זקוק לעצה\ות...

זקוק לעצה\ות...

שלום, אני חדש..פעם ראשונה פה בפורום.. אז ככה: יש לי חברה כבר 3 שנים היא 24 אני 27 אחרי כשנה- שנה וחצי של קשר עברו לגור כשנה-שנה וחצי ביחד, אח"כ נסענו לטיול לחו"ל ביחד היא 3 חודשים ואני 4.5 (היא חזרה מוקדם מסיבות משפחתיות ואני המשכתי עוד קצת..) סה"כ הכל עובד בצורה טובה אין כלכך ריבים ויש הבנה אכפת אחד משני, ודואגים וכל זה.. הבעיה היא כזאת.. חברה שלי דיי בטוחה בקשר וטוב לה והיא רוצה להמשיך הלאה.. (לחתונה בעתיד) אני מצד שני לפעמים כן בעניין ולפעמים לא.. חשבתי על זה קצת עם עצמי והגעתי למסקנה שאני לא מסתפק במה שיש ומסקרן מה היה אם היינו נפרדים והייתי חוזר להיות רווק ויוצא עם אחרות (היא קשר רציני ראשון שלי ולפני זה לא יצאתי עם הרבה בחורות), אולי אני גם לא מעריך תקשר וגם יש לי נטייה שכשמשהו לא טוב לי או שיש תקופה שרע לי אני נוטה לרצות לסיים את הקשר כאילו שזה מה שיסדר לי את החיים, ההתחלה החדשה במקום לשקם את הקיים.. מה שמפריע לי בקשר זה שאין את הריגושים שיש בהתחלה של קשר.. ושהוא סוג של שגרתי. אך מצד שני אני יודע מה היתרונות שלו ואם אני יפרד ממנה לא בטוח שאני אמצא קשר או בת זוג טובה יותר אבל מצד שני אולי כן.. מה שמפריע לי בחברה שלי זה לפעמים המראה החיצוני.. ולפעמים היא אימפולסיבית מידי ולפעמים בעיות בריאות (לא משהו רציני מידי אבל מתחילים לטייל בין רופאים). מצד שני יש לה יתרונות רבים כמו- דואגת,אוהבת,אכפת לה, חרוצה,נותנת לי "אוויר" שאני צריך, וסה"כ בנאדם חיובי. מי מכם היה במצב הזה ומה הוא עשה ואיך זה השפיע?? וגם עצות אחרות יתקבלו בברכה... בעיה נוספת היא, אנחנו מתכננים לעבור לגור שוב ביחד (כרגע כל אחד גר אצל הוריו אחרי הטיול, ועד שאני יחליט מה אני רוצה) ואני מצד אחד רוצה שנקנה דירה(בצעד של חיסכון כלכלי ולא בקטע של להפוך את הקשר למחייב יותר לפני חתונה) במקום לבזבז כסף על שכירות (וכסף לדירה יש וסיכמנו כל אחד 50%), אבל בגגל הלבטים שלי לגבי הקשר אני מתלבט אם כדאי לנו ללכת על זה כרגע או להמתין ולראות מה קורה.. רק שבינתיים הכסף מתבזבז על שכירות וגם דירה מסויימת שנראת לנו כנראה תלך לקונה אחר... לגבי חתונה כנראה שזה יהיה רק בעוד כ-3 שנים אחרי שהיא תסיים את התואר, אני את שלי סיימתי לא מזמן וכרגע בשלב חיפושי העבודה.. מה דעתכם גם בנושא הדירה, בקניה שלפני חתונה, למרות שאם בסוף נקנה ונפרד זה יהיה כמו סוג של גירושים... אבל מצד שני אם הקשר כן ישתקם מצידי אז זה צעד חכם לדעתי. חשבתי גם אולי ללכת לטיפול זוגי למרות שזה נראה לי אולי קצת מצחיק כי אנחנו לא נשואים אבל קצת מתנהגים כמו זוג שהוא כן, או אולי רק טיפול פסיכולוגי בשבילי בשביל לפתור את בעיית החוסר הערכה שלי והסיפוק מהקשר אבל מניסיון בעבר עם פסיכולוגים הם לא בדיוק עזרו לי והרגשתי שאני מבזבז זמן וכסף. מחכה לשמוע עצות.. שאולי קצת יעשו לי סדר בראש... תודה מראש!

אולי פספסתי..אני מחפשת את המשפט המתבקש..

