זקוקה לאישורכם - -

זקוקה לאישורכם - -

Britian, as one bon mot claimed, loses every battle except the decisive ones; Austria loses every battle except the hopeless ones. (small wonder, since the highest military decoration was reserved for officers who snatches victory from the jaws of defeat by taking some action that was in flat contradiction to the general battle plan.)​
בריטניה, כפי שפתגם אחד טען, מפסידה בכל קרב מלבד בקרבות המכריעים; אוסטריה מפסידה בכל קרב מלבד בקרבות הנואשים. (לא פלא, היות ואות ההצטיינות הגבוה ביותר נשמר לקצינים אשר חטפו את הניצחון ממלתעות התבוסה בכך שפעלו בניגוד גמור לתוכנית הקרב הכללית). האם תרגום זה קביל עליכם?

../images/Emo26.gifשאלה../images/Emo41.gif

Our world, drowning as it is in a tidal wave of "how to" instructions for the attainment of happiness, must no longer be deprived of a life-saver for those in pursuit of unhappiness​
לעולמינו, הטובע בגל גואה של הוראות "כיצד" להשיג אושר, אסור לסבול מחסך בקרשי הצלה עבור אלה המחפשים את האומללות. יש עוד הצעות או האם זה מספק?

תיקון קטן - -

העולם שלנו, שטובע בנחשול ענק של הוראות ה"כיצד" להשגה של האושר, חייב להתחיל לספק עזרה לאלה המחפשים את האומללות. עדיף?

טרודי

New member
בלי מרכאות על "כיצד"

ואולי עדיף פשוט "ספרי הדרכה להשגת האושר". A how-to book פירושו ספר הדרכה, לא ספר "כיצד". אני לא יודעת אם יש מונח סלנגי מתאים בעברית.

יפתח ב

New member
לע"ד יפה מאוד. דברים קטנים:

"היות ש" ולא "היות ו"; פתגם - אולי מוטב "אמרה" או "מימרה"; אות הצטיינות - אולי פשוט "עיטור", שקרוב מילולית למקור?

תיקונים קטנים: בכל קרב חוץ מאשר ב..

כי 'מלבד' באה להוסיף ואילו 'חוץ מ' (או פרט ל.. /למעט) באה לגרוע, וכאן הכוונה אינה להוסיף אלא להחסיר. לעולמינו - לעולמנו (לעולמינו - צורת ריבוי, לעולמנו - העולם שלנו, ביחיד).

'מלבד' מציינת תוספת, ההיפך מ'חוץ מ'

שמציינת החסרה. למשל, היינו בכל שיעורי הכושר מלבד יוגה - הכוונה: היינו בכל שיעורי הכושר וגם בשיעורי היוגה. ואילו: היינו בכל שיעורי הכושר למעט (או חוץ מ) יוגה, הכוונה: היינו בכל שיעורי הכושר אבל לא בשיעורי היוגה.

אם כך, באותה מידה אני יכולה לכתוב-

בריטניה, כפי שאימרה אחת טענה, מפסידה בכל קרב למעט בקרבות המכריעים????

יפתח ב

New member
את בטוחה בזה?! אין כאן טעות?!

"היינו בכל שיעורי הכושר מלבד יוגה" פירושו בין היתר שהיינו בשיעורי יוגה?! אולי זה מקור הטעות שלך: באבן שושן מגדירים "מלבד" כך: 1. נוסף על-. 2. חוץ מן-. הצורה הראשונה - ואני מדבר עברית מזה עשרים ושש שנים - אינה בשימוש כיום. הצורה השנייה היא נרדפת ל"למעט", ותקינה לחלוטין.

Fanja

New member
יפתח,במבט ראשון גם אני כמעט הזדעקתי

אך חשוב על כך, הנה דוגמא: בני לא מרבה להיכנס לשיעורים בביה"ס.
שלשום הוא הודיע לי בסיפוק (שהייתי כנראה אמרוה לשואוב ממנו גם אני סיפוק מה) שנכנבנוסף ס לשיעור אלגברה. כאמא פולניה לא הסתפקתי בשבח על כך, אלא שאלתי האם אלגברה נכנס לעוד שיעורים ...יכולתי כאן לשאול האם מלבד אלגברה נכנס לעוד שיעורים, וכאן מלבד זה במובן "בנוסף". אז באמת כמעט ולא משתמשים בזה, אבל זה נכוןץ השאלה , כמובן, נשארת: האם יש להחיות את השימוש הראשון רק משום שזה עדיין כתוב בא"ש....

למעלה