זה רק אני

MetalicBluz

New member
זה רק אני

או שהגיטרה הזו היא אחד הדברים הכי מגניבים שקיימים?

http://www.prsguitars.com/ns14/index.php

גיטרה חצי חלולה עם פלויד רוז
הטוב מ-2 העולמות! ג'אז ומטאל (אני באמת לא רוצה לדעת מה יהיה המחיר שלה..)

doc monti

New member
מעניין איך הם התקינו פלוייד על זה...

כנראה שיש בלוק מאסיבי מתחתיו...

MetalicBluz

New member

eran377

New member
יותר מהמחיר...

עוד יותר לא הייתי רוצה לשמוע איך היא נשמעת

החברות מנסות לחדש עוד ועוד, כשכבר יש כמעט הכל...
לי באופן אישי קצת עצוב לראות את זה כי יש תחושה שמשקיעים בחידושים ובמגניבות יותר מאשר באיכות.
אני מתגעגע לימים התמימים שלכל אחת מהחברות הגדולות היו כ-5 דגמים שלכל אחד מהם הייחוד שלו. מבחינתי, באמת שאנחנו לא צריכים יותר מזה...

byrdparis

New member
ב"כיוונים"

האלו, אין שום קשר ל"צורך"
בדיוק כפי ש"הסברתי" בשרשור הטלה שלי..

אנחנו תכלס באמת שלא צריכים כלום מעבר לגיטרה אחת סבירה ומגבר טוב..
זה שיש לנו מון ציוד מגניב וכו וכו וכו.. זה לא עניין של צריך.. זה עניין של בא לנו, רוצים, יש דברים חדשים וכן הלאה..

תכלס, גיטרה מגניבה. כמה היא "שווה" לאחד.. עניין שלו

אני מאמין שאף אחד לא באמת *צריך* כזו.

eran377

New member
אני לחלוטין מסכים איתך בעניין הזה

למרות שתלוי בשביל מי. צורך לא תמיד מסתכם בגיטרה אחת ומגבר.
נגיד בשבילי סטראט ולספול זה הנחוץ, כל אחת לסגנון קצת אחר...

טלה זה כבר יותר פינוק בשבילי באמת... לצערי בתור סטודנט אני אצטרך להמשיך לדחות סיפוקים

byrdparis

New member
נו הבנת

זה לא משנה גיטרה אחת או שתיים.. הרעיון שמאחורי "צורך" ורוצים כי אנחנו בתחביב הזה ולאסוף צעצועים או לחדש צעצועים זה חלק מהעניין.. לפחות אצלי אם לא להכליל את כולם.. כמובן.
גיטרה עם סינגלים והאמבקרים.. בשביל מי שמופיע, מקליט ובאמת הסגנון שלו דורש את זה..
אין בעיה.. נגיד נחוץ...

טלה זה דווקא סוס עבודה ולא פינוק בכלל. מנסיון.
צריך לדעת לנגן כדי להוציא מהבהמה הזו משהו ראוי
... אבל מה שכן, ברגע שמרגישים פעם אחת מה היא יודעת לתת זה נשאר לתמיד..
אני גם רוצה שוב טלה, למרות שאני כמעט בטוח שהיא תקבל זמן מגבר מועט מאד...

eran377

New member
תכלס, נחוץ זו מילה שהמצאנו בשביל

לשכנע את עצמנו שיש הצדקה לעשרות אלפי השקלים שהלכו...

לגבי הטלה, עניין של סגנון מוסיקלי... קשה לי להאמין שהטלה תתפוס אצלי מקום בולט לעומת הלס פול והסטראט.. אבל כמו שאמרת, יכול להיות שאחרי שאלמד אותה יותר לעומק דברים ישתנו

byrdparis

New member
אני חושב שהיא לא

תחליף את הסטראט או ה LP שלך..
אבל היא כן יש לה VIBE שקשה עד בלתי אפשרי כמעט לקבל מסטראט או מ LP או מכל גיטרה אחרת..
אם ה VIBE הזה יתחבר לך פיקס, יהיה לך קשה מאד להניח לה בצד. מבטיח לך.

terje

New member
כבר יותר משנה שאני בקושי

נוגע בסטראטים שלי.
לא מסוגל כמעט לנגן על שום דבר חוץ מהטלא.
שאני בטעות לוקח סטראט אני מוצא את עצמי מנסה לגרום לה להישמע כמו טלא באיזה שהיא דרך....

