זעקה מהרחם

זעקה מהרחם../images/Emo88.gif

לכל מי ששומע!!!, אני פונה בשמי ובשם עוד בנות שזקוקות לאם פונדקאית. *אנו נשים שחלקן נולדו לא רחם, חלקן מנסות שנים להכנס להריון ועוברות עשרות של טיפולי פוריות , חלקן איבדו עוברים בשבועות מוקדמים של ההריון וסיכנו את חייהן .ובעיקר רובנו לא יכולות לשאת הריון- דבר שיכול לסכן את חיינו וכולנו חולמות על תינוק ביולוגי משלנו. לרובנו אין 40000$ לשלם על כל התהליך היקר הזה. אנחנו מחפשות עזרה שישמעו את הצעקה והכאב שלנוווו אני משתפת אותכם בסיפור האישי והטרי שלי. אני בת 34 נשואה באושר 8וחצי שנים ומנסה כבר 7 שנים להביא ילד לעולם- עברתי המון טיפולים ובשנתיים האחרונות איבדתי 2 עוברים , 1. לפני שנתיים בשבוע 20 והשנייה לפני שבועיים בשבוע 25. הפעם לפני שבועיים כמעט טיבדתי את חיי בחדר הניתוח אחרי הלידה- אני חולת לב ואיבדתי המון דם, הלחץ דם "השתגע" וקצב הלב שלי יצא מאיזון. שכבתי 48 שעות בטיפול נמרץ לב וקיבלתי את הבשורה הקשה מכל-->אסור לך להכנס להריון שוב- סיכנת את חייך. זו הבשורה הכי קשה שקיבלתי בחיי. נכון לעכשיו יש לנו 2 ילדים מתחת לאדמה :( והלב כואב. אנחנו זקוקים בשביל להגשים את החלום לילד ביולוגי משלנו לאם פונדקאית. **אנחנו, כל הנשים מבקשות עזרה כספית מכל עמותה או גורם שיכול לשמוע את כאבנו וצעקתנו מהלב. אנא, כנסו לפורום שלנו ותקראו על כאבנו ובקשתנו לעזרה. תודה ריננית היחידה וחברותיה הקוראות לעזרה.

מירבי*

New member
ההודעה ננעצה

כפי שאמרתי לך בבוקר, הייתי בכנס עד עכשיו וזו הסיבה שלא נעצתי. השרשור נעוץ עכשיו ואני בהחלט תומכת במאבקכן.

מצטרפת לזעקה - הסיפור שלי בקצרה

לפני שלוש שנים ילדתי את בני הבכור. לאחר סיבוך בלידה וניסיונות חוזרים ונשנים (5 ניתוחים וטיפול הורמונלי רצוף במשך שנתיים וחצי) להציל את רירית הרחם התבשרנו בנוב' 05' שהאפשרות היחידה שלנו לילד משלנו היא פונדקאות. הבשורה שהכתה בנו באותו יום לא היתה מפתיעה. לאורך כל התקופה האפשרות הזאת היתה קיימת אבל הצלחנו להחזיק את הראש מעל המיים על ידי האופטימיות הזעירה שהיתה במשך הטיפולים. אני חייבת לשתף ולספר שהבשורה על הפונדקאות נחוותה על ידינו כאילו בישרו לנו, לא עלינו, שאיבדנו ילד !!! פשוט נכנסנו לתקופת אבל ! כל מי שעברה את התהליך שאנחנו עברנו יודעת שטיפולי פוריות וניתוחים אצל הטובים בארץ בנוסף על ייעוץ פסיכולוגי מתמשך כל אלה כרוכים בהוצאות כספיות אדירות, כך שבנוסף על הטראומה הנפשית בידיעה שאין דרך חזרה היה תסכול לא קטן בכל הנוגע להמשך ההוצאות הכלכליות בעבור התהליך של הפונדקאות... ויחד עם זאת, כאשר הבנו שבאמצעות הפונדקאות נהפוך שוב להורים ונוכל להרחיב את המשפחה ושלבן שלנו יהיה אח או אחות ידענו שנצטרך לעשות הכל ! זה קשה !! זה לא טבעי !! זה מוציא מאיתנו אנרגיות שלא היינו צריכים להוציא וזה בא על חשבון העבודה, הקריירה והכי חשוב על חשבון הבן שלנו וחיי הזוגיות שלנו !! למה
כנראה שזאת הקלות הבלתי נסבלת של הקיום
ישר כח ריננית !!

