"זכרונותיה של גיישה"

"זכרונותיה של גיישה"

זה עתה חזרתי מהסרט, כולי עדיין תחת החוויה. פשוט ענק !!! לרוץ לראות !!

mamaWitch

New member
קראת את הספר?

אם כן, נורא רוצה לדעת איך זה בייחס לזה. שלא אתאכזב כמו שבד"כ קורה בעיבוד ספר
סרט

גם אני קראתי את הספר .

וזה נכון שלא כדאי לראות סרט אחרי קריאת ספר כי מתאכזבים .אבל מאחר שזה היה מזמן כבר שכחתי פרטים מהספר וההנאה מהסרט לא תיפגם.לעומת זאת קרה לי לא פעם שקניתי ספר בעקבות הסרט ונהניתי לקרוא.

magy

New member
הספר אצלי......כבר שנים

לא יכולתי ולא רציתי לדעת על תרבויות ששולחות את בנותיהן למקצוע.........שהמערב כבר מזמן פוסל........ אני בספרים אחרים......... אבל חוויה יפנית.........של שפרה הורן.........היה מצוייייייייייייין

ספרים על תרבויות......

בתקופה שקראתי המון(היום לצערי לא מצליחה לסיים ספר בגלל המחשב והריקודים שלי)נמשכתי לקרוא על התרבות הסינית וספרים על השואה.

MajorWinters

New member
מאגי, דווקא כדאי לך

הספר מראה את כל העניין מאספקט אחר לגמרי. אמנם, מסביר השתלשלות עניינים שמובילה לזה שילדה הופכת לגיישה אך גם מצליחה להסביר לנו את צורת הראייה הסינית, ובעצם את הגישה של הסינים אל גיישה שלחלוטין אינה זונה. דווקא בכך גדולתו של הספר. הכתיבה המשובחת מצליחה להכניס אותנו עם החשיבה המערביםת - לראש הסיני, ולהבין כאילו מבפנים את ההוויה. יש עוד דברים בספר ההופכים אותו משובחץ בהחלט מומלץ ואגב, בדיוק לזה התכוונתי כששאלתי את שיפי האם הסרט מצליח לעשות זאת: לסחוף את הצופה פנימה לעולם הגיישה והסינים.
שיהיה המשך סוףשבוע נעים.... אני נאבקת עם יבוש כביסה.

ben3211

Member
מכשפה שמתי לב לפי ה ../images/Emo28.gif

אבל ידעתי שמוקדם או מאוחר תשימי לב גם את. גם לי זה קרה כשנכנסתי לפורום טיולי תרמילאים של הבת. לא הבינו מאין נפלתי להם.

גאיה ק

New member
ערוץ 8

גם בערוץ 8 היתה בעבר תוכנית על הנושא והיתה מאד מעניינת.התוכנית הראתה את שלבי הכשרת הגיישה ושיחות איתה/ן ונדרשת השקעה רבבבה בתחומים מגוונים להגיע למעמד שנחשב מכובד שם!הרבה תוכניות בערוץ זה משודרות שוב ושוב..

את מתכוונת לאותו מערב

שסירס את בנו כדי שיוכל להמשיך להיות זמר אופרה? את מתכוונת לאותו מערב שהמציא את צורות הענישה האכזריות ביותר? את מתכוונת לאותו מערב שלא איפשר לאישה או לבת לרשת את אביה או את בעלה מעצם היותה אישה? את מתכוונת לאותו מערב ששלח ילדים קטנים לעבוד במכרות? וכו' וכו'... זה קל לשפוט. אבל צריך לדעת לעשות את זה גם לעצמנו.

גאיה ק

New member
מגי וכולם

הרבה מהטובות!בבנותינו,כמו גם הרבה בנות מארצות מערביות רבות נוספות(בגיל שאחרי הצבא),יוצאות ליפן לשמש כ"גיישות" מזה עשרות שנים ומרויחות די הרבה כסף. וכן,ספרה של שפרה הורן אכן מוצלח ומרתק.

שבת טובה

מצטערת על העיכוב בתשובה-עיסוקי החיים. לעינינו, גם אני קראתי את הספר"זכרונותיה של גיישה", וזה אחד המקרים הבודדים, לדעתי, שחווית הצפיה בסרט עולה על חווית קריאת הספר. הסרט ארוך מאד, 145 דקות, ללא הפסקה, חוויה ויזואלית, מוזיקאלית ורגשית ! ממש שווה .

ben3211

Member
רוצה ליישם את ההמלצה של שיפי ../images/Emo13.gif

מי רוצה לרוץ איתי לראות את הסרט?

גאיה ק

New member
שאלה חשובה..

על איזה אזור מדובר? לא יודעת מה..לגבי אחרים/ות...אני לא אטוס לאילת ,למשל,כדי ללכת לסרט ולא חשוב עם מי..

גאיה ק

New member
../images/Emo22.gifסינמה סיטי

בוקר טוב וחם! אם מתאים לך בסינמה סיטי ,בתנאי כמובן שהסרט מוקרן שם,אתה יכול להזמין כרטיסים. מבחינתי יכולים חברי פורום נוספים להצטרף,זה דוקא נראה לי נחמד....

ben3211

Member
../images/Emo10.gif צר לי, גאיה זה לא מוצג שם ../images/Emo46.gif

אז מה יהיה? אולי סרט אחר? אולי קפולסקי? או שנשאל את שיפי היכן זה מוצג. (יש לנו זמן עד יום ב', היום ומחר אני עובד) ואם יגיעו עוד חברים מהפורום...בכייף

גאיה ק

New member
יוצאת עכשיו לאכול ג'חנון,הוזמנתי.

או חמין.מוקדם לי מידי לחמין,נראה... אבדוק במקביל אופציה מעניינת ברמת הסרט או סרט חלופי,אך מבינה שבכל מקרה לא נח לך היום,מוצ"ש..ואם כך אז נתכנןן לאמצע השבוע,מתאים גם. אם יש אכן חברה נוספים שמעוניינים,אפשר שיציעו גם הם הצעות... מפגש אלטרנטיבי,ספונטני למדי-אוהבת את ה"קטע"ואשמח אם יצא לפועל. המשך שבת כייפית וחמה!

ben3211

Member
בתיאבון גאיה ../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif../images/Emo140.gif

היה מאד נוח לי היום, אלמלא הייתי עובד הערב משמרת לילה, מחר משמרת צהריים. עד 22:00. אולם יום ב' ג' ו-ד' פנוי לי. לוקח לעבודה כרגיל, לפטופ, אז נשתמע.

למעלה