זקוקה לעזרה!!!

זקוקה לעזרה!!!

שלום רב !!!! שמי דבי ואני אמא של ירדן המתוק בן שנתיים וחצי . אני זקוקה לעזרה בשני תחומים: 1. ירדן סבל בחורף שעבר מברונביט ועשינו הרבה אינאלציות שהיה לפעמים בסדר ולפעמים סיוט ממש . לקראת החורף הרופאה יעצה לי לנסות כדור סינגולייר לטיפול בבעיה ללא סטרואידים . אני יודעת שהכדור טוב( מחברות) וילדים אוהבים אבל הילד שלי ממש שונא את זה וכל לילה זה התמודדות חדשה עם הרבה עצבים ולבסוף לאחר שמנסים שיטות רגועות צריך לתת לו נגד רצונו ( יש לו המון כוח) והוא לרוב פולט הכל החוצה . אתמול היה השיא והקיא . אני שבורה מזה ולא יודעת מה לעשות . האם משהי יכולה לייעץ? שקלתי להפסיק לזמו מה ולחזור עוד כמה חודשים אבל האם אפשר להפסיק בבת אחת? 2. ירדן לא מוכן לצחצח שיניים היתה תקופה שצחצח יפה אבל אין דרך עכשין ניסינו הרבה דברים אבל בטוח לא הכל אשמח לרעיונות חדשים .

לא הבנתי..

האם ניקבע מבחינה רפואית שעדין יש מחלה שמצריכה טיפול חיוני או שזה רק בגדר המלצה כי יש הבדל בין החיוניות של טיפול הכרחי לבין משהו שהוא בגדר המלצה לא מחיבת,אני לא מתפלאת שירדן שונא את הכדור,טיפולי אינהלציה כמו שכתבת בעצמך הם חויה קשה,כמובן שאני לא מטילה ספק בהכרחיותם לבריאותו של ירדן,כתבת שהיה בסדר וגם קשה שזה רק טיבעי שזה יהיה,הייתי מופתעת אם הייתי כותבת שהיתה פסיביות או מצד שני התנגדות קיצונית. בקשר לציחצוח שנים ניראה לי שזה קשור אחד לשני,אני הייתי יורדת ממנו עם זה בנתים כדי לא להפוך את זה למאבק של כוח שגם כך קשה לכם,אפשר להביא לו ספרים שעוסקים בנושא. שלך חנה גונן

נורית מ.

New member
אפשר לנסות רפואה אלטרנטיבית

לי יש נסיון טוב עם דיקור אבל אני לא יודעת אם ילד קטן יסכים בגלל המחטים. אפשר לנסות גם הומאופתיה. אני אישית מעדיפה דרך קופ"ח אלא אם כן יש לך המלצה אישית על מטפל מסוים. לגבי צחצוח שיניים, תפרטי מה בדיוק קורה ומה כבר ניסיתם. אגב אפשר לנסות גם להניח לזה לתקופה מסויימת (לא לצחצח בכלל) ואז לחזור בעדינות.

לא לוותר על הציחצוח!!

כי אח"כ יהיה בלתי אפשרי לחזור לזה! ובכלל, אצלנו בבית זה לא ברשימת בחירה. זה חובה ועושים את זה כל יום. ובגיל שנתיים וחצי אפשר להסביר לילד למה מצחצחים שיניים. את יכולה לקחת אותו לסופר פארם שיבחר מברשת מדליקה (כמו "נמו"), לצחצח כשהוא באמבטיה , או לתת לו לצחצח לבד ואז בסוף לתת ציחצוח קצר ויסודי משלך. אבל לא לוותר!! גם יהיה בכי, ברגע שהוא יבין שזה משהו שלא בוחרים ואין בחירה לגביו, גם ההתנגדות תפסיק. אגב, משהו שנראה לי נכון: לתת לו לבחור מתי מצחצחים ( לדוגמא: "אתה רוצה לצחצח שיניים עכשיו או אחרי שנקרא סיפור?").

