זו רק אני,

זו רק אני,

או שהספר השישי נראה כאילו לא ג'יי קיי יקירתינו כתבה אותו? משהו הזוי בו.. אולי זה ההתנהגות של הדמויות שמאוד איכזבו אותי, כמו למשל הרמיוני.. לדוגמא, כשצחקה על רון שהנעליים קטנות עליו כשכעסה עליו, או שהטילה עליו קללה שכל הציפורים יעופו ויציקו לו. זה ממש לא הרמיוני, זה יותר מידיי אינפנטילי. ובכלל, הרגשתי כאילו היה פחות קסם בספר השישי כמו בשאר הספרים.. אני חושבת שהסוף של הספר נראה השפיע על כתיבה של ג'יי קיי. מישהו מסכים או חולק על דעתי? אשמח לקרוא תגובות בכל אופן. ועכשיו, השערה שהציעה המורה לפיתוח קול שלי (חייבים לתת קרדיט) - היא טוענת כי ההורקרוס האחרון בעצם נמצא בהארי.. והארי יצטרך להרוג את עצמו על מנת שגם וולדמורט יפול. תחשבו על זה.. לין.

yuvi217

New member
אוקיי

מצד אחד, אני ממש מסכימה. היו קטעים שממש חשבתי "מה? בטוח שרולינג נתנה למישהו לכתוב את החלק הזה במקומה. אולי אחד הילדים שלה או משהו." כי היו קטעים שהם כ"כ לא היא. למשל, היה קטע אחד מאוד מאוד לא ברור בעמוד 367 אאל"ט, על מדאם פומפרי והאגריד... כאילו... מה? אין לזה אפילו קשר הכי קטן לעלילה, וזה גם היה מאוד טיפשי. לגביי הקטע של הרמיוני, אני לא מסכימה שזה לא הגיוני לדמות. הרי היא הייתה שרויה במצב של קנאה מטורפת, ומי כמוני יודע שקנאה יכולה לגרום לאנשים להתנהג בצורה מאוד שונה מהאופי הרגיל שלהם. אבל מצד שני, אין ספק שהיו קטעים שהם כ"כ מושלמים ומתאימים לרולינג. [כל הפרק "הורוקרוקסים" למשל. כל שיעור עם דמבלדור למשל. כל זיכרון של וולדי, למשל.] בקיצור, יש קטעים שמאוד לא אופייניים לרולינג ולסגנון הכתיבה שלה, אבל אין ספק שהיא כתבה את הקטעים המעולים [במיוחד אלה שהזכרתי למעלה]. למרות שהיו קטעים מוזרים וכאילו לא קשורים לעלילה, הספר כתוב בצורה מעולה ומסביר המון דברים, ובכל מקרה הספר השישי הוא בין 2 הספרים המועדפים עליי :]]

yuvi217

New member
אהה ובקשר לתיאוריה

תיאוריה מוכרת... בטח מישהו יהיה נחמד וישים פה את הקישור [אין לי מושג איפה זה]. אני, אישית, לא כ"כ מסכימה איתה. אבל היא די הגיונית ויפה שחשבת עליה לבד :]]

אני ממש מסכימה איתך!

רציתי לכתוב את זה, אבל זה היה מפספס את המטרה שלי. את צודקת, ההורקרוסים אלו פרי עטה של ג'יי קיי ללא ספק, וגם הזכרונות בגיגית. וגם דמבלדור, הוא היה מוצלח מאוד. התגובות הנעימות שלו, וההלכים שלו. אגב, מה זה ראשי התיבות אאל"ט? אני אלך לבדוק בעמ' הזה מה היה עם האגריד ומדאם פומפרי, אבל לכי תדעי, אולי בעתיד זה יתקשר לאנשהו... זאת רולינג שאנחנו מדברים עלייה, הרי.

ואגב,

גם אני חשבתי שאולי זאת הבת שלה כתבה חלקים מהספר

Jemma7

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מצד אחד כל הקטע של השיעורים והילדות של וולדמורט היו מאוד רולינגיים אבל כל הקטע החברתי בין רון להרמיוני היה הזוי בטירוף אז אני לא יודעת מה לחשוב. היא נרדמה על המקלדת?

חחחחח

יכול להיות
זה בהחלט היה הזוי.. ובכלל, שימי לב שרוב הספר מוקדש ליחסים בינ-אישיים. כל פרק{!!!!} מוזכר משהו שקשור למערכת יחסים כלשהן בתחום הרומנטי. אולי בספר השביעי, בכלל לא יהיו כאלו, אז היא פיצתה על זה בספר השישי.. הרי בספר השביעי, כמו שרמזו בסוף של הספר השישי - יהיה לו רק יום אחד לבלות עם הרמיוני ורון לפני ההרפתקאה המסוכנת אליה הוא יוצא.

yuvi217

New member
זה בעיקר

כדי "לבגר" את הארי רון והרמיוני. הם כבר בני יותר מ-16, ואף אחד מהם עוד לא היה בקשר רציני [מה שהיה בין הארי וצ'ו לא היה בדיוק "רציני".]. רון אפילו עוד לא התנשק, והוא מאוד ילדותי לאורך כל הספרים. כל הרעיון [לדעתי כמובן] היה כדי להוכיח שהם התבגרו, שיש בניהם קשרים של זוגות, אהבה, רומנטיקה... בקשר לספר השביעי- הוא בטח יהיה עם המון קטעים שהארי נמצא ממש לבד, פועל לבד, מחפש את ההורוקרוקסים... זה יכול להיות ממש יפה

Jemma7

New member
התבגרו?../images/Emo6.gif

לשלח ציפורים באנשים. לגלות בגיל 16 שאנשים מתנשקים. כל כך בוגרXD

yuvi217

New member
לא..

