זה רק אני או ש?

kuku woman

New member
../images/Emo45.gifאני לגמרי מסכימה בעניין של

הפארודיה.. יש הרבה קטעים שנראים מגוחכים ומיותרים. אבל אם מתחילים לעשות את ההשוואה הזו בין טב"ע לאלופה לדעתי יש 2 דברים עיקריים שעשו את טב"ע הרבה יותר טובה. הראשון זה שבטב"ע איכשהו הרגשתי שהתמקדו בזוג מרכזי אחד. למרות שהיו עוד כמה משניים זה הרי ברור שכולם עקבו אחרי כפיר ורננה.. באלופה יש כמה זוגות מרכזיים,קשה לדעת אחרי מי לעקוב. יש כמה שיכולים להתווכח איתי על העניין הזה אבל זו דעתי... והדבר השני הוא ההומור שזה מה שהפך את טב"ע לכל כך מיוחדת ובאמת לאחת הטובות
.הקטעים שהיו אמורים להצחיק-הצחיקו ובאלופה לדעתי זה לא עובר ממש חלק חוץ מקטעים בודדים(דובי והבדיחה עם המזגן
) אני יודעת שטב"ע הייתה הרבה יותר טובה אבל משום מה זאת התוכנית שאני מוצאת את עצמי צופה בה בימים האחרונים, גם בגלל שזה הפך להרגל להתייצב מול הטלויזיה בשמונה וחמישה וגם בגלל שיש כמה שחקנים טובים שכן המשיכו

באמת יש להם בעיה עם הזוגות

גם הקטע של אין התמקדות בזוג ראשי אחד, וגם זה שתכלס, אני חושבת שיש אנשים בודדים שרוצים את סער ומיטל [שהם איכשהו הזוג המרכזי] יחד בסוף, כי לא גרמו לנו באמת לאהוב אותם. והבדיחות.. פתאום קלטתי היום, בקטע של ה"סנדוויץ טונה", שהבדיחות שהכי מצחיקות אותי באלופה הן הבדיחות שמתקשרות לטב"ע.

../images/Emo79.gif../images/Emo204.gifמסכימה..

סה"כ לכל סדרה יש את הקטעים הטובים שלה ומה שאהבתי בטב"ע זה שכל מה שהיה אמור להצחיק - עשה את שלו והצחיק. באלופה חלק מהדברים באמת עובדים בצורה טובה אבל חלק פשוט לא
לא זוכרת בידיוק מה אבל היו כמה שישבתי מול הטלוויזיה ושאלתי את עצמי למה אני מבזבזת את הזמן שלי על הדברים האלה
גם בקשר לזוגות
אבל בהתחלה זה היה יותר מסובך כי באמת היו יותר מידי והיינו חייבים להתמקד בכולם כדי להבין מה לעזאזל הולך בסדרה הזאת
אבל עכשיו אני בטוחה שבערך כל אחד מצא לעצמו ת'זוג להתמקד בו...כל השאר לא מעניינים. וחלק מהליהוק באמת טוב
מבחינת אלה שהמשיכו וגם מהתגליות החדשות...אני די מרוצה מזה שלקחו גם את אלה שעשו את זה ובגדול בטב"ע וגם את אלה שיעשו את זה באלופה...

