זקוק לעזרה דחופה.

לדעתי אתה מרגיש כבול

מה שמפריע לך זה לא הדת בכלל, אלא המצב שחיתנו אותך מוקדם ,ופשוט סיבכו אותך כי היתה תמים. אם אתה דתי מאוד שכל הזמן בתורה פשוט צא לעבוד ותעשה בדת רק אבל רק מה שאתה מרגיש שאתה אוהב. ומה שלא תאמר לאלוהים סליחה אבל קשה לי .

קבוצת אנוסים חרדים,מישהו שמע על זה?

שמעתי שיש קבוצה שמכנה עצמה האנוסים החרדים שהם בעצם אותו דבר כמוני ובסוד ובדיסקרטיות נפגשים מדי פעם וחיים ביחד ושוב בסודיות גמורה ואז הם לפחות תומכים אחד בשני ובסתר אף עושים מה שרוצים,יש מישהו שיכול לתת יותר פרטים על זה?

משאלה2

New member
תגידו../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif|?../images/Emo191.gif!|לא חשבתם?

אף אחד כאן לא עצר לחשוב שהבן אדם מחפש דווקא את אלה שנמצאים במצב הכי רגיש, האנוסים החרדים??? אלה שיש להם מה להפסיד והרבה אם ידעו חלילה שהם חילונים בסתר??? מה אתם עונים לו בכלל??? לי הוא לא נשמע אמין!!! קבוצות מחתרת לאנוסים? מה אנחנו בספרד? אנוסים משתלבים נהדר עם היוצאים, אין צורך בכת נפרדת. אנדר?יורי?רייצ'? מישהו? תעיפו אותו מכאן, הוא מתחזה!!!

barr1969

New member
דווקא חשבנו

ולכן, למרות הרפלקס הטבעי לכתוב בפומבי את מספר הטלפון של אגודת האנוסים החרדים, וכתובת הקרוון בו הם מתאספים ב40 לחודש, הרגענו את עצמינו ורק ענינו לו כל מיני תשובות לא מחייבות <חלקן אדיוטיות לגמרי, כמו חטיפה ועגינות>. תגידי, משאלה, זה אחרי בדיקת די אן איי וטביעות אצבע הגעת למסקנה הנחרצת, או שאורי גלר שדר לך את זה דרך מחשבות ריכוזיות חיוביות?

uri80

New member
יתכן. אין לנו אפשרות לדעת ולכן כל

אחד אמור לעשות את השיקול שלו. אנשים מבוגרים אמורים לקחת החלטות בכוחות עצמם, לא זקוקים לגננות.

shach mat

New member
../images/Emo188.gif שכחת משאלה

שהניק הקודם של חברתך הטובה כאן, גם היה אנוסה?

מתלבט13

New member
קח את הזמן שלך

תרגע. תבין את עצמך היטב. יש לנו כל כך הרבה רבדים נסתרים בנפש, ואנחנו כל כך לא מכירים את עצמנו! תחשוב, תרגיש, תשקול, תבדוק אופציות. אתה נשמע כמו מישהו שהדת אצלו היא לא אופציה. זה חד משמעי? או שאתה מסוגל בתנאים מסוימים להישאר דתי? מפריע לך להיות דוס כמו היום, כולל, לעשר פעם שנייה, וכאלה? או שאתה גם שונא להתפלל ולשמור שבת? ברמה האישית והרגשית, יש קשר טוב בינך ואשתך? יש אהבה ביניכם? יש הבנה (חוץ מהדת)? עד כאן חשיבה. מכאן כמה רעיונות יותר מעשיים (על כל רעיון שאתה מממש, תישלח לביתך חשבונית מחברת "ייעוץ לקיום מצוות שמיטה בהידור". אני מקווה שזה בסדר) מיכל מאיר צודקת במאתיים אחוז שנראה שאתה חייב למנוע ילדים בטווח הקצר. להביא עוד ילד זה גם לחץ נוראי עליך, וגם נורא לא הגון כלפיהם. אני יודע שזה לא פשוט לשכנע אשה דוסית בנושא, אבל אולי יש דרכי שכנוע? אני מכיר את הדוסים הקיצוניים לא רע. אבל בכל מקום יציאה לעבודה היא לא ייהרג ואל יעבור. מותר קצת להתפדח ולריב למען היכולת שלך לחיות עם עצמך. זה לא שאני לא מבין מה זה קהילה וחברה בה שינויים קטנים קשים מאד, אבל המציאות של או חרדי בכולל או חילוני עם עגיל, היא מציאות שאני לא מוכן לקבל. יש הרבה אמצע. ואולי אם תוכל מעט "להוריד את הלחץ" הרגשתך לא תהיה כזו נוראה. להפוך לחילוני זה פי אלך יותר פדיחה מלצאת לעבוד.

