זילות השואה

E טי

New member
הבהרה קצרה...

זילות שואה - על מנת שהשואה תתקטן בעיני אנשים יש צורך בהשוואה של מקרה מסויים לשואה ולא השוואה של אדם לנאצי וכדו'. אם אתה משווה בן אדם לנאצי זה לא גורם לזה שעכשיו אתה לא תאמין ששישה מיליון יהודים נשרפו ברחבי גרמניה. אם אתה משווה בין גירוש יהודים מבתיהם בארץ לבין גירוש יהודים מבתיהם בגרמניה אתה לא מוריד כהוא זה משיעור האסון של השואה. זילות השואה (אם היא קיימת) היא השוואה בין "השואה" לדבר שהוא פחות ממנה...

אני מכיר מישהו אשר משווה אותם,ואומר

כי 2 אלו 2 האסונות הכי גדולים שקרו לעם היהודי במאה האחרונה, ושניהם גרועים באותה מידה.

E טי

New member
עם המשפט הראשון אני מסכים

אבל את השני אני בטוח שהוספת מעצמך...

אתה בטוח?

אני אומר את האמת. זה מה שהוא אמר לי, וגם אם זה היה בלי החלק השני זה עדיין היה השוואה לשואה.

E טי

New member
איך השוואה?

שני אלה הם באמת האסונות הגדולים של היהודים במאה השנים האחרונות.

lithium1914

New member
התחכמות טיליגנאטית.

>"זילות שואה - על מנת שהשואה תתקטן בעיני אנשים יש צורך בהשוואה של מקרה מסויים לשואה ולא השוואה של אדם לנאצי וכדו'." >" אם אתה משווה בין גירוש יהודים מבתיהם בארץ לבין גירוש יהודים מבתיהם בגרמניה אתה לא מוריד כהוא זה משיעור האסון של השואה." אתה מדגים את המשפט הראשון במשפט השני, וכך סותר את עצמך. לשם מה הוצאו היהודים מבתיהם בשנים 1941-1945? לשם השמדה. לשם מה הוצאו תושביה היהודיים של רצועת עזה באוגוסט 2005? שלל סיבות, אף אחת מהן לא קרובה להשמדת-עם, רדיפה גזענית רצחנית, או כל מעשה אחר שנכנס לקטגוריה של פשעים נגד האנושות. השוואת ההתנתקות לתהליכי הביצוע של השמדת היהודים ע"י הנאצים היא בפירוש רצח-זיכרון, סילוף עובדות ואובדן פרופורציות אד אבסורדום.

E טי

New member
../images/Emo6.gif

אתה מנסה ללהטט במילים... כדאי לך לנסות פוליטיקה... ההשוואה היא לא ב"מטרת גירוש היהודים" אלא בעצם הגירוש. בגרמניה גורשו יהודים מבתיהם, וגם פה גורשו יהודים מבתיהם. אף אחד לא משווה את מטרת הגירוש.

ממש לא אותו דבר.

אני ממש לא מסכים עם המילה גירוש. זה פינוי. ניתן להם פיצויים יותר ממספקים (ממוצע של חצי מיליון לנפש), לאלו אשר פנו מראש ובזמן. זה לא שפשוט באו והוציאו אותם מביתהם וזהו.

../images/Emo60.gif פחחחחחח

אם זה לא היה כל כך עצוב הייתי צוחקת. זה שמביאים להם סכום כסף מסוים לא הופך את זה ללא גירוש. תסתכל בתמונות ובקטעי וידאו אם זה לא גירוש אני באמת לא יודעת מה כן נחשב אצל אנשים לגירוש.

זה לא נחשב אצלי גירוש.

מה לעשות. זה נחשב פינוי. ואני אחד האנשים האחרונים שאפשר להגיד עלהם שאטומים לאחרים.

מה כן "נחשב" אצלך?

אתה מסכים איתי שגרוש הוא פינוי בכוח או באיומים, עכשיו בוא נראה, האם היה שימוש בכח מול תושבי חבל עזה?

וואלה.

אם כך, מאות אלפי פלסטינים, עובדים זרים, קורבנות סחר, תושבי כפרים בלתי מוכרים, עולים לא יהודים או סתם ישראלים אומללים שלא הצליחו לשלם ארנונה, גורשו ללא רחם. אלא שאז לא היה לך אכפת.

../images/Emo60.gif אני לא אומרת

שאתה אטום, אני לא מכירה אותך מספיק. אבל בכל מקרה אני אישית מעדיפה שלא לעסוק בשאלה מה בדיוק היתה ההתנתקות גירוש או פינוי, נראה לי שחרשו על הנושא הזה מספיק, זה לא משנה את מה שהיה ובנוסף לכך זה מוציא ממני אנרגיות שליליות אז אני מעדיפה לפרוש בשיא : )

E טי

New member
על זה אפשר להתווכח

אבל להגיד "זילות השואה" זאת דמגוגיה...

Continuum

New member
מעניין..

אז בעצם, זה כל מה שהם רצו להגיד? שבגרמניה גורשו יהודים מבתיהם, וגם פה? אין שום סיבה שהם הזכירו דווקא את גרמניה? שום דבר שאנחנו אולי אמורים להבין באופן אסוציאטיבי? "פה גירשו ופה גירשו" פשוט נראית לי הצהרה קצת.. לא נועזת..

Continuum

New member
אתה לא מבין

זו לא סתם "לא הצהרה נועזת".. אין כאן הצהרה בכלל. זה פשוט להגיד "גירוש הוא גירוש". זה כמו להגיד 1+1=1+1. אין שום סיבה להגיד דבר כזה. מיותר לחלוטין.

למעלה