../images/Emo79.gif../images/Emo204.gifהקטע שיש באותו כותב הוא

שברגע שתסריטאי כותב הצלחה,הוא לא עוזב אותה.בידיוק כמו המקרה הזה.וזה נראה לי לגמרי מיותר.אם הוא כתב הצלחה אחת הוא יכול להמשיך גם ולכתוב אחת אחרת.לא חייבים למחזר. טב"ע,כמו שאמרת,עבדה בתקציב יחסית קטן לעומת השנה,שלאלופה יש פי מיליון יותר פירסומים ממה שהיה לטב"ע,ובכל זאת המרחק בין ההצלחה של טב"ע לבין האלופה הוא גדול מאוד.מאוד מאוד מאוד. אולי באמת הז'אנר עשה את ההבדל.אף פעם אי אפשר לדעת.אבל הקטע של מיחזור הצלחה זה כבר דפוק.מילא אם זה היה אותו ז'אנר,קומדיה.ניחא,נבליג.אבל האלופה זאת פאקינג טלנובלת דרמה.מה הקטע בלהכניס משהו שעבד בצורה כל כך יפה ומיוחדת בסדרה אחת ולהרוס את זה ברגע בסדרה השניה?מה שהיה טוב ויפה בטב"ע זה שלא היינו רגילים לכל הדרמות האלה.זאת הייתה טלנובלה קומית שפשוט עבדה בצורה מושלמת.וברגע שהיו קטעים דרמטיים,רק אז נשברנו. אבל פה הכל במילא דרמה זולה,אז ממחזרים ומכניסים את כל הקטעים שעבדו בטב"ע לאלופה,וכמובן שזה נהרס.זה לא כל כך ברור לי עדיין אם השחקנים הם אלה שעושים את זה הרוס יותר,אבל הם גם מכניסים מוסיפים לזה. ניקח לדוג' את שתי הבנות שעזרו למיחזור. עדי ו/או לירון לא מרגשות אותי.בכלל לא.אם הן בוכות זה לא מזיז לי כלום.אבל ברגע שאני חושבת על הסצנה של טלי ויעל זה לוקח אותי למקום אחר לגמריי מהמקום של הסצנה עם עדי ולירון...כי טלי ויעל באמת ריגשו. ומה שחבל זה שלקחו סצנה שאני לא יודעת בכלל איך להגדיר אותה.היא הרבה יותר ממרגשת במובן העצוב,ו"קימטו" אותה לגמריי בסדרה אחרת. הקריצות האלה שיש באלופה שרומזות על דברים מטב"ע,זה בהחלט נחמד כל עוד זה במינון הנכון.ובזמן האחרון זה קצת יותר מידי. זהו

טב"ע בכלל לא היתה קומית

לפחות לא בהגדרה שלה. היו בה את רגעי השיא של הדרמה בכל הזמנים. באמת מה שהיה בטב"ע וזה היה יפה זה שעשו לראשונה סדרה על העשיה של אותה סדרה. וככה ניסו לשבור כמה שיותר מיתוסים וחוקים כתובים אך עם זאת כן שמרו על הזאנר. השילוב הזה היה פשוט מושלם גם במינונים וגם בבחירה התסריטאית. וכן דרור יכל לכתוב עוד הצלחה. אבל זה קשה. כשאתה מתחבר למשהו כל כך במיוחד באומנותואתה פורץ נורא מהר קשה לך לעמוד בציפיות וזאז כחלק מחוק מרפי קורה ההיפך. אתה נכשל . זה ידוע. במיוחד באומנות. לא סתם יש את הביטוי "פרוש בשיא" יש אנשים יהירים מידי שלא מקשיבים לזה וגורלם נחרץ. אני מאוד מקווה בשבילו שבטלנובלה הבאה הוא יעביר את השרביט לעלם צעיר אחר. או אולי אפילו עלמה...

../images/Emo79.gif../images/Emo204.gifזה מה שהוא מתכנן לעשות../images/Emo3.gif

אבל מי יודע אם הוא באמת יעשה את זה...הרי גם אחרי טב"ע הוא אמר שהוא פורש
יש לי הרגשה שנראה אותו לאורך כמה שנים בהוט

הבעיה שזה מאוחר מידי

אם הוא היה פורש אחרי טב"ע, היו זוכרים לו את הגאונות הזאת - עכשיו יזכרו שאחריה בה 'האלופה', וכל מילה מיותרת.

../images/Emo79.gif../images/Emo204.gifובקטע של הקומית,התכוונתי

לצחוק שעשו מעולם עשיית הטלנובלות.לא הייתי ברורה מספיק

נגי, תחפרי יותר

ואני רצינית. אני באמת נהנית לקרוא את הדעות שלך
ואני בהחלט מסכימה בקשר לזה שהאלופה יותר מידי דרמטית ולא מרגשת. מה, אני חושבת שבחצי מהסצינות של רננה במשך הסדרה אני בכיתי בגלל שהמשחק של טלי היה משכנע כ"כ, אני *באמת* פחדתי מג'ק, וכו'... ועכשיו, לא יודעת. אני צוחקת עליהם במקום.

אני כבר לא יודעת אם זה השחקנים

אלא שעשו את הסדרה. הרעיון או הכתיבה השוטפת. מה שבטוח ששם זה עבד. לא הרגשת שאת רואה סתם עוד טלנובלה להעביר את הזמן במקום לראות חדשות. הרגשת שאת חלק ממשהו. היה קסם כמה פלצני שזה נשמע.

