זקוק לעזרה דחופה.

מה ההבדל בין רווק לנשוי

אין הבדל! כמו שרווק יכול לעזוב גם נשוי יכול אם משפטית הוא יכול לקחת את הילדה שלו שיקח בלי לשאול שום שאלות! זה לא אמור לעניין אותו מה יהא הלאה הוא לשם לא חוזר וחלאס נגמר הסיפור למה לסבך את זה כל כך?

אנילה1

New member
לא צריך להיות כל כך קיצוניים

או הכל או לא כלום? למה החרדי שאיבד את האמונה לא יכול להשאר בעולם החרדי וללמוד לחיות חיים כפולים, כמו שהרבה נשואים שנואפים עושים. בהתחלה זה קשה אבל אחרי זמן מה מתרגלים. אם החרדי יעשה את כל הפעולות החרדיות מי ידע שהוא לא מאמין? כי למראית עין הוא בסדר. וככה הוא לא מתנתק מהמשפחה. חוץ מזה הוא יכול לעשות כמה פעולות של חילוניים בהסתר. יש המון אפשרויות ביניים. לא צריך לשבור את כל הכלים.

../images/Emo4.gifלנאוף הוא דבר שגובה מחיר גבוה

חיים כפולים הם רק כאשר אין ברירה והמחיר שלהם מאוד גבוה. הבילוי שלו בחוץ יהיה בלי אישתו והילדים ואם הוא יחליט גם לנאוף ההתרחקות מאישתו תהיה חדה.
זאת לא החלטה שהיא בהכרח יותר קלה מההחלטה לשכנע את אישתו ולצאת משם. הוא רק בן 27 ויש להם רק ילדה אחת. אולי הם יכולים לברוח משם.

אנילה1

New member
ומה עם שאר המשפחה?

אדם הרי לא חי בואקום. יש הרבה אנשים שחיים חיים כפולים. בעצם כולנו חיים חיים כפולים, כי אנחנו לא מספרים הכל לבני הזוג שלנו. כי פשוט אי אפשר. לכל אדם יש סודות שהוא לא מספר לבן הזוג שלו. אלה חיים כפולים בעיני.

לא בדיוק. המשמורת של הילדה היא לאמא

כנראה שבתי הדין הרבניים יפסקו לטובת האמא אבל גם בית משפט "אזרחי" מעניק את המשמורת לאמא. הוא צריך לשכנע את האישה אחרת הוא יאבד את האישה והילדה. אני מכירה את הנושא.

barr1969

New member
אני אסביר לך בקצב הכתבה

לחטוף מטוס הוא מעשה לא חוקי, ידעת מזה? ואם אתה לא טייס, אתה גם תכופף את כל משקל המתכת שגנבת לכדי חלקיקים מעושנים וחסרי תועלת. אה, גם אתה לא תישאר בצורתך המקורית, אבל עזוב. לחטוף ילד מלבד הרעיון הבלתי חוקי, זה גם לעקם נשמה, אני לא מכירה אותך, אבל איך שאתה כותב, זה לא ממש מזיז לך. יש כאלו שכן. העניין עם האי הבודד הוא פשוט: בנדם חי בקהילה, עם אישה ומסגרת וחברים. נכון שיש לו בעיה עם אותה מסגרת, אבל הפתרון לארוז הכל ולשכור דירה ברמת השרון או תל אביב או רמת הגולן, כמוה כהצעה לנחות באי בודד. בכל אותם מקומות לא מחכה לו כלום, מלבד בדידות ומלחמה ארוכה וכואבת לשרוד. יש תהליכים שזבנג וגמרנו לא מתאים להם. בניגוד לתהליך הפשוט של חסימת טרולים. רק תן להם סיבה.

הפתרון שאני הייתי חושבת עליו

הוא לנסות לעבור לישוב מעורב עם חילוניים ולעשות את המעבר בשלבים. הדירה שלכם? אפשר להשכיר? אולי תחשוב על תרוץ לעבור לשכונה מעורבת כדי להשתחרר מההשפעה של הקהילה שלכם. יש הרבה ישובים מעורבים ושכונות קרובות. למשל ידוע לי שבית שמש הוא ישוב מעורב. בישוב מעורב אני חושבת שהחרדים פחות קיצוניים ותוכל להתחיל להראות לאישתך את היתרונות באורח החיים החילוני. תוכל לבקר את החברים ובהתחלה לא לספר שאינך שאתה רוצה לעזוב את הדת. יש מצב לתרוץ על פרנסה ועבודה חדשה?

