זקוקה להצעותיכם -

felicitas

New member
זקוקה להצעותיכם -

כיצד לתרגם לאנגלית אקדמאית ואלגנטית את הכותרת - "הגיל הרך באימפריה הביזנטית המוקדמת - נורמות משפטיות וכנסייתיות הלכה למעשה" כן כן, זהו נושא הדוקטורט שלי... המון המון תודה

Eldad S

New member
אנסה להציע כותרת

ראשונית:
Infancy in Early Byzantine Empire - Judicial and Church Norms in Theory and in Practice​
אולי עדיף Standards במקום Norms

Eldad S

New member
עוד הערה,

באשר ל"משפטיות": אולי עדיף Legal. השם כולו:
Infancy in Early Byzantine Empire - Legal and Church Standards in Theory and in Practice​
באשר לכנסייה, אולי יש צורך במילה אחרת, שם התואר של כנסייה, כמו Ecclesiastical ואז: Legal and Ecclesiastical Standards in Theory and in Practice

felicitas

New member
תודה!

יש לי בעיה עם המילה "infancy", כיוון שבלטינית היא מתייחדת לשלב מוגדר של הילדות (עד שהילד מתחיל לדבר), ואילו אני מתכוונת לעסוק בטווח גילאים רחב יותר. האם "tender childhood" הוא מונח מקובל? או שיש איזשהי חלופה אחרת?

Eldad S

New member
התלבטתי קודם,

לאחר תגובתה של פליקיטאס, אם להציע "early childhood" (כי גם לי זה נשמע הגיל המתאים, מבחינת האנגלית) - אבל אז יש "התנגשות" עם הקיסרות הביזנטית המוקדמת...

ססילי

New member
וואו איזה נושא! יש חומר? נשמע מרתק!

שאלתי את אמא שלי, העוסקת בגיל הרך (לא, היא לא גננת
). היא אמרה כך: Infancy - ינקות Toddlers - גיל שנה עד שלוש (פעוטות) ככינוי כללי early childhood (יפתח קולע כרגיל) או אפשר גם early age. אבל הרשי לי להעיר שעד גיל שבע זה לא הגיל הרך ולא ילדות מוקדמת. זו ילדות מוקדמת ו(?) אמצעית/בינונית ויקיפדיה מציעים גם Middle childhood לגילאי 4 - 11 http://en.wikipedia.org/wiki/Child#Development

felicitas

New member
זו ילדות מוקדמת לפי תפיסת התקופה,

הרואה בגיל שבע נקודת מפתח (בעיקר בחיי הבנים כמובן) - יציאה ללימודים מחוץ למסגרת הביתית (או התחלתו של לימוד אינטנסיבי בבית, תחת מורה פרטי). אבל הסבתם את תשומת ליבי לכך שהדבר עשוי להטעות את הקורא..אם כן אולי ילדים צעירים/young children? איך זה נשמע לכם?

felicitas

New member
ושכחתי להתייחס לשאלתך -

אני שקועה בחומר עד צוואר - חוקים, חוקים קאנוניים, דרשות, מכתבים, הספדים, חיי קדושים, כרוניקות ונארטיביים היסטוריים, כתובות ותרבות חומרית הם רק חלק מהרשימה - כמובן שמרובם צריך לדלות את פירורי המידע הרלוונטי מבין השורות, ולשים לב שלא ליפול למלכודות של "טופוי" וקלישאות שגורות...

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif אני בעד young children,

גם סגנונית - כדי שלא יתנגש עם ה-Early Empire (אבל גם תוכנית, כמובן).

יפתח ב

New member
האם זו הגירסה המדייוואלית של אריאס?

בדיוק נתקלתי היום בספר שלו בספרייה. האם המחקר שלך אמור לספק ניתוח מאותו סוג? זה באמת יהיה מרתק (מה שקשה לומר על מרבית הדוקטורטים, חוץ משלי כמובן).

יפתח ב

New member
אני מסופק אם אוכל להסביר, אבל

היא עוסקת בשיקולים הוליסטיים בפילוסופיה (שיקולים שמביאים למסקנה שאי-אפשר לאפיין את טיבם של דברים מסוג זה או אחר "מתוך עצמם", אלא רק במונחים של דברים שונים מהם, או של המכלול שהם חלק ממנו). אלה שיקולים נפוצים מאוד באינספור זרמים פילוסופיים. ה"חידוש" שלי הוא בניסיון לטעון שבעיות מסוימות שנגרמות בשל שיקולים הוליסטיים נוטות להביא לסוג מסוים של פתרון שאני צריך לאפיין. אין טעם לנסות להסביר כאן מה בדיוק הבעיה ומה הפתרון, אבל המסקנה שלי תהיה בסוף שהפתרון הזה מתבטא בכך שעובדות מסוימות שהפילוסוף צריך להסביר איך הן תקפות (במסגרת המבנה ההוליסטי שהוא מניח) מוגדרות על-ידו כ"מובלעות", כלומר קיימות בצורה בלתי-מפורשת כלשהי ונחשפות בדיעבד. טוב, אמרתי שאני מסופק אם אוכל להסביר.

ססילי

New member
דווקא(?) ממש מובן. תודה! ../images/Emo140.gif

וגם זה נשמע מעניין מאד, אבל ספק אם התוכן יהיה מובן להדיוט שכמוני.

למעלה