זה רק אני

byrdparis

New member
יצור כלאיים

יכול להיות יופי של גיטרה בתור גיטרה, אבל בסופו של דבר הוספת גיטרה אחת ולא שתיים ולא קיבלת "כלום"..
לדעתי אתה תקבל יותר לרוק ומטאל מאשר לג'אז, בדיוק כפי שהסמי הולו לא נתנה לך.. אבל אם זה כבר הולך לשם בכל מקרה, אז עדיף לך כבר לקנות גיטרה שתוכל להרגיש ולאהוב מההתחלה
(ובוא נהיה כנים, יהיה לה RE-SALE VALUE מוצלח הרבה יותר)

בגדול להגיד לך את מה שעובר לי בראש (אני יודע שלא ביקשת.. אבל וואלה מפרגן לך
)?
לדעתי אלא אם אתה עובד בלהקה שמנגנת גם ג'אז וגם מטאל (יש כאלו?) ובגלל שזה לא נוח להסתובב עם 2 גיטרות..
הייתי קונה עכשיו בתקציב היפה שיש לך (ממה שאני מבין יש לך).. איזה JAZZ BOX ב"ז!
ואחרי תקופה מסויימת קונה לי איזה RG ביד 2 (יש כמו זבל ביד2 מילדים שההורים קנו להם גיטרות יקרות ונפתרים מהם בחצי מחיר אם לא בפחות לפעמים)
רק עכשיו יש בחור שמנסה למכור JS1000 ב 3500 שקל.. זה פשוט הזוי איך לא חטפו ממנו את הגיטרה הזו כבר..

אז יהיו לך 3 גיטרות.. זה לא כזה עבודה ולא כזה בלאגן.. מחליפים מיתרים פעם בחודש.. לא קרה כלום.
עוד דברים אין מה לגעת.. סט אפ טוב יכול להחזיק בכיף חצי שנה עד שנה..
ככה יהיה לך בכיף לכל הסגנונות, תהנה עד הגג ולא תתפשר על כלום.

אחרת, אתה תזמין לך גיטרה מגניבה לאללה.. תשלם עלייה 10-11-14.. והיא תתן לך בסופו של דבר מה שהסטריאני הייתה יכולה לתת לך גם היא בכיף..
אתה עוד שנה שנתיים ארבע, תנגן הרבה יותר ג'אז ותרצה למכור את ה ERG שלך.. ואם מישהו יתן לך 4-5 עלייה תגיד תודה!

MetalicBluz

New member
אני אחשוב

טוב-טוב על מה שכתבת כאן כי יכול מאוד להיות שאתה צודק.
thanks
אז בעצם אני חוזר כאן חודשיים אחורה, לנסות לחפש גיטרת נפח כלשהיא לג'אז עם מאפיינים של ES-339 בתקציב של, עד 6-7 אלף (שיישאר מקום לגיטרת "שרד")

ולגבי להקה שמנגנת גם ג'אז וגם מטאל.. וואלה לא מכיר כזו אבל הלוואי שהיתה :)

byrdparis

New member
תמיד אפשר לקחת

2 דיסקים של אקלס סקולניק.. אחד טריו ג'אז אחד של טסטמנט

לגבי גיטרת נפח - יש כמה איבנזים חמודות מאד.. ישאר לך המוווווווון עודף לאיזה גיטרה שתרצה כמעט

להשיג 339\335 בתקציב הזה הוא כמעט בלתי אפשרי לדעתי.
יש עוד כמה יציאות מגניבות לעניין -
לא מזמן ראיתי אפיפון ג'ו פאס למכירה ביד2.. אם היא עדיין למכירה.. תחטוף!
גם LC של קורט נחמדה ומאד וכן הלאה.

מצטרף להמלצה על איבנז

סדרת archtop זולה מאוד ומפתיעה באיכותה, הגימור והדיוק
שלהם בלתי נתפס. (יש לי כזו וגם לאביעד היתה).
אני גם יודע שבזמנו - כשהן יצאו - חצי
רימון הלכו וקנו כאלה (מן הסתם כי לא היה כסף ליקרות יותר).

היא בהחלט נותנת את התחושה של גיטרת ג'אז וגם לוקחת
אותך לשם בנגינה. בקיצור, כשתבוא תבין על מה מדובר...
אם תקנה אחת ותחליט להישאר איתה, שווה יהיה לך להחליף
פיקאפים, אתה לא תאמין איזה גיטרה תקבל.

><>

Kfitzi

New member
משלוש גיטרות של ERG שאני מכיר באופן

אישי הרבה שנים - שווה מאוד, מאוד, מאוד להזהר.

המחיר מאוד גבוה ובשלושתן אף אחד מהבעלים לא בטוח שעשה מהלך חכם.
אני מדבר על אנשים שמסתובבים עם הכלים האלה לפחות 5 שנים כל אחד.
ז"א הרבה אחרי ירח הדבש וההתלהבות הראשונית... הגיטרות לא ממש מאוזנות, הרבה נפילות בכל מיני מקומות.
זה נורא כיף בהתחלה - אבל היום, בסכומים האלה אפשר להביא כלים בכמה וכמה ליגות מעל.
אף אחת מהגיטרות שלהם לא מתקרבת לצללית של ויג'ייר, סור וכד'. והן עולות אותו דבר או פחות.
(בטח בתחשיב של פרי סייל).