BABELICIOUS

New member
טוב, כמובן שזה הולך להיות תהליך

מורכב, אבל מהי מהות החיים אם היא לא כפי שאתה באמת מאמין. מקווה שתמצא את קבוצת התמיכה הנכונה. קח בחשבון שזה אומר כנראה להתגרש, להתחיל בחיים חדשים ושונים לחלוטין מכפי שאתה מכיר. אבל יש לקוות שהאישה לא תקשה על עניין הילדה והקשר שלך איתה. זה חשוב. אני מבינה שאתה חרדי עוד מבית? בכל מקרה שיהיה לך

barr1969

New member
הפורום הזה הוא קבוצת תמיכה

וכמו אנוסי ספרד, שמהם שאול הביטוי, אם החלטת להישאר במעטה הרגיל ,אתה צריך לבנות לך ארון נסתר ולהתחבא בו כשאין סכנה שתחשף. בתוך אותו ארון אתה יכול לעשן בשבת, לגלוש באינטרנט, לראות סרטים וממש לא ליטול ידיים, אפילו לא על קצות האצבעות. בחירה בין משפחה למימוש עצמי היא אחת ההחלטות היותר קשות ואכזריות שיש. החזקים בדעתם לא לפרק את הקיים, ימשיכו לגנוב עבירות קטנות בסתר, אחרים עושים תהליך ארוך ונמלטים החוצה. טיפ קטן: כל זמן שאתה נשאר, ולמרות הסבל שבכל שניית חיים כזו, תנסה לא להשאיר עקבות. הדרגתיות היא שם קוד ראשון, למי שמחליט, לא למי שמהסס. ואם בטעות משהו יתגלה <אפילו ההודעה הזו שלך>, אתה תחשף בפתאומיות שאתה לא מוכן לה, ושההשלכות שלה יגרמו סבל לכולם, גם לך. <הכותבת היא אנוסה לשעבר, ואין בכוונתה להלך אימים אלא לשתף אותך בנסיון האישי שלה.>

ראשית כל הכבוד על הצעד הראשון

להכיר בבעיה זה חצי פיתרון בקשר להכיר מישהו כמובן שזה ייקח זמן אנשים לא נחשפים כל כך מהר בדיוק כמו שאתה כמובן לא תרצה להיחשף כל כך מהר. הייתי ממליץ לך להתחיל לאט לאט לשלב בין העולמות, להיות מה שנקרא חרדי מודרני, יש כמה כאלה שאני מכיר זה אמנם קשה למשפחה אבל עדיין נסבל ולא מנתקים קשר. ברוך הבא למשפתנו!

Moon rise girl

New member
../images/Emo24.gif

אין לי איך לעזור, גם לא בעצות - זה חתיכת מצב מורכב... מקווה שאחרים שמכירים את הסיטואציה יעזרו לך עד כמה שאפשר ואני רק אאחל לך בהצלחה ואקווה בשבילך שדברים יסתדרו בסופו של דבר.

uty76

New member
חלקת אלוהים קטנה

זאת העזרה הדחופה שלי אליך: תברא לעצמך חלקת אלוהים קטנה, לאט תטפח אותה, תיצוק בה את התוכן שכל כך חסר לך אם פילוסופיה, אולי מוזיקה - בעצם מה שלא יהיה לשבור את הכלים ? אני לא חושב שזה צעד חכם.. ממילא הכלים ישתנו מעצמם כאשר תהיה לך חלקת אלוהים קטנה משלך

לסיכום

תעשה רק מה שאתה רוצה אף אחד לא יכול להחליט בשבילך מה אתה רוצה, אם אתה רוצה לצאת בשאלה תהיה גבר וצא תשאיר את אשתך עגונה ותברח ממנה אם זה נראה לך שזה יסבך לך את החיים אל תעשה את זה ותנסה לשרוד איכשהו כ``חרדי`` כופר זה לא ילך לך בתור נשוי ועוד במשפחה קיצונית כי אתה עלול להתפס על חם בכל מיני איסורי תורה בתור רווק אפשר להסתיר את זה לא בתור נשוי לכן עצתי היא שאם אינך מאמין באמונה היהודית תעזוב את הדת ותפסיק לדמיין שאלוהים יאכל אותך או כל מיני דמיונות הזויות משפחה זה לא הכל הבעיה היחידה שאני רואה פה זה הילדה תנסה לשמור קשר איתה. בהצלחה בכל אשר תחליט.

להשאיר אישה עגונה??אישה מסכנה

זה לא מוסרי.
האישה לא אשמה שחונכה חרדית. היא אוהבת אותו כנראה. אולי הוא יוכל להשפיע עליה אם הוא יתרחק יחד איתה מהקהילה שלו.

חס ושלום

ודאי שלעולם לא אשאיר את אשתי עגונה,גם עם היא אשמה במשהו,וודאי כשהיא לא אשמה בכלום!אך הבעיה הגדולה היא הילדה שמה שלא יהיה היא תהיה מסכנה באם אעשה צעד קדימה וזה בעיקר הפחד שלי!

גם אני מצטרפת להנ"ל

לא להאמין כמה דפוק יכול להיות בן אדם אחד. ואיזה רעיונות הזויים!!!! הבנאדם (האנוס) לא רוצה להכאיב לאף אחד ופחות מכולם לעצמו, ובא הדפוק הזה ועונה לו תשובות שאחת יותר גרועה מהשניה! ואם יותר לי, אנוס, גם לי יש מה לומר לך, ואף אחד לא אמר את זה כאן: רד לתוך עצמך ותנסה להבין מאיפה זה בא לך. כי עד שלא תדע מאיפה זה נוחת עליך, לא תוכל להיות שלם עם עצמך. כשתהיה שלם עם עצמך, תוכל להמשיך הלאה. ואגב, כדאי שאשתך תתחיל למנוע הריון אם היא לא עושה את זה ברגע זה. אין שום סיבה שתביא עוד ילדים לעולם אם הם עתידים לגדול בלי אבאמא כיחידה אחת.

למעלה