זקוקה להכרעתכם

n0vemberain

New member
זקוקה להכרעתכם

שלום לכל באי הפורום

אני משתתפת סמויה בדרך כלל, אך הפעם אשמח מאוד לקבל תגובות...

בעלי ואני דנים בסיטואציה שיש לה 2 נקודות מבט (כמו כל דבר בחיים).
לפיכך החלטנו להעלות על כתב את שתי נקודות המבט שלנו ולתת לכם להכריע.

נקודת מבט נשית:
חמישה ימים לאחר לידת ילדי השני,
בעלי החליט שהרצפה בבית מלוכלכת ויש לעשות מעשה.
המעשה היה לנסות להכריח אותי לשטוף אותה.
לא עברתי על כך בשתיקה, וגם לאחר זמן אני חושבת שעצם הנסיון לאלץ אותי לנקות אחר ה"שייח הסעודי" מעיד על זלזול בי.

נקודת מבט גברית:
הלידה הזו הייתה הרבה יותר קלה מהלידה הקודמת. הייתה מהירה, ואשתי תפקדה באופן
כמעט רגיל (מנקודת מבטי) כבר מחזרתנו הביתה.
בזמן של האירוע המדובר, התינוק ישן למשך מס' שעות, ואשתי נראתה לי מתפקדת באופן רגיל.
לא הייתי מודע לקשיים פיסיים כלשהם שהיו לה.
לא בטוח מי העלה את הנושא שצריך לשטוף את הרצפה, אבל בסופו של דבר אני התעקשתי שהיא תשטוף את הרצפה.
מהמידע שהיה ברשותי באותו זמן, לא ראיתי סיבה שהיא לא תוכל לשטוף את הרצפה, במיוחד לאור
מצב התפקוד שהיא הייתה בו.

אנא חוו דעתכם האם אני נעלבת משטויות, או שמא יש בעיה שורשית יותר.

תודה לכל העונים

ברוכים הבאים לפורום

באמת שאני לא מבינה מה מונע מבעד בעלך לקחת מטאטא,מגב וסמרטוט ולשטוף את הריצפה, אם זה מה שנראה לו כל כך חשוב.

איך הוא הכריח אותך לנקות? מודה שלא הבנתי.
אצלי זה לא היה עובר בשקט ועם זה שבד"כ רוב הניקיון של הבית עליי (מבחירה שלי לא לחכות לסופ"ש/שעות מאוחרות) - עכשיו כאשר הייתי שבוע בלי לדרוך על הרגל, הבחור יותר שם לב לדברים וכעס עליי כשניסיתי לקום לשטוף לכלים ולקח על עצמו לעשות הכל בבית. לא הייתי צריכה לבקש,זה היה ברור מאליו.

כמובן שלכל זוג יש את הדינמיקה שלו אבל לפי מה שכתבת,לא היה נעים לך בכל הסיפור הזה וזה מובן לגמרי.

יש לי הרגשה שיש בינכם תקשורת טובה,תנצלו אותה כדי לדבר על זה ולהבין איפה כל אחד ממכם לא היה בסדר כי בעיני את היית צריכה לומר לו שאת אחרי לידה וקשה לך ולהסביר לו כי הוא לא מודע מספיק כנראה לקשיים הגופניים והרגשיים אחרי לידה והוא היה צריך יותר לנסות להבין אותך.

זוהי דעתי בכל מקרה.
ומקווה לראותכם פה בפורום יותר

n0vemberain

New member
תודה

ניסה להכריח = מאוד התעקש, באופן בוטה למדי.

הרצפה נשטפה על ידו בסופו של דבר, הבעיה שאני לא מצליחה להסביר לו למה הסיטואציה הפריעה לי
(לא שאני לא מנסה, הוא פשוט מסרב לקבל את ההסברים שלי)

א. אני שמחה שהוא ניקה ולא את!

ב. אני חושבת שאת צריכה להסביר לו בצורה ברורה שאישה שרק ילדה כמה ימים קודם חייבת מנוחה ושאת התאכזבת מההתנהלות שלו: התעקש שתשטפי את הריצפה. יהיה מספיק זמן לשטוף בשלב מאוחר ואם זה מפריע לו- המגב והסמרטוט לא בלתי נראים.

ג. מאחלת לך המון מזל טוב לכבוד הלידה

elena20

New member
את ממש לא נעלבת משטויות, אני חושבת

שבעלך ממש אגואיסט חסר רגשות....
בלי קשר ללידה אין דבר כזה שהוא "הכריח" אותך לנקות ובטח ובטח
אחרי לידה , מה זה משנה מתפקדת או לא?
הוא לא חשב שאת מותשת/עייפה או סתם לא בא לך?
אני פשוט מזועזת מהסיפור שלך...

ואוו, ספרי, ספרי איך מתנהלים שם החיים בדובאי:

סירייסלי? בעלך אמר "בסופו של דבר התעקשתי שאשתי תשטוף את הרצפה"? ואת עדיין איתו? מה עשית? שטפת את הרצפה?

אני עם אלנה, מזועזעת. תיכף אתעשת (או בכלל לא..)

dify

New member
לגמרי עם כל מילה

למרות שאני חושבת שספציפית בדובאי נותנים יותר כבוד לנשים..

נשמע יותר כמו תימן...

(סרט מומלץ ומעורר מחשבות, לזה ספציפית יש סוף טוב אבל בדר"כ זה ממש לא נגמר ככה... יש עוד סרטים בנושא באתר)
https://www.youtube.com/watch?v=c6U2nrRJ4HU

dify

New member
לא הבנתי, למה הוא לא שטף את הריצפה?

