חבל שלא

זה היה יותר לדביאן

אני מעריך את כושר החשיבה שלו
ולי ולו יש הרבה המשותף מבחינת השקפת עולם
אז פשוט רציתי לכתוב את מה שאני בטוח שהוא מבין כבר
זה פשוט כיף למצוא בין כל כך הרבה טיפשות עוד בנאדם שמסוגל לחשוב עצמאית
זה אפילו קצת מרגש אחרי שבמשך שנים אתה חושב ומרגיש לבד בעולם בין כל הבורים הרבים
&nbsp
אז כתבתי
עוד שאלות ?

אגב, אם אתה רוצה את הדין ההפוך - לא אמנע ממך

ראשית - לדרוש בכתיבה בפורום שהוא זכאי (שזה ממש כמו שאמר צחי כאן- לדרוש מהכלום אל הכלום שהוא אשם , אבל לפחות באשמה יש תימוכין) היא בדיוק על משקל-
מי אתה שתקבע שהוא לא-אשם, אתה עוכר דין?
ככה שההגיון שלך מתנגח בך ,

זה ראשית.

שנית,
כמובן, "אתה לא מבין כלום" היה מופנה כלפי סוגיה רעיונית, והטענה שמישהו מצא אותו זכאי הייתה מופנית למידאס לא לך- כי בהקשר של זכויות או דרישות או עולם שצריך להתנהל לפי וכלפי נשים אתה בעיקר מדבר הרבה, כמו הרבה אנשים.

קח את זה כמחמאה או עלבון, אצלך זה פחות מהותי.

שלישית-
רצית עוכרי דין? בבקשה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4745174,00.html

ילדה בת 9 נמצאה "מתירנית" ולכן אדם שנגע בה משוחרר.
אז מה דעתך?

דביאן

New member
יש לי הצעה

איכלי אבטיח, או גלידה. זה מרענן.
אל תקחי ללב את מה שאנשים כותבים בפורומים, ואל תנסי לחנך אותם.
לא תצליחי לתקן את העולם.

לא ניסיתי לחנך אותך , להפך

אם אתה שם לב גם בתגובות שלי למידאס אמרתי לו שאין לי בעיה אם הוא מיזוגן, אין לי בעיה שהוא חש כך או אחרת בנוגע. לדעתי הפתולוגיה בסופו של דבר הולכת לפגוע בו...

לא חינכתי גם אותך , להפך. אתה דורש משהו מסוים בכלי מסוים , השתמשתי לחלוטין בכלים שלך (מידה כנגד מידה).

טון מזלזל כהרגלך בטח ובטח שתמיד סוחף ניצחון טכני בדיון, רק מה הניצחון לא מעניין אותי. כשאני שואלת , אני שואלת מעניין. הבחירה שלך להתחמק מזה- היא זכותך.

אז כרגיל ובשימוש בכלים שלך- תאכל משהו מרענן חזרה.
יום נעים.

דביאן

New member
לא היה בטון מזלזל

מעריך את הסבלנות שלך, אבל חבל שתשקיעי זמן ביצורים מוטרפים בפורומים.
וגם אני אוכל אבטיח קר ולא יקר.

משקיעה בעצמי דווקא :)

ראה ערך יצורים מטורפים,

קח אבטיח

אני מסכים על דביאן...

בית המשפט משקר ומשתף פעולה עם בעלי הינטרס. ואין שום קשר לצדק ולבין מה שקורה שם
לדעתי האישית גואל רצון הקים צבא של צאצאים (50 במספר) וזה לא מתאים לבעלי האינטרס הכוח הזה והילודה הזו
אז הוא והרעיון מאחוריו קיבלו הרחקה מהצ-בור למען יראו ויראו
&nbsp
הקשר שם לאמת וצדק הוא מקרי בהחלט
אבל הצי-בור ימשיך לקרוא עיתונים ולראות חדשות וכמו שנאמר. הצי-בור מטומטם ולכן הצי-בור משלם

tzachy

New member
הבעיה היא לא בביהמ"ש אלא בחוקים שלא מונעים 'פולגמיה' דפקו

ברגע שקשר (מלא, כולל הבאת ילדים) בין גבר לאישה לא מותנה בנישואין,
גבר יכול לחיות, כאילו היה נשוי מכל בחינה אחרת, עם יותר מאישה אחת, למרות שפורמלית יש חוק נגד פולגמיה. פה לדעתי הבעיה האמיתית. זו, אגב, אחת התוצאות של המתירנות המינית ("מי שמרחם על..." וגו').

