זילות השואה

E טי

New member
נכון מאוד. רק צריך להבין את הרקע.

מאחר והמגרשים טענו שהם בכלל לא מגרשים, הם בסה"כ מבצעים "פינוי". הראו המגורשים "גירוש = גירוש".

freshlama

New member
תעשה טובה

עומד קצת יותר מאחורי ההשוואה בין הגירוש בשואה לבין הפינוי בהתנתקות. אם אתה אומר פינוע יהודים מבתיהם בהתנתקות= גירוש יהודים מביתהם אז מן הסתם גם משפט כמו פינוי יהודים מבתיהם בגלל שסכנת הר געש\רעידת אדמה= גירוש יהודים בשואה. המשווים למינהם לא חושבים בכלל על הפונקציה של כל הפעולת. פעולת הפינוי נועדה לשרת מטרה מסוימת ופעולת גירוש היהודים מבתיהם בשואה נועדה לשרת מטרה מסוימת. זה לא משנה אם אתה מסכים או לא לפינוי ולמה שעומד מאחוריו, כי ברגע שמטרת הפינוי לא שווה למטרת הגירוש בשואה [השמדה] אין שום בסיס לטענה שלך.

E טי

New member
"המשווים למיניהם"???

כן, שתי פעולות הגירוש נועדו לשרת מטרה מסויימת - ליצור אזור ללא יהודים.

Continuum

New member
אה..

פתאום זה כבר לא רק השוואה מעצם הגירוש.. (= ונראה לי שאתה אחד המשווים למיניהם.. לפעמים אתה באמת מפתיע אותי.

E טי

New member
אני משווה גאה!

אבל זאת לא משמעות ההשוואה. זה רק משהו שצרם בהודעה שלו... משמעות ההשוואה היא להראות שהמקרה הנידון הוא גירוש. בדיוק מה שעשו אותם גרמנים או אותם ספרדים השנואים כל כך על היהודים.

Continuum

New member
יש לי חדשות בשבילך.

"פינוי" ו"גירוש" הם שתי מילים בעלות משמעות מאוד דומה ובהקשר הזה זהה, שאחת מהן נשמעת יותר טוב ואחת נשמעת פחות טוב בגלל קונוטציות אחרות. אם אתם מעדיפים לקרוא לעצמכם מגורשים, לכו על זה. אתם סתם תרגישו יותר רע. או יותר נכון, הרגשתם.

Continuum

New member
בבילון:

• פינוי (ז') סילוק, הוצאה, גירוש; עזיבה, יציאה, נטישה, שחרור; סילוק, ניקוי, ביעור, הרקה, ריקון, העברה, העתקה ----------------------------------------------------------------------- • גירוש (ז') נידוי, הגלייה, שילוח, הרחקה, הוצאה, נישול =======================================================================

E טי

New member
אבן שושן:

פינוי- 1. ביעור, סילוק דברים ממקום, ניקוי. 2. יציאה מתוך-, עזיבה, שחרור מקום. גירוש- שילוח, הרחקה בכח, גזרת גלות. אבל זה לא הנושא, מה שהוחכתי הוא שלא היתה השוואה בין "ההתנתקות" ל"שואה" וממילא לא היתה "זילות השואה".

די!

אתה בכלל מודע למה שאתה כותב? אם כך, אכן לא הייתה זילות שואה, הייתה הכחשת שואה.

E טי

New member
אתה מקשיב לעצמך?

אותם אנשים שלבשו "טלאי כתום" היו ניצולי השואה... על איזה הכחשת שואה אתה מדבר?!

lithium1914

New member
שוב אתה סותר את עצמך?!

תגובתך הקודמת אליי:"אתה מנסה ללהטט במילים... כדאי לך לנסות פוליטיקה... ההשוואה היא לא ב"מטרת גירוש היהודים" אלא בעצם הגירוש. בגרמניה גורשו יהודים מבתיהם, וגם פה גורשו יהודים מבתיהם. אף אחד לא משווה את מטרת הגירוש" (הדגשה שלי, ל"1) והנה פה אתה משווה את המטרות: "כן, שתי פעולות הגירוש נועדו לשרת מטרה מסויימת - ליצור אזור ללא יהודים." (כנ"ל) אז מה, בסוף ההשוואה בין ההתנתקות לשואה היא לא השוואת-תם? בסוף דווקא, אולי, נו, אתה יודע, עומד קצת יותר מאחוריה? כאילו, זה לא יעני, רק "שתיהן גירוש"...אתה מבין, זה רק "עצם הגירוש", כאילו...אבל אולי בעצם יש גם קצת, אמממם, נו, איך קוראים לזה, דמגוגיה?

lithium1914

New member
תשובתך מחזקת את מה שאמרתי.

למה כשהמדינה מעקלת בתים לאנשים בחובות או מגרשת עובדים זרים הדבר לא מושווה לשואה? למה הדבר לא קורה כשהמדינה עושה "חישופים" של בתי פלשתינאים כדי "לשפר את טווח הראייה של צה"ל"? בכולם מדובר בגירוש, לא? זה כבר לא 1492 ו-1942?

מה?!

את המתנחלים גירשו מבתיהם, וגם את היהודים בשואה. אבל אתה יודע בכלל באיזה דרך גירשו אותם?! מה אתה חושב, שאת היהודים בשואה חיכו להם בנחת שיארזו את הדברים ודיברו אליהם בנימוס!? חמש דקות, מקסימום נתנו להם לאסוף את הדברחם שלהם, שגם ככה היו אחר כך לוקחים להם. ואתה יודע איך התנהגון אליהם שגירשו אותם מהבתים?! בצורה נוראית! התעללו בהם, לעגו, הרגו, התייחסו בצורה משפילה ומזוויעה. את המתנחלים, זה היה צורה שונה ביותר. החיילים שפינו אותם אפילו בכו.

למעלה