שהיא נכנסת לדם, היא לא יוצאת מהר....

אני חושב שברובד של "צריך" רובינו

כן צריכים יותר מגיטרה אחת .
צורך , רצון , בא לנו - זה הכל עניין של סמנטיקה.
לגבי שאר הציוד ולא רק בתחום הזה , זה כבר קשור לשטיפת המוח שאנחנו מקבלים מהיותינו פעוטים ע"י ענקיות התעשייה הגלובליות .
המסר בשטיפת המוח הוא הגשמה עצמית ע"י צריכה של מוצרים שלמעשה אנחנו לא צריכים .
ומהצד השני רדיפה אין סופית אחרי משכורות וקידום בעבודה שבספק גדול אם אנחנו באמת רוצים לעבוד בה.
זה ה FX LOOP של החיים.

MetalicBluz

New member
כנראה

שזה באמת סובייקטיבי כל העניין הזה
אישית אני חושב שזה אחד הדברים המגניבים (והשימושיים)

גם אסביר איך הגעתי לזה בכלל..
לא ממזמן הייתי בכלי זמר תל אביב, התאהבתי בסיגנצ'ור של סטריאני (הדגם החדש, הלבנה הזו עם הסינגל בצואר), כבר שלפתי כרטיס אשראי אבל בשנייה האחרונה חזרתי בי. לא הייתי סגור במאה אחוז
שבוע אח"כ הייתי באותו מצב עם איזו רבע נפח שהייתי בטוח שאני קונה על המקום. ובשנייה האחרונה לא קניתי.
אלו 2 הסגנונות העיקריים שאני מנגן והאהובים עלי, ג'אז ורוק/מטאל.

ואז עלה במוחי הרעיון, אם כבר לא איכפת לי להוציא חד פעמי סכום כזה על גיטרה, למה שלא אבנה לעצמי את הגיטרה המושלמת מבחינתי? אז קבעתי פגישה עם ERG (למחר).
אני חושב שזה ממש מגניב והכל אבל גיליתי שמישהו כבר הקדים אותי והזמין לעצמו מ ERG אחת כזו..
http://www.youtube.com/watch?v=VTYiFqcTvws
(יפהפיה או לא?!)

רק שהתכנון שלי זה האמבקרים של ביירנקלאז (p90 בגודל האמבקר לצואר ואיזה פיקאפ היי גייני לגשר).
ופתאום נתקלתי באתר של prs גם בגיטרה כזו.
לא יודע אם באמת אני אלך על זה אבל מסתמן שבכל מקרה אני אזמין גיטרה מ ERG

byrdparis

New member
לדעתי אתה צריך

להבין בדיוק מה אתה רוצה מהגיטרה "הבאה" הזו.
הסימן שכמעט קנית 2 גיטרות שונות מאאאאאד (סטריאני מצד אחד ומצד שני רבע נפח) רק מראה שאתה אמנם מבין מה אתה רוצה, אבל לא בטוח לאיזה כיוון.

גיטרת קסטום (לא משנה כרגע ממי) תהיה החלאה ותהיה "אמצע" שאולי ינגן מעולה, אבל ייתן לך כנראה יותר את הכיוון רוק מטאל ולא ממש ג'אז.
כי אין מנוס. בשביל לקבל סאונד ג'אז *אמיתי* אתה צריך "קופסא".. וכל ה סמי הולו האלה, אפילו לא מתחילות לדגדג את זה. זה יותר "קטע" והרבה יותר עניין של הורדת משקל מאשר "סאונד" של כלי.

בכל אופן
1 - הסטריאני היא גיטרה מדהימה ואני חם עלייה אש גם כן.
2 - אם יש לך סכום כזה ואתה רוצה גיטרה, תחליט לאיזה קטע אתה מתחבר יותר, ג'אז או רוק ואז תקנה את זו שבאמת נותנת לך בראש..
יש בסכומים האלה גם VIGIER בארץ, סור ועוד כמה דברים נחמדים מאד..
וגם לג'אז , אפשר היום למצוא אפילו 335 וכאלה.. שבכלל תהיה במקום אחר..

בהצלחה.

