זקוק לעזרה דחופה.

זקוק לעזרה דחופה.

אני חרדי נחמד אך לצערי הרב אני שקוע עמוק עמוק בתוך משפחה חרדית חזקה(נשוי) ולמעשה באמת באמת אין שום קשר ביני לבין דת ורק בגלל הפחד מהסביבה המשפחה וכו` אני נשאר חרדי. לפעמים אני כ``כ מתוסכל מזה ורוצה כ``כ לצאת ולחיות את החיים כמו שאני רוצה אך לא מעיז וגם לא ממש יכול. אכן כפי שהגדרתי את עצמי אנוס... מי יכול לעזור לי?מי מכיר מישהו או מישהי כמוני שיכולים לפחות ביחד לתמוך האחד בשני?אולי מישהו יודע על איזו קבוצת תמיכה בעניין?אשמח לקרוא תגובתכם גם כאן בפורום ומי שרוצה גם במסר פרטי.

../images/Emo4.gifליבי עליך. מה עם אישתך והילדים?

אולי אפשר לתת לך נקודת מבט חילונית כי אני לא חרדית אבל אני בטוחה שינסו לעזור לך. מה קורה עם אישתך והילדים? דיברת איתה? גיששת מה דעתה? המצב שאתה מתאר הוא איום. אתה נחשב בחור ישיבה?

אני נחשב לתלמיד ישיבה

בציבור החרדי נחשב מי שנשוי לאברך כולל,ואכן אני כזה.לצערי... לגבי האשה אין על מה לדבר היא חרדית מאוד חזקה ובידיוק הפוך ממה שאני בעצם ב180 מעלות...ובעצם זה הבעיה ומורכבתה, ועל זה אני מבקש עצה ועזרה.

../images/Emo4.gif בן כמה אתה ועם כמה ילדים?

אני מבינה את המורכבות הגדולה. לעזוב את אישתך וילדיך זו החלטה נוראה. אולי אפשר כמו במשפחות חילוניות שבהן אחד מבני הזוג מאמין והשני לא להגיע לפשרה..אני מכירה משפחות חילוניות שיכולות להסתדר עם מצב של אמונה של אחד מבני הזוג. אברך כולל באמת לומד כל היום או יכול לעבוד בחוץ ולגור באזור פחות חרדי? למשל לשכור דירה עם המשפחה באזור אחר?

אין שום מצב.

כל האפשרויות שהעלית הם לא ריאליות.הם אכן קיימים במקרים מסוימים אך ממש מסוימים,לא בחוגים החרדים החזקים והקיצונים!ולצערי אליהם אני משתייך! מה שגורל גורם... אצלנו זה או שאתה חזק בחרדיות שלך או שאם אתה חס ושלום...כופר או לא ממש מאמין בכל השטויות של הדת אז אתה מוחרם לגמרי משוקץ ומתועב וחייך יהפכו לגיהנום מרגע שתחליט לעזוב ולחיות חיים נורמלים ופתוחים כמו שאדם נורמלי אמור לחיות,לבלות, ליהנות,וכו`.זה המצב וזו הבעיה שאני מדבר עליה!אגב תודה על היחס,ולשאלתך אני בן 27 עם ילדה אחת.

בן 27

החיים עוד לפניך קום קח את הילדה או אל תיקח וברח לך הרחק הרחק משם תבנה חיים חדשים וזה לא קשה! תרים טלפון 1700707073 הם יעזרו לך בהשכלה . מה הבעיה שלך לעשות את זה?

הקושי הוא הניתוק

אני מאוד מאוד קשור למשפחה ולחברים ועל כן אני מפחד מאוד מהניתוק שאמור לבוא בעקבות הצעד הזה.