אם אתה רוצה להיתמם ולומר שאין בעיה בזה שגבר יחיה עם כמה נשים שירצה, אז זו זכותך המלאה... אבל זוגיות היא, בהרבה מקרים, "משחק סכום אפס" (כשיש מספר דומה של גברים ונשים, קל וחומר כשיש יותר גברים מנשים). אם גבר חי עם 21 נשים, מאוד ייתכן ש-, אמנם מאוד בעקיפין, ל-20 גברים אחרים לא תהיה זוגיות (גם אם זה טיעון פשטני קצת, הרעיון המספרי אני מקווה ברור לך).

אם אתה רוצה להבין עוד מה כל-כך רע בפוליגמיה (גם פולגמיה דפקטו) ולמה היא אסורה, כבר המון שנים, ברוב מדינות העולם (ואגב, גם אצלנו ביהדות היה חרם דרבנו גרשום) קרא המאמר הזה.

King Midas

New member
צריך לעשות

לגליזציה על פוליגמיה ולשחרר את גואל רצון.
הוא לא עשה כלום.

אני מבינה את המשיכה לדמות שלו

מהמקום האנטי פמניסטי - דמות של אדם שנושא צעירות ממנו, מקיים אורח חיים דתי , מביא ילדים לרוב והן אפילו כפופות ומקיימות קהילה וכן הלאה דברים.

ברור לי המשיכה לומר שהוא זכאי , אבל אנחנו לא דנים במספר הנשים שלו!!!!!!
אנחנו דנים ביכולת לומר שאנס ילדיו , ממשטר ממושמעיו , מוחק מוחן - עד מוות (שרצו במותן לו ימות) , מרחיק ממשפחתן - בחוסר המוסריות שהופך להיות מאושר בשם אידאולוגיה.

וזו תופעה חוזרת.
זה מידאס, זו אני , זה דביאן . זה העניין הטימטום שיוצא מהמוחלט ובעיקר בהדרשות לו. לכל אחד מוחלט משלו .

צחי דווקא נגע בזה. בכל אופן - זה הדיון שלי.

אותי אישית לא מעניין אם מישהו מז** או מאונן או מתחתן עם חמישים נשים לא פחות משמתחתן עם שבעים בתולות . לא מעניין אותי בכלל.

tzachy

New member
רק כדי לחדד את דעותי הפרטיות - אני לא בעד הקצוות

מבחינתי, הפמיניזם (של ימינו) זה סוג של "קצה" בסקאלת הדעות כי רוב האנשים וגם הנשים לדעתי לא שם (ואני לא מדבר על זכויות בסיסיות של נשים (למשל שכר שווה על אותה עבודה וכד')), כלומר אני פחות נגד הפמיניזם של תחילת המאה הקודמת. אני הרבה פחות מסכים עם הפמיניזם של ימינו (למשל 'אפליה "מתקנת"' לטעמי עלולה דווקא ליצור עיוות ולא תיקון. מסתבר שיש גם נשים לא מעטות שיוצאות כנגד הפמיניזם הזה (ראי למשל הסירטון הזה)).
זה ש,לכאורה, לא מעניין אותך אם פלוני, ציטוט "מתחתן עם חמישים נשים" והסבל הפוטנציאלי שזה עלול לגרום ל-49 גברים רווקים (ופוטנציאל רב לאלימות, כפי שהוכח במחקרים), זו אחת הסיבות שאני לא מתחבר לפמיניזם (כאמור של ימינו) כי אין שם לכאורה ראיה מערכתית-חברתית-כוללת, אלא יותר ראיה מנקודת מבט של חלק מהנשים (כאמור לא בהכרח רובן).
מנגד, אני גם לא מזדהה עם הקצנה דתית שמובילה, לעיתים (לא אצל כל הדתיים, חשוב כמובן לציין), לאבסורדים כמו "תורתו אומנותו" (מי שרוצה ללמוד שיתכבד וישרת בצבא ואח"כ ילמד ככל שיחפוץ (כמו סטונדט חילוני שנאלץ גם לעשות מילואים תוך כדי הלימודים (מכיר את זה אישית, היטב)). אני יותר מתחבר לכתוב בתורה שבכתב (קצת כמו קראות), הרבה פחות להלכה ולתושב"ע, אבל אינני נגד הדת באופן גורף.
אני מעריך את הערכים השמרניים שיש בדת בכל מה שקשור לזוגיות, משפחה וכד'.

