חבר´ה יש לי הזדמנות...

Montoya

New member
אז זהו שמדובר על הפינינפארינה...

או איך שאתה קורא לזה!

מצמץ

New member
מונטי, קבל תיקון

הוא לא מעונין למכור את הסמל כי הוא לא יכול להשיג סמל אחר (מתנצל בפניך שהעלתי לך את הציפיות).

Montoya

New member
הכל תלוי במחיר... ../images/Emo13.gif

לכן גם אני אומר שזה לא פשע בעיניי מה שאני הולך לעשות בגלל הסיבה שהזכרת. (למרות שזה בטוח פשע מה שהוא עשה)

umop apisdn

New member
לא...

פרט לכך שאתה שותף לדבר עבירה, מדובר בסמל נפוץ מאוד, וכשכזה הוא לא יצבור ערך בהמשך- כך שאפילו לא ניתן להצדיק קנייה כזו במובן הפיננסי... מיותר...

The-Viper16

New member
בהקשר לשאלה

יש מקום שאפשר לקנות סמלים???? בחו"ל אולי יש אתר שאפשר לקנות ממנו??

מצמץ

New member
אפשר

לקנות כמעט בכל סוכנות/מוסך מרכזי את הסמל. אבל במכוניות על, זאת בעיה, כי בחלקו האחורי של הסמל מוטבעים בדרך כלל פירטי הלקוח (עוד דרך בשביל לזהות/לברר אם המכונית גנובה במידה וגנבו לך את הרכב) ולכן סתם כך הם לא מוכרים סמלים (אלא אם אתה לקוח).

The-Viper16

New member
גם בחו"ל זה ככה??

איזה מבאס

אילן די

New member
זה בסדר. וייפר זו לא מכונית על.

אני בטוח שתוכל למצוא סמל. ואגב אפשר לנסות גם באי ביי www.ebay.com

אילן די

New member
יש כמה קריטריונים

אני באמת לא מומחה בעניין ומצמץ בטח יוכל להוסיף יותר, אבל מכונית על מיוצרת בכמות מוגבלת (וייפר כל אחד יכול לקנות), וביצורה משתמשים בחומרים אקזוטיים. הוייפר גם זולה מכדי להיות מכונית על (היא עולה 80 אלף דולר בעוד רוב מכוניות העל נעות סביב ה-200-300 אלף דולר ולמעלה מזה).

ac cobra

New member
ואלה לא מכוניות על??

פורשה טורבו 420 כ"ס עולה כמו הוויפר פרארי 360 שעולה פחות מ200 אלף $ פרארי 456 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ פרארי 550^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ומרצדס SL AMG בגרסאה מאוד מוגבלת של 55 יחידות והרשימה עוד ארוכה

מצמץ

New member
AC

1. פורשה זו חברה שמיצרת כ40,000 מכוניות בשנה, והיא לא נחשבת למכוניות-על,או נדירה, אע"פ שיש לה כמה מכוניות על כגון ה959, GT1 וכדומה. 2. AMG רגילה בכמות מוגבלת?????, קשה לי להאמין שAMG מיצרים שנתית רק 55 יחידות של הSL, זה כסף קטן, שלא לדבר על כך שהיא בטח תהיה זולה יותר מה600 כמו במקרה של הדגם היוצא (כלומר לא החדש שנכנס ליצור). 3.פרארי מיצרים בסה"כ כ5000 (בערך) מכוניות בשנה (בגלל תהליך ההרכבה הארוך והמסובך), והן מכוניות יקרות אינדיבידואליות, ומיוצרות בעבודת- יד ומחומרים יקרים (כמו קארבון-פיבר, קאבלאר, קונלי וכדומה) ולכן היא נחשבת כמכונית על (אני עייף כעט אז לא אמשיך לפרט, אם תבדוק בדפי הפורום, בערך לפני חודש, אתה תראה שכבר הרחבתי בנושא ההבדלים בין מכונית "רגילה" לבין מכונית על). מצמץ, "מכונית על" או לא, SL-AMG או 911 טורבו, תשאיר על פני חיוך של הנאה וסיפוק
.

מצמץ

New member
AC, אני חושב שאתה התבלבלתה ...

ולא הבנתה נכון מהמקור שממנו אתה מסיק שAMG מוכרים מהדורה מוגבלת של כ55 יחידות של הSL, ואתה מתבלבל עם שם המכונית שנקרא SL55 (55 ע"ש נפח המנוע 5439cc).

ac cobra

New member
כן התבלבלתי זאת היתה הCL

תראה בלינק המצורף את כמות היצור של הCL AMG 55 F1 רק 55 יחידות

מצמץ

New member
AC

אני מכיר את הדגם הזה של AMG, אבל גם במקרה זה, היא לא נחשבת כ"מכונית-על" בהגדרה הטהורה של "מכונית-על", כי היא מכונית "רגילה" ששופרה והיא לא מכונית שיוצרה מתחילתה בתור "מכונית על" (ע"פ ההגדרה), אע"פ שהיא נמכרת בתור לימיטד-אדישן והיא מעוררת תאבון...(כמו במקרה של האימפרזה טורבו המשופרות, לא אומרים עליהן שהן "מכוניות על" אלא אומרים שהן מתחרות במכוניות על מבחינת הביצועים). דרך אגב, נקודה שכדאי לשים
אליה. מאז שמרצדס רכשו את AMG הם לא הסכימו שהAMG בגרסאות הS,CL וSL יהיו בראש הרשימה (לעומת הE,C,ML וכו´)ותמיד AMG נכנסו בין ה500 ל600, כך שאולי זה מראה על שינוי במדיניות מרצדס. מצמץ, כפי שאמרתי מקודם, "מכונית-על" או "רגילה", שתיהן יעלו על פני חיוך מתוק.

ac cobra

New member
תגיד מצמץ

יש לך מושג מה עושים עם מכוניות התצוגה שלא "יורדות" לפס יצור ???? נ.ב אבל הCL AMG 55 F1 היא ביצור מוקבל של 55 בטח בגלל נפח המנוע חבל שלא של 73

מצמץ

New member
AC

הן נמצאות במוזיאונים של החברות או במוזיאונים של מכוניות. נ.ב. הידעתה שאפשר לרכוש מכוניות תצוגה?, אם תלך לITALDESIGN לדוגמא אתה יכול להזמין לעצמך NAZCA, או אפילו הסבה של 456 למכונית סדן/סטיישן אצל פינינפרינה. המחיר הוא אסטרונומי אבל כסף מדבר. בדרך-כלל חברות מכוניות לא ימכרו לך מכונית תצוגה אבל אם המכונית עוצבה ע"י סדנאת עיצוב (ולא ע"י החברה) אז יש לך 60% שיסכימו ליצר לך אחת.

ac cobra

New member
סאדן???????????

אני מכיר את ה456 סטיישן אבל סדאן??? לא ראיתי ולא שמעתי בחיי יש לך אולי תמונה של הסדאן! AC פרארי 456 סטיישן מכונית ספורט משפחתית
נ.ב מכיר את הגייפ של בנטלי?

למעלה