זוגות מעורבים

TaL53

New member
לא מקרים בודדים בכלל

אני לא יודע אם כבר כתבתי לך אבל אני מכיר לא מעט זוגות מעורבים כשהגבר הוא "רוסי" והאישה היא צברית ולפעמים יש גם יחידי סגולה שיוצאים עם מזרחיות- חבר מאוד טוב שלי כבר שנתיים יוצא עם תוניסאית והחתונה באופק. חשוב לציין כמובן שאותם האנשים לא מתאפיינים ב"סממים רוסיים" מובהקים כמו מבטא או תרבות.

Astroo

New member
אז עוד פעם אתה למעשה מדבר על צבר

וזה לא קשור לנושא השירשור

TaL53

New member
לא, אני לא מדבר על צברים

אני מדבר על עולים שעלו בגיל גן חובה\ ב"ס יסודי. הם לא נולדו כאן, וגם אני מכיר לא מעט עולים שגם עלו בגילאי תיכון וגם אחרי תיכון שהכירו צבריות, יוצאים עם צבריות וגם התחתנו עם צבריות. אני חושב לסיכום הדיון הזה שנמשך כבר לפחות 3 דורות בפורום שזה תלוי בבחורה, מי שאצלה המחשבה של "עולה" מעוררת קונוטציות שלילית כמו שדובר כאן על מבטא או על מנטליות יוצאת עם צברים כמוה, אבל יש גם לא מעט בחורות שמתייחסות לגברים ללא הקשר העדתי ובשבילן אם הבחור עונה לקרטריונים הנכונים אז למה לא?! מצד שני, אני גם מכיר לא מעט בחורות רוסיות שיוצאות רק עם גברים רוסים בגלל ש"בסופו של דבר יש הבדלי מנטליות" ויש גם לא מעט גברים רוסים שבחיים לא יסתכלו אפילו לכיוון של ישראליות. אז לכול מטבע יש 2 צדדים.

shon100000

New member
ובגלל העובדה שהם לא מתאפיינים בסממנים כלשהם

הקשורים לעדתם זה הגורם לכך שהם מצליחים לנהם בינהם זוגיות.כמו מה שגרמה מדיניות "כור ההיתוך" במדינה בעליות הראשונות לקשרים בין עדתיים.

TaL53

New member
יש לא מעט אנשים שגם אחרי 60 שנה

בארץ יעדיפו להתחתן בתוך העדה. ולדעתי סממים תרבותיים לא חייבים להפריע לאף אחד, זה הכול פסיכוולוגי בסופו של דבר.

shon100000

New member
תלוי עד כמה הסממנים התרבותיים באים לידי ביטוי

אם אדם חפץ רק להישאר בתוך עדתו אז הוא לא מוכן להיפתח לתרבויות אחרות ולכן הוא מאופיין בסממנים תרבותיים של עדתו בלבד,אך אם אדם מוכן גם לסגל לעצמו גם סממנים של תרבויות אחרות ולמשל בישראל,להישתלב בתרבות הישראלית הוא יפתח לחברה הישראלית ולמאפייניה וכך גם לבני העדות השונות. בהחלט יש לא מעט אנשים שיעדיפו גם היום להיתחתן בתוך העדה אך אחוזם לא רב בקרב האוכלוסיה שכן הרוב בישראל הוא כבר מעורבב.

אני מדבר על רוסים-אסליים [אחרת זה לא חוכמה].

מעניין לשמוע על מקרים של רוסיים-אסליים [בלונדיניים עם עיניים כחולות, עם מבטא, עם חזות מזרח-אירופאיית, חיבה למוזיקה רוסית, לאוכל רוסי, דיבור יום-יומי בשפה הרוסית, הרבה חברים רוסיים, וכו..] זה שאתה לוקח רוסי ש"התמזרח" או "השתכנז", שהופך את עצמו בכוונה לחלק מקבוצה אחרת, אז זה כבר לא כזה מיוחד..

shon100000

New member
אבל אני בעצמי

שטני עם עיניים ירוקות, עם מבטא(קצת), עם חזות מזרח-אירופאיית, חיבה למוזיקה רוסית, לאוכל רוסי, דיבור יום-יומי בשפה הרוסית, הרבה חברים רוסיים, וכו.. ואין לי כל בעיה להיות עם התרבות המזרחית או האשכנזית וככה גם בקשר לבנות.נכון שהעדפה שלי לרוסיה אבל אני לא פוסל גם אפשרות אחרת...