"יש לי חברה כבר 3 שנים היא 24 אני 27 אחרי כשנה- שנה וחצי של קשר עברו לגור כשנה-שנה וחצי ביחד, אח"כ נסענו לטיול לחו"ל ביחד..סה"כ הכל עובד בצורה טובה אין כלכך ריבים ויש הבנה אכפת אחד משני, ודואגים וכל זה.. אולי אני עיוורת (הגיל, הגיל)..איפה ה"אני אוהב אותה"? ותסלח לי, ה"יתרונות" שאתה רואה בה מתאימות יותר לאמא מאשר לבת זוג... לא פלא שאתה לא סגור על עצמך...

לגבי המשפט המתבקש..

הוא לא מופיע כי אני לא מביע רגשות יותר מידי, אני בנאדם יותר ריאלי-מעשי לא כלכך רגיל לדבר על הרגשות שלי או להגיד אותן לאנשים אלא אם אני ממש מרגיש שבאותו רגע זה מתבקש.. לכן זה לא מופיע אז איזה יתרונות לפי דעתך אז מתאימות לבת זוג??

אתה שואל ברצינות? כל אחד ומה שהוא זקוק לו...

אין רשימת מכולת מוכנה שאפשר לסייג בן זוג לתוכה אבל אני אנסה... קודם כל, והדבר הכי בסיסי, לדעתי, רצון להיות ביחד. כשבא לך לחזור הביתה ולראות אותה שם..שפה משוטפת, תחומי עניין משוטפים ותקשורת טובה. משיכה פיזית. להמשיך?

......

יפה, שמתלב למשפט השני שלך?? אז איך בדיוק את קובעת שמה שאני רשמתי הוא לא נכון או לא מתאים או לא ראוי להיות בת זוג, אלא רק מה שעינייך רואות? כל אחד לפי טעמו וכל אחד מגדיר את הדבר אחרת. ואם כבר ציינת אז גם השורה השלישית קיימת לנו בקשר. אם הייתי צריך לדרג את הקשר באחוזים לפי מה שאני רוצה\ מחפש בקשר עם בת זוג אז יש לי בסביבות 85% אבל זה שהוא לא 100% זה מה שמפריע לי ואולי אפילו עד מאוד.

לא קבעתי שום דבר, אני מגיבה למה שאתה רשמת...

לרגע לא טענתי שמה שאתה חושב לא נכון או לא מתאים. שאלת שאלה בפורום ואני מגיבה למה שאתה רושם. צר לי, אך "דואגת", "אכפת לה" ו"נותנת אוויר כשצריך" "בן אדם חיובי" לצורך העניין לא מסתדר עם "תחומי עניין משותפים ותקשורת טובה". וגם לא עם משיכה פיזית. אז בוא נראה... "יש לי חברה כבר 3 שנים. אני לפעמים כן בעניין ולפעמים לא.. חשבתי על זה קצת עם עצמי והגעתי למסקנה שאני לא מסתפק במה שיש ומסקרן מה היה אם היינו נפרדים והייתי חוזר להיות רווק ויוצא עם אחרות". אם יש לך 85% ממה שאתה מחפש בבחורה בקשר הנוכחי, מה הסיבה לסקרנות ולחוסר סיפוק? נמשיך. "מה שמפריע לי בחברה שלי זה לפעמים המראה החיצוני.." - משיכה פיזית שטענת שאתה מרגיש כלפיה? "מצד שני יש לה יתרונות רבים כמו- דואגת, אוהבת, אכפת לה, נותנת לי "אוויר" שאני צריך, וסה"כ בנאדם חיובי" - כמו שאמרתי, אלה תכונות שמתאימות לאמא ולא לבת זוג... מה לגבי, יפיפיה, מטריפה, מפנקת, גורמת לי לרצות לקפוץ עליה בכל פעם שאני רואה אותה? (חזרה למשיכה פיזית). אני הייתי במצב של חברה שלך. הייתי בקשר שנמשך 5 שנים עם בן זוג מדהים, שכמוך, החליט שהוא מסוקרן ורוצה להיות שוב רווק ולצאת עם אחרות... אני מקווה שהוא נהנה מהספק ושהוא שלם עם ההחלטה שלו היום (כי כשהוא החליט להפרד ממני ומייד אחרי שבוע התחרט, לא יכלתי לראות אותו, כי אחרי 5 שנים, אני חושבת, אדם אמור להיות סגור על עצמו לגבי רגשות כלפי בן זוג שאיתו הוא נמצא בקשר ממושך של שנים, ולדעת פחות או יותר מה הוא רוצה. מעניין שאחרי שלא הסכמתי לחזור אליו הוא מייד חזר בו והחליט שהוא רוצה להתחתן איתי. "אם הקשר כן ישתקם מצידי"? - ואני חשבתי שהכל מצויין אצלכם...אתה חושב שאם תתאמץ מספיק להשלות את עצמך שהכל בסדר בקשר שלכם (רק 85% ולא 100%) הוא ישתפר? (ושוב אני חוזרת למה שרשמתי לך כ"רשימת מכולת" שלי) אני חושבת שאתה צריך לקחת לעצמך פסק זמן, לא להגיד כלום לחברה שלך, לנסוע לאנשהו לבד (נגיד, לרדת לאילת לשבוע לבד ולחשוב קצת עם עצמך)...אתה יכול ממש לקחת דף ועט ולרשום יתרונות וחסרונות של קשר איתה ובלעדיה.. אל תגיד לה שאתה רוצה להפרד או משהו כזה כי אח"כ אולי לא תהיה דרך חזרה... אל תהיה פזיז בהחלטותיך...לאקס שלי זה עלה הרבה מאוד כסף (טיפול פסיכולוגי) והוא עד היום מתקשר אליי לשאול מה עניינים אצלי ואני רק מקווה שהוא מצא את מה שחיפש...(מכיר "ומצאתי את שאהבה נפשי"?)... ואם אתה חושב שמה שרשמתי לך נובע מהרצון שלי לרדת עליך באיזושהי צורה, אז לא, ממש לא.

