חבר´ה יש לי הזדמנות...

be_roo

New member
אתה צודק. כ-ו-ל-ם טועים

ונראה לי שבזה אפשר לסגור את הדיון. שיר, חשבה פעם על רעיון לחשמל את סמלי המכוניות

ac cobra

New member
מונטי קבל את זה

בעוד כמה שנים שיהיה לך רשיון לרכב ינסה משהו למכור לך פורשה 911 במחיר מציאה מה האיתה אומר כמובן בלי לדעת שהרכב הזה הוגנב מירדן ועם רשניות מזויפות מה תגיד ":זה מה הוא גנב את זה לעצמו " ???

Montoya

New member
אני צודק או שכולם צודקים...

כנראה שאם כולכם חושבים משהו אחד ורק אני משהו אחר אז אתם צודקים... רק נראה לי שאתם מאשימים אותי במה שאני לא עושה, או במה שנראה לכם שאני עושה. כשלי ברור לגמרי שאני לא גונב ולא מזמין גניבות ולא מעודד לגנוב. זה יותר עניין של כבוד מאשר של צדק. כואב לי שאתם קוראים לי פושע כשאני לא! ואם כבר אז למי מאיתנו אין דיסקים פירטיים בבית?.. ומה זה לא עברה על החוק? פי 10 ממה שאני עושה! שלא נדבר על אלה מאיתנו שצורבים את הדיסקים! (ואני לא כזה, שלא תאשימו אותי בזה בטעות). אם כבר אז גם לקנות משהו בשוק השחור (ששם הכול גנוב או מזויף-כלומר לא חוקי) זה גם מעשה פלילי, אבל כמעט כולנו לפחות פעם קנינו שם משהו... נ.ב. לא תצליחו לשכנע אותי שלקנות דבר זה מעשה רע, לכן אני מציע לסיים את הדיון הזה, גם כי הפורום הזה זה לא המקום הנכון לדיונים מהסוג הזה.

גרמי

New member
מונטויה - אני יודע שאחרים כבר אמרו

אבל אני רואה שאתה עוד לא השתכנעת למה אתה תורם באופן ישיר לתופעת הגניבות. אתה יוצר את הביקוש בכך שאתה או חברים שלך מעוניינים ומוכנים לשלם כסף עבור רכוש גנוב, ולא משנה כרגע אם מדובר בסמל של סובארו או בפורש 911 טורבו. אם אף אחד לא היה מעוניין לרכוש סמלים, אף אחד לא היה גונב אותם מתוך ידיעה שאח"כ לא יהיה להם מה לעשות איתם. ככה זה כמעט בכל העבירות הפליליות. אם לא היו צרכני סמים קשים, אף אחד לא היה טורח לגדל כלניות. אם גורמים באוטונומיה הפלסטינית לא היו "מזמינים" מכוניות יוקרה, לא היו גונבים כאן מרצדסים. ואם חשבת שאני משווה אותך כאן לצרכני קוקאין, ומקורבים לשלטון ברש"פ, אז אתה צודק! בעוד שנתיים יהיה לך אוטו, ואתה תרצה לקנות רדיו-דיסק בזול. אתה תמצא חבר של חבר שמכיר אחד שיכול למכור לך אחלה מערכת ב 500 שקל. מאיפה אתה חושב שזה יבוא? מישהו יסתובב בלילה בחניון של בי"ח מאיר, ויגנוב את המערכת. אולי מהסובארו של גיסתך. והרמיזה שלך שכולנו רכשנו סחורה גנובה במועד זה או אחר פשוט מגוחכת. אני לא יודע מי חינך אותך, ואיך, אבל אני מעולם לא קניתי רכוש גנוב, למרות שהייתי יכול לעשות זאת בלי כל בעייה. ההשוואה שלך לסחורה מזוייפת או פיראטית אינה מדוייקת, שכן כאן מדובר ב"גניבה" של זכויות יוצרים בלבד ולא של רכוש פיזי. אין כאן גניבה ממשית, אלא מניעת הכנסה ממישהו. (ואין ויכוח על כך שזה לא חוקי) שים לב שבמקרה של דיסקים וכו´, מרבית הרווחים לא הולכים לאומן, אלא למפיצים/יבואנים/סוחרים בדרך, ומתח הרווחים שהם לוקחים היא שערורייתית עד כדי גניבה, ולכן אני שמח לקנות סחורה מזוייפת (עם כל הצער על הפסדו של האומן). 90 ש"ח לדיסק זה מטורף!!!!