mykismom

New member
לא מצליחה להבין

הגעתי לכאן מפורום אחר שבו פירסמתם קישור לכאן. קשה לי להבין את רננית ועוד יותר מזה אותך. מה כל כך חשוב שהילד יהיה "שלך" מבחינה ביולוגית? למה את מוכנה לעבור שבעה מדורי גיהנום ולהקריב גם את אושרו של הילד הקיים למען ילד עתידי? ולא רק את אושרו, את מצבכם הכלכלי, את הזמן שאת מקדישה לו וכל נסיבות חייו. למה לא לאמץ ילד? אני יודעת שהתורים ארוכים, אבל אם היית נרשמת לאימוץ במקביל כבר היית זוכה לילד ממזמן, עם הרבה פחות נזקים בריאותיים ושברון לב. והיה לך ילד שהוא שלך לחלוטין את מעצבת אותו ומגדלת אותו, רק שאחרים תרמו לך ביצית וזרע. מהצד זה ממש נראה כמו איזה התעקשות על חלום לא ריאלי, כשכל מי שמסביב לתעשייה הזו עושה עליכם ים של כסף ולכן לא אכפת לו לסכן את בריאותכם ולאמלל לכם את החיים. בנוגע לעניין הכספי- נראה לי בזבוז של משאבים ואנרגיה, משאבים אדירים שהיו יכולים ללכת לילדים במצוקה ולהציל אותם מגורל אכזרי. מי שעשירה ומפונקת וזה הדיבוק שלה- שתבזבז כמה שהיא רוצה- במקום לקנות מוצרים אחרים, אבל מישהיא שדחוקה בכסף וצריכה לגייס תרומות? לא נראה לכם שיותר יעיל לתרום לעל"ם למשל? או לילדים חולי סרטן? ולמרות הכל- שיהיה לכן בהצלחה ושתצאו מכל הסיפור עם ידיים מלאות ובלי הרבה נזקים בריאותיים

night mistress

New member
לאמץ ילד עולה סכום דומה..

יש לי חברה שמאמצת,אני מאד מפרגנת לזה,הסכום שהם משלמים הוא 30אלף דולר! כך שגם אימוץ הוא לא עסק זול..

כנראה שלא תביני לעולם

וזה משהו שלא ניתן בכלל לתרגם אותו במילים, הכמיהה האינסופית הזאת להורות שהיא חלק ביולוגי משלך, את ואנשים עם תפיסת עולם כשלך, רק צריכים להבין ולקבל שיש אנשים שקשה להם לוותר על ההמשכיות הזאת מדמם ומבשרם. ואני אומרת את זה כמי שבהחלט לקחה בחשבון בעבר גם אימוץ, כך שאני יודעת הרבה על אימוץ ובכלל לא פוסלת אותו, אולם יש משהו חזק מאד בביולוגיה ובחיבור הגנטי, שאי אפשר להתעלם ממנו. חבל שאת שופטת נשים שכולן באופן זה או אחר סובלות מפגם כלשהו, ובסך הכל מנסות להגשים חלום חיים בדרך קשה.

mykismom כנסי בבקשה../images/Emo13.gif

קודם כל רציתי להודות לך על התגובה- כל תגובה מתקבלת בברכה
דבר שני רציתי לשאול אותך אם אפשר כמובן - אם יש לך ילדים משלך? אין מקום של שפיטה כאן- את לא חייבת להזדהות איתי ועם חברותיי ולא חייבת להבין, אבל לפחות כן לכבד ולקבל שמי שלא חוותה מה שאנחנו חוות על בשרנו לא תוכל להבין עד הסוף את הכאב שלנו. אני חלילה לרגע לא חשבתי וחושבת שאימוץ זה דבר נהדר- אבל- אם אני לא יכולה לשאת את ילדי ברחמי שלי והביציות שלי והזרע של בעלי מתפקדים- למה לא להגשים את החלום שהוא מאוד ריאלייי אם יהיו אנשים שיעזרו לכולנו- לא מתוך מסכנות אלא מתוך זה שאנחנו נשים גיבורות שנלחמות ומבקשות עזרה מהב ומהרחם. אין כאן השוואה לאנשים שמסכנים את חייהם וזקוקים לעזרה כספית בשביל לב/כבד/כליות/ סרטן וכו'- חס וחלילה!!! שיהיו בריאים כולם- אמן!! בלי שום קשר אנחנו מבקשות עזרה מכל מי שיכול לעזור- הכל רלוונטי. תודה לך על התגובה

