חבר´ה יש לי הזדמנות...

Montoya

New member
חבר´ה יש לי הזדמנות...

נדירה לקנות סמל (גנוב {טוב נו כמה מפתיע?
}) של פורשה ב 150 ש"ח... כדאי?..

מצמץ

New member
אם אתה מוכן לשלם תמורת

סמל רגיל של פורשה 150 ש"ח, אז כמה אתה מוכן לשלם תמורת סמל של פינינפארינה (לא הניקל הרגיל) אלא המקורי הישן הנדיר והטוב (עם הצבע הכחול והאדום, כמובן שגם זו גנובה)?, היא לא שלי אבל אני יכול לתווך.

razmel

New member
למה שלא...

אני מבין שאין לכם בעיה לקנות מהחברים הגנבים שלכם סמלים גנובים, אז אם אתם אנשים שפלים ונחותים - הרי אין לכם בעיה לגנוב בעצמכם. אני מקווה שיום אחד החברים האלה יציעו לכם לקנות סמל שתגלו שנגנב ממכוניתכם קודם.

מצמץ

New member
אני אישית

לא גונב ולא אוסף סמלים, וחברי המסוים הזה לא שם ___ אם זה בסדר או לא (בשביל להקל עליכם אני יכול לומר לכם שהסמלים שלו לא גורדו בארץ). נ.ב. אף אחד לא אמר שזה בסדר או כשר, אבל התופעה קיימת ותגובתך לא תשנה דבר, אחרת המצב היה נראה אחרת (ולפי תגובתך הנזעמת אני מניח שגירדו לך). מצמץ, בסה"כ מעונין לדעת כמה הסמל של פינינפארינה שווה.

razmel

New member
זו לא היתה תגובה זועמת

קודם כל, בתור אדם שנהנה ואוהב רכבים מוזר לי שאתה משתף פעולה עם משחיתי רכבים כאלו. זה שזה נעשה בחו"ל לא מכפר על זה. בעניין השני - הלוואי שהבעיות שלי בחיים היו מסתכמות בזה שהורידו לי סמל של פורש מהאוטו. לצערי אין לי פורש, אבל גם אצלי ביקרו ונדליסטים.

מצמץ

New member
תראה...

אני לא תומך בגירוד סמלים, ובטח ובטח שלא שבהשחטת רכב, אבל אם ידוע לי איפה ניתן למצוא סמל שכבר גורד ואם מישהו כמו מונטי מחפש סמלים, אז כן, אני אעזור לו למצוא סמל כמו שהוא מחפש במידה ולא מדובר בצורך של חברי לגרד סמל מרכב נוסף, וכן תמורת כסף כי החבר הנ"ל שלי לא יסכים לתת סתם כך סמל (אם זה היה שלי הייתי נותן לו את הסמל במתנה כי אני גם ככה לא אוכל לעשות איתו כלום. במידה והייתי לוקח כסף בעד התווך כי אז כן הייתי מחשיב זאת בתור מעשה לא חוקי מצידי, אבל ההחלטה האם ליקנות היא שלו ולא שלי וההחלפה תתבצע בינו לבין חברי בלי שאני אהיה בעסק). אני יכול כמוך להטיף מוסר (אני לא אומר שההטפה הזו היא רעה או לא צודקת), אבל אני מניח שלמונטי זה לא יזיז כי אילו זה היה מזיז לו הוא לא היה שואל אותנו.

be_roo

New member
הצע וביקוש

אז נכון שהרבה אנשים גונבים סמלים בשביל עצמם. אבל רבים אחרים עושים זאת עבור פחדנים אחרים, שמוכנים להיות שותפים לדבר עבירה אבל מפחדים להתפס. אם לא היה "שוק" לסמלים גנובים, אז התופעה היתה קטנה בהרבה, כי לאנשים הרבה יותר קל לעשות מה שמונטי או אתה עושים ולנקות את עצמם מאשר ללכת בפועל ולגרד סמל ("מה? אני גנב?" -כן!). שיר, שגילתה שסמל של פינינפרינה (רגיל) עולה (בסוכנות) 170 ש"ח, סתם "16V" עולה 90 וסירבה לשלם כי ידעה שהיא תצטרך לקנות שוב אחרי יומיים. ולא מבינה איך אנשים עדיין מתלהבים מסמל של BMW ואלפא

