זקוק לתשובתכם!!!

• פותח הנושא tyco
  • פורסם בתאריך

tyco

New member
זקוק לתשובתכם!!!

שלום אני במקצועי מהנדס יש לי חבר טוב שלא סיים תיכון ורק בגיל 28 אובחן כסובל מהיפר אקטיביות ובעיות קשב ומכאן ההסבר לחוסר ההשכלה שלו. רציתי לשאול האם זו תופעה ידוע וזה ניחשב לסוג מסויים של גאונות וזה הרקע:הבחור כל הזמן מפתיע אותי מחדש יש לו יכולות ניתוח מדהימות הוא מתבונן באנשים שלא ראה מימיו ומגיע תוך חלקיקי השנייה לפעינוח פרופיל אישי נפשי מדויק ברמה 97% ולעיתים בצורה מושלמת דבר שמביך את האנשים כמו היסטוריית ילדות כשרונות אופי ולעיתים סודות שמסתירים כמובן שידידי ניבחן עיי מיטב החברים בניסויים שבצענו באופן סדרתי וראנדומאלי המידע שנתן היה אמין ונכון ומצמרר ביותר. יש לו יכולות אינטואטיביות חריגות ביותר כששאלנו אותו עם זה קשה ומה עובר עליו הוא טען שאין לו מושג איך זה קורה ומוחו פשוט מפגיז בתמונות ריחות צבעים וזאת ללא יכולת לשלוט בתופעה הוא מספר שכל תנועה הוא מימקת פנים של האובייקט מוחו מחפש קווי דמות זהים ממיליוני המידע שצבר בחייו. יש לציין שהבחור יצירתי באופן מדהים מוצא פתרונות בלתי אפשריים וגאונים בפשטותם אפילו לבעיות הנדסיות שבהם אני ניתקל במהלך עבודתי. ידידי ומס אנשים קרובים אליו שומרים על יכולתיו בסוד ולעיתים מבקשים את עזרתו ועצותיו. האם משהו יכול להסביר מה מרחש במוחו? חייו האישיים עליות ומורדות ולא יציבים בכלל הוא עוזב אין ספור מקומות עבודה אוהב להתבודד למרות שאנשים אוהבים להיות ממחיצתו ויש לו יכולות כריזמה כובשות. הידיד לעיתים ניחן בעצבות פנימית אולי מתנתו היא גם קללתו.

sprk78

New member
מוח האדם הוא מכונה נפלאה

לחברך יש בעייה כלשהי , אז המוח יודע "לפצות" עליה במתן כישרון מסויים בדבר אחר זה נקרא מנגנון הפיצוי של המוח. אם הוא יכול לפתור בעיות מסובכות בפשטותן, תנסה את הדבר הבא תנסה להמציא סיפור דימיוני שמתאר את המצב שלו כך שלגיבור יש בעייה כלשהי שהוא אמור לפתור אותה. תעשה זאת בדרך שלפי תשובת חברך תוכל לעזור לו. תשאל את חברך את הפיתרון לבעייה שלו בעצם והוא יתן לך פתרון כפי שהתת מודע שלו מנחה אותו וככה תעבד את המידע ותחליט האם הפתרון שנתן לך לבעיותו שלו הוא בעצם הפתרון המיוחל. בהצלחה.

tyco

New member
תודה ועוד משהו....

שלום אני הבדוק את העניין שתבין ראיתי אותו לדוגמא ישבנו בבית קפה לפתע אדם מסוים שעבר לייד ועשה תנועה יד רגילה לפתע חברי ירה לי" האיש חזר מזמן מארצות הברית ממדינת סיאטל ועבד בחנות בגדים כמוכר". ידידי מעולם לא פגש את האיש ולא מכיר אותו אני מייד קמתי רצתי אחרי האיש שאלתי אותו האם חזר מארצות הברית? התשובה חיובית האם היה גר בסיאטל?התשובה הייתה חיובית והאם עבד בחנות בגדים?התשובה הייתה חיובית האיש היה סקרן לכן לקחתי אותו לידידי האיש נשבע בחיי ביתו הקטנה שלעולם לא ראה את ידידי. כמובן שכל הזמן קורים דברים מוזרים כאלו באופן מקרי ידידי סיפר שאין לא מושג פשוט האותיות בראש קופצות בונות משפטים והוא פשוט קורא את המשפטים שרואה בדמיונו. שתבין הבחור לעולם לא למד גרפולגייה והוא מנתח כתב בצורה מדוייקת יש לו יכולות של גשש בדוואי בטבע והכי יפה הוא מנווט את יכולתיו סוף סוף לתועלתו הוא רושם מס פטנטים חלקם בתחום הרפואה האיש לא סיים בית ספר ובכלל דיסלקט בקריאה ובכתיבה מאוד מצחיק לראות בחור שעובד בעבודות מזדמנות ובין היתר ממציא פיתוחים רפואיים שאם יצליחו יעשו אותו איש עשיר מאוד. מה אני יגיד לכם החיים מצחיקים הבחור לעיתים טועה בלשונו בזכר ונקבה וזה יוצר מצבים מצחיקים שחושבים שהוא טיפש ואז מתקנים אותו והוא נעלב אני לא מרחם על הבחורות האינטלגנטיות שמתקנות אותו עוד באותו ערב יוצאות בוכות ומושפלות מצרור הדברים שהוא אומר להם על חייהם ובעיותהם פוגע בנקודות הרגישות ביותר. הוא משתדל לא לפגוע באנשים אבל לפעמים זה פשוט ניפלט לו.