אתה לא פוסל..

השאלה היא, האם גם הן לא פוסלות אותך, ומוכנות להיות איתך בגלל מי שאתה - אתה האמיתי, ושלא תצטרף להיות מישהו אחר, כדי "להתקבל לחברה".

Bmaya

New member
הנה לך ניגוד

בעלי, אמנם בלי עיניים כחולות ולא ממש בלונדיני, אך מתחת לקרחת נחים להם זקיקים שטיניים. הוא מאזין למוסיקה רוסית, חבריו רוסיים (אם כי יש כמה מכרים בודדים ישראליים מתקופת הצבא), אוכל מאכלים מהמטבח הרוסי ומדבר כמעט רק רוסית (בזמן האחרון אפילו בנינו אנחנו מדברים רוסית), צופה בהרבה סרטים רוסיים וערוצים רוסיים. מנגד, אני עדיין לא מוותרת על ג'חנון, קובנה ומרק תימני, מאזינה לעפרה חזה וגם ציון גולן, כל חבריי הם ממוצא מזרחי ואפילו לועסים גת כשנפגשים. זה לא נכון לחשוב שאין שילובים כאלו, ולפי ניסיוני האישי שילוב כזה הוא יותר ממוצלח. החיים הופכים ליותר מעניינים ומרחיבי אופקים כששני ניגודים נפגשים אבל עדיין מרבית האנשים מפחדים משוני. אולי זאת הבעיה, פחד משוני! הכי פשוט זה להתחבר למוכר...

יפה מאוד.

אבל כמה זוגות כמובם כבר יש? הרי מקרים כאלו הם נדירים ביותר. חוץ מזה, אם אינני טועה, אז ציינת שאת כבר היית נשואה, יש לך ילדים מבעלך הקודם, אחר כך התגרשת , והוא בעצם בעלך השני. בכל אופן, הייתי שמח לשמוע את סיפורך [אבל לא בכמה משפטים, ולא בשירשור הזה, אלא בפתיחת שירשור חדש, וכתיבה ארוכה ומפורטת], גם בגלל שזה מסקרן מאוד [שני הניגודים האלו], וגם בגלל שזה מאוד נדיר. מעניין אותי לשמוע איך בכל זה זה הצליח...

אבל הייתי רוצה ש'את' תספרי את סיפורך...

יהיה לך יותר קל/נוח אם אני אפתח על זה שירשור? אין לי בעיה, רק תגידי לי מה את רוצה שיהיה כתוב בכותרת, ובמילות הפתיחה. עדיף אבל שאת תעשי זאת [כי זה סיפור החיים שלך]. אני בטוח שלא יהיה כאן בנאדם אחד שלא יתעניין בזה. בהצלחה! [ומחכה לשמוע את סיפוך המסקרן]

shon100000

New member
מה זה מבחינתך...

מי נתן לך את הזכות להחליט על עדות של אנשים. היהודים שהגיעו מברית המועצות רובם יהודים אשכנזים,וזה שקוראים להם פה "רוסים" זה בגלל חוסר הבנה בסיסי של הרבה בארץ או פשוט ניסיון לעשות הכללות. ומה גם שבכלל המילה "רוסים" לא נכונה,חלק באו מאוקראינה,חלק מבלארוס,לטביה,אוזבקיסטן,אזרבייג'ן ועוד.שומעים שכולם מדברים רוסית ומחליטים שכולם רוסים...
(יש היום אטלסים,ספרי היסטוריה,לא יזיק ללמוד משם דבר או שתיים).

למעלה