זקוקה להכרעתכם

dify

New member
תודה, למדתי ממך משהו :)

ומוסיפה דבר שעבורי היה חדש, ליולדות חרדיות יש אחרי הלידה מין מלון שמיועד לאמא ולתינוק שנולד, (נדמה לי שזה כשבוע שהות שם), שבו היא נחה כל היום, מטפלים בה ובילד, מבשלים, מנקים, והיא רק מניקה (יצא לי לבקר שם כמה פעמים :))

עד כה חשבתי שזה בעיקר בשביל הנפש, אבל כשאני קוראת את ההסבר שלך אני מבינה שזה גם בשביל החלמת הגוף. ואחרי זה, ממה שאני מכירה ומתרשמת (שזו תמונה חלקית מאד אבל זה מה שיצא לי לראות) יש המון עזרה של הקהילה (אחיות, גיסות, שכנות ומה לא) שנועד להוריד מהעומס של האמא.

nate2000

New member
בגדול כל יולדת יכולה לקחת מלונית

לכמה ימים ואולי גם ליותר משבוע לאחר הלידה- אבל זה תענוג ממש יקר
ומקריאה בפורומים שונים גם הבנתי שלא מעט נשים מרגישות הרבה יותר נוח בבית מאשר במלונית.

dify

New member
זו מלונית?!

אני חשבתי שמלונית קשורה לתנאי שם החדר לידה עצמו והשהו מיד אחרי הלידה..

אני מבינה למה אפשר לקרוא לזה מלון, זה בכל זאת סוג של חופשה, אבל זה רחוק ממה שאני מדמיינת כשאני שומעת את המילה מלון
זה מין המשך אישפוז רק בלי מעקב רפואי

אני לא יודעת כמה זה עולה למגזר החרדי, אני יודעת שמכרה שלי אחרי כל לידה מגיעה לשם (זה קרוב לבית שלי לכן אני תמיד מבקרת אצלה אחרי הלידות
) ושממש ממש אין לה עודף כסף למותרות, כך שכנראה שיש איזשהו סיבסוד או תרומה בעניין.

nate2000

New member
מדובר בבית מלון לכל דבר

שנמצא צמוד לבית חולים. אם כי לא לכל בית חולים יש כזה אבל לבתי החולים הגדולים כן.
הוא מיועד גם לקרובי משפחה של מאושפזים ולא רק ליולדות.
בגדול יש כל מיני חבילות ליולדות עד כמה שאני יודעת, אם כי לא בדקתי לעומק. מה שכן היולדת לא עוברת לשם במידי ונשארת לפחות יום אחד באישפוז רגיל ורק אז היא עוברת למלונית אם היא רוצה.
במלונית לעומת אישפוז רגיל אפשר להלין גם את הבן זוג- רוב בתי החולים לא מאפשרים זאת כלל בתוך המחלקה.

כבשה200

New member
אולי שלך

שלי ממש לא ישנה כל הזמן, וחוץ מזה שלא אני ולא כמעט אף אחת מסביבי לא שכבנו 6 שבועות בלי לעשות כלום בבית, לא משנה כמה הבעל עוזר לך בסופו של דבר את נשארת איתו בבית לבד רוב היום, אז יופי של ללה לנד

dify

New member
אני לא חושבת

שהיא אמרה שזו המציאות, אלא הסבירה למה זה מה שרצוי, ביולוגית, לאישה. אולי אם זה היה יותר במודעות אז חלוקת העבודה היתה משתנה והמחיר שמשלמות נשים היה קצת פחות בבעיות של הגוף (ויש בעיות מהסוג שהיא פירטה פה).

בעיני העובדה שגבר חוזר למשרה מלאה (ואפילו עם שעות נוספות) ביום שאחרי הלידה (לצערי נתקלתי בזה בעצמי) זה מזעזע! זה חוסר רגישות!
ונכון שיש פה בעיה מערכתית של בוס פחות סבלני וירידה בהכנסה, אבל את יודעת מה, כמו שאנשים מוצאים את הזמן לקחת ימי חופש על חשבונם עבור ירח דבש, על אחת כמה וכמה בעיני ראוי שימצאו לעצמם פתרונות לתקופה שאחרי הלידה (למשל להגיע הביתה מוקדם, גם אם זה אומר לחסוך מראש יותר כסף לתקופה הזו שבה תהיה ירידה בהכנסות בגלל קיצור שעות העבודה). אם גבר יכול לצאת למילואים והבוס חי עם זה, אז גבר גם יכול במשך חודש אחרי הלידה להגיע ב4 הביתה.. הכל עניין של כמה עובדות שאנחנו שמים בשטח. הפרק של רמזור משבוע שעבר בהחלט מעלה תהיה לגבי כמה גברים רוצים בכלל לשים עובדות לבוסים שלהם.. (ולצערי הוא משקף מציאות של חלק מהגברים שבהחלט נתקלתי בהם נשארים גם כשממש ממש לא הכרחי ואף אחד לא לוחץ עליהם להישאר, כן, גם אחרי לידה של נשותיהם).

aurora0

New member
גם שלי לא ישנה

אבל אני עשיתי דברים לא הכרחיים.
בדיעבד, אחרי שלמדתי על חשיבות המנוחה, לא הייתי עושה.
למשל לקחת אותה "לטיול" כשאני הולכת, היה עדיף אם הייתי שוכבת יותר (לה בגיל שבועיים לא ממש שינה).
ללכת לקניון, ללכת לאירוע משפחתי כשהיא בת חודש ולרקוד בו.
הייתי יכולה גם להיות שם בלי לרקוד.
פשוט לחשוב על זה שבתקופה הזו, חשוב לנוח בשכיבה, ואם לא, אז בישיבה. לא להיות גיבורה...

ויקה1222

New member
לא הבנתי מה הקשר ללידה

ואם עבר חודש או שנה או שבכלל לא ילדת?! למה הוא צריך להחליט שאת שוטפת את הרצפה? נורא מוזר.
בעלי, דרך אגב, די פדנט בענייני ניקיון וחייב שארון הבגדים יהיה מסודר ומתוקתק (רצוי בזויות ישרות!), אז הוא מסדר את הארון שלו והאמת, הרבה פעמים גם את שלי, כשהוא פותח אותו ומזדעזע (לי זה לא מפריע עד כדי כך שאטריח את עצמי לסדר) וזהו.
למה צריך להציק לבת הזוג אם משהו מפריע לך?
התחושה היא שהרגלת אותו לחיים טובים מדי, לדעתי, תפסיקי ומהר.

מה זה קשור ללידה בכלל?

גם אם לא היית יולדת, אם השייח' חושב שהרצפה מלוכלכת, יתכבד וישטוף אותה.
איכס. בא לי להקיא.

למעלה