Montoya

New member
אלך מהקל אל הכבד

קודם כל בקשר לדיסקים אותו הדבר בדיוק! פשוט בול אותו הדבר: אם לא היית קונה דיסקים מזוייפים (פיראטים) אז גם המחירים של הדיסקים המקוריים היו יורדים בהרבה. ואל תתוכח עם זה בבקשה... בקשר לקניית רכוש גנוב אז ככה: אף פעם לא קנית ג´ינס עם מותג של "לי" ב 40 שקל?.. זו גם פגיעה בחברה "לי" כי ככה רבים קונים את הזיוף ומתלהבים שיש להם "לי" בזמן שהחברה סופגת הפסדים עצומים, וכך מחיר הג´ינס המקורי עולה בהרבה. גם זאת עובדה. אז למה שאת זה לא תכלול בהגדרה: רכישת דברים גנובים? הרי שאין ליוצרי הג´ינס המזויפים ליצר מוצר עם שם של חברה גדולה, לכן זו גם גניבה. ומה זה משנה אם זו גניבה פיזית או לא? אין שום הבדל כי גם זה וגם זה פוגע בצד הפיננסי של החברה. וגם אתה מעודד את יוצרי הג´ינס המזוייף ליצר עוד ועוד ג´ינס מעצם העובדה שאתה קונה אותו! ועכשיו נעבור למקרה הפרטי שלי: אתה השוות אותי לפלסטינים שמזמינים גניבות מרצדסים- כמה פעמים אני צריך לומר שאני לא מזמין שום גניבות??? בקשר לקוקאין: זה אותו הדבר כמו צורכי הסיגריות, רק שקוקאין הוציאו מחוץ לחוק, לכן אני לא רואה שום עבירה על החוק מעצם צריכת קוקאין (חוץ מזה שזה אסור מסיבות מוסריות ובריאותיות). ובקשר למערכת שהזכרת אותה אז כן אני הייתי קונה מערכת במבצע אם היו מציאים לי, כי למה לא לקנות בזול מערכת טובה??? הרי אני לא הלכתי וגנבתי אותה, וגם לא אמרתי לאיזה גנב "בוא תגנוב לי מערכת ואני אשלם לך 500 שקל". אתה גם אמרת שלא היו גונבים סמלים מתוך הידיעה שאף אחד לא היה קונה אותם. בולשיט אחד גדול! חובבי סמלים כמוני שאין להם מצפון היו גונבים (ואני לא הייתי אחד מהם). בשביל עצמם ולא בשביל למכור אותם. במקרה שלי אותו אחד שגנב את הסמל גנב אותו בשביל עצמו ולא בשביל למכור למישהו כמוני, ולעסות מזה כסף. כך שהתופעה קיימת גם בלי זה שאני קונה או לא קונה. ואם הסמל כבר נגנב, והוא אצל אחד שגם אוסף סמלים (רק בדרך לא חוקית) אז למה פשוט לא לקנות ממנו את הסמל?? הוא לא עושה מזה ביזנס! לכן אני לא מעודד פשע! קשה להבין?..

idane

New member
אבל אם מישהו ינסה לגנוב את הסמל

המחושמל, ויתחשמל למוות, יאשימו אותך. ואני שואל, זה צדק?

Montoya

New member
למה שיעשימו אותי???