הם עדיין ילדותיים.. [בעיקר רון] חוץ מהקטע עם הציפורים, שכבר אמרתי שאי אפשר לשפוט בנאדם לפי איך שהוא מתנהג כשהוא מקנא..
זה היה יותר קטע של טירוף, לא ילדותיות. :]

הומ../images/Emo126.gif

1) למה יש לך צלב בניק?
(סתם תהיתי..) 2) התיאוריה של המורה שלך נדושה עד שאני ממש מתאפקת לא להתפנל עלייך
וכבר הביאו מלאמלא טיעונים להפרחת התיאוריה הזאת.. ככה שאני מזה לא מאמינה בה. 3) אולי היו כמה קטעים שגרמו לי לקרוא את השורה פעמיים. לא התכוונת ברצינות שמישהו אחר כתב את זה נכון? יופי. כי קורה. דניאלה

Gummy Bears

New member
|שמלה אדומה וצמה|

אני אשמע נורא כמו פסיכולוגית סוג ז' או משהו, אז אני פשוט אתן ציטוט שיסביר למה הרמיוני משתנה ומפסיקה להיות כ"כ נחמדה לרון: "ובקשר לכך שקראב וגויל הולכים כל אחד לדרכם, אחרי שבעבר היו בלתי נפרדים - זה קורה כשמתבגרים. רון והרמיוני, חשב הארי בעצב, הם הוכחה חיה לכך" (לא מדויק כי זה מזכרון. עמוד 355 אאל"ט. או 335. או 353. משהו כזה). מותר להרמיוני לכעוס. שימי לב שגם בחמישי וגם בשישי הארי הרבה יותר בוגר מברביעי. הם פשוט גדלים, והמון חוויות ואירועים משנים אצלם דברים.
דנו בנושא תאורית "הארי הוא הורק' והוא יהיה צריך להתאבד בשביל להפיל את וולדי" די הרבה. אני אישית חושבת שזה לא נכון, אבל אי אפשר לדעת בנתיים.

כמובן

שמותר להרמיוני לכעוס.. הצורה שבה רולינג עשתה את תגובות הכעס של הרמיוני גרמו לי לתהות מעט.. הארי באמת בוגר יותר בחמישי ובשישי, זה נכון.. לא נראה כי גם הרמיוני ורון.. הרגשתי שמשהו מתפספס שם. ומכיוון שרק עכשיו יצא לי לחזור לפורום אחרי הרבה זמן של השקעה אינטנסיבית בלימודים, לא יצא לי לדון בתיאוריית 'הארי הוא הורק'.. אז אנא, גלו סבלנות.

אנה92

New member
לא מסכימה..

הספר השישי ממש ממש מעניין! הוא מלא בהומור, מתח וסקרנות... אני מאוד אהבתי אותו ולדעתי רולינג ממש לא איבדה את הקסם של הספרים. בקשר להרמיוני, אפשר להבין אותה היא ממש כעסה על רון שהיה עם לבנדר.

האמת היא

שלא השתמשתי במילה 'איבדה' וגם לא 'ספרים'. אני שמחה בשבילך שנהנית מהספר השישי, הלוואי שגם יכולתי להרגיש כך..

yuvi217

New member
לא נהנית ממנו?

הוא היה מעולה! [לדעתי כמובן] אומנם היו קטעים פחות טובים, אבל זה לא אומר שהספר עצמו לא טוב! [אגב, נזכרתי איפה היה הקטע השני שגרם לי לתהות מי כתב אותו באמת..
... זה היה ביציאה להוגסמיד, כשהארי, רון והרמיוני ישבו בשלושת המטאטאים, והרמיוני ירדה על רון בקשר לקראש שיש לו על מדאם רוזמטה. הקטע הזה היה פשוט מטומטם :S אין לו אפילו קשר קטנטן לעלילה, אין לו מטרה, אין בו כלום! הוא אפילו לא היה כמו רוב הבדיחות והעקיצות השנונות בדר"כ של רולינג
.] בלי קשר, לדעתי הספר השישי היה אחד משני הספרים הכי טובים בסדרה. היו בו קטעים מדהימים ממש, וחבל לי שלא נהנית ממנו. לכל אחד יש קטעים פחות טובים לפעמים, גם אם זאת רולינג [
]

רונילי92

New member
לא.. אנ'לא חושבת, כי

הארי צריך להרוג את וולדמורט- אז אם הוא יהרוג את עצמו- מי יהרוג את וולדי??

למעלה