זכירה מדיטטיבית

זכירה מדיטטיבית

"אני בעצם מציץ אל תוך העולם הזה – הבה לא אשכח זאת. המדיטציה נועדה להגן עלי, לאפשר לי לזכור את עצמי, להרגיש את עצמי. הכלי 'זהו תפקוד שכלי, זהו תפקוד רגשי...' הינו חשוב ביותר, מפני שהוא עוזר לי שלא לטבוע בתוך התפקודים ולשכוח את עצמי." {4/9/2006, מתוך יומן "המדיטציה התמידית" שלי}

תודה

מודטחדש

New member
עם כל הכבוד

"
לזכור את עצמי
"!!! הדבר הנכון הוא "לחוות את עצמי". לא ברמה של זיכרון אלא ברמה של התנסות. אין לעצמי דבר עם "
תפקוד שכלי, או תפקוד רגשי
".

ינוקא1

New member
לידע כללי :

מה יקרה אם תטבע לתוך התפקודים ותשכח את עצמך

&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
תתחיל להאמין שאתה התפקודים...

כלומר המצב הרגיל של האדם, השינה...

Mist2

New member
הכל תלוי בך

אם לא אכפת לך, ואתה לא רוצה להתעורר, אז תמשיך לישון.
אם ברצונך להתעורר, אז הסיפור קצת שונה.

ינוקא1

New member
השאלה היא

במילים אחרות האם יש איזשהו "רווח" מה"התעוררות" הזו.
ואשמח לשמוע גם את תשובתו של בן.
&nbsp
או שאולי עדיף להמשיך לישון ולאכול סטייקים :
&nbsp

Mist2

New member
רווח למי?

איזה רווח אתה מחפש?
להיות יותר מוצלח? יותר מקובל? יותר מצחיק? יותר מאושר? יותר עשיר?
הדבר היחיד שמשתנה בהתעוררות, זו הערות עצמה!
כדי לחוות ולהבין על מה מדובר, עליך לחוות מצב תודעה גבוהה.
אם זה לא יתאים לך, תחזור לישון ולאכול סטייקים, (דרך אגב אפשר לאכול סטייקים גם כשאתה ער).
אם זה יתאים לך, נסה להתעורר.

ינוקא1

New member
אני חושב

שחוויתי מצבי תודעה גבוהים פה ושם , ואני חושב ש"ערות" אמיתית מתבטאת בסוף גם במימד הפיזי.
&nbsp
כאשר האדם מחובר לאלהים (=ער מבחינתי) , יש "זרימה" של "שפע" , ואם החיבור מגיע עד המימדים הפיזיים , אז גם מציאותו הפיזית משתנה - הן מבחינת בריאות , רווחה כלכלית וכו'.
&nbsp
כשאני קורא בתורה שבכתב , כתוב באופן הפשוט ביותר - תהיו טובים ומחוברים לאלהים , יהיה לכם טוב במימד הפיזי. תהיו רעים , יהיה לכם רע במימד הפיזי.
&nbsp
ובאיזשהו מקום אני מאוד בגישה הזו :
גם מצבי תודעה גבוהים צריכים להתבטא בפיזי בסופו של דבר.
אם הם לא מתבטאים בפיזי , הם כנראה לא היו כל כך גבוהים.....
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
אז אני חושב, שכל מקרה לגופו

הדברים יכולים להסתדר כפי שאתה רשמת, ויכולים להסתדר אחרת לגמרי.

ינוקא1

New member
אם הם מסתדרים אחרת

זה סימן שקיימת חסימה בין המימד הרוחני שבאדם לבין המימד הפיזי שלו , ולכן התפתחותו הרוחנית איננה באה לידי ביטוי בעולם הפיזי.
&nbsp
סבלתי זמן רב מחסימה שכזו , ולכן אני מכיר מצב זה היטב.
&nbsp
גם עם ישראל באופן כללי סבל ממצב זה.
זוהי המשמעות של "גלות" - הפרדה בין הארץ (המימד הפיזי) , לבין העם.
&nbsp
רק במצב כזה אכן יכולות להיווצר תופעות כמו "רשע וטוב לו , צדיק ורע לו". כלומר שהמציאות הפיזית מראה דברים הפוכים מהמציאות הרוחנית.
&nbsp
אך במצב בו האדם והעם על אדמתו , מחוברים ל"קרקע" , התפתחות רוחנית אמורה להתבטא בעולם הפיזי.
&nbsp
הדבר חשוב ועקרוני , כי העולם הפיזי משמש גם כ"אינדיקטור" למצב הרוחני.
המימד הפיזי והחסרונות הקיימים במימד הפיזי , משקפים גם את העבודה הרוחנית שעל האדם לעשות.
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
אני מבחינתי כבר כתבתי ועניתי על זה

הנושא ממש לא מעניין אותי, אז לא אוסיף...

היא לא חייבת להתבטא כך או אחרת.

