השאלות שלך לא נאיביות בכלל
ההגדרה של "עבודת יד", על פי אטסי בכל אופן, היא די נתונה לפרשנות אישית, והם לא ממש טורחים לאכוף את החוקים אלא במקרים קיצוניים. מי שמייבא תכשיטים מהודו, למשל - אז כן, אני בטוחה שזאת "עבודת יד" של מישהו, אולי של ילדה בת 8 שהמשכורת שלה דולר וחצי לחודש. על פי אטסי אסור למכור מוצרים כאלה - כשמדובר ב"עבודת יד" אז לידו של המוכר אמורה להיות איזושהי נגיעה לעניין, האתר לא נועד לייבואנים או ל-resellers - אבל לא ממש אוכפים את זה. ואם עיצבתי פריט מסויים, ומישהו אחר מייצר אותו בשבילי בייצור המוני על פי הנחיותיי (סיטואציה היפותטית כמובן)? האם זאת עבודת יד? לא יודעת אם יש לזה תשובה חד משמעית. מה אתם חושבים? אישית, הייתי מעדיפה שאטסי יהיה אתר של עבודות יד אמיתיות ושכל מה שמיוצר בייצור המוני יישאר בחוץ, אבל אני לא קובעת את החוקים. אני לא חושבת שהמטרה שלנו אמורה להיות להגיע לרמת התפוקה של מפעל בסין, וכיוצרים בעבודת יד אין לנו מה להשוות את עצמנו לחנויות האלה. לגבי צילומים, תיאורים וכו', אני חושבת שבהתחלה זה דורש יותר זמן, אבל אחרי שמתרגלים לזה כ"דרך חיים", זה גוזל הרבה פחות. זמן העבודה שלי מתחלק למשהו כמו 40% ייצור, 30% לוגיסטיקה (צילומים, משלוחים וכו') ו-30% שיווק, וזה די עובד בשבילי.