אז ככה..

אני יתחיל מהסוף להתחלה... עשיתי לעצמי קצת את הפסק זמן שאת מדברת עליו כדי לרשום יתרונות וחסרונות עלי עליה ועלינו ביחד.. ומה שעלה לי לראש זאת הרשימת מכולת.. נכון שזה לא נשמע מלהיב כי זה כמו רשימת מכולת אבל חיפשתי איזה תכונות או מאפיינים יש לטוב או לרע.. יש דברים שרשמת פה שאני מזדהה איתם אבל לא יודע למה לא רשמתי בדף (אפרט בהמשך) אולי כי אני לא הכי מחובר לרגש שזה גם חיסרון שלי.. ואולי בגלל שהדברים האלה נראים לי כמובן מאליו או שאני לא מייחס אליהם חשיבות רבה.. אין לי מושג למה. (רק 85% ולא 100%).. אני פרפקציוניסט ובררן בגלל זה לא מספיק לי ה 85% אני רוצה יותר, וגם הערב שחשבתי על זה אז מצד אחד יש לי הכל בחיים.. לא חסר לי כלום אבל מצד שני אני מרגיש שאין לי שום דבר :( כל מה שבעצם "חסר" לי זה שידרוגים.. אוטו יותר טוב חברה יותר רזה ודברים כאלה, אבל לא משהו שבאמת אני צריך ואין, את מבינה זה לא איתה גם בדברים אחרים בחיים אני לא תמיד מסתפק בגלל זה אני רוצה לדעת איך כן להעריך את מה שיש לי איתה ואיך כן להיות מסופק מזה. "מה לגבי, יפיפיה, מטריפה, מפנקת, גורמת לי לרצות לקפוץ עליה בכל פעם שאני רואה אותה? (חזרה למשיכה פיזית)." אני כן חושב שהיא מפנקת ושבא לי לקפוץ עליה, ואני קופץ.. ושיש לה פנים יפות אבל אולי זה נראה לי מובן מאליו בצורה כזו או אחרת ולכן זה לא היה נראה לי כיתרון.. אלא יותר תכונות של רשימת מכולת שלבחורה א' יש ולבחורה ב' אין... "תחומי עניין משותפים ותקשורת טובה". גם את זה יש לנו, משלימים אחד את השני גם טלפתיה ושוב כמו ממקודם אולי זה נראה לי מובן מאליו. בטח את ועוד אחרות קוראות ואומרות איזה דפוק הוא, אבל מה לעשות אני יודע שאני לא מחובר הכי טוב לרגשות שלי לפחות לא במה שטוב.. כשרע לי אני יודע להרגיש את זה טוב מאוד, אפילו הערב אני מרגיש כאילו שנפרדנו והלב כואב וסובל אבל עדיין הוא לא שלם עם שום החלטה. מעבר לזה בתקופה שהייתי בלעדיה בחו"ל הרגשתי כמה היא חסרה לי כמה שאני לא נהנה כמו שנהנתי איתה וכשאני רואה אותה מאושרת אז גם אני מאושר ולמרות שסבלתי קצת בתקופה הזו נשארתי עוד ועוד עד שהרגשתי שאני כבר לא יכול ככה שהיא לא איתי.. ואז חזרתי לארץ והכל היה מעולה למשך כחודש וגם היה קצת את ההרגשה כמו של קשר חדש עם ההתלהבות אחרי שלא התראינו חודש וחצי.. ועכשיו התחילו לי הלבטים, לא יודע אם זה בגלל שאני לא עובד כרגע והיא כן ואז משעמם לי לפעמים ויש לי יותר מידי זמן לחשוב מה לא טוב בחיים שלי.. כי שאנחנו נפגשים אחרי שהיא עובדת אז כן מאוד כיף לי איתה ואנחנו נהנים ומתכננים כל מיני תכניות לעתיד... היא מצידה אומרת שהיא כן יודעת שאני אוהב אותה למרות שאני לא אומר הרבה, היא אומרת שהיא יודעת לפי איך שאני דואג לה ושאכפת לי ממנה ובגלל איך שתמכתי בה בתקופות קשות שהיו לה, לעומת נגיד האקס שהיה לה שאמר לה הרבה שהוא אוהב אותה אבל לא באמת הראה לה את זה במעשים. וקצת לא לגבי... אז כרגע אני מבין שלא חזרת אליו.. האם מצאת מישהו אחר ואיך הוא לעומת אותה אהבה שהייתה לך? וכנ"ל לגבי בן זוגך לשעבר.. אם את יודעת??

