מונטויה - אני יודע שאחרים כבר אמרו
אבל אני רואה שאתה עוד לא השתכנעת למה אתה תורם באופן ישיר לתופעת הגניבות. אתה יוצר את הביקוש בכך שאתה או חברים שלך מעוניינים ומוכנים לשלם כסף עבור רכוש גנוב, ולא משנה כרגע אם מדובר בסמל של סובארו או בפורש 911 טורבו. אם אף אחד לא היה מעוניין לרכוש סמלים, אף אחד לא היה גונב אותם מתוך ידיעה שאח"כ לא יהיה להם מה לעשות איתם. ככה זה כמעט בכל העבירות הפליליות. אם לא היו צרכני סמים קשים, אף אחד לא היה טורח לגדל כלניות. אם גורמים באוטונומיה הפלסטינית לא היו "מזמינים" מכוניות יוקרה, לא היו גונבים כאן מרצדסים. ואם חשבת שאני משווה אותך כאן לצרכני קוקאין, ומקורבים לשלטון ברש"פ, אז אתה צודק! בעוד שנתיים יהיה לך אוטו, ואתה תרצה לקנות רדיו-דיסק בזול. אתה תמצא חבר של חבר שמכיר אחד שיכול למכור לך אחלה מערכת ב 500 שקל. מאיפה אתה חושב שזה יבוא? מישהו יסתובב בלילה בחניון של בי"ח מאיר, ויגנוב את המערכת. אולי מהסובארו של גיסתך. והרמיזה שלך שכולנו רכשנו סחורה גנובה במועד זה או אחר פשוט מגוחכת. אני לא יודע מי חינך אותך, ואיך, אבל אני מעולם לא קניתי רכוש גנוב, למרות שהייתי יכול לעשות זאת בלי כל בעייה. ההשוואה שלך לסחורה מזוייפת או פיראטית אינה מדוייקת, שכן כאן מדובר ב"גניבה" של זכויות יוצרים בלבד ולא של רכוש פיזי. אין כאן גניבה ממשית, אלא מניעת הכנסה ממישהו. (ואין ויכוח על כך שזה לא חוקי) שים לב שבמקרה של דיסקים וכו´, מרבית הרווחים לא הולכים לאומן, אלא למפיצים/יבואנים/סוחרים בדרך, ומתח הרווחים שהם לוקחים היא שערורייתית עד כדי גניבה, ולכן אני שמח לקנות סחורה מזוייפת (עם כל הצער על הפסדו של האומן). 90 ש"ח לדיסק זה מטורף!!!!