sprk78

New member
אתה מזכיר לי את הסיפור של

הילד הגאון ג'ון משהו (רק בגיל 12 וכתב כ 6 סינפוניות - אנשים רגילים כותבים בכל חייהם כ 5 עד 7 סימפוניות). בכל אופן הילד נשאל איך הוא כותב את הסינפוניות - מה שמדהים שאין לו שום טעות שהוא צריך לחזור או לתקן והוא פשוט אמר שהוא לא יודע כיצד הוא רואה את התווים הנכונים. הם כיאלו באים מתוך מוחו והוא לא יכול להסביר את זה". כמו כן כבר בגיל 3 יכל לנגן על צ'לו ולפני כן צייר לאימו צ'לו ואמר לה שאני רוצה את זה. (נאמר ע''י הטובים בעולם שהוא כישרון שלא היה מאז מוצרט). כל עוד לא מנצלים לרעה את "המתנות" הללו אז זה בסדר. כי לדעתי לא סתם ניתנו "מתנות" אלו אלא בשביל שישתמשו בהן לעזור לאנשים.

jay greenberg

קוראים לו ג'יי גרינברג. כתבה עליו:http://www.cbsnews.com/stories/2004/11/24/60minutes/main657713.shtml

tyco

New member
דומה יש הבדל...

כן ראיתי את הכתבה על הילד החמוד אני חושב שבמוחם הנוירונים משנים את פתלוגיית ההולכה במיקרה כשל ומוצאים הולכה מהירה יותר שגורמת לריאקציות שהניגזרת שלהם היא אותם כישורים חריגים.

תזמין את חבר שלך לכתוב בפורום

למה שלא תזמין את חבר שלך לכתוב בפורום, שיספר על עצמו והרעיונות שיש לו ?

shuval3

New member
דרימדולדיקה

אם אכן הסיפור שאתה מספר נכון הרי שזהו הכינוי של התופעה בה נפגשת. אין הסבר ממשי לאיך חברך מזהה שאנשים היו בסיאטל ותופעה זו הרבה מעל בינתנו.שאר המאפינים שציינת יכולים לתאר אדם בעל מנת משכל קיצונית. דרימדולדיקה,כמעט לא כתבו עליה היא אחת התופעות הנדירות בעולמנו כפי שציינתי אין מספיק מידע לאנושות כדי לתת לך את התשובה,ברור לנו שאין שלא כל האזורים שלנו במוח פועלים והערכות בעצם מדברות רק על בין10-13% פעילים.בעיקרוןזה אפשרי שלחברך יש אזורים פעילים במוח שלא פועלים אצל האנשים האחרים.

tyco

New member
הסיפור אמתי למה שהשקר?

שלום הבחור יפגע עם ידע שאני כותב עליו הוא נראה ממוצע ביותר ואפילו לא סיים תיכון חיים של אנשים כאלו לא מתוקים כמו דבש הם בדכ מתוסבכים פנימית הוא זקוק לריטלין על מנת לקרוא ספרים ציינת דרימדולדיקה מה זה? האם תוכל להפנות אותי לחומר הזה על מנת שאני יראה אותו לחברי. חברי נזהר מאנשים לכן די ממודר הוא לא עושה שאו אופ מיכולתיו אני אישית יודע שאת הדברים הארדקור שאולי הגיע אלהם או התפתחו אצלו הוא שומר לעצמו . אני לא חושב שיש לו מנת משכל קיצונית אולי צורת משכל שונה כמו גאונות רגשית קיצונית שהופכת לסוג מסויים של מידע.

shuval3

New member
קצת בעיה

הנושא ממש בחיתוליו אין לי ממש מאמרים לכוון אותך אליהם כפי שציינתי יתכן שזה תוצאה של פעילות בלתי מוכרת של המוח שלו

neko

New member
הערה: המיתוס של "בן אדם משתמש

רק בX% מהמוח שלו" פג תוקף כבר שנים רבות, בערך מאז המצאת הMRI שמראה בבירור כיצד כל אדם משתמש בכל המוח.

shuval3

New member
לא מדויק

אכן אפשר משתמשים בכל המוח אך יעילות השימוש שונה.חלקים מסוימים עובדים הרבה פחות מאחרים

neko

New member
תגדיר "יעילות שימוש". כיום אנחנו

מסוגלים למפות םעילות מוחית, ובד"כ בעת סריקות מוח שעושים חוקרים, הם מספיקים לראות את כל המוח עובד, כל זאת בשעה קלה של סריקה - אפילו לא לאורך יום שלם. ברור שחלקים מסויימים עובדים יותר או פחות בהתאם למה שאתה עושה - בןאדם שמסתובב עם עיניים עצומות כנראה לא יפעיל את אזור הראיה במוח יותר מדי, ובנאדם שלא עשה תרגיל חשבון 20 שנה כנראה לא יפעיל הרבה את האזור המתמטי במוח - אבל זה רחוק מכימות של "אדם משתמש רק ב-X% ממוחו"...

paws

New member
tyco

read the article "the outsiders"it will give you an idea of the gifted people. I think your friend is gifted and his hiperactivity doesn't really exist. I think he was diagnosed by mistake a such. www.prometheussociety.org/articles/Outsiders.html

למעלה