זה מגיע.....

kyo31

New member
האמ..

באנגלית בגלל שהם רוצים למכור גם את העונה השנייה לארצות אחרות... וגם אני לא מתה על שדים...><"

shaharEB

New member
טובב הפרומו נראה גרוע גם באנגלית-

כי בעיקרון הסדרה פשוט לא מצליחה... כן אני גם חושבת שהיא מועתקת ממלא סדרות של ערפדים- וכן אני אוהבת את דמדומים- ואני באמת חושבת שאם סטפני מאייר אומרת שהיא לא ראתה דברים על ערפדים לפני כן אני מאמינה לה כי היא עלתה על כל הרעיון הזה מתוך חלום?!?!? אז איך זה יכול להיות? לא משנה אמרת שאת נשארת בדעתך ואני בדעתי אבל אני לא מבינה איך יכולת לקרוא את כל הסדרה אם לא אהבת אותה?.

kyo31

New member
כמו שאמרתי,

אה, תקשיבי, היא -אומרת- שזה בא מחלום. לא אמרתי שזה מה שאני חושבת שבאמת קרה שם. ושוב, אני לא באה להתווכח איתך על זה. (אגב, לפי מה שאני זוכרת שהיה כתוב בספר, היא חלמה רק על הפרק הזה שבלה ראתה את אדוארד מנצנץ בפעם הראשונה... והיא לא חלמה את כל הסיפור... SO... ) ואיך יכולתי? היו לי כבר את כל הספרים בבית... מה אני לא אסיים כבר את הכל? בזבוז כסף. XD;

shaharEB

New member
חחח וואלה כשחושבים על זה =] מה הם כבר

היו לך בבית?. מגניב לך XD

Berethor

New member
סטפני חלמה על אדוארד מנצנץ?

עכשיו ברור מאיפה זה בא, אויי חלומות של נשים..

קרניjack

New member
דווקא לדעתי הסידרה דיי מצליחה אם

מוכרים אותה לכל מיני מקומות.

shaharEB

New member
הסדרה מזכירה לי קודם כל את דמדומים-

נו באמת.. הוא קורא מחשבות- הוא ערפד איתה בבית ספר ורק היא יודעת- אני זוכרת שהיה איזשיהו פרק שהוא הסתכל עלייה ישנה- נו באמת?! ופעם זה הזכיר לי עוד משהו.. אה כן היא חצי ערפד חצי בת אדם וערפד בא ל"אסוף" אותה.. זה ממש הזכיר לי את ערפד בברוקלין למי שראה..

Berethor

New member
יש דמיון מסויים

מצד שני קריאת מחשבות ויכולות מנטליות אחרות כמו היפנוט או מחיקת זיכרון, זה נפוץ מאוד בג'אנר הערפדים. לגבי שהיא היחידה שיודעת, היא לא בדיוק היחידה, ומה רצית שכל הבית ספר ידע? זה לא טרו בלאד..

shaharEB

New member
כן זה אולי ברור אבל היו דברים שממש הזכירו לי

דברים אחרים :\\

ketrina

New member
היא עלתה על הרעיון מתוך חלום?

יכול להיות שהתת מודע שלה קלט כל מיני רמיזות והקשרים ועל פיהם יצר סיפור. האמת, אני לא יודעת מי הראשון שביסס את הערפד שמוכר לנו כיום- אבל זה בטח נדבך על נדבך שאף אחד לא ממש מקורי אלא מבוסס על הקודם,לא? (אני לא בטוחה שאני עצמי מבינה מה ניסיתי לומר כאן ומתנצלת על כך מראש :)

Bartal j

New member
הערפדים של ימיינו מבוססים על דרקולה עקרונית

לורד ביירון, ושאר פואמות ויקטוריאנטיות גותיות (לא ערפדי הטינאייג' שאין לי שמץ על מה הם מבוססים בכנות) על מה התבסס בראם סטוקר מחבר דרקולה זה משהו אחר חחח

Berethor

New member
אני יכול לשער על מה זה מבוסס

ערפד טינאייג' מבוסס על הרעיון שערפד לא מזדקן, ועל קהל יעד מסויים.

ketrina

New member
את יודעת על מה הוא התבסס?

אני מכירה את דרקולה רק מהתוכנית המצוירת שהיתה פעם ומ"ההסטוריונית"