yellow feather

New member
בקיצור, היא שמנה לטעמך

א. "כל מה שבעצם "חסר" לי זה שידרוגים.. אוטו יותר טוב חברה יותר רזה ודברים כאלה..." ב. "אני כן חושב שהיא מפנקת ושבא לי לקפוץ עליה, ואני קופץ.. ושיש לה פנים יפות ..." אם אני הייתי נמצאת עם מישהו 5 שנים ואז היה מסתבר לי שאני שמנה מדי לטעמו, באמת שהייתי מעדיפה שיתפוגג מחיי בהקדם האפשרי (הייתי מעדיפה שיטבע באגני הטיהור הקרובים לביתו, אבל אני מבינה שאי אפשר לקבל הכל בחיים
). מצד שני, אולי זו רק אני, אולי יש המוני נשים אחרות שלא אכפת להן לחלוק את חייהן עם מישהו שמתבייש באיך שהן נראות.

נסחפת...

אני לא מתבייש בה, ולא מסתיר אותה במרתף... אנחנו יוצאים ומסתובבים הרבה בחוץ ואף פעם לא אמרתי לה בגלל שאת נראית ככה וככה לא נלך לפה או לשם או לים. אמרתי שלדעתי יש לה עודפי משקל שאני לא הייתי רוצה שיהיה לבת זוג שלי.

yellow feather

New member
דארלינג

לו היית אומר "שידרוגים, אוטו טוב יותר, חברה מבינה/בעלת חוש הומור" או משהו בסגנון, ניחא, אבל אתה אמרת "חברה רזה יותר" מכאן, לי נשאר להסיק שלא אכפת לך שתהיה לך חברה כלבה עם אי-קי של נעל ובלבד שהיא תהיה ייצוגית יותר קרי רזה יותר. ומה תעשה אם תתחתן עם דוגמנית, אשכרה דוגמנית, נניח בר רפאלי, ואחרי הלידות היא תעלה משקל? תגרש אותה? תעשה לה ניתוח קיצור קיבה?

karmma

New member
מה מפליא אותך?

להרבה חשוב שבת הזוג תהיה יפה וגם הרבה נשים מגדירות את עצמן לפי היופי.. הוא לא אמר שיופי זה המדד היחידי אבל זה בהחלט מדד ובקשר למה יקרה אם היא תעלה משקל אפשר לשאול את זה על כל תכונה ואם היא תאבד את שפיות דעתה? ואם היא\הוא יאבד את כושר הפרנסה? או את היכולת לקיים יחסי מין? הוא בשלב להחליט איזה בחורה הוא מחפש ולא איך להתמודד עם משברים של לאחר הבחירה

yellow feather

New member
עיקר שכחתי

כשהיה בחיי מישהו שהעיר לי על מראה חיצוני - הוא הפך באופן מידי ל-אקס. אבל שוב, אולי זו רק אני, אולי יש המוני נשים שנהנות כשיורדים עליהן והתעללות מילולית ממש עושה להן את "זה", יהיה זה אשר יהיה. ובכל מקרה, קח בחשבון שרוב הנשים מעלות משקל אם לא אחרי הלידות, הרי שבגיל המעבר. אז אולי כדאי שתשקול שנית?

