זה חודש מוזר. לא?

milshake

New member
אז זה שונה

לקוחות קבועים שתלויים במוצרים שלך לא יהיו מושפעים באותה מידה כמו לקוחות רנדומליים שזה המצב הרגיל בחנויות שלנו

glassarah

New member
טוב, בדקתי

עם כמה שמחמיא לי לחשוב שיש מישהו איפשהו בעולם שתלוי במוצרים שלי...
מה שמכרתי לאוסטרליה החודש זה דווקא תכשיטים, וספרים אלקטרונים (הוצאתי אחד חדש שלשום, כשהם חדשים הם נמכרים חזק). אבל כן, זה שונה מקלוחות רנדומליים. *חוסכת מכם את המנטרה הקבועה שלי על כמה ששיווק חיצוני חשוב*

glassarah

New member
רוצה להוסיף

שבעצם אתה מאוד צודק, הנסיבות שלי שונות, כמו שהנסיבות של שלומית אופיר שונות, וכמו שבעצם לכל חנות יש את הנסיבות שלה. לכן אני חושבת שההשוואות האלה לא ממש רלבנטיות, שזה בעצם מה שאני מנסה לומר כל השרשור. הרבה עצמות פה. בכל אופן, כמישהי שבמקרה כן פתחה את החנות ב-2007, אני יכולה לומר שבכל חודש נתון יש איפשהו שרשורים עם קבוצות של אנשים שאומרים שזה חודש חלש ואנשים אחרים שאומרים שדווקא הולך להם טוב החודש.

RolyzCreations

New member
הגורם הוא כנראה שינוי ב shop local

כתבתי על זה במקום אחר בשרשור: מסתבר שהרבה מאוד מוכרים שאינם מארה"ב שמו לב לירידה משמעותית (בעיקר מכירות לארה"ב) מאז שאטסי שינו את החיפוש המקומי (shop local) ב 5 למאי. זה רק שרשור אחד בנושא http://www.etsy.com/teams/7718/site-help/discuss/7610846/

nbrosh

New member
אני פשוט מזועזעת ממה שקראתי!

זו הפלייה בוטה למוכרים אמריקאים. לא הייתי מודעת לבעייה. מה אפשר לעשות??

ifat36

New member
אוסטרליה

באוסטרליה בדיוק מתחיל עכשיו חורף. אולי זה העניין?

הדיון כאן גרם לי למספר מחשבות:

קודם כל הלכתי לחפש את החנות המדוברת ומצאתי. אכן, מספר המכירות עצום ונראה לי שדי יציב. לא אכנס לנושא העיצוב כי על טעם וריח.. אבל, נקודה שעלתה כאן: האם באמת כל אחד ואחת באטסי יושב ויוצר את העבודות שלו או שמדובר במפעלים כאלו ואחרים שמייצרים עבור המוכר באטסי. מה בעצם משמעות של עבודת יד? הרי גם בסין יושבות בנות 20 ועובדות מהבוקר עד הלילה. את השאלה הזאת אני שואלת את עצמי לא מעט לאור החקר המתמיד שעושה באטסי. האם יש אפשרות לתפור לבד ביום 30 תיקים ( למשל), לדאוג לעדכונים שוטפים באתר, לצלם, לכתוב תיאורים, להיות רוב הזמן על המחשב ולהצליח במכירות. לדעתי אדם אחד לא יכול לבצע זאת לבד גם אם זאת עבודתו היחידה. או שאני באמת שואלת שאלות נאיביות? אני מסתכלת על עצמי, כמה זמן לוקח לי כל ההכנות עוד לפני היצירה ( תפירה במקרה שלי) וכל בוירוקרטיות מסביב ופשוט לא מוצאת פתרון. ( נכון שאצלי לא מדובר בעבודה עיקרית אבל גם אם לא אלך לעבודה ולא אטפל בילדים ולא אתעסק בשום דבר אחר, עדיין לא אגיע להספק הזה.). איך אצלכם? ניהול זמן אחר?

milshake

New member
לא מאמין שהעסקים המצליחים באמת הם בן אדם אחד

גם לשלומית יש עובדות, יש לה חנות פיזית גם בת"א. לא חסר אנשים שרואים בעבודת יד קניה של אביזרים, לחבר אותם יחדיו, והנה מוצר עבודת יד. המון מהאנשים בתחום נוהגים כך. האם זה מתאים לאטצי? כנראה שכן. באשר לבירוקרטיות וניהול זמנים - זה לא קל לעשות זאת לבד, ואין ספק שזה גוזל לא מעט זמן. אבל להגיע להספק כמו של שלומית אי אפשר לבד, זה חייב להיות כבר עסק עצמאי עם עובדים נוספים. למשל בהתחלה כדי להתייעל הוצאתי חותמת עם הכתובת והשם שלי. כשגדלה כמות החבילות והבנתי שאני מבזבז יותר מדי זמן על לכתוב את הכתובות על המעטפות התחלתי להדפיס אותן על מדבקות. התחילו בדואר לדרוש את המדבקה הירוקה (CN22) עם פרטי הערך על כל חבילה, והוספתי את הפרטים הללו במדבקה שלי, לחסוך עוד קצת זמן על מילוי של עוד מסמך חסר טעם. יש הרבה התעסקויות מסביב לרכישה באטצי, אבל ככה זה, אם רוצים למכור צריך להשקיע.

glassarah

New member
השאלות שלך לא נאיביות בכלל

ההגדרה של "עבודת יד", על פי אטסי בכל אופן, היא די נתונה לפרשנות אישית, והם לא ממש טורחים לאכוף את החוקים אלא במקרים קיצוניים. מי שמייבא תכשיטים מהודו, למשל - אז כן, אני בטוחה שזאת "עבודת יד" של מישהו, אולי של ילדה בת 8 שהמשכורת שלה דולר וחצי לחודש. על פי אטסי אסור למכור מוצרים כאלה - כשמדובר ב"עבודת יד" אז לידו של המוכר אמורה להיות איזושהי נגיעה לעניין, האתר לא נועד לייבואנים או ל-resellers - אבל לא ממש אוכפים את זה. ואם עיצבתי פריט מסויים, ומישהו אחר מייצר אותו בשבילי בייצור המוני על פי הנחיותיי (סיטואציה היפותטית כמובן)? האם זאת עבודת יד? לא יודעת אם יש לזה תשובה חד משמעית. מה אתם חושבים? אישית, הייתי מעדיפה שאטסי יהיה אתר של עבודות יד אמיתיות ושכל מה שמיוצר בייצור המוני יישאר בחוץ, אבל אני לא קובעת את החוקים. אני לא חושבת שהמטרה שלנו אמורה להיות להגיע לרמת התפוקה של מפעל בסין, וכיוצרים בעבודת יד אין לנו מה להשוות את עצמנו לחנויות האלה. לגבי צילומים, תיאורים וכו', אני חושבת שבהתחלה זה דורש יותר זמן, אבל אחרי שמתרגלים לזה כ"דרך חיים", זה גוזל הרבה פחות. זמן העבודה שלי מתחלק למשהו כמו 40% ייצור, 30% לוגיסטיקה (צילומים, משלוחים וכו') ו-30% שיווק, וזה די עובד בשבילי.

chop007

New member
אנחנו כמוכרים יכולים לעשות משהו?

אפשר לפנות לאטסי? אולי אם הרבה יפנו יחזירו את זה חזרה...

RolyzCreations

New member
הרבה פונים

כך זה לפחות נראה בפורומים לא נראה שלאטסי זה מזיז כמובן שלא יזיק אם יפנו עוד...

למעלה