זה מגיע.....

קרניjack

New member
טוב שהם מוןדים בזה ולא מנסים לטעון שזה 100%

מקורי...למרות שאין כבר כמעט שום דבר מקורי היום...אי אפשר להמציא כבר משהו כל כך מקורי.

Bartal j

New member
כן אה היחידי המקורי שמצאתי היה "פיפס"

שהעלה את הערפדות כמחלה של נשאות והדבקות.

Berethor

New member
'מקוריות' היא לא תמיד דבר טוב

גם החשיפה לעולם בדם אמיתי וערפדים חרמנים מתים זה דיי מקורי, גם הניצנוצים בדמדומים זה מקורי. לגבי נשאות והדבקות, זה לא כזה 'מקורי', על פי רוב הגרסאות הערפדות היא כמו מגפה(בדומה לזומבים), חוץ מהגרסאות שלא מספיק בהן נשיכה או דם של ערפד כדי להפוך לערפד. את פיפס לא מכיר, אבל הבנתי ששם זה מחלה ביולוגית, מה שבטח הופך תערפדים שם ללא על-טבעים, ובטח שולל מהם את כל המאפיינים העל טבעיים. בכל אופן אני אישית לא פריק של מקוריות, יש קונספים מוצלחים של ערפדים, במלא בוב הגרסאות פה ושם יש הבדלים בכוחות ובמאפיינים, לכן אני חושב שבמקוריות צריכה להיות מבוססת בעיקר על עלילה, דמיות והפתקאות, לא על המצאת הגלגל מחדש.

קרניjack

New member
מסכימה, כי האמת שאין ממש מה לחדש

מבחינת מיתוסים וכו' אלא מבחינה עלילתית... וגם בחצויה אין כל כך את זה. אם זה היה יוצא לפני הגל החדש של ז'אנר הערפדים זה בהחלט היה מיוחד- אבל עכשיו לא.

קרניjack

New member
ממש לא נראה לי שזה היה רעיון חדש

הרעיון הזה תמיד היה לצד שאר ההשערות העל טבעיות...זה פשוט הספר היחיד המתורגם לעברית שעוסק בזה. אולי גם "הרעב" שגם בו עוסקים מעט בביולוגיה, אבל הוא לא היה משהו אז לא זוכרת אותו...

Berethor

New member
מלא דמדומים, אבל מה הקשר לדם אמיתי

יוצא לי לראות תגובות בסגנון "מועתק מדמדומים" גם על סרטים וסדרות אמרקאיות ובריטיות. אז מה עכשיו כל סדרה שיש בא ערפדים, ואוליי יש בא רומן כלשהו, היא העתקה מדמדומים? המעריצים(מעריצות) לא מודעים לכך שגם דמדומים זה לא בדיוק המקור..

קרניjack

New member
טוב, 2 הטריילרים נראים מצויינים

מסקרנים, ערוכים יפה (ובאופן כ"כ אמריקאי)...אבל, ויש אבל גדול! אני ממש התלהבתי בתחילת העונה ה1 שיש סידרת ערפדים ישראלית, אבל אחרי 20 פרקים- הפסקתי. עבור כמה חודשים- ניסיתי להמשיך- וזה לא הלך.. הסידרה בעלת פוטנציאל, אבל היא נמרחת ונמרחת ולא מתקדמת וזזה לשום-מקום. אז הוא עשה ככה, והוא עשה ככה וזה חוזר בכל פרק כל פעם בגירסא אחרת- שדיי! נמאס! הרעיון מגניב- אבל הביצוע...לא. ואפשר לראות שהסידרה בהחלט מושפעת, או אפילו נאחזת בדימדומים כהשראה ( לא ממש העתקה)- בלי להסתיר את זה בכלל. אם מדובר בקטע של התפוח, אם מדובר בתלמיד חדש שהוא לא ערפד ולא אנושי (ג'ייקוב בלאק מישהו? תנסו להקביל לבד, זה קל
). ומישהו יסביר לי לעזזל איך הסידרה קשורה דם אמיתי!? איך?! כי מדובר בסידרה על ערפדים....? [דם אמיתי היא לקהל הרבה יותר מבוגר והיא בכלל הולכת על כיוון שונה...ההשוואה היא של אנשים שבחיים שלהם לא ראו סידרה בדיונית אחת והחליטו שאם שתיהן עוסקות בערפדים אז הן דומות או ממועתקות או בולשיט אחר.

