../images/Emo2.gif איפה אתה מוצא ניגוד../images/Emo35.gif
טוטאל אהובי, אין ולא צריך להיות שום ניגוד כאן. (בעצם זה יותר עמוק מזה, ואתייחס לכך) גם במקום שישנה בו אהבה גדולה לאדם אחר, (לא משנה מי), יכולה להיות תאוות בשרים חבל על הזמן (המנגל מוכן כבר
), יכולים להיות יצרים, יכול להיות טרוף מדהים מלווה בצרחות שיעירו את השכנים. מי אמר שבאהבה רוחנית אי אפשר להתענג על כל רגע, להנות מהגירוי המיני והייצרי? אפשר ומותר וצריך. אבל, (וכאן אני מתייחס לאמירה שלי מלמעלה ומדייק יותר), בהתייחס למשפט שלך "מה עם סקס שלא נובע מאהבה?" שמע, אתה יכול לפגוש מישהי בפיק-אפ בר, לעלות איתה לדירה בלי לדעת בכלל איך קוראים לה, ואחרי סטוץ של כמה שעות (לפחות, אני מקווה בשבילך שזה יותר מכמה דקות
), להיפרד בלי לדעת אפילו איך קוראים לה, ותהייה שם אהבה. אין שום ניגוד, כי האהבה היא בלב ולא תלוייה בשום דבר, והיא מובעת דרך העיניים ובדרכים אחרות, ואהבת אותה לכמה שעות, ונגמר, אבל אהבת. לעומת זה, אתה יכול לעלות עם אותה אחת לדירה, ולא יהיה ביניכם כלום, אבל
כלום, נאדא, פיש, חוץ מזיון מכני, אוטומטי, טכני, כמו מגדלי הקידוח הענקיים האלה בטקסס, שמפמפמים כל היום אותו דבר. מה היה שם? היה שם פשוט מה שנקרא "ניצול הדדי". אתה ניצלת אותה, היא ניצלה אותך, ואם תחשוב מאד לעומק, אפילו שהיה לכם פורקן פיזי, זה היה ונשאר ניצול. זה לא קשור בכלל למה עשיתם. זה יכול להיות שעם זו שכלפיה היתה לך אהבה לכמה שעות, היה זיון פראי, אקסטטי, מטורף, הגשמת פנטזיות פרועה וכמה אורגזמות, ועם זאת שאיתה זה היה "מין נטו", זה היה סתם עוד זיון "שבלוני, רגיל", לא מיוחד, לא משהו. ההבדל הוא לא במה שעשיתם. ההבדל נמצא בלב, בנשמה, של כל אחד מכם. ההבדל טמון בחיוך שאחרי. אם זה חיוך של "ואללה, גם את הגבעה הזו כבשתי", או חיוך של "ואללה, ידעתי אהבה, אפילו אם זה נגמד אחרי שעתיים". ההבדל טמון בדרך שבה תסתכל לאנשים בעיניים למחרת בבוקר. לא, בלי שום קשר למה שהיה. בלי שום קשר למינם, או אם אתה עומד לקיים איתם איזה יחסים (לאו דווקא מין). אם אתה מסוגל להגיע קרוב יותר, למצב שבו אתה אוהב כל אדם, "סתם" אוהב. בלי שום סיבה. הבעייה העמוקה טמונה במשמעות שאנשים מייחסים בד"כ למונח אהבה. כי אנשים רגילים לחשוב במונחים של "עושים אהבה". "אני אוהב אותה כי..." "אני אוהבת אותו בגלל..." "תאהב אותי!" (בציווי כמובן
) אפילו "אני אוהב אותה למרות ש...." אהבה פשוט קיימת שם. לא עושים אותה, לא מקיימים אותה, ודאי שלא מוכיחים אותה בכל מיני דרכים. היא פשוט קיימת וזהו. זה לא פלסף, זה לא זיוני מוח, זו האמת של החיים. כשאדם מגיע למצב בו האהבה פשוט קיימת, בלי סיבה, תוצאה, צורך, הוא משוחרר מהרבה כבלים. ואתה.... אני פשוט אוהב אותך.