כשאני לא הזמנתי את הפשע הזה? הרי אני חוזר ואומר שאני לא הזמנתי שום גניבה, וגם לא הולך לקנות את הסמל ממוכר סמלים גנובים, אלה מאספן כמני (ההבדל היחיד בינינו הוא שהמוכר במקרה שלי לא קונה את הסמלים אלה מוריד אותם-הבדל משמעותי בעיניי)

מצמץ

New member
אני לא רוצה לפתוח כאן דיון חדש

אבל, הידעתם שביפן ובחלק מהמדינות באסיה החוק מאפשר לאדם שקנה מכונית גנובה להחזיק ברכוש אע"פ שהרכוש הוכח כגנוב!, ולכן יש פריחה של גניבות של מכונית על מאירופה לאסיה. תחשבו על זה לרגע!, אתם קונים מכונית חדשה והיא נגנבת, ולאחר זמן-מה היא מוצאת את עצמה בידי מישהו שגר במורד רחובכם, ואע"פ שאתם יודעים שזו המכונית שלכם, המדינה משאירה בידו את רכבכם. אומנם יש בדרך-כלל ביטוח שיכסה את הנזק, אבל רק המחשבה על כך שכל יום אתה רואה את המכונית "הקודמת" שלך בדרך לעבודה, לדעתי פשוט מטמטמת לך את השכל מרוב רוגז, איך לעזאזל אפשר לחיות בנחת ככה? ברוב אסיה קונה מגנב פטור! (אני לא מצדיק את מה שכתבתי בתור קונטרה לדיון על הסמלים הגנובים, אלא לידיעתכם האישית) מצמץ, מודה לאל שאין כמעט מכוניות על בארץ אחרת זה היה פשוט אסון טראגי. (אני לא יודע מה קובע החוק בארץ לגבי מי מקבל את הרכב, אבל לנו יש בעיה פוליטית עם הפלסטינאים שמשנה אצלנו את חוקי המשחק).

מצמץ

New member
מונטי ידידי היקר

אומנם אתה ואני מודעים לכך שהמעשה הוא לא חוקי (אע"פ שדנו בכך), אבל ברגע שאתה קונה מהבנאדם את הסמל אז הוא עושה 1+1=$, ולכן חברי הפורום אומרים ומנסים להסביר לך שזה נחשב כעידוד לגניבה נוספת (אם לא סידרתית) כי זה EASY CASH, ואין אדם בעולם חכם או טיפש שלא היה רוצה להשיג כסף בקלות (ביחוד בגילך שלהשיג עבודה עם משכורת נורמלית זו בעיה). ולכן ( ובייחוד ) אם האדם שגירד (שעבר בכך על החוק) סתם גירד למזכרת את הסמל ובכך שאתה מבקש ממנו למכור לך אותו, יגרום לו לחשוב על כך כעל דרך להשגת כספים. ומכאן השידול/עידוד התחלת/המשך גניבת סמלים בזדון בשביל לעשות כסף (לעומת סתם "בתמימות" שיהיה לו בבית אחד). כך שדעתך האישית לגבי הנושא והרגשתך המצפונית, אינה כשורה כלל וכלל לעובדה שאתה משדל אדם לפשוע (ביחוד עכשיו שחברי הפורום הסבירו לך את ההבדל, ובכך, אתה לא יכול לנקוט בעמדת תמימות דעים לגבי נושא זה). נ.ב. בנוגע לסמל שהצעתי לתווך בינך לבין חברי. הסמל הוא סמל שאי אפשר למצוא עוד אחד כמותו ולכן בכך אני לא מעודד את חברי לגנוב עוד סמל כזה, כי זה פשוט לא יהיה ניתן. שלא לדבר עלכך שבגלל שהוא גם ככה סוחר (כן אני יודע שזה לא חוקי) אני לא משדל אדם "תמים" להתחיל לפשוע (ודעתי בעניין לא תשנה את דעתו,ניסיתי בעבר להניא אותו מכך). חבל לי שחברי עושה את זה, אבל קשה לי להפסיק חברות עם אדם שהיה חבר טוב הרבה שנים בגלל דבר כזה, אולי אני טועה וצריך לנתק את קשרי עימו, אבל קשה לי להפסיד חבר טוב אפילו אם אני יודע שהוא שוגה. מונטי, אני מקווה שעכשיו אתה מבחין בהבדל שבין לעבור על החוק בקניית רכוש גנוב לבין לשדל (ואני לא אומר שאתה פושע או כל דבר אחר,כל עוד לא קניתה ממנו את הסמל, אבל זה כבר לשיקול דעתך).