זה לא מיקרי לדעתי שרווב מי שהקימו את המדינה, עשו את העבודה הקשה של מלחמה (כנגד 7 צבאות אויב, בו-זמנית), בניה, קליטת מיליונים וכו' וכו' (ובהצלחה לא מועטה) היו יהודים חילוניים.
אני טוען שהחוכמה היא למצוא איזונים, לקחת את הטוב מכולם ולאחד, לא להקצין. אני מנסה לכוון את עצמי בהתאם.

tzachy

New member
לא פורמלית

לא אובחנתי אף פעם על הספטרום (אני מניח שכוונתך לספקטרום האוטיסטי),
אבל מההערכות עצמיות (מבחנים מקוונים וכד') יצאתי שיש לי למשל "מוח גברי קיצוני" משמע יש בי משהו גבולי (עדיין אני מבין היטב הקשרים חברתיים וכד').
בכל מקרה, זה פחות נראה לי קשור לנושא העקרוני..

האמת ששאלתי בגלל דרך התקשורת שלך כאן :)

זה לא קשור לנושא העקרוני,
אבל זה כן מה שלדעתי מאפשר לי לתקשר איתך טוב יותר ...

יש הבדל מסוים בצורת התקשורת.
אני לא יודעת למה התכוונת "במוח גברי קיצוני" , אני דווקא מאוד נשית :p

tzachy

New member
מדוע מאפשר לתקשר טוב יותר?

המונח "מוח גברי קיצוני" לקוח מהטרמינולוגיה של הספר "ההבדל המהותי" (ע"ע).
את יכולה לבדוק איזה סוג מוח יש לך (יש 5 סוגים - נשי קיצוני, נשי, מאוזן, גברי וגברי קיצוני) ע"י תשובה לשאלון מתאים. אפשר למצוא גרסאות מקוונות למבחן ע"י חיפוש בגוגל של "EQ-SQ test".

אל תלמד מהאדם הזה על אוטיזם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000709700

הוא רושם שמייקל חסר אמפתיה, כמה טיפש אפשר להיות?
קרא מאנשים שהם כאלה , אם יש בך משהו מהדומה להם
ועובדה ששאלתי אותך לגבי זה .

להפך ולהפך- הרבה יותר אמפתיה , הרבה יותר יכולת להיות במקומו של אחר ובדיוק בגלל זה המון כשלים.

סתם רגע לצורך העניין קשר עין - לי אישית עם אדם זר מכאיב מאוד , אינטימי מאוד. עכשיו נסה לחשוב על למה דבר כזה שהוא כמעט "מקודש" בך באחר - התבוננות והתמקדות שמסיחה את הדעת או שואבת אותך באה מההפך- הכי כבוד לאדם אחר כשאתה נמנע ממנו ונותן אותו רק כשמתבקש באמת ורק כשהסיטואציה מתאימה או תוכל לעמוד בזה.

עכשיו ברור שיש מה שהחברה מצפה - אבל זו דוגמא למשהו "הראי של הנפש" שהוא כל כך הרבה יותר.