מצמץ

New member
שיר

1. למזלכם אני לא אוסף וסוחר בסמלים (אני אוסף פרוספקטים) ורק שאלתי לגבי סמל ספציפי אחד שידוע לי שיש לחבר שלי (וכן, זה סמל גנוב אבל מונטי בחיים לא יוכל להשיג סמל כזה חוקי ולכן שאלתי אותו אם הוא מעוניין, בניסיון לעזור לו). 2. אני לא אומר שזה חוקי ובסדר, אבל לא הודעתי כאן בכלליות שאני מספק/מתווך סמלים במרבה במחיר כפי שאת מציגה זאת. מצמץ, חושב שאיסוף סמלים זה ביזבוז כסף כי אין לסמלים כל ערך.

ac cobra

New member
תחשבו רגע מה היה קורה אם....

אתם גרים ובאה איזה נער בגיל ה15-17 ו|מגרד " לכם את הסמל ??? כייף נכון או שפשוט אתה רוצה לתפוש אותו ל"הרוג" אותו בגלל אפילו שזה דבר קטן

Montoya

New member
אפ אפ אפ!!!

דבר ראשון אני נגד הגניבות האלה! שיהיה ברור! דבר שני אני לא איש שפל ונחות, כי לי יש בעיה לגנוב סמל מפני שאני לא גנב! אבל אם כבר מישהו גנב אותו (אגב לא חבר שלי, אלה סתם אחד שאני מכיר), אז למה שלא לקנות אותו? הרי שהוא גם ככה כבר גנוב... ודבר אחרון אז גם למכונית שלנו גנבו סמל... הכי מעניין שזה קרה יום אחרי שכניתי ב 5 ש"ח סמל של ב.מ.וו. נ.ב. אני לא גונב ולא מזמין גניבות, אבל כשזה כבר גנוב אז למה לא ליקנות לעזאזל???

skarlet

New member
אין הבדל בין לגנוב לבין לקנות גנוב

יתרה מזאת, אין הבדל בין גניבת סמל רכב לבין גניבת וידאו מתוך הבית וכדו´. אם לא היו אנשים טובים שקונים רכוש גנוב היו פחות אנשים טובים שגונבים. בחוק העונשין של מדינת ישראל נקבע סעיף מיוחד לפירוק חלקים מרכב והקדישו אף סעיף מיוחד לאלה שלא מבינים מה הבעיה לקנות גנוב והם נקראים לא פחות מאשר מחזיקים או סוחרים ברכוש גנוב. לידיעתך MONTOYA.

be_roo

New member
מונטי, אני אנסה שוב

שלב שלב. נניח שיש המון אנשים בארץ שחושבים שסמל של מכונית זה דבר מגניב, אבל לא שווה להם חס וחלילה לשלם עבורו. אז כל אחד יוריד סמל אחד ואז יהיו המון מכוניות בלי סמלים ממילא. אבל הדבר אינו עובד כך. רוב האנשים לא יגנבו בעצמם, משתי סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה והפחות חקריטית עבורם: לא רוצים להתפס (לא לא קריטי, כי הסיכוי להתפס קטן, לא מדובר בעבודת פירוק של חצי שעה). הסיבה השניה היא בדיוק מה שציינת, אף אחד לא רוצה לראות בעצמו גנב. אבל אם אפשר להשיג את הסמל בדרך שתאפשר לך לחיות עם עצמך, אז אחלה. תחשוב שאם כל מי שלא מוכן להסתכן ולגנוב לעצמו, גם לא היה קונה מאחרים, אז לגנבים "הסדרתיים" לא היה למי למכור, ולא היו נגנבים כמעט סמלים. אנשים כמוך, שמוצאים לעצמם סיבות להרגיש נוח, הם בדיוק הסיבה לתופעה. למה שלא תרחיב את התירוץ שמצאת לעצמך, ובפעם הבאה שיזדמן לך לגנוב מכונית תעשה זאת, כי ממילא הבעלים יקבל את הכסף חזרה מהביטוח, והרי חברות הביטוח סתם עושקות את כולם, אז מגיע להם. שיר, ששתי מכוניות של בני משפחתה עומדות כרגע מעורטלות סמלים.