© DrorZi

New member
אתה ממש קשה, אתה לא מוכן להבין

שאתה פושע, נקודה סוף כן אותו אחד שיקנה את הרכב הוא פושע ואם יתפס נוהג ברכב גנוב יצטרך להוכיח כי קנה אותו בתום לב
וגם אם עשה זאת בתום לב ילקח ממנו האוטו. אם יגלו כי הוא שותף לדבר עברה, וגם אם קנה את האוטו במחיר מחירון אבל ידע שהוא גנוב הוא ימצא במקום היחיד בעולם שבו גם שאתה עומד אתה נקרא יושב (כלא) לא תמצא צידוק למעשיך, להפך אתה פושע מבחינתי רק מעצם המחשבות שלך, עדיף שתגיד אתם צודקים ותבין מאשר תמשיך להתווכח כי פשוט אתה במקום ללא מוצא ונראה לי שנגמרה לך התחמושת.
דרור זי,

Montoya

New member
דרור

נמאס לי כבר מהויכוח הזה. אני חושב שאני חף מפשע (יותר מזה אני הטוח בזה), ואתם חושבים שאני מנוול. אם אתה לא מסכים איתי וזה מפריע לך שאחד כמוני מסתובב בפורום שלך אז תגיד לי את זה ישר. אני פשוט רוצה להבין אם יש לך בעיה שאני משטתף בפורום שלך (הרי אתה המנהל). וכפי שאני מבין מהעניינים אתה רוצה לומר לי שבפורום הזה יש מקום רק לאחד מאיתנו (שזה בעצם אתה). או שזה לא כך?..

© DrorZi

New member
להפך ../images/Emo70.gif

יש מקום לשנינו ואם אתה רוצה להשאר אני אשמח (מסיבות ברורות אני לא זה שאלך
) פשוט אתה פוגע פה בציפור נפשם של רבים בפורום ומתקשה להבין את זה, לא סתם כולם "יורים" עליך, זה ממש ממש ממש ממש מבאס שלוקחים לך את הסמל ואני נשבעתי לא פעם לשבור ידים של אנשים שאני אראה נוגעים לי באוטו. זה אומנם יפה שאתה מנסה לעמוד על שלך אבל במקרה הנל אני באמת חושב שכדי לך לסגת ולהבין את האנשים, אני לא מתיחס אליך כמו לילד או מזלזל בך רק שאני חושב שכשיהיה לך רכב משלך אתה תבין את הנושא קצת יותר טוב. הנגד שיש פה כרגע נגדך הוא ספציפי לדיון הזה ולא שייך לשום דיון אחר. בידידות
דרור זי, שדווקא מאוד נהנה לראות פה דיון שלא ירד לרמת קללות ונשאר ברמה מאוד גבוהה.

© DrorZi

New member
מסוניה.