נורא פשוט

ילד זה לא כלב. (ולי יש 3 כלבים....) הביולוגיה הוכיחה שהיא הרבה מעבר לדמיון להורים.ובואי נדבר על כך גלויות. לאמץ ילד זה דבר נשגב, שלא כולם מסוגלים לו. לגדל ילד שנולד להורים אחרים דורש מהאדם להיות פחות אגואיסט, יותר נותן ומשקיע מעל ומעבר, מאחר שהילד מגיע לביתך מינימום בגיל שנה אם בארץ ואם בחו"ל. ללכת על פונדקאות דורש חוזק נפשי אך כתהליך לא דורש מההורים המיועדים להיות יותר מהורים כמו כל ההורים ולכן באופן טבעי אם גם ככה עברנו טיפולים וגם ככה מגיעים ללקיחת אלטרנטיבה אחרת, למה שלילד לא יהיה הפנים של משפחתנו, הידיים של הסבתא, המח של האבא והחיוך של הסבא?? למה אם יש ביציות ויש זרע לוותר על ילדים שלנו? בגלל שיש משהוא יותר נעלה ונשגב??? יש מי שיכול ויש מי שלא. וללא קשר לידיעתך, מנסיון גדול במשפחה, ישראל היא מדינה פיצקלה, ואין כמעט ילד מאומץ שלא פותח את תיק האימוץ שלו בגיל 18 ומחפש את הוריו הביולוגים, את חושבת שאחרי כל שנות הסבל בטיפולים, כל אחד מסוגל נפשית גם להתמודד עם זה??? יש לי בת דודה שאימצה ילדה מדהימה בברזיל, ובגיל 16 הילדה עלתה על מטוס לריו ולא רוצה לחזור למרות שקיבלה אהבה אין קץ, ויש לי חברה בעבודה עם ילד בן 6 מרומניה, שנושא עכשיו מחלה קשה "כירושה" מאבא חולה, זה לא פשוט, גנים זה לא ענין של מה בכך.צריך לזה דברים באופי שאין לכל אחד, אז נא לא לשפוט מה שאת לא מבינה. קודם תקראי קצת אחר כך תקפצי.

מירבי*

New member
דיבוק?

את קוראת לרצון של זוגות להוליד ילד ביולוגי משלהן דיבוק???. נראה לך שלתהליך פונות נשים שלא מוצאות דרך לבזבז את כספן ומחליטות ללכת על פונדקאות?..? אז זהו שלא!! לתהליך הזה מגיעות נשים רק לאחר שכל הדלתות האחרות ללדת ילד משלהן נסגרו בפניהן, הדרך היא ארוכה, קשה וכואבת מאוד, ההשלמה לא מגיעה מייד. אני מציעה לך לקרוא קצת את דפי הפורום ולהבין מעט יותר מה זה תהליך פונדקאות. ההחלטה ללכת על אימוץ מתאימה לחלק מהזוגות ולחלק לא, ההבדל הכספי הוא לא מאוד משמעותי וכל אחד בוחר בסופו של דבר את מה שנראה לו נכון עבורו. בנות שניגשות לתהליך פונדקאות לא מרימות דגל נגד אימוץ וחבל שאת משתמשת במילים כאלה וכל-כך אטומה לצרכיהן.

waizman1

New member
מהיכן הגעת?../images/Emo46.gifבעצם זה לא חשוב

תחזרי לשם! אם ברצונך להגיב , תפעילי קצת את הרגש ותלמדי על המקום אליו "קפצת" לבקר....מה שאני יכולה לאחל לך זה רק "לבקר במקומות האלו ולא יותר!

אירית51

New member
למה את לא מצליחה להבין?

יש אשה שלא רוצה ילד מפרי ביטנה? אימוץ זה שלב אחרון שאין סיכוי להביא ילד משלך,לכן אין לפסול הליך פונדקאות,לא חייבים ללכת על מרכז ואפשר לעשות את ההליך לבד ולחסוך עלויות לי עלה כל ההליך 25,000$ שזה ראלי סה"כ הפונדקאית עוברת הליך לא קל,ונולדו לי תאומות שהן מבצית שלי וזרע של בעלי,אם לא הייתי מצליחה בהליך הפונדקאות הייתי הולכת על אימוץ,אבל אין לפסול הליך פונדקאות שכן מדובר באותם מחירים פחות או יותר. אני בכלל ממליצה לנסות לעבור את ההליך לבד,השד לא נורא וחוסכים הרבה עלויות ולא תמיד שמתערב צד ג' זה מוסיף להליך,הפונדקאית שלי ואנוכי בקשר מצויין עד היום וחיים באושר עד לעצם כתיבת מילים אלו. בידידות אירית