אני מבינה שהוא עבר לידה קלה במיוחד ואצלו לא היו קשיים מיוחדים ובעיות והילד ישן כך שהוא היה במצב כושר מעולה לשטוף את הריצפה בעצמו.

ככה פשוט.

n0vemberain

New member
מה שכתבת

מתמצת בדיוק את מה שהולך אצלנו.
הוא לא קונה את זה

תודה על התגובה !

dify

New member
מה זה "הוא לא קונה את זה?"

את מלמדת אנשים איך להתייחס אליך, בטח אנשים שקרובים אליך, ובטח כשיש ילד ברקע שילמד מאבא שלו להתייחס אליך כך גם...

אני הייתי שמה גבול, חד וחלק. מפריע לך? תשטוף! אני לא משרתת ולא עובדת בבית הזה.

אני לא יודעת מה חלוקת התפקידים בינכם בבית, אני לא יודעת איך התנהלתם עד עכשיו, אבל אני כן יודעת שכניסה של תינוק לתוך בית זה עומס גדול בעיקר על המטפל העיקרי, שיש לי תחושה שזו את, ואם זה תינוק ראשון, אז בכלל.

לכן זה הזמן לשים גבול ברור.
ומצידי, ותאמיני לי שכבר עמדתי במבחן הזה, אני לא מנקה ולא קונה ולא עושה. נקודה. מה הוא יעשה? יהיה אלים כלפיך? כי אם כן, אז הבעיה שלך הרבה יותר חמורה מזה...

אם זה רק עניין של ויכוח בינכם, אז כמו שכתבו לך בהמשך, היחס שלו לא מכבד אותך כבן אדם, מתייחס אליך כאילו את משרתת, אני רוצה לחשוב שזה לא המצב בינכם, את לא מתייחסת אליו בתור ארנק והוא לא מתייחס אליך בתור משרתת, אם את עובדת ותורמת לתחזוקת הבית, ראוי שהוא יתרום לתחזוקת הבית גם, בטח במה שמפריע להוד מעלתו.

אגב, אני לא חושבת שעוזרת זה פתרון, אלא אם כן כל ההתעסקות עם העוזרת היא שלו ורק שלו. אם להביא עוזרת, לתת לה הוראות ולפקח עליה זו עבודה שלך, אז לא פתרנו כלום. אין שום סיבה שבגללה צריך להניח שוגינה=מנהלת משק בית. נקודה.

תתייחסי אל עצמך יותר בכבוד ותדרשי התייחסות בהתאם. אני מקווה שלא שטפת בסוף ושגם לא תשטפי.

(הכל בהסתייגות שזה לא הסיכום של חלוקת העבודה בינכם מלכתחילה).

n0vemberain

New member
לא שטפתי

תודה על התגובה

רק לצורך הבהרה - הוא לא אלים, וגם לא ארנק.
אנחנו בעלי אותו מקצוע ולכן ההכנסות שלנו דומות
(אם כבר, היו תקופות ארוכות במהלך הקשר שלי היו הכנסות וחסכונות שהתקיימנו מהם - עבדתי גם במהלך התואר הראשון וגם לפני זה, הוא לא)

לא מדובר בתינוק ראשון, אלא שני וכמובן שאני המטפל העיקרי. אין לי אפשרות לעשות שביתה מכיוון שהגדול נפגע מכך.

עד לאחרונה הייתי בגישה שבמשפחה כל אחד תורם לפי מירב יכולותו
(ואכן זו ההתנהלות במשפחת המוצא שלי - שני הצדדים מתחשבים זה בזו והדינמיקה היא לטובת החלש, כאשר כל פעם זה מישהו אחר)
אבל ככל שהזמן נוקף אני רואה שזה פועל לרעתי, ובעלי בא בגישה ש"כל עוד זה לא ממש מתמרד, שישא בנטל"

לכן אני מאוד מסכימה איתך, את בהחלט צודקת בעניין הגבולות.
מה שמפריע לי בזה הוא שאני לא מעוניינת במערכת יחסים שבה אני צריכה להשקיע מאמץ מלחמתי עקבי בשמירה על הטריטוריה שלי, אני לא חושבת שזו התנהלות תקינה של משפחה.

dify

New member
אני לגמרי מסכימה עם השורה האחרונה שלך

אבל מבחינתי אם מישהו "לא משתכנע" שלא תפקידי לנקות כשלו זה מפריע... אז כנראה שכבר קיימת בעיה בשאלת חלוקת האחריות בתוך הבית (בטח לאור התיאור שלך של חלוקת האחריות בשאר התחומים).

אני שמחה לשמוע שהוא קרא וקיבל פרספקטיבה נוספת. בעיני להתווכח איתך שאת מרגישה מספיק טוב כדי לנקות בזמן שיש לו את היכולת הפיסית לנקות בעצמו זה פשוט לא לעניין. נקודה.

BALEDIN

New member
ולכן לדעתי חלוקה ברורה של מתלות הבית היא

קלה יותר ולא להפך.
אין שאלה מי ינקה את הרצפה?
זה תמיד זה שאחראי על הרצפה.
כנ"ל על המדיח, כביסות, ניקוי הרומבה וכו...

יש פחות מאבקי כוחות מי עושה מה ולכן אני מוצאת את העניין קל יותר.

למעלה