Montoya

New member
אנשים יש לכם בעיות בהבנה?...

שיר, דיברת על הגנבים הסדרתיים נכון? אז ככה: את, וכול השאר כאן, כנראה חושבים שיש לי איזה חבר מפיונר שמפלח בצורה סדירה סמלים שאני מבקש ממנו להשיג לי, אני משלם לו כסף וכך אני משיג את הסמלים. אז זה פשוט לא ככה! אני לא גונב, לא מזמין גניבות ואין לי שום חברים או מוכרים שהם גנבים "סדירים"!!! (למי שעוד לא הבין). יותר מזה: אני חושב שגניבת הסמלים מעבר לזה שזה לא חוקי זה גם מעשה מכוער שלא נותן הרבה כבוד לא לגנב וגם לא למזמין הגניבה. אני לא אחד ולא השני! אני מכיר נער אחד, שהיה בחו"ל, הוריד סמל של פורשה, והביא אותו לארץ למזכרת (מדגיש למזכרת ולא כדי למכור לי או למישהו אחר); במקרה נתגלה לי שיש לו את הסמל, והרי שאני מעוניין באחד כזה ביקשתי ממנו לימכור לי אותו, הוא בהתחלה סירב, אחר כך הסכים ב150 ש"ח (אגב המו"מ נעצר עכשיו על 120); אני עוד לא קניתי ממנו את הסמל גם. אז אם מישהו חושב שאני עושה מעשה מכוער או מעשה פשע אז כנראה שיש לו בעיה בקליטה... נ.ב. עוד לפני שהצאתי לו לקנות את הסמל אמרי לו שמה שהוא עשה זה דבר מגעיל בעיניי.

אתה יכול לנסח את זה איך שאתה רוצה..

אבל בשורה התחתונה: מה שהחבר שלך עשה, זה ונדליזם, וגנבה, ומה שאתה עושה, זה קונה רכוש גנוב. נקודה. זה בדיוק באותה רמה של אנשים שמעלו בכספי ציבור, אבל חלק מזה הם נתנו למטרה טובה. <ואני לא מפנה זרקאור לאף חיה ששואגת>

© DrorZi

New member
בעיות הקליטה אצלך.

אתה סוחר ברכוש גנוב מספיק שפעם אחת יקנו מחבר שלך סמל והוא יראה כי טוב וילך וירים עוד אחד ועוד אחד וכו וכו אל תחפש הצדקה למעשים שלך כחד פעמי או "זה לא מהארץ" אתה פושע והוא פושע ואתה מעודד את השוק
דרור זי, נקודה סוף.

be_roo

New member
טוב שאמרת לו שזה מכוער

ואז הצעת לתגמל אותו ב-150 שקל על מעשה נפשע שכזה. אולי תוכל עוד מעט להתגאות בכך שיצרת גנב סידרתי, אם הוא עדיין לא כזה. אם לא הפריע לו לגנוב אחד, אז למה לא יותר, ועוד עושים מזה כסף. תמשיך לשכנע את עצמך, יותר פתאטי מזה לא תצליח. תהנה מהסמל. אני רק מקווה שאם אכן תקנה אותו, שיום מן הימים מישהו יתחרע לך על האוטו כך שאולי תבין, כמו שכרגע יש בחור אחד בחו"ל שהיה רוצה לפרק לחבר שלך ולך את הצורה. שיר, חושבת שאם כבר תרוצים, אז אולי מותר להרוג גנבי סמלים ???

למעלה