סוניה היתה החיפושית הקודמת שלי שנת 68 דגם 1500, הרימו לי את ה 1500 מאחורה, ואין להשיג כזה. וגם מהשברולט שלנו גנבו. על אפסילון יש סמל אחד, 1303LS שאם ירימו לי אותו אני באמת אצטער שלא שמרתי אותו בבית לעצמי.
דרור זי, גם סמלים של חיפושיות יש נדירים יותר ופחות.

ac cobra

New member
יש לי את

השם של VW שהולך באלכסון ואותו לקחתי מחיפושית מתה

Montoya

New member
יופי

אני שמח שאתה לא יוצא נגדי וקורא לי לעזוב את הפורום. כי אני באמת נהנה כאן. אגב תראה איזה דיון ענקי התחלתי. בקשר לסמלים אז בטח שאני יכול להבין שזה מאוד מאוד מבאס כשזה קורה לך, אבל אתם באמת לא מבינים אותי! פשוט לא מבינים! לא מבינים שאני לא גונב, לא מזמין גניבות, לא מעודד פשע, לא הופך אף אחד לפושע, לא מבקש מאף אחד להוריד בשבילי סמל וכו´. ולכן אם מבחינה חוקית זה לא בסדר אז נראה לי שאני אוכל להסתדר עם זה כל עוד מצפוני נקי בידע שאני זכאי בצורה מלאה... נ.ב. תסתקלו גם מהצד השנישל המטבע! (לפחות לעטים רחוקות)

מצמץ

New member
מונטי RE

אני אנסה לפרט לך את זה בפשטות (כמובן שבנימה טובה ולא ברוגז
). 1. העובדה שהצעתי לך סמל גנוב, גם אם זה היה בעקיפין (אע"פ שזה עדין לא פשע כהגדרתו, כי ה"עסקה" לא תוכננה/ בוצעה עדיין) זה מעשה פגום ובכך חברי הפורום צודקים ב100% פונקט. 2. לפי שאלתך הראשונית ניתן להבין שאתה כבר החלטתה לרכוש סמל גנוב והדבר היחידי שמונע ממך לקנות את הסמל דווקא מהאדם הנ"ל שעליו דיברתה הוא המחיר, ומכאן שהמעשה כבר תוכנן ולכן זה הופך את זה כבר לפשע. לדוגמא: אם אתה מציע למישהו לשדוד בנק זה עדיין לא פשע, אבל ברגע שאתה מתכנן איתו את המעשה זה כבר נחשב לפשע. אתה מבין?. אני אתן לך עוד דוגמא: נניח שאתה אומר לאדם "אני אהרוג אותך" זה לא פשע, אבל ברגע שאתה מתכנן/תכננתה להרוג את האדם, זה כבר נחשב כנסיון לרצח (ועל זה יושבים בכלא). אילו שיר, לדוגמא, היתה מפתחת איתי שיחה בנוגע לכמה זה עולה, איפה, ומתי זה יתבצע, אז מה שעשיתי היה נחשב לפשע נטו, מבין? ולכן הם קוראים לך פושע כי אתה כבר תכננתה ואתה עכשיו בשלב של לבצע. אז נכון שהכוונה האישית שלך היא לא בזדון, אבל אתה לא יכול לומר שהקניה מהאדם הנ"ל הוא מעשה נקי כפיים. מצמץ, מקווה שההסבר שלי עזר לך להבין על מה כל המהומה.

Montoya

New member
אםםםם.......

נראה לי שהדוגמאות שהבאת קצת לא משקפות את המציות... חוץ מזה אני הבנתי שאני לא אצליח לשכנע אתכם בצדקתי ואתם לא תצליחו לשכנע אותי בצדקכם: לכן אני מציע לעזוב את הנושא.

מצמץ

New member
LOL

לא התכוונתי בדוגמאות להשוות מבחינת החומרה של המעשה LOL. מזל טוב, נדמה לי (אם אינני טועה) שזה הויכוח הראשון שלך בפורום, עלה והצלח
.

Montoya

New member
כן

זה באמת הויכוח הראשון שלי... וגם חתיכת ויכוח מה? די ארוך נדמה לי! אני מבין שאתה כבר לא סופר את כמות הויכוחים בהם השתתפת בפורום... תודה על המזל טוב... בקיצור: PEACE? (נדמ לי שאני מציע לך את זה כבר פעם שניה...)

למעלה