בוא נחלק את הדברים ל"מצוי" ו-"רצוי"...
רצוי שנקבל לידנו אדם שהוא כל מה שאנו מייחלים למצוא בחיים. אבל (המצוי) הוא שלא קיים דבר כזה מושלם. להבין כי לא קיים באמת מושלם, הוא להבין כי אתה יכול להיות האדם הריאלי שאתה מאמין שאתה ועדיין להיות באמת מאושר. עד כאן - מצוי ורצוי.. הבחורה הזו היא המצוי שלא רצוי במאת האחוזים שלו. יש בך מערכת רגשות שמסיבותיך אינך מעוניין לחשוף אותם או לתת להם דגש. אבל הם נמצאים שם וזה המקום לעורר אותם על מנת לקבל החלטה אם היא האישה שאתה מעוניין בה לעוד 10 שנים לפחות. הסוג בטחון שהיא תשאר לידך ולא תלך מרצונה החופשי, אלא אם כן עשית לה משהו שיפגע בה קשות, מעמיד אותה בסטטוס כזה ש"זה בסדר" להתייחס אליה כמובן מאליו, כי היא תקבל הכל באהבה, בהבנה והשלמה...אבל בחיים, זה לא עובד לטווח הרחוק, כי אז יוצא שאתה כביכול משתמש בבנאדם לצרכים שלך מאשר באמת לצורך ההוויה הזוגית. ופה אני לא עושה או הולכת לעשות לך "ניתוח כירורגי מקיף"... אלא מנסה לשער וליגוע בנקודה הכואבת. כדי לטפל בה. אני חושבת שאם היית נמשך אליה עד "טוטאלוס" ומרגיש כי קיים בה צד שלא מתחייב או רץ להתחייב כרגע אליך, היית מבלבל עצמך בתחושות ורגשות וקורא לעצמך "מאוהב", כי היא היתה הופכת לסוג של אתגר עבורך. ליעד שצריך להגיע לכבוש אותו. אבל מסתבר שאתה כל כך בררן גם בנקודות הקטנות שקיימות בנשים, שאני לא בטוחה שלא עברת מספר גדול של נשים כדי להבין שזו דווקא "פחות או יותר" משאר אותן הנשים שהיו כאופציות. עצם העובדה שאתה מעמיד אותה מלכתחילה בהשוואה לנשים אחרות, שכרגע יש לה עדיפות בגלל שזה נתון כרגע, כי אין כרגע אופציה אחרת, מעמיד את זה שאולי באמת עדיף לך לא להיות לידה, ולאפשר לה להיות ליד גבר שכשיראה אותה, לא יתחבט מיליון פעם ויעמוד בדילמה כי לא נמצאת אחרת לצורך השוואה מולה. אלא פשוט ישעט ו"יקח" אותה לעצמו. למה אתה צריך את הקשיים האלה? כי כנראה חונכת ולמדת שכדי להשיג דברים טובים יש לעבוד ולהלחם קשה כדי להשיג אותו. כשאישה/חברה לחיים היא בדיוק אותו הדבר עבורך. אתה צריך כאילו "משמעת" וטון דיבור מאד גבוה מצד אישה, כדי להתנהג יפה לידה ו"להעריך" אותה. כשבעצם פה, אתה יכול להיות חופשי מבלי להלחם על זה. לכן, משהו בערכה העצמית שלך ואיך אתה רואה זוגיות באופן כללי מצריך הסתכלות קצת יותר מקצועית מאשר פורום. לא כולם מעריכים בצורה עיוורת. ממש לא. אבל ישנם כאלה שבגלל שהם לא יודעים להעריך את בן הזוג שלהם, מעריכים אותו כשהוא כבר הלך. אז למה שתעריך אותה באמת אחרי שהיא תלך או כשתהיה עם נשים אחרות? בשביל מה אתה מציב את עצמך בסטטוס של השוואה כשאתה יודע שאתה מחזיק מישהי שהרבה גברים צמאים לקבל אותו בין אם הם רווקים/נשואים/גרושים ?! למצוא היום בן זוג זו לא מלאכה פשוטה. וכשפישטו לך את המלאכה, אמרת "לא,אני רוצה שיהיה קשה"... למה? - "כי אני לא באמת מחפש זוגיות, אני מחפש שלמות כדי להראות לעצמי ולאחרים שיש לי אותה". ככה ייצא שתסתובב עוד מיליון שנה סביב הזנב של עצמך ולמעשה תשיג כל כך הרבה אבל לא תזכה להעריך את הכיף שזה יכול להעניק לך. כי מחר תצא עם הבחורה החתיכה ביותר, שתדע איך הכי לפנק ולדאוג לך... אבל בחיבור הנפשי/מנטאלי תרגיש חסר. וגם אם יהיה חיבור נפשי/מנטאלי, בשלב מסויים תחוש שיגרה ואז תרצה לחדש כי אין כבר קוצים/פרפרים... אז מה תעשה? תחליף נשים כמו מטריות?