זה קורה שוב

ASP zone

New member
זה קורה שוב

http://news.msn.co.il/news/Yellow/World/200505/20050515091104.htm עוד רצח "בגלל" DND. זה מה שקורה כשלאנשים אין הפרדה בין דימיון למציאות.

l o r e

New member
זה לא קורה שוב

בדיון "בי"ס דתיים וRPG?" יש קישור, שסיפק lestat, שסוקר את "התופעה" הזו. בכל פעם שמישהו עושה מעשה אכזרי כזה או אחר, וגם במקרה משחק משחקי תפקידים, קופצים על המציאה, והופכים את זה לכותרת ענקית. בעבר הטיעון היה "הקולות אמרו לי לעשות את זה" או "סתם שיחקנו ברולטה רוסית". כיום משתמשים באותה שיטה במשחקי תפקידים. מדי פעם אני נתקל בשאלה של הורים "האם משחקי התפקידים יכולים להיות מסוכנים?". תשובתי היא "כמובן. ידוע שקוביות הן חפץ מסוכן, ואכילת יתר של פיצה ושאר חטיפים בהחלט מסוכנת לבריאות." מנסיוני האישי עם כמה מחברי קבוצתך למשל, השעות שבהן הם מבלים במשחק נוטות להוציא את האגרסיות, ולמנוע מהם להסתובב עם חבורות נערים וונדליסטים, לצייר גראפיטי במקומות אסורים, ולהסתבך עם החוק בכלל. שלא לדבר על כך, שהאגרסיות שהם מוציאים במשחק, הופכות אותם לאנשים רגועים יותר ומועילים יותר באופן כללי. במקרה המדובר, אותם ילדים היו רוצחים/אונסים/שודדים/מתאבדים וכך הלאה בלי קשר למשחק. יש סיכוי סביר להניח שהמשחק עיכב את נטיותיהם האלימות, שהיו פורצות בלאו הכי. בקיצור כותרות כמו "זה קורה שוב" נטולות ביסוס מציאותי, ורק נותנות תחמושת לאנשים שרואים בבילוי מועיל, מפתח ומעשיר, משהו מוזר שצריך להוקיע. לצערי הרב, כתבה מהסוג הנ"ל, כמו למשל הכתבה על משחקי תפקידים והפרופיל הצה"לי מקבלות פופולאריות רבה. מהצד השני אין כמעט או בכלל כתבות שעוסקות בתועלת של משחקי התפקידים למשתתפים.

ogmios

New member
תועלת של משחקי תפקידים

משחקי תפקידים הם תחביב. ממתי צריך לעטוף תחביב ברמות של סנגוריה ו"תועלת" הצומחת ממנו? to put it bluntly: it's fun. that's all it's supposed to be.

panters

New member
אני מסכים

תראה יש לך מקרי רצח בעקבות מליון סיבות אם הרוצח טוען שזה היה "בגלל המשחק" זה לא אומר שהמשחק מסוכן ובטח שלא צריך להפסיק אותו היו אני בטוח הרבה הרבה יותר רציחות ומקרי אלימות בגלל משחקי כדורגל...

The Evil Rabbit

New member
כן אבל

כן אבל את זה לא צריך להסביר לנו, את זה צריך להסביר לאנשים שלא משחקים מ"ת ולא בדיוק מבינים במה מדובר.

DDN

New member
קודם כל, אין מה להאשים את מו"ד.

אף אחד לא כתב "מו"ד", כתבו "משחק תפקידים". חוצמזה, משחק תפקידים זה גם סתם אנשים שעושים בכאילו, "משחקי תפקידים" בין בני זוג וכו'. להכליל ישר את ז'אנר משחקי התפקידים זה ממש בורות לדעתי. כמו כן, מי שבאמת עשה את זה, הוא לא שחקן תפקידים הוא פסיכופט שמקומו במוסד סגור (אני מדבר כמובן על החברים שרצחו ולא על הנרצחים)

L e s t a t

New member
לא מצחיק, דידיאן ../images/Emo4.gif

אנשים נרצחו כי מישהו הפסיד במשחק והסכים (כביכול) להירצח יחד עם משפחתו במקרה ויפסיד. אני בוחר לשמור את הגיחוך (עם כמה שההערה הצינית באמת משעשעת) ושם במקומו
לזכר הנרצחים.

DDN

New member
זה לא שרשור אבל

זה שרשור תגובות להודעה שגם ככה היא קצת הזויה לדעתי.

snift

New member
אנשים לא נרצחו "כי מישהו הפסיד

במשחק". אנשים נרצחו בגלל התערבות מטומטמת של שלושה נערים פסיכיים. במקרה ההתערבות היתה על משחק שכנראה היה יותר בסגנון של "ערב בלשי" מאשר צורת משחקי התפקידים שאנחנו משחקים פה.

סנדרין

New member
לתומי חשבתי ../images/Emo142.gif

שבכל מקרה כולם מתים בסוף. חוץ מהאלפים. בגלל זה צריך להרוג אותם.

l o r e

New member
גם אלה שמצאו את טאנלורן מתים

במיוחד עם טלב קארנה מחליט לתקוף אותה עם כל מיני צבאות הזויים.

למעלה