פלצני אבל נכון

קסם זו ה-מילה לסדרה הזאת.. גם מבחינת הצופים ולדעתי גם מבחינת היוצרים והמשתתפים. היה משהו מיוחד בדרה הזאת. באיך שהיא עבדה, במה שהיא שידרה... ולהיות בפורום, להיות חלק ממנה, הוסיף עוד יותר... וזה לא משהו שקל לשחזר.

danit1234

New member
סיכום דעתי בעניין ../images/Emo3.gif

כן נכון יש סצנות באלופה שמזכירות את טלנובלה בע"מ אבל אני לא חושבת שצריך להסחף ולהגזים ולהגיד שכל סצנה באלופה את טלנובלה בע"מ. כי אני נניח לא עליתי על כל סצנה שהזכרתן פה לבד לדמיון לטלנובלה בע"מ. נכון יש סצנות שאולי דמיון לטב"ע לא מקרי, אבל יש סצנות שיכולות להיות אופניות לכל טלנובלה . ישנם אנשים שיפריע להם הקטע הזה ומפה הם יכולים לבחור בין להמשיך לראות ולבין לא. לי אישית זה לא הפריע עד עכשיו ואני מניחה שזה לא יפריע לי בהמשך. מסכימה עם הדעה שטלנובלה בע"מ טובה יותר מהאלופה אך בעייני האלופה אחלה סדרה בזמן האחרון נהייתה ממש משעשעת לדעתי כמובן ויותר מכל ממכרת... ואני לא מתכוונת להשוות כל טלנובלה שאני מניחה שאני אראה בעתיד לטלנבלה בע"מ כי לכל דבר טוב יש סוף וטב"ע ללא ספק הייתה גאונית שנונה מצחיקה ומבריקה יותר מאחרות אין כלל ספק בכך אבל היא נגמרה ואני נהנת מהאלופה אעפ"י שטב"ע הייתה אולי טובה יותר לטעמי ולדעתם של אחרים אני נהנת מצפייה באלופה ואני בטוחה שגם אחרים פה אחרת אין להם סיבה לראות את זה בכח ואם יש ספרו לי

יש כל מיני סיבות לצפות במשהו

אני לדוגמא רואה את זה לא בצורה קבועה... וזה רק בגלל שמעניין אותי לראות עד כמה רחוק הם ילכו בקטע של הטמטום. אני רצינית איתך. זוכרת שבני אמר פעם באיזה ישיבת הפקה נראה לי באחד הפרקים הראשונים "אנשים רואים את זה כדי לצחוק עליהם" ככה זה לפחות נכון לגבי האלופה מבחינתי. מצחיק אותי לראות איך אפילו היוצרים של טב"ע הצליחו למסחר את עצמם וליצור משהו כל כך בזוי כל כך לא זה. דוקא בגלל שאני הולכת לתחום הזה ולעולם הזה. אני מאוד מקווה שאני לא אגיע למצב שאני יעבוד רק בגלל הכסף ושלא יהיה שום דבר מאחורי זה. אף אחד לא אמר לך להפסיק לראות בסך הכל עשינו השוואה. את לא צריכה להיות הסנגור של דרור. למרות שלא יזיק לו אחד

danit1234

New member
מממ טוב

כאילו מבחינתי תוכנית שהיא מטומטמת בעייני אני לא ראה אותה כי זה גם די משעמם אותי בדר"כ אני מעדיפה לנצל תזמן הזה לדברים אחרים חשובים יותר. דבר שני מעולם לא הייתי ואני מניחה שגם לא אהיה הסנגורית של דרור[אלא אם כן ישלמו לי טוב
] מעולם לא פגשתי אותו לצערי וגם לא יצא לי כ"כ לדבר איתו יש מצב שאולי פעם פעמיים כולה דברתי איתו בפורום , ובאמת שהכוונות שלי לא היו להגן על דרור , אלא פשוט לומר את דעותי ואת כנראה ממש לא הבנת את זה באופןנכון. אני דברתי על כל הסדרה האלופה ואני בטוחה במאת האחוזים שאת יודעת שסדרה זה לא רק תסריטאי ובמקרה שלנו גם לא רק תסריטאי אחד ואני לא אפרט את כל צוות ההפקה אז אם כבר סנגרתי כעל כולם. למרות שאני מעריכה מאוד את דרור כתסריטאי ואני בטוהח שאם הוא יצור משהו בעתיד אני אלך לראות כמובן אם הנושא יעניין אותי זו ממש לא הייתה הכוונה שלי מטרת ההודעה היא הבעת דעה אישית בנושא כמו שכבר בטח קרה כתבו משו לא טוב על טלי אולי הגבת את דעתך שבמקרה הייתה לטובתה של טלי זה בהחלט לא אומר שאת סניגורית שלה.