אני לא ממליץ.
בהצלחה.

eran377

New member
טוב לדעת...

חנן גם בין המאוכזבים?
כי הגיטרה שלו היא הERG הראשונה ששמעתי, ואהבתי אותה מאוד מאוד...

byrdparis

New member
כן..

אני ניסיתי להיות די עדין.. ולכוון למקום אחר מבלי להשמיץ אחרות.. אבל בסופו של יום, אני מסכים.

Kfitzi

New member
שלא תבינו לא נכון,

הכלים - לא רעים. אבל בסכום הכסף הזה צריך לקבל כלי מדהים. לא כלי "לא רע".
במבחן עיוור הייתי מתמכר אותן 3000-4000 ש"ח גג.
גיטרות שעולות יותר צריכות - או להיות מדהימות באיכותן (ויג'ייר), או להנות ממוניטין היסטרי שמאפשר מכירה בקלות (פנדר\גיבסון).

byrdparis

New member
מלך.

my thought to the Q T
לא יודע אם הייתי מתמכר אותן ב 3000-4000 (זה גיטרה של שכטר מקוריאה), אבל בטח ובטח לא במחירים שהחברה האלו מוכרים אותם.. שזה 10 ואף הרבה יותר ברב המקרים.
במחירים האלה, רק VIGIER היום בארץ, לעניות דעתי ועל פי נסיוננו לאחרונה..
[כמובן אם מחפשים פרארי]
יש כמובן גם את הצד של PRS, למי שגם מחפש קצת אקזוטיקה ו"יופי" (אני רושם במרכאות, כי זה לא עניין אבסולוטי)

Ido Moshe

New member
אני אוסיף עוד נתון

שמוזר שלא הזכירו - לס פול יכולה להשמע *ממש ממש* ג'אזית. אני בזמנו גם חיפשתי גיטרה עם סאונד ג'אזי ואף התעניינתי בגיטרות נפח, אבל הלס פול שמצאתי בסוף נשמעת כמו גיטרת ג'אז אמיתית.
אני דווקא בטוח שתוכל למצוא גיטרה עם 22 פרטים, גוף מהגוני והאמבקרים, שתישמע דומה מאוד ללס פול שלי בקלין. ובטוח שיש גם כזו עם פלויד רוז. פשוט נסה הרבה דגמים מכל מיני חברות.

MetalicBluz

New member
מסכים לגבי זה

(איזו לס פול יש לך, סטודיו?)
ובאמת עם ההנחות עכשיו בכלי זמר (סטנדרט ב 7,500) שווה לקנות אבל אני לא אוהב את העובי של הצווארים שהיו עד עכשיו.
הצווארים החדשים (שנת 2013) הם עם פרופיל צוואר 60s SlimTaper ,

אני יודע שכלי זמר נפטרו מהמלאי שהיה להם על מנת לחדש אותו. אבל הפנדר החדשות שלהם הם לא של 2013 אלא של 2012
מקווה שזה לא יהיה המצב עם גיבסון אלא הם יביאו את אלה של 2013 עם ה 60s neck וה- Min-ETune.

Ido Moshe

New member
אני דווקא לא מציע לך לקנות לס פול

(שלי סטודיו אגב).
לדעתי הן לא מתאימות לשרד (גם אם יתנו עכשיו אלף דוגמאות לשרדרים על לספול) - לאו דווקא מבחינת סאונד אלא מבחינת המבנה. נעזוב את עובי הצוואר שאליו אפשר להתרגל - לא יעזור, הן פשוט לא ממש נוחות. בטח ובטח לעומת הסטראט ודומיה. הגוף שלהן כואב בצלעות, הפיקאפ סלקטור מפריע לי לטאפינג לפעמים ועוד הרבה דברים. ואין להן גשר צף.
מה גם שהרבה לס פול אחרות שבדקתי לא הוציאו צליל כזה.

אני מציע לך לחפש משהו בסגנון. 22 פרטים לכל היותר כך שפיקאפ הצוואר ישאר חם. צוואר עצבני. cutaways גם למטה וגם למעלה וכו'. ופלויד לא אומר שלגיטרה לא יהיה ססטיין.

אני בטוח שיש לא מעט דגמים בכל מיני חברות שיענו על הדרישות האלה. עכשיו אתה רק צריך להיות סבלני ולנגן על כולן :) עד שתמצא לך אחת רזוננטית ואיכותית.

Ido Moshe

New member
אה, וכשאתה מוצא אחת טובה

תגיד לי, גם אני מחפש כזו, פשוט אני פאסיבי בעניין כי אני בקושי מנגן עכשיו:)

רונסולD

New member
אפרופו לס פול

אולי הלס פול אקסס (זו עם הפלויד) תעשה את העבודה, אע"פ שאני חושש שהיא מעל התקציב שלך ואני לא חושב שיש כאלה יד"ש בארץ.

למעלה