אדם שמתעורר יכול להמשיך לשחק את תפקידו הקודם ללא שינוי. אפשר שאף-אחד לא יידע שהוא ער, מלבדו. יתכן אמנם שיתרחש שינוי חיצוני כלשהו (ובמקרים מסויימים אפילו שינוי קיצוני) אולם זה לא הכרחי. אדם שהתעורר לחלוטין, אין לדעת מה יעשה וכיצד יפעל. הוא חופשי יותר מכפי שהיה והוא יכול לבחור.

דוגמת הזאב.

אפשר להמחיש זאת בעזרת דוגמה דמיונית של זאב בלהקת זאבים, המתעורר משנתו.
&nbsp
הוא יודע את עצמו, את זאביותו, את להקתו, את חייו כזאב, שהוא מזהה כזמניים. הוא יודע את עצמו מעבר למצב הזאבי הזה.
&nbsp
הוא יכול לראות את הדחפים הזאביים ולהרשות להם לפעול, להיות. הוא חי את התגלותו הזאבית הזמנית. הוא קיים במודע גם במישור עמוק יותר, הרבה מעבר לזאב שהינו.
&nbsp
אם נשווה את הווייתו לעץ, הזאב הינו כמו עלה זמני על העץ הזה. הוא מרגיש את עצמו הנצחי יותר ומרגיש את זמניותו של הזאב, של ה"עלה" הזה, העשוי לנשור בכל רגע.
&nbsp
האם יש למודעות זו השפעה על הזאב? על רגשותיו? על דחפיו? על התנהגותו? ובכן, בשלב ראשון קרוב לודאי שיש לכך השפעה מעודנת מאד, שצופה חיצוני לאו דווקא יכיר בה. כל מקרה לגופו. קיים פוטנציאל להשפעה עזה, קיצונית, מצד מהותו העמוקה: הזאב יכול לפרוש מהלהקה למשל ולפנות לדרך-חיים אחרת כלשהי, אולם לגמרי יתכן שהזאב יישאר בלהקה וימשיך לתפקד כזאב לכל דבר ועניין. יתכן אפילו שזאת האפשרות הסבירה יותר. כך או אחרת, הוא יכול לבחור. במידה מסויימת.
&nbsp
האם הוא יהפוך ל"זאב" טוב יותר במונחים זאביים? אין לדעת, זה תלוי ברצונו, מפני שיש לו עתה רצון. אמנם לא רצון שיכול להתבטא בורסטיליות שאפשרית במקרה שהכלי היה "אדם" (לפסנתר-כנף יש יותר אפשרויות מאשר למפוחית-פה) אולם עדיין יש אפשרויות ביטוי רבות גם באמצעות "זאב". זהו עדיין אורגניזם מורכב מאד.
&nbsp
הוא עשוי להפוך להיות זאב טוב יותר במונחים זאביים, כמו גם זאב גרוע יותר במונחים זאביים, כמו גם להישאר אותו זאב בדיוק כפי שהיה קודם. בכל מקרה - הדחפים הזאביים שלו, שהינם חלק בלתי נפרד מגופו ומהווייתו הנוכחית, נשארים ופועלים היטב. הם לא נפגעים. הוא פשוט מודע אותם ויכול להתערב בהם אם רצונו בכך.
&nbsp
{*אינני יודע, אגב, עד כמה זה אפשרי בפועל, אולם לא אופתע אם זה קרה מספר פעמים בהיסטוריה של האנושות, אהם, של הזאבוּת.}

אני אוהב את השאלה הזאת.

כן, הרווח מההתעוררות הוא הכל.
בלעדיה, ניתן לומר, דבר איננו אפשרי.
איתה, ניתן לומר, הכל אפשרי (לפחות כפוטנציאל, בלי כל ערבון או הבטחה).
אני מודע לכך שתשובה זו סתומה משהו.
ולכן אשנס כוונתי ואכתוב מיד אחת נוספת.

אני אוהב את השאלה הזאת 2

הערות עשויה לחשוף יופי מהמם לצד זוועה חיה, תרתי משמע. שניהם אינם גלויים בזמן השינה. בראיית הבובות המדברות, לדוגמה, מתגלה נס שלא קיבל קודם לכן את ההערכה לה הוא ראוי, אולם בו-זמנית מתגלה בו משהו שעשוי להבהיל עד-מוות את הבובה הצופה בו.

היופי של היקום מכריע הכל, ללא ספק (אפילו כאן, בכדור הארץ), אולם אחת מהזוועות הנחשפות בו מנקודת מבט אנושית היא זוועת השינה של יצורי אנוש בוגרים, שאחרי שמציצים בה באמת, שוב לא מוכנים לשוב אליה; ויחד עם זאת, מוכנים לכך לגמרי; ושבים אליה בכל אופן, עד לפעם הבאה.

הערות במצב האנושי איננה דבר נעים ביותר.
השינה במצב זה, לעומת זאת, נעימה עוד הרבה פחות.

למעלה