הורים לילדים עשו זאת, אבל זה קשה

אני מכיר למעלה מ - 10 גברים ונשים שהם הורים לילדים שהרגישו שאינם יכולים לחיות במחנק הכרוך מבחינתם בהמשך חיים בעולם החרדי ויצאו לשאלה. יש ביניהם הורים לילד אחד, 3 ואף 5 ילדים. אם תרצה אוכל להפנות אותך לכמה מהם. המחיר הוא קשה מאד מכל הבחינות אבל לא בלתי אפשרי. אצל חלק מיוצאים אלה, הגירושין באו לפני או במהלך היציאה לשאלה ולא היו קשורים בהכרח להבדלי הגישות לאמונה , אלא לאי ההתאמה ביניהם. אתה צריך לשאול את עצמך 3 שאלות בסיסיות: א.האם אתה אוהב את אשתך ורוצה לחיות לצידה. ב. עד כמה אתה מוכן לשלם את המחיר של הניתוק מבתך וזאת בהנחה שאתה עלול להשיג הסדרי ראיה בעייתיים מאד (כגון אישור לראות את הילדה פעם בשבוע בבית של משפחה חרדית). ג. עד כמה אתה מוכן למחיר הכלכלי שבמצבך קשה יותר מפאת הצורך לשלם מזונות. שאלות אלה קשורות באופן יחודי למצבך. מעבר להן יש את השאלות שגם יוצא לשאלה רווק שואל את עצמו כגון: א. האם אני מוכן לנתק אפשרי עם ההורים והאחים. ב. האם אני מוכן לקשיים הכלכליים הכרוכים בתהליך היציאה ג. האם אני מוכן לקושי הכרוך בהשתלבות בעולם החילוני כולל הבדידות. לפחות לשאלות ב' וג' יש לאגודת הל"ל מענה מסויים. אם התשובות על 3 השאלות האחרונות שליליות , ברור שאין טעם בכלל לחשוב על יציאה לשאלה.אם הן חיוביות, שאל את עצמך את השאלות היחודיות למצבך.

אלה החיים היחידים שיש לך

אבל בגדול נדפקת. אתה לא תהיה מאושר בעולם החרדי,גם אם תזיין מהצד ותצא לפאבים ותראה טלוויזיה אצל חברים מהעבודה,כי תמיד תחיה בפחד. אתה לא תהיה מאושר כחילוני. כי תהיה בודד,ותחסר לך תחושת הקן והשיוך,כי תתגעגע לבת שתראה כל יום ריעי ושתתבייש באבא המופקר שלך ושתורעל על ידי המורים והמחנכים שלה נגדך ונגד כל מה שאתה מייצג. בבר בו אני עובד* ישנם שני לקוחות קבועים,חרדים,שבאים ושותים דיאט קולה,יושבים שעות ובולעים בעיניים את הבחורות תוך כדי חילופיי "נייעס" ביידיש. החארות גם לא משאירים טיפ. אתה יכול להפוך להיות אחד כזה "ללכת עם ולהרגיש בלי",לחפש עבודה שמוציאה אותך כמה שיותר מהסביבה שלך,להסתובב באלנבי 40 עם פיאות מאחורי האוזן וכיפה בכיס,מנסה להסתיר את מה שכולם רואים. יש לי חבר טוב שהיה במצבך ויצא,התגרש מאשתו ועזב לת"א. היה לו קשה,עדיין קשה לו,הוא מתגעגע לילד שלו,הוא לא מצא עדיין את המקום שלו בעולם,הוא עדיין ילד באיזושהיא צורה ,הוא אף פעם לא יהיה מאושר באמת. אבל אף אחד לא יהיה אף פעם מאושר באמת,אז חוטפים טיפות קטנות איפה שיש. אלה החיים היחידים שיהיו לך,אתה רוצה להעביר את כולם בלהתחבא ולשקר?

למעלה