שוב...נ..

לא אמרתי חברה רזה וזהו, אם היית מציגה לי 2 בחורות עם אותן תכונות אופי אחת רזה והשניה מלאה אז כן הייתי בוחר ברזה. וברור לי שרוב התכונות שיש לי בנוכחית הייתי רוצה שיהיו ברזה, אם לא כולן. ולא אני לא יורד עליה כל דקה ודקה, נכון שפה ושם אני מעיר, אבל מה לעשות זה שלבן זוג חשוב איך נראה הבן זוג שלו לא נראה לי דבר פסול, זה כמו שאת תרצי בן זוג גבוהה סביב 1.90 אבל מה לעשות את כרגע עם אחד שהוא 1.70-1.60 ותגידי שאת שלמה עם זה את לא יכולה להשלים עם זה בכזאת קלות רק בגלל התכונות אופי שיש לאותו אחד גם אם הוא כל חלומך תמיד זה יפריע לך במידה מסויימת.. או שתלמדי להשלים עם זה או להתעלם מזה, אבל התכונות אופי שלו לא יפצו על 20 סנט' שחסרים לדעתך.

נו, תגלה לנו כבר כמה היא שוקלת?

חוץ מזה נשמע שזכית בפיס של הזוגיות ואתה מחפש איפה לחפור... אבל זה כנראה חלק מהאישיות שלך, אי אפשר באמת לרָצות אותך עד הסוף... יכול להיות שבגילגול הקודם היית פולניה?

בגלגול הנוכחי גם..ופולניות זה אופי לא רק גנים

הערכה שלי גובה 1.60 בערך על 65 קילו פלוס מינוס ולא כלכך מעניין אותי המספרים.. מעניין אותי איך שזה נראה, שתשקול גם 70 או 80 אבל שהבטן תהיה יותר שטוחה

../images/Emo142.gifהגבתי למטה לפוסט שלך אבל...

רק להעיר/להאיר לך משהו = כשתהיה לידך מישהי שיהיו לה כל התכונות האלה, ושגם תהיה רזה עם בטן שטוחה או כל נתון פיזי אחר שאתה מחפש- וזו לא תהיה היא - ותעדיף אותה = סימן שאתה לא מאוהב בבחורה הספציפית הזו. וגם אדם הריאלי ביותר מתאהב, כך שזה לא קשור ללהיות ריאלי או לא ריאלי. זה קשור למה אתה חש אליה, ספציפית אליה.

seeyou

New member
"זה קשור למה אתה חש אליה"../images/Emo45.gif-דוגמה קלסית

" איש זקן עמד בשוק,ולידו רעו שתי פרות,אחת לבנה ואחת שחורה. "כמה אני אוהב את הלבנה", הוא אומר, "היא אוכלת מעט מספוא,ונותנת הרבה חלב". "והשחורה?" שאלו אותו. "השחורה גם",הוא ענה","אבל הלבנה היא חביבה ומוצאת לבד את הדרך לרפת". "והשחורה?"שאלו אותו. "השחורה גם",הוא עונה,"אבל הלבנה מביאה עגל בכול שנה". "והשחורה?",שאלו אותו."השחורה גם",הוא עונה. "אז מה ההבדל?" שאלו אותו. "הלבנה היא שלי!",הוא עונה. "והשחורה?" שאלו אותו. "השחורה גם",ענה הזקן. " יוסי

yellow feather

New member
צר לי לבשר לך

כבר24 שנים אני עם בנזוג הנמוך ממני ב-10 ס"מ ומעולם זה לא הפריע לי. אתה צודק בדבר אחד: שאר התכונות שלו - בהחלט לא "פיצו" על נושא הגובה - כי לא היה על מה לפצות. הוא בא בעסקת חבילה, והעסקה הייתה טובה מאוד בעיני ואחרי 24 שנה אני יכולה לומר לך שהיא עדיין טובה בעיני. מאידך, אני מכירה מישהו המקפיד לבחור את נשותיו לפי גובהן ומשקלן והוא גרוש כבר פעמיים + אין סוף אקסיות.

רק אני חושבת שאם היא תהיה פתאום יותר רזה

אתה תמצא משהו אחר להתלונן עליו? זה נובע מחוסר ביטחון עצמי, לדעתי.

למעלה