואני עם החברים שלי בכיתה שלי באותו מסדרון לימודים רגיל.
שתדעו לא כל סכסוך צריך להסתיים בפשרה או דיון או לא יודעת מה לפעמים יש גם דברים (או אנשים) שפשוט לא מסתדרים ..רק חבל שלקח לנו כל כך הרבה זמן להבין את זה

non sence

New member
אנושים.. ../images/Emo10.gif החברה הזאת -תקראו

אוקיי אז נכון החברה הכי טובה שלי לשעבר? אני אתחיל מההתחלה: הייתה לי פעם חברה טובה , הכי טובה(כלומר עד לפני חודשיים שלושה)שאנחנו היינו ביחד איזה שנתיים ומשהו ומההתחלה היו לנו בעיות.. אנחנו הרי הפכים מנוגדים לחלוטין שחור ולבן אוקיי אז בתחילת השנה נחלקנו למגמות כמו שאמרתי קודם מה שכמובן יצר ריחוק מסוים (הרי לפני זה היינו באותה כיתה וישבנו אחת ליד השניה ופשוט עשינו הכל ביחד! ) רק שלפניי כחודשיים שלושה פגשתי אותה באחת ההפסקות ואז היא אמרה שריכלתי עליה או משהו מאחורי הגב , כשבעצם לא היה לי מושג מה היא רוצה ממני , ניסיתי להסביר לה כמה וכמה פעמים שאני לא יודעת מה היא רוצה ממני ושאם עשיתי משהו אני באמת מצטערת אבל לא עשיתי שום דבר ,באותו יום שהיא צרחה עלי מול כל העולם בהפסקה באתי אליה הביתה לשאול מה קרה ..והיא אפילו לא טרחה לפתוח את הדלת , (אני מבינה.. מהכעס) עצוב עצוב בכל מקרה הלכתי לשאול את עצת היועצת והגענו למסקנה שבעוד 15 שנה שנפגש שתינו נשאל למה הפסקנו לדבר ואז היא תבין איזו שטות זאת הייתה .. כל הזמן הרגשתי מוזר שכשאנחנו הולכות במסדרון ורואות אחת את השנייה -לא להגיד לה שלום (כי כמובן שהיא הפצירה בפניי מבעד לדלת הסגורה שלא לדבר איתה יותר בחיים..) הקיצר למה העלתי את זה.. היום שתינו סיימנו מוקדם את הלימודים ופגשתי בה הייתי מתה לקפוץ עליה ולחבק אותה אבל היא דיברה בטלפון ואז פתאום כאילו קראה את המחשבות שלי היא אמרה "תביאי לי חיבוק!" ונורא התרגשתי היה לנו חיבוק נורא מרגש וכזה שגורם לך לעשות כזה קול "אווווו" נינוח כזה.. אממ. אז הקטע הוא , שדיי הסתדרתי בלעדיה ואמרתי לעצמי שיכול להיות שסגרתי את המקום הזה בלב ששמרתי לה? הרי מילאתי אותו בחברים חדשים אוהבים ותומכים ,לא יודעת הוא הצטמצם והלך ונעשה קטן עד כדי זכרון מוזר של השנתיים האחרונות בתיכון למרות שאני אוהבת אותה עדיין בכל זאת, אנושים יקרים, אני מרגישה נורא מוזר עם זה שהיא חזרה לחיי ולא כל כך נוח לי עם זה .. מה אתם אומרים? דברו איתי...

sh53

New member
העלית לי חיוך על הפנים ../images/Emo9.gif

הלב רחב וכל פעם שנכנסים עוד אנשים לחיינו, זה כאילו שהוא גדל יותר ויותר ולא נהיה בלב צפוף ועמוס. למה את מרגישה מוזר בענין החברה? אני מניחה שגם את קצת פגועה, כי בכל זאת ניסית לשקם את הקשר לא פעם ולא פעמיים וקיבלת סטירת לחי ופתאום היא צריכה אותך - צריכה חיבוק - אז היא יודעת פתאום שאת קיימת. מה לעשות? לסלוח ולהבליג. כולנו עוברים תקופות כאלה ואחרות. פעם אנו שמחים, פעם עצובים ופעם עצבנים. אם אפשר לסלוח ולהרוויח (הרווח של חברה יותר גדול לעומת ההפסד של כבוד עצמי??? לא בטוחה שיש פה הפסד של כבוד עצמי). אני בטוחה שתדעי לחלק את הזמן שלך בתבונה בין כל החברים ולפגוש כמה מהם יחד וזה לא יהיה אחד על חשבון השני.