ניתמר

New member
ניסינו ה כ ל וזה לא עובד

ניסינו בעזרת ספרים עבד יומיים, ניסינו דרך סבתא והפתעות ודודים ודודות, ומדברים על זה בגן, ולפני ואחרי.ואפילו: בכוח. וזה היה נורא לכולנו. ואז אמרנו שאולי גיל שלוש זה עדיין מוקדם לצפות שזה יקרה. האחריות לצחצוח. גם אני בעצמי עד היום לא אוהבת לצחצח ובכוח מכריחה את עצמי לצחצח כשאני רצוצה וכו'. אז אולי אפשר לסלוח? לילדה ( ולעצמנו ) ואני אחרי בוקר שנפתח ביאוש אטומי בעקבות סירוב לצחצח...

נעה גל

New member
אני לא מסכימה - אפשר לחזור

ועוד איך. צחצוח שיניים הוא מאוד חשוב לבריאות השן אבל הוא לא ערך עליון. כשנכנסים ללופ של מאבקי כוח על צחצוח שיניים, הנזק לטווח ארוך, מהמאבק, גדול יותר (לדעתי) מתקופה קצרה של אי צחצוח שיניים. כשרגועים והסערה עוברת אפשר לחזור להכל. בדוק מניסיון אישי.

ניתמר

New member
דיקור כטיפול למה?לבעיות נשימה?

האם יש רופא ספציפי שאת ממליצה? אשמח לשמוע.

irisgh

New member
רק לגבי השיניים

עזבו אותו כמה ימים. ואחרי כמה ימים שהנושא יורד מסדר היום, תתחילו לצחצח שיניים בנוכחותו. אם זה לא מספיק, ושום רצון לא מתעורר בו, לאחר כמה ימים נוספים ללוות את הפעולה במילים" אוי, הנה פרור של תירס שאכלתי היום. תפסתי וניקיתי אותו, וכיוב'. ליניב אנחנו מצחצחים את השיניים. סיפרתי לו את סיפור החיידקים (ואל נא תתנפלו עלי), ומאז, בכל פעם שמצחצחים לו שיניים, אנחנו 'מגלים' פרורים של כל האוכל שאכל באותו יום, מהבוקר עד הערב. עד שאנחנו גומרים לעבור על כל מה שנאכל באותו היום, הסתיימה הפעולה.

איך יש לך סבלנות?

כל הכבוד. לי אין. צחצוח שיניים הוא לא אלקטיבי בבית. יש תורשה של נטייה לעששת ושיניים מצחצחים גם כשלא רוצים. אני לא אעיר ילד שנרדם או אטריף ילד חולה בדרישה קטגורית לצחצוח, בכל השאר - אין בכלל שאלה של כן או לא. חייבים. פעמיים ביום לפחות, אם לא 3.

הצחצוח הכי חשוב הוא לפני השינה.

ההמלצה של רופא השיניים (של לאה
) היא לצחצח להם כשהם מניחים את הראש על הירך שלנו כשאנחנו יושבים. בצורה כזו אפשר לעשות זאת תוך כדי סיפור, צפיה בקלטת או כל פעולה אחרת של לפני השינה. אם יש התנגדות קשה - אולי הייתי מורידה את הלחץ מצחצוח הבוקר. אצלנו יש כל מני משחקים שקשורים לצחצוח - למשל - יש אוזן אחת קבועה שאם מושכים בה נפתח הפה. אם מושכים באוזן השניה - הפה נסגר. אני מורחת ממש מעט משחה על המברשת. לפעמים אנחנו צוחקים על המשחה - אייל שואל האם שמתי משחה ואני אומרת לו: "מה פתאום?! שמתי לך חומוס/חצילים!" הוא עונה: "לא נכון...." ואז אני מציעה לו לבדוק, וכמובן לא שוכחת לשאול בסוף איזה טעם היה למשחה. כשיש התנגדות אני שואלת האם הוא מעדיף לצחצח ראשון או אחרון. ואפשרות נוספת - לקבוע תור לרופא שיניים מומחה לילדים ושהוא ידבר על צחצו נכון, יסביר וידגים. אולי זה יעשה את השינוי. (דרך אגב - לאייל יש קלטת וידאו של קולגייט על צחצוח שיניים. הוא ממש אוהב אותה. אפשר לפנות לשירות הלקוחות שלהם ולבקש שישלחו לך. תצפי לבד ותראי אם זה נראה לך. אנידי הזדעזעתי ממנה, אבל הילד התעקש תקופה מסויימת
[הוא ראה אותה לראשונה בלעדי כך שלא יכולתי/רציתי יותר מדי לסרב])