Bartal j

New member
תראי בראם סטוקר היה במוצאו אירי

הוא נולד בדבלין וסיפר שהושפע מאוד מילדותו מאגדות עם איריות לפני שינה , ואת יודעת הפולקלור האירי גדוש ביצורים קסומים החל מפיות שיכולות לגרום לך למות, אלפים מכושפים חוטפי תינוקות ממש לא הפיות הנחמדות של ימיינו. בנוסף לכך בראם סטוקר ככותב התעניין מאוד במיתוסים, אחד מהם היה המיתוס הנוראי על ולאד המשפד שליט וולאכי שהאיכרים סיפרו כי כרת ברית עם השטן, כמובן שזה הצית את דמיונו של סטוקר שהיתה צריך השראה לגיבור שלו, המונח "דרקול" יכול להתחבר לדארק= אפל וקרול= כלומר אכזר. לדרקו שזה דרקון , סמל המסדר שאליו השתייכה שושלתו של ולאד שלחמה בעותמאנים. הדרקון בניגוד למקורות אסייאתים מזוהה במסורת הנוצריות כבן בריתו של השטן. סטוקר שהיה חלק המבוהמה הספרותית של אז הכיר את משפחתו של הכותב אוסקר ווילד. סראם סטוקר הושפע גם מהאגדות סביב לורד ביירון האגדי שעליו נכתבה היצירה דון ז'ואן בשל אורח חייו הפרוע. הלורד בעצמו שהשתייך לזרם הרומנטי כתב לא מעט פואמות ויקטוראינות בעצמו וטען אפילו שראה "ערפד", בהשראה זו הוא כתב את שירו "הכופר" ב1813 העוסק בדמות הערפד הדי מוכרת לנו. ובתרגום לעברית: אך אתה, כופר שוא! עוד תתייסר תחת חרמשו הנוקם של לוציפר ומעינויו לבדך תימלט כדי סביב כסאו האבוד של השטן לשוטט; ואש צמאה, שאינה יודעת רוויון סביב, בתוך לבך תשכון; לא אוזן תשמע לא לשון תספר, את עינויי נשמתך במישור האחר! אך ראשית, עלי אדמה כערפד שנקרא, גופתך מתוך קברה תקרע: אז בבעתה תרדוף את מקום מושבך, ותמצוץ את דם גזעך; ומבתך, אחותך, אשתך, אלו הנשים, בחצות הליל תנקז את עצם החיים; אך תתעב את המשתה אשר בלי-בחירה מוכרח להזין את גוויתך הזועמת, החיה: קורבנותיך רועדים קודם מותם ידעו הם כי השד הינו אדונם, בקללם אותך, הנך מקלל אותם ופרחיך נובלים מגבעולם. באורח אירוני, חייו הפרועים של ביירון בעצמו נעשו המודל ללורד רות'בן, גיבור רומן הערפדים הראשון,"הוומפיר" (The Vampyre, 1819), שכתב ג'ון וויליאם פולידורי, וגם היווה עוד מקור השראה לסטוקר עצמו שחיבר את דרקולה מקור השראה נוסף לבראם סטוקר שעסק בערפדים הוא הא נובלה גוטית בשם"כרמילה" מאת שרידן לה פינו (Carmilla) (1874) הסיפור מתרחש בטירה מבודדת ביערותיה של אוסטרליה, בעקבות תאונה דרכים מבויימת ילדה קטנה וחולנית, קרמילה, מצטרפת אל המשפחה ב"אופן זמני". הכול טוב ויפה, אבל מספר שנים קודם לכך כשהייתה בת 6 חלמה לאורה בת המשפחה חלום ובו ראתה את קרמילה, בחלום קרמילה ליטפה אותה וגיפפה אותה ואז נשכה אותה בצוואר, כשהיא התעוררה קרמילה לא הייתה שם אבל הסימנים בצוואר היו ההוכחה שזהו לא חלום רגיל. קרמילה היא ערפדית המנסה לפתות את לאורה. שרידן לה פינו היה עורכו של סטוקר בזמן שסטוקר היה מבקר תיאטרון בדבלין, אירלנד. לסיכום מקורות שסטוקר היה חשוף אליהם שככב את ספרו דרקולה. מיתוס סלאבי ולאד דרקול והמסתורין סביב. "הכופר" של לורד ביירון 1813 "וומפיר" של ג'ון וויליאם פולידרי 1819. "קרמילה" של שרידן לה פנו. 1874 רב המכר ש סטוקר "דרקולה" יצא לאור לראשונה בשנת 1897 והפך להצלחה בן יום, ורוב הערפדים המוכרים לנו כיום מבוססים על דרקולה בעצם. בראם סטוקר עצמו נפטר ב1912

Bartal j

New member
אגב בראם סטוקר גם היה הראשון שטבע את המונח אל

מת" כפי שהוא מוכר לנו כיום בספרו דרקולה "כאן, ישנו משהו אחד שונה מכל אשר תועד. כאן ישנם חיים כפולים אשר אינם רגילים. היא ננשכה על ידי הערפד בזמן שהייתה בטראנס, מהלכת בשנתה, או, אתה תתחיל. אינך יודע זאת, החבר ג'ון, אבל עוד תדע זאת מאוחר יותר, ובזמן הוא יכול לבוא במיטבו כדי לקחת עוד דם. בטראנס היא מתה, ובטראנס היא אל-מתה, גם כן. – ברם סטוקר, "דרקולה" הספר דרקולה עצמו נכתב כקטעי יומנים וחליפות מכתבים המספרים על הרוזן דרקולה, ספק אדם ספק מפלצת, יצור על טבעי המגיח מטירה ביערות טרנסילבניה ומגיע לחופי אנגליה כדי לרדוף את קורבנותיו ולהפיץ את קללתו.

Berethor

New member
מונח שבסופו של דבר מייחס לא רק לערפדים

אירוני שלמרות שלראשונה השם הקיבוצי נכתב על ערפדים, עדיין יש אנשים ששוכחים/לא יודעים שערפדים אל-מתים.

ketrina

New member
סחטיין העל כל הידע ../images/Emo45.gif

עכשיו יש הרבה חומר לקריאה וסיבות להשתלטות מחודשת על הסיפריה אצלינו
השיר יפייפה.אין מילים - - - תודה

Berethor

New member
זה לא שילוב

בבאפי לדוגמא זה שילוב, כאן זה אחד 'פוגש' תשני, ממש לא מוזר..

למעלה