Bartal j

New member
נראה לי הם הולכים לשלב שדים וערפדים

זה יהיה מעניין וחדש לשם שינוי ערפדים נלחמים בשדים ולא באנשי זאב ונשבעת שהסימן הזה של השדים על הצוואר הזכיר לי את המשחק היפני בפלייסטיישן פרסונה בלוציפר קול למי שמכיר חחח שהבחור שם נכנס בו שד ויש לו קעקוע דומה על הצוואר. הנה מצרפת תמונה

קרניjack

New member
נכון ששדים זה ריענון טוב לעומת אנשי זאב

אבל אי אפשר לאמר שזה לא מקביל לדמותו של איש הזאב... יון תומרקין (לא זוכרת את השמות של הדמויות
)= אדוארד הבחורה= בלה השד החדש= ג'ייקוב בלאק בגירסא אחרת

Berethor

New member
זהו שלא רק שזה לא קשור לדם אמיתי, זה הפוך

בדם אמיתי כולם יודעים שערפדים קיימים וכולם יודעים מי אותם ערפדים, בחצויה ממש להפך. דם אמיתי זה סדרה "למבוגרים בלבד" ואם נדייק "למבוגרים חרמנים במיוחד בלבד", בעוד שחצויה היא סדרה לבני נוער, שיש בא רומן עם מעודנות וחצי תמימות. בעוד שבחצויה בכל זאת יש עלילה, בטרו בלאד יש בעיקר סקס. כל קשר ביניהם מלבד 'ערפדים' הוא מקרי לחלוטין.

קרניjack

New member
אני לא יודעת מה מצב הסידרה כיום

ולאיזה חלק היא הגיעה, אבל הספרים מלאי עלילה ומאוד מומלצים

larisa125

New member
אני לא אראה ../images/Emo3.gif

נראה לי ששברתי פה שיא, לא שרדתי פרק אחד. לא ראיתי שם שומדבר מקורי...

Bartal j

New member
אוקיי לדעתי כמה דברים

א. הסדרה אכן מתבססת על דמדומים, קראתי פעם שיו תומרקיןן ועמית פרקש כשהם עבדו על הדמויות שלהם הם הלכו לראות את הסרט דמדומים בקולנוע כחלק מההתחברות לז'אנר הערפדי וכן התפוח בפרומו בהחלט עושה אסוציאציות לדמדומים ובדצק. מטיבהתפוח בדמדומים לפי סטפני מאייר מסמל את הבחירה בין טוב לרע בין עץ הדת ועץ החיים , חיי הנצח מול חייתמותה כנראה שזה מה שהתסריטאים בחרו לאמץ סוג של בחירה שמאפיין את החצויה שנקרעת בין 2 בעולמות. ונכון שברור שיש העתקות או יותר שימוש במוטיבים דומים אבל רוב התסריטאים אם לא כתבו לפי ספר מעתיקים ממקורות אחרים שמהווים להם השראה! ורואים את זה שוב פעם אותו סיפור בחורה תיכוניסטית מתאהבת בערפד שנראה כמו נער ושוב סיפור אהבה בלתי אפשרי , סכנה, בחירות גורל וכל אחד מוסיף לסדרה שלו בהתאם ומייחד אותה. הסיפור עצמו בחצויה לא ממש מזכיר את דמדומים מלבד קו העלילה של בחורה שמתאהבת בערפד. אני חושבת שאם חצויה נמכרה לכמה מדינות אז זה באמת מראה שהיא סדרה מצליחה ותחשבו על זה "חצויה" היא סידרה ראשונה חלוצית כחול לבן שעוסקת בערפדים וזו בהחלט דריסת רגל בז'אנר הערפדי הישראלי ואני מקווה שבהמשך יפיקו עוד סדרות בנושא וישכללו יותר את הקטע של הניבים, הדיקציה וכו'. אז נכון שזה מוזר כי השפה היא לא באנגלית כמו שאנו רגילים, אבל בתור סדרה חלוצית בהחלט יש כבוד לדעתי! (אם הסדרה לא הייתה מצליחה גם לא היו עושים עונה שניה אגב) אז כן יש דברים שצריך לשפר דברים, אבל תחשבו איך הסדרה האמריקאית הראשונה שעסקה בערפדים בטח הייתה נראית? ואני בהחלט מתכוונת לצפות.

Berethor

New member
ברכות על ההצלחה והעונה השניה

לדעתי הסדרה בסדר גמור, ושמעתי שהיא גם הצליחה בחו"ל. כל האשמות בחוסר מקוריות מיותרות לחלוטין, ויפה שהסדרה שומרת על קונספט ערפדי מסויים, אחרת זה היא הייתה הופכת לטרו בלאד.

קרניjack

New member
"האשמות על חוסר מקוריות"?

איפה אתה חי? נכון שהיום בז'אנר הערפדי קשה לייצר משהו מקורי, אבל הסידרה בהחלט מושפעת-מועתקת מהז'אנר הערפדי החדש שפרץ חזק בעקבות דימדומים ומתבססת מאוד על הקו הזה... הטריילר החדש רק מוכיח את זה.

Berethor

New member
יש קטע קומיקס נחמד בנושא

שנתקלתי בו. לראות בהגדלה כמובן.

למעלה