כולם מאוד מאוד

ויש כאלו שהם אפילו עוד פעם מאוד היו קשורים למשפחה ולחברים והם יצאו בשאלה כי זה לא שווה את זה בשביל לחיות בשקר אתה לא מאמין בדרך חיים למה שתחיה אותה חברים יהיו לך גם אם תצא בשאלה ומשפחה תהיה לך אם תקים בית!

uri80

New member
מה דעתך על:

"כולם מאד מאד, ויש כאלו שהם אפילו עוד פעם מאוד היו קשורים למשפחה ולחברים והם יצאו בשאלה כי זה לא שווה את זה בשביל לחיות בשקר. אתה לא מאמין בדרך חיים, למה שתחיה אותה? חברים יהיו לך גם אם תצא בשאלה, ומשפחה תהיה לך אם תקים בית." ( ! - אלוהים יודע למה היה צריך כאן סימן קריאה.) אם אתה כבר תוקע סימני קריאה בכל מקום, למה לא להשתמש קצת בפיסוק מדי פעם? זה לא הכרחי אבל יעזור להפוך את ההודעות שלך למובנות יותר.

אתה עושה לי שיעור דקדוק?

תאמין לי שבקטע הזה אני מאוד חלש, חוץ מזה תכתוב אתה מהפלאפון ונראה אותך מסתבך בין נבכי המקשים ומסמן את הפסיקים הדקדקניים האלו דבר שני אני כותב סימן קריאה כשאני גומר לסיים משפט! למה? ככה!! מפריע לך משהו? !

uri80

New member
"נותן", לא "עושה" - ואם כבר נותן

עצה. אתה לא ממש חייב להקשיב לה אבל סביר להניח שאם כן, אנשים אולי יתחילו להתיחס אליך בצורה קצת יותר סבירה. עוד עצה: כשאתה מסיים משפט יש שם סימן קטן כזה - "." קוראים לו נקודה. הרבה יותר קל להגיע אליו מאשר לסימן קריאה, פחות לחיצות בסלולרי. (אתה רואה, אני ממש רוצה לעזור). מבחינתי אתה יכול לשים שני סימני קריאה בסוף כל משפט ואפילו שלושה, בבחינת כל המוסיף הרי זה משובח.

אפשר לכתוב איך שרוצים

אך כדאי שתדע שכשאנשים רואים סימן קריאה, הם חושבים שאתה מצווה משהו (עצור!) או קורא קריאה (הצילו!) וכדומה. בכתיבה באינטרנט כשאתה שם סימן קריאה זה כאילו שאתה קורא וכשאתה שם מספר סימני קריאה זה כאילו שאתה צועק. ואגב, גם אני טועה בדקדוק. לדוגמה, בין לשון זכר ללשון נקבה ועוד.

אנילה1

New member
אם אתם מדברים על צורת

הכתיבה, על הדקדוק וכו' אתם סותמים לבחור את הפה. שכל אחד יכתוב איך שהוא מבין. אני מכירה בחורה שהיא דיסלקטית הויא כותבת בשגיאות כתיב, אז מה זה משנה אם אפשר להבין אותה?. ויש גם עורך דין שהוא גם דיסלקטי והוא נוהג לכתוב ברשת עם שגיאות כתיב בלי בושה. מי שם לב לשגיאות כתיב אם מבינים?

חלילה

מדובר נקודתית על שימוש בסימני קריאה. וכדי להיות ברור לגמרי- עדיף כותב עם סימני קריאה יתרים, משותק בלעדיהם.

תגידי 69

למה את לא חוטפת מטוס ובורחת איתו לאי בודד? או למה לא לקחת כדורים לפני שרשמת את ההודעה המשונה הזאת? ממש אבל ממש לא הבנתי מה את רוצה.

אני חושבת שהכוונה היתה

שההצעה שלך קצת קיצונית. אתה למזלך בחרת אחרת "בזמן", כשאתה רווק ופחות או יותר אדון לעצמך. הבחור ששטח כאן את דבריו נמצא במקום אחר לחלוטין. יש לו מחוייבות, הוא נשוי, יש לו ילדה שעליה הוא אחראי והוא ממש לא יכול לקום ולחטוף אותה ככה כי בא לו, או לעזוב אותה וללכת כי נמאס לו. זה הכל.

למעלה