זקוקה להצעותיכם -

Y. Welis

New member
מעניין. אני עכשיו בדיוק עוסק

בפלוטינוס והגדרות ה-The One שלו. סיבוך גדול, אבל מרתק.

felicitas

New member
לא מדייוואלית כי אם עת עתיקה מאוחרת

ביזנטית. ואריאס הוא הסדין האדום האולטימטיבי לכל העוסקים בתחום (הנחת היסוד שלו, כאילו מושג הילדות נוצר רק עם המהפכה התעשייתית, ועמו כל התיחסות יחודית לילד ככזה, בעייתית מאוד. לטענתו, העתיקים לא אהבו את ילדיהם ולא נקשרו אליהם בשל אחוז התמותה הגבוה של הילדים; היש מופרך מזה?). ובעברית - אני מבינה ש"הגיל הרך" מטעה (כאמור, המחקר יעסוק בילדים עד גיל שבע), אתם בעד "ילדים צעירים" גם בעברית? תודה לכל העונים!!

tafustafus

New member
"הגיל הרך" הוא ביטוי קצת בירוקרטי

זה יכול להיות שם של ענף במשרד החינוך או שם של מגמת התמחות בבית ספר להכשרת מורים. (הרי רק גננת יכולה להצביע על ילד ברחוב ולומר "הנה ילד בגיל הרך".) עם כל הכבוד למומחי ולעסקני הילדות, אי לא חושב שיש סיבה שכהיסטוריונית תצמדי למונחים שלהם. הדבר שצריך לשנות הוא מה מבין האדם השפוי. "ילדות מוקדמת" ו"ילדים צעירים" מתאימים לגמרי לגיל הילדות הרלוונטי.

Fanja

New member
אכן, זו היתה האסוציאציה המיידית שלי

כמעט הצעתי לך early education אני בהחלט בעד "ילדים צעירים" גם בעברית

Y. Welis

New member
יש אגב ספר של שולמית שחר

על ילדות וזיקנה בימי הביניים. כדאי להציץ.

tafustafus

New member
הערך הזה מוויקיפדיה נראה כמו בדיחה

מתחת לתמונות מופיעים ההסברים מאירי העיניים: a female child, boy showing tongue; ולגבי המוות, הנמצא בסוף רשימת שלבי התפתחות האדם, מוער שהוא occurs at various ages depending on person. הם שכחו לציין שבעוד המוות קורה לכל האנשים, יש כאלה הקופצים על כמה שלבים בדרך אליו. (לפי החלוקה המופיעה שם, אולי צריך לשנות את כותרת העבודה של felicitas ל-early middle childhood.)

אין לי חשק להתעסק בעיסוקי,

אז תרשי לי להתעסק בעיסוקייך: אם את מגבילה בעבודה את הגיל לילדים עד גיל 7, כך הייתי גם מציינת בשם - אם אין מונח מקובל שתואם את זה או אם זה יוצר בלבול. בעינין הנורמות המשפטיות: מאחר עד כמה שאני יודעת מדובר על חוקים הנוגעים לילדים ועל מעמדם של ילדים כצד במשפט, אם את מטפלת בשני האיפיונים - אז אולי כדאי לומר LEGAL AND JUDICIAL

felicitas

New member
תודה, אני מקווה שעיסוקי אינם

משעממים מידי... אני אגע רק בחוקים העוסקים בילדים, לכן נראה לי שאשאר עם legal. נראה לי יותר מידי דקדקני לציין בכותרת העבודה ילדים עד גיל שבע. הדבר יוסבר בפרוטרוט בגוף העבודה. לכן נראה לי ש"ילדים צעירים/ילדות מוקדמת" מתאים יותר.

יפתח ב

New member
מסכים שאין צורך לציין גיל, בעבודה

אקדמית מקומן של ההגדרות המדויקות (ה"אופרטיביות") הוא בפרקים המציגים אותן, והקורא אינו מצפה שכל דקויות המינוח יהיו מובנות מתוך הכותרת לבדה.

למעלה