אצלינו

אצלינו מהשן הראשונה יש טקס צחצוח משפחתי קבוע. כשכל המשפחה מצחצת ביחד שיניים הצחצוח נתפס כחוויתי ולא כמעצבן,נכון קרה לפעמים שהילדה לא רצתה,אז צחצחנו לבד,כשהיא רואה ומהר מאוד היא הצטרפה חזרה למשחק,והיום אחרי יותר משנתיים של התמדה היא רואה בצחצוח משחק מגניב ולפעמים מבקשת לצחצח שיניים סתם ככה באמצע היום,ואנחנו כמובן מאפשרים לה בקשר לאינלציה,קטונתי,אבל אולי אפשר להפוך את זה למשחק "איש חלל במסכה"

מסכימה עם כל מילה

כולל הקלטת של קולגייט. לגבי המשחה - רעות מתה עליה, כמו עומר לפניה, ולו נתתי לה היתה מוצצת ובולעת מהשפופרת. אז אני שמה ממש טיפה ומוסיפה עוד טיפה ועוד טיפה כשהיא מבקשת "עוט" (=עוד). הרופאת שיניים שהיתה לנו בזמנו בר"ג אמרה שלא נורא עם היא בולעת משחה, הרופאה ברעננה אומרת לא לבלוע, אז החלטתי להחליט לבד שזה לא נורא

נעה גל

New member
אני מצטרפת לנורית מ. בניסיון למצוא

מרפא אלטרנטיבי - לפעמים הם מצליחים לפתור את הבעיות וחוסכים את כל כאבי הראש של האינהלציות וכדורים. כרגע, לא נראה לי שאתם בדרך הנכונה לפתור את הבעיה שלכם. תשנו כיוון. הבעיה היחידה עם הומאופטים היא, שצריך למצוא את האחד שמתאים לכם. לפעמים מדובר על מעבר בין כמה הומאופטים וזה מתיש גם כן.

לאה_מ

New member
לנו היתה בעיה הפוכה עם הסינגולייר

שירה לקחה אותו תקופה מסויימת והוא לא עזר לה בכלל. אבל היא כל כך אהבה את הטעם שלו, שלא רצתה להפסיק...
לגבי צחצוח שיניים - אצלנו זה לא יהרג ובל יעבור - אני לא אריב איתם על הצחצוח, אבל בהחלט חשוב לי שהם יצחצחו, ובתקופות שיש עם זה בעיה אני מנסה להיות מאד יצירתית ולמצוא דרכים לשכנע אותם לצחצח. כרגע אין אצלנו בעיה כזו. אני אהבתי מאד את ההצעה שחוה העלתה פה פעם, על החיידקים שעורכים מסיבה בפה של הילד ומתלהבים ממה שהוא אכל כל היום, והמברשת מגרשת אותם.

כמו במשפחתה של ליליה

גם אצלנו נטייה לצרות בתחום השיניים. ולכן אני מתעקשת ועוד איך, אבל שזה לא יישמע שבבית מתנהל טרור ומשטרת השיניים כופה על עציריה להבריש שש פעמים ביום. מברישים ביסודיות פעם ביום, לפני השינה. אגב, הכניסה הראשונה שלי לפורום היתה כשאלה היתה בת שנה וחצי ועברה עקירה כי היה לה חור בשן, מהסיבה הפשוטה שהיא כבר אכלה הכל ולא היקפדנו על צחצוח (גם אני הייתי חכמה גדולה בענין ה"נוותר, מה זה כבר"). מאז אותו יום נוראי (לשתינו) יש דמוקרטיה בבית. אבל לא בענין הציחצוח!!

למעלה