אמממ לא זוכרת מקרים ספציפיים

אני יודעת גם להגיד כשהיא לא בסדר
אני לא מאמינה שמישהו הוא מושלם גם לא מבחינה מקצועית. לכל אחד יהיו את הדברים היותר טובים שהוא יעשה ויהיו גם את הכשלונות.בכל תחום. אין ספק בכך. הקטע עם הסנגור זה איזה בדיחה ביני לבין מישהי מסוימת וזה באמת נאמר בקטע של צחוק. את צודקת שסדרה היא לא רק תסריטאי אבל זה מתחיל ממנו. ובהפקה כזאת שיש כל כך הרבה תקציב ויש אפשרות לבחור חומר איכותי כל מה שנשאר הוא רק לכתוב משהו מעניין מרגש ועם זאת חכם. ולא הלך לו מי יודע מה. אין לי מושג מה גרם לשינוי אבל את חייבת להסכים איתי שיש בהחלט שינוי מטב"ע לאלופה והוא בהחלט שינוי רע. את צודקת שיש דברים יותר חשובים לעשות ובגלל זה אני לא צופה בזה בצורה אדוקה כמו בטב"ע. הצפיה באלופה לא עושה לי רע.זה נחמד זה קליל ויש שם כמה פרצופים נחמדים (עפר
שאפילו אותו הסדרה הצליחה להוציא כמעצבן
) אבל היא גם לא תורמת לי בשום צורה. אני יכולה להגיד לך שבטב"ע למדתי הרבה. אם זה תרבות ספרים סרטים סיטואציות רגשות. תקראי לי שטחית שמתפעלת ככה מטלנובלה תקראי לי מה שבא לך. ככה אני מרגישה ואני שמחה כמו שנעה אמרה שלקחתי חלק בכל הקסם הזה- הסדרה וכל מה שמסביבה. ובעיקר אני שמחה ש"הכרתי" את טלי. מעולם לא הכחשתי את זה. בחיים שלי לא אהבתי מישהו שאני לא מכירה ככה. ואני ממש לא בחורה ציז'ית. אז יש מצב שזה קטע של אנטי כי אני באמת מעריכה את טב"ע ונורא קשה לשחזר הצלחה, אבל אני באמת מאמינה שהיה אפשר לעשות את זה יותר טוב. אולי לא טב"ע 2 אבל בהחלט יותר מתוחכם יותר תרבותי ובטוח שיותר מעניין. לא נורא שנה הבאה... אולי יתגלה פה עוד איזה מוח מעוות.