אירית51../images/Emo13.gif

אירית51, את עשית את כל התהליך לפני שהיה חברת תיווך ואת ההוכחה לזה שהצלחת בלי אבל עבדת קשה מאוד בשביל זה. היום אף אחת לא תצליח להוציא מקסימום 25000$ על הכל גם אם היא תלך לבד לתהליך! כי היום רק הפונדקאית עולה סכום שהזכרת, ולך היה מזל שהפונדקאית שלך נכנסה להריון במהירות. דרך אגב אירית
את צדקת בשבילי מתאים יותר חברת תיווך- אני לא חזקה מספיק לעמוד בקשיים האלו של החיפוש, החוזים, המבחנים, הראיונות. גם לבד אני אבזבז המון זמן שאין לי
התגעגעתי אירית51, נעלמת לי בימים האחרונים

gesta

New member
תגובה

רננית יקרה, לכל אחד הטרגיה האישית שלו לכן אנחנו פה. מאחר וגם לי לא היה כסף למרכז (ואם היה לי - בהחלט הייתי שוקלת בחיוב את המרכז) אני ביצעתי את כל התהליך לבד וב"ה, יהיו בשורות טובות בקרוב, אני מקווה התהליך כולו יעלה לי, בתקווה, בסביבות 25,000$ זה לא זול, כמובן, אבל זה משמעותי יותר נמוך מהמרכז. אני אוכל לעזור לך בכל מיני דרכים אבל לא בכסף ממשי. גם אני גירדתי את הכסף. אבל כמו בכל דבר, תמיד יש יותר מהצעה אחת לכל דבר- ככה מגיעים למחירים הטובים ביותר חברים יכולים לעזור וכו' אני פה בשבילך. :) שנסי מתניים. ויאללה, תתחילי להלחם במה שיש לך, גם ככה התהליך ארוך, במקביל לתהליך הביורקרטי, תנסי לגייס כסף ממי שאת יכולה (הורים , חברים קרובים וכו') עמותות? אולי תנסי באינטרנט עמותות לפיריו ןוהגברת הילודה תנסי את ארגון "פועה" - ותנסי עמותות דתיות נוספות יש. אני יודעת, והם מעודדות ילודה, בטח כמו במצב שלך הכל באינטרנט. שבי כמה שעות. ואל תוותרי ותפסיקי לילל. את תגלי שיש לך כוח שלא האמנת שיש בך. וב"ה יהיה לך ילד. אבל הכל תלוי בך. בכוח הרצון האישי שלך. בטירוף הזה בעיניים להחזיק ילד. אני מאמינה שאת תצליחי !!!!! :)

night mistress

New member
אין לה הרבה ברירות

אלא לשנס מותניים ולהתחיל את התהליך, אבל עצוב שאנחנו צריכות לחפש כסף מתחת לאדמה כדי להביא ילד.. זה מצב לא נוח ומעמיד אותנו בפני אפשרויות לא נעימות..

חשוב לי לציין בקשר לאם פונדקאיות :-

חשוב לי לציין שהמאבק שאנחנו יוצאות אליו הוא למען שישמעו את קולנו ואת כאבנו. אני מכאן מברכת את כל הפונדקאיות הברוכות שעוזרות לנו להגשים את החלום. פונדקאיות יקרות!! המאבק שלנו/ הזעקה לעזרה לא בא לפגוע בכן או בסכום שאתן מקבלות - מגיע לכן כל שקל/דולר ואפילו יותר שאתן סוחבות את ילדנו היקרים ברחמכן. תודה לכל הפונדקאיות המקסימות

night mistress

New member
מצטרפת לקריאתך..

שמי מאיה,אני בחורה בת 26,יש לי סרטן דם מסוג CML (כרוני) אני כבר יודעת שהוא ימנע ממני בעתיד להביא ילדים ע"י לידה רגילה, ולא בגלל שאני לא יכולה, להיפך,הרחם והביציות תקינים לחלוטין וטכנית יכולים לשאת הריון, אבל הבעיה היא שהמחלה תהרוג את העובר או תפגע בו בצורה קשה, סיכון שאני לא מוכנה לקחת ואף רופא שפוי לא יתן לי לקחת.. לכן כבר ברור לי שאני אצטרך לקחת פונדקאית כשהזמן יגיע. מעציב אותי לדעת שאני אצטרך להסתפק בילד אחד,ולא ב-5 כמו שרציתי,מאחר ואני לא אוכל להרשות לעצמי לממן יותר מפונדקאית אחת (ומשום מה גם לא נראה לי שאני אתחתן עם מליונר ככה שגם זה יורד מהפרק).. מעציב אותי מאד שהמדינה לא מסייעת ולא נותנת איזשהו מענק חד פעמי.. לכל העולם יש עמותות..למה לנו אין? אולי הגיע הזמן להקים אחת..? תומכת בך ומפרגנת לך!! ולכולנו
כסף לא צריך להוות מכשול בדרכנו אל האימהות.

למעלה