אז מישהו למשל בהקשר שלך יאמר שהשאלות שלך, או העובדה שאני חולקת מהאישי שלי, או "החפירות" שלך על דברים זה הכי לא מתחשב באחר- אולי להפך? אולי העובדה שאתה משקיע בתגובה ארוכה , עם מראי מקום למחקרים , עם חלוקה מהאישי אפילו לפעמים שהוא קוד מקודש בנורמטיביות בתקשורת זה הכי נתינה , התמסרות ואמפתיה לדעתו ורגשותיו של אחר כדי שתהיה מובן?

למה שאלמד מאדם שאומר שאני בגלל מאפיינים שלי חסרת אמפתיה? או שמאמין בבועה? זה מרגיז. הוא עוזר לקבע שיח מרושע.

אני מוכנה לבחון את הדעות שלו אבל כבר בקריאה שטחית - שהיא בטח ובטח שונה מהמעמיק שאני מוכנה לו מלהיטה בי זעם צורב.

חשבת פעם אם באמת שקלת קווי דמיון שאולי השונות שלך נובעת מפרשנות שגויה או פשוט מחוסר אמפתיה של אחר למבע שלך? אולי ההפך?.

זה מרגיז אותי ממש באופן אישי

בטח ראית בתגובות שאני פחות "מנומסת" אבל זה בדיוק דוגמא לזה- אני לא אוהבת שמישהו אומר לי דבר אחד מנומס ובעצם רוצה שאבין שורה תחתונה שהיא לא נחמדה כלל.

זה מרגיז אותי אז אני מגיבה ככה.

זאת בדיוק הדוגמא- והברון כהן הזה הוא סלח לי - סוג של "נאצי" , הוא אומר בעצם שיש חוקים מוכתבים וקבועים שאני חייבת ללכת עליהם כמו כלב בגלל שאחרת או בעצם אני כבר אדם חסר אמפתיה לאחר ושאני בבועה?

מה זה השטויות האלה ? (גילוי נאות אני א"א - אשת אמצע - זאת אומרת יש לי מאפיינים מהספקטרום וגם מאפיינים של אדם רגיל).

אתה מבין כמה זה מטופש?
חשוב על עצמך- כשאתה מביע דעה - אתה מביע אותה ושואל ומגיב ומתכתב עם דעות של אחרים. לא שמת לב שבשיח פה יש אנשים שמביעים את דעתם ואז עמלים כמה שיותר לקבע אותה בלי בכלל לשמוע במלואה את דעת חברם?

איך זאת בדיוק אמפתיה? וזה שיח לגמרי רגיל ונורמלי. אתה לא שם לב ששאלתי להרבה דברים שהפריעו לי וביקשתי מסוקרטס שיסביר לי למה הוא חושב שהראיות הן שקר וכיצד הוא מוכיח זאת ואפילו ניסיתי לראות ולהבין למה חשוב להם להבין שהאדם הזה "זכאי" מעבר לזה?

בטח שיש משהו לא חברותי ותרבותי ונעים כשאני אומרת בדיוק מה שבראש שלי - שבעצמך יצא לך להיווכח שיכול להיות מחאה ולא קללה.

אבל אתה רוצה להגיד לי שאם אציית כמו כלב לאנשים שבכלל לא מעוניינים להקשיב , שאציית לנורמות שמחייבות אותי לשקר ולהיות צבועה כלפי אחר או שלא מקבלות שוני של אחר וטוענות שבזה שהן עושות האחדה זו אמפתיה - זה זה בעצם אמפתיה?.

לא חושבת.
אני חושבת שמה שקראת אצלו הוא דרך טובה ובניגוד והפוך לדוד שלו סשה ברון כהן שלועג לדברים האלה לבדיוק האמת הערומה- השיח הזה לא אמפתי.

כמו שאמרתי אני פתוחה לקרוא ואולי ארכוש את הספר אבל אני כבר עכשיו רותחת ממגוון השטויות שהוא רושם.
כמה פעמים צלבו את מה שרשמת בלי בכלל לנסות או לתת לך פתח להסביר מי ומה שאתה?

אני שואלת באישי כי לתחושתי יש משהו באישי אצלך ששונה, אולי זה לא מרגיש לך קיצוני במיוחד וטוב שכך - אבל שאל את עצמך את זה.

למעלה