danit1234

New member
נממנמנמ../images/Emo3.gif

א. אני לא חושבת - אני בטוחה שאת לא בחורה שטחית בטח שאני לא אקבע את זה כי את מתפעלת מטלנובלה [בע"מ
] שהרי המבקרי הקטלניים ביותר שיבחו והיללו את טלנובלה בע"מ כמשהו חדש ולא שטחי בהחלט ואני גם בטוחה שאת לא חושבת שטלי מושלמת רק ניסיתי להסביר את עצמי שהבעת דעותי אינן נקראות סינגור והבנתי שזה היה בצחוק, ואגב עכשיו יש 3 תסריטאים שאחת מהן חדשה אז זה מתחיל קודם כל מרעיון שלא תמיד התסריטאי חושב עליו אבל ברור שמי שמפתח תרעיון הם התסריטאים . ב."אבל את חייבת להסכים איתי שיש בהחלט שינוי מטב"ע לאלופה והוא בהחלט שינוי רע" אם היית קוראת תהודעה שלי מקודם היית מבינה שכן ולצורך אמינות גם אצטטט את עצמי : "מסכימה עם הדעה שטלנובלה בע"מ טובה יותר מהאלופה אך בעייני האלופה אחלה סדרה בזמן האחרון נהייתה ממש משעשעת לדעתי כמובן ויותר מכל ממכרת..." ועוד אחד: "וטב"ע ללא ספק הייתה גאונית שנונה מצחיקה ומבריקה יותר מאחרות אין כלל ספק בכך אבל היא נגמרה ואני נהנת מהאלופה אעפ"י שטב"ע הייתה אולי טובה יותר לטעמי ולדעתם של אחרים" ג. לגבי האלופה אני מבינה שלא אהבת כ"כ אני מבינה שאת חושבת שרמת המשחק התסריט וכ' ירדה מאוד ביחס לטלנובלה בע"מ , אני מסכימה חלקית כלומר אני חושבת שהאלופה פחות טובה מטלנובלה בע"מ אבל מבחנתי זו אחלה סדרה שכמו שכבר כתבתי ממכרת כמו רב הטלנובלות של דרסט אבל נכון גם יש תוכניות נניח ריאלטי שאני יותר אוהבת ופחות אוהבת אבל אני צופה שתיהן ונהנת .

אולי זו שריטה אישית שלי

אבל אני ממש לא אוהבת את הגישה שלך. כלומר, לא הגישה שלך באופן אישי, אלא מפריע לי באופן כללי שיש אנשים שכל הזמן אומרים על משהו שהוא חרא אבל מתעקשים להמשיך לקיים איתו איזושהי מערכת יחסים (נגיד כל הישראלים שאומרים כמה הם שונאים את הארץ. פשוט תרדו כבר וזהו). אני מקבלת לחלוטין את זה שאת חושבת ש"האלופה" רדודה וטפשית, מה שלא מובן לי זה למה את ממשיכה לצפות בסדרה למרות זאת ואז מתלוננת על זה שהיא כזאת. אם היא כל-כך תת-רמה תחתכי. ואם לא חתכת, אז זאת בעיה שלך. למה להתלונן כל הזמן באוזני אנשים שכן נהנים ממנה ולקלקל לכולם או לגרום להם להרגיש דבילים על זה שהם כן נהנים ממנה? לא יודעת. אני מניחה שתיאורטית את יכולה להגיד אותו דבר בקשר לבחירה שלי להמשיך לקרוא את ההודעות שלך על "האלופה" אפילו שהן מעצבנות אותי. ואולי אני באמת פשוט אדלג, אבל לפני כן רציתי בכל זאת להגיד מה אני חושבת.

danit1234

New member
../images/Emo45.gifאני ממש מסכימה זה מה שניסיתי

להגיד בכל ההודעות שלי כשרשמתי שמי שלא אוהב האלופה וזה נראה לו ממש חרא סדרה שפשוט יפסיק לראות לעומת זאת יהיו כאלו כמוני למשל שחושבים שפשוט האלופה קצת פחות טובה מטב"ע אבל בכל זאת היא אחלה מבחנתי כמובן, כי כמו שכבר רשמתי מה שאני לא אוהבת אני לא רואה וזה מבחנתי בזבוז של זמן כאילו כשאני מסתכלת טלוויזיה ויש משהו שאני לא אוהבת אני פשוט אחפש משו אחר לראות במקום
וכן כאילו אין לי בעיה בעיה שיגידו שלא אהבו אבל צדקת כשאמרת :"למה להתלונן כל הזמן באוזני אנשים שכן נהנים ממנה ולקלקל לכולם או לגרום להם להרגיש דבילים על זה שהם כן נהנים ממנה?" זו הייתה אחת הבעיות שלי כאילו כולכם דנים במשהו [האלופה] שאתם נראה כאילו אתם ממש מתמצאים בו ובכל זאת מחליטים להגיד שהוא גרוע אם גרוע אל תראו איתו. וכן זה במת קצת מבאס כזה כאילו יהיו תאלו שיגידו כמו מוט נראה לי בפורום של האלופה שנניח הליהוק של השחקנים האורחים פתטי אבל הוא לא שולל את כל הסדרה זה כן מתקבל. קיצר אני ממש מסכימה איתך

danit1234

New member
אגב גם מה שאמרתעל הישראלים

ממש נכון
ישראלים הם קוטרים על כל דבר

למעלה