בעניין השיניים ומשהו על המברשת
אני עם בעיה דומה, פעם צחצחה יופי בערב, פתאום הפסיקה. בבוקר זו תמיד היתה בעיה וויתרנו הרבה. מהשרשור הזה קיבלתי מוטיבציה להתחיל להתעקש גם על הבוקר וגם על הערב. אצלנו עבדה שיטת ה"מה אכלנו היום": הנה יוצא התירס, הנה הגזר וכו'.. שחזור נחמד לארוחות היום. כמה דברים שרופאת השיניים אמרה לנו: לצחצח בוקר וערב בבוקר רצוי לצחצח אחרי ארוחת הבוקר לשים מעט משחה (בגודל אפונה), ולא לשטוף את הפה אח"כ (ממילא הם לא ממש יודעים לירוק). זה בסדר שהם בולעים את הפלואור (לדבריה עדיין לא יודעים אם הפלואור משפיע ממגע בשן או מבליעה, דרך מערכת העיכול) לא חייבים לצחצח בעמידה במקלחת. הרבה פעמים זו תנוחה מאד לא נוחה לילד (ראש מוט אחורה בחוזקה, לא נעים) עדיף לחפש מקום יותר נוח (במיטה, בישיבה, בחיבוק עם ההורה וכו') ולהקפיד שלילד יהיה נח. לדבריה צריך להקפיד על מגע מאד עדין, לא לצחצח חזק. צריך לעבור על כל שן 8-10 פעמים מכל כיוון. הרופאה שלנו המליצה על מברשת מיוחדת. מברשת שמתלבשת על השן מלמעלה, ומנקה את השן מכל הכיוונים החשופים. המברשת בנויה בצורת גשר שמתיישב על השן, ואז במקום לצחצח בחוץ, בפנים ולמעלה, מצחצחים רק פעם אחת ומנקים באותה פעולה את כל השן. זה מקצר את זמן הצחצוח בהרבה. לדברי הרופאה זו מברשת טובה ומומלצת. שם היצרן DR.BARMAN'S הבעיה שקשה למצוא אותה, מוכרים במעט מקומות. עוד משהו לסיום. אנחנו הלכנו לבדיקה ראשונה אצל רופאה, מומחית לילדים, ידועה, והיא אמרה שהילדה זקוקה לשני טיפולים (סתימת שני חריצים ועוד שתי שיניים עם ספק חריץ / ספק התחלת חור) אלו טיפולים שנעשים בטשטוש של הילד. קבענו שני תורים לטיפול אצלה, אבל היינו בלחץ והחלטנו לקבל חוו"ד שניה. פנינו לרופא השיניים המשפחתי שלנו, שאנחנו מאד סומכים עליו אם כי אינו מומחה לילדים. הוא בדק ביסודיות ואמר שאינו רואה כלום ואין מה לטפל. שמעתי סיפור דומה מחברה (10 חורים אצל הרופא הראשון הפכו ל2-3 חורים אצל הרופא השני). אני מניחה שזו גם עיין של גישה (גישה התערבותית לעומת גישה לא התערבותית של רופא) אבל לאור הניסיון שלי, בכל מקרה כשמדובר בטשטוש / הרדמה של ילד הייתי מקבלת חוו"ד שניה.