MetalicBluz

New member
אתה לגמרי צודק

אבל אני לא רוצה יותר מ-2 גיטרות.. מרגיש לי הרבה מידי ויותר מידי גיטרות לטפל בהן.. לא מתאים לי. אז יש לי פנדר שאני נורא מרוצה מהסאונד שלה והיא נורא ורסטילית אבל יש כמה דברים שהיא לא נותנת לי
1. ג'אז. אין מה לעשות הסאונד החם הזה של ES335 זה הסאונד ג'אז האולטימטיבי מבחינתי. אבל אני לא אוהב גיטרות גדולות. יש את ES339 שהיא נשמעת לי גם מעולה והיא בגודל של לספול.
2. גשר צף כך שאפשר יהיה לנגן דברים של סטריאני ושות'

אם באמת הייתי רוצה לכסות את כל הסגנונות הייתי צריך לקנות גיבסון, גיטרה רבע נפח כלשהיא וגיטרה עם גשר צף כלשהי לשרד. אז אני אצטרך להתפשר איפושהוא. אני יכול לבנות גיטרה עם מאפיינים של ES339 וגשר צף. ואז מקבלים פחות או יותר את הגיטרה הזו של Prs ששמתי בראש השרשור.
ד"א יש לי את ה PRS Semi-hollow כמו זו שאתה מוכר אבל נתתי אותה לאחיינית שלי כי אני כמעט ולא משתמש בה. לא נונת לי את הסאונד ג'אזי האמיתי הזה..
http://www.gibson.com/en-us/lifestyle/productspotlight/newmodels/gibson custom proudly/

byrdparis

New member
בדיוק

זה בדיוק מה שיקרה לך עם כל גיטרה אחרת בסגנון כמו של ה PRS הזו שלנו.. אם תבנה או תקנה חדשה.
היא לא תתן לך את הסאונד הג'אזי שמקבלים מ JAZZ BOX.. 339\335 וכן הלאה.

פנדר זה פנדר וכל אחד צריך.. עכשיו NEXT.
השאלות הן
כמה אחוזים אתה מקדיש לג'אז וכמה לרוק ומטאל?
כמה הג'אז משנה לך מבחינת שיהיה לך סאונד "קלאסי" בז'אנר הזה?!
אותה השאלה אבל לרוק\מטאל - כמה משנה לך שיהיה לך פלוייד במקרה הזה כדי לנגן את הקטעים הללו במדוייק.. ?

אם בא לך גיטרה ALL ROUNDED וכבר אני אומר לך שזה לא יהיה ג'אזי קלאסי בשום אופן!, אז הכיוון של PRS\VIGIER\SUHR מדגמים מסוימים יכולים לתת לך המוווווון טווח..
אתה מוזמן לנגן על השון ליין למשל ולראות את זה מתאים לך.. אני יכול להגיד לך מנסיון שהיא פשוט עושה הכל באופן מאד משכנע עד מצויין..
אבל ג'אז כמו 335 או L5 היא לא יכולה לעשות ואף גיטרה אחרת לא יכולה לעשות. אתה רוצה ג'אז? רק ארקטופ.. אתה רוצה ALLROUNDED לרוק\מטאל\פיוזין-ג'אז חשמלי.. פה יש כבר המון מצאי.

ד"א ה JS עד כמה שהיא מדהימה, היא דווקא יכולה להיות מול האחרים ברשימה די בתחתית..

MetalicBluz

New member
זה ברור לי שאתה צודק

אבל אני פשוט לא רוצה "להיגרר" ל-3 גיטרות. מרגיש לי המון ואני עצלן חח
לא יהיה לי כח לטפל בכולם ולהחליף מיתרים ולפעמים יש בעיות כאלה ואחרות וכו'.. לא בא לי להכפיל את זה ב-3.

1. ממש 50/50. ממש באותה מידה ואותה מידה של אהבה ל-2 הסגנונות
2. חשוב לי מאוד סאונד חם של רבע נפח כמו זה המגיע מ ES-339
כנ"ל לגבי פלויד רוז בתחום הרוק/מטאל, זה חשוב כי אפשר לנגן את
השירים האלה בלי פלויד רוז ממש.

אנחנו מסתובבים כאן במעגלים ;) זה ברור לי שאתה צודק אבל כנראה אני איאלץ להתפשר בשניהם ולקבל בסופו של דבר מין יצור כלאיים מעניין שהוא קצת מזה וקצת מזה, אבל לא אף אחד בצורה מושלמת.

למעלה