non sence

New member
חחח

זה לא שאני חוששת שלא אצליח לחלק את הזמן שלי בין החברים ממש לא.. זה פשוט שהחברה המסוימת הזאת- "מוזר" לי שהיא חזרה אל החיים שלי בפתאומיות כזאת - כי פשוט מסתבר שהסתדרתי בלעדיה, שבעצם טוב לי בלעדיה , אני מרגישה יותר אהובה ,יש עם מי לדבר מאוד כיף לי כרגע ובבום כזה התנפצה לי בועת האשליה שהיא שמה מעלי, שבעצם לא אכפת לה ממני (שהרי היא התעלמה ממני במשך חודשיים שלושה!!). כן- העובדה שאכפת לה ממני תורמת לי המון וגורמת לי לריחוף קל של אושר שכן ,בזאת היא מודה שכן אכפת לה ממני ושלקשר הזה בינינו יש משמעות בשבילה !! משהו שלא מוותרים עליו כל כך בקלות ומתגעגעים אליו לא- כמובן שכאב לי שפתאום בחורה שאני מכירה שנתיים לא מדברת איתי אבל מצד שני זה נתן לי מקום לפגוש ולהכיר אנשים חדשים ולהתקרב לאנשים אחרים , כרגע אני מדברת חופשי עם החברים הטובים החדשים שלי שביניהם החבר המתוקי שלי
עכשיו יש גם את המבט על המערכת יחסים שהייתה בינינו מצד חיצוני ואני קולטת שהיא הייתה אינפנטילית במלוא המילה , ... דוגמא מאוד עכשוית: אנחנו הולכות לנו לכיוון הבית (אחרי שנפגשנו בדרך והתחבקנו) והיא פולטת איזו הערה מביכה ביותר על זה שאיזה בחור ששתינו לא סבלנו האשמנו אותו שהפליץ בכיתה , אני מזה לא רוצה לחזור להיות אותה טיפוס ובאיזשהוא מקום אני מרגישה שאם אני אחזור איתה לקשר בעצם אחזור כמה וכמה צעדים אחורה בהתבגרות שלי לכיוון ההפוך בתהליך ההתבגרות דיברתי עליה יחסית הרבה בזמן שלא היינו יחד , וכמה אנשים שאכפת להם ממני אמרו לי שאם היא לא רואה את זה שאני בחיים לא הייתי מסוגלת לרכל עליה מאחורי גבה אז באמת שהיא לא שווה את זה , ואפילו חלקם הוסיפו שהם לא מבינים מה עשיתי איתה מלכתחילה.. בקיצור אין לי רצון לדחות אותה לגמרי וגם כמובן שלא לחזור איתה לקשר ההדוק של חברות הכי טובות סליחה שזה קצת ארוך..מיאו@!

sh53

New member
לא צריך להחליט עכשיו - כן או לא

תני לזמן לעשות את שלו, אולי גם היא התבגרה קצת בינתיים ופחות או יותר בראש שלך (אני מניחה שלא שוחחתם שיחה ארוכה ורצינית בצהריים), יכול להיות שאם היא תראה שאת רצינית מדיי בשבילה אז היא תתרחק ממך לבד.

non sence

New member
לא היא לא

כי היא גם תלותית ואין לה אף אחד אחר.. היא נזכרה סוף סוף כמה הייתי טובה בשבילה ושבעצם היא לא מצאה מישהו או מישהי שבאמת אכפת לה או לו ממנה כל כך הפסד שלה אני החלטתי לא לחזור להיות חברה הכי טובה שלה , אבל כמובן גם לא להתעלם ממנה היא תהיה בשבילי אך ורק ידידה ואני גם אדאג להעביר לה את המסר

non sence

New member
אז החברה שלי -עידכון והחלטה

עשיתי חושבים ביני לבין עצמי וראיתי * שהקשר שלנו גם ככה היה מאוד רופף ומאוד מסורבל כמו שאמרתי היו בינינו המון סיכסוכים גדולים .. * שההפסקה הייתה טובה לשתינו : לה- כמקום לתפוס מרחק ולראות שהקשר הזה עשה לה טוב , ואין לו רק צדדים שליליים אלא אם כן אני טועה וזה לא מה שהיא חושבת , אחרי הכל אני לא קוראת מחשבות.. לי- שהקשר הזה לא היה טוב לי כי היא בן אדם קנאי שכן אם הייתי הולכת עם חברה אחרת משותפת לשתינו למסע קניות בגדים או משהו היא קינאה, מה? אסור לי ללכת עם חברה שלי לקנות בגדים? יש לך בעלות עלינו ?.. ועוד דוגמא מאוד משעשעת (או שלא) למשחקים הקטנוניים שלה .. : כבר זה היה בזמן ה'טיים אוף' שפתאום ביום שישי בהיר אחד הזמינה את כל החברות המשותפות שלנו למסיבת פיג'מות אצלה בבית (מלבדי) העניין המעניין הוא זה לא העובדה שלא הזמינה אותי.. אלא העובדה שההורים לא הסכימו לה אף פעם להזמין יותר מבן אדם אחד אליה הביתה לישון.. ובדיוק שבוע מאז שצרה עליי זה פתאום התאים להם.. מוזר מאוד (ולמען הדיוק ממש עצוב..) * סופית- לא חוזרת איתה לקשר מלא ! אין לי כוח , באמת שאין לי כוח לשטויות האלה
אני מעכשיו קרה כקרח! בעע! אז מה אם זה לא קרח? אלא שלג גם זה עושה קר.. מעכשיו זה רק יהיה ידידות כזאת ואני לא אוהב אותה יותר
אני אהיה עיוורת (כמעט כמו עכשיו אבל בלי עין הרע)

למעלה