זה חודש מוזר. לא?

אז מה העבודת יד פה בעצם ?

לחברת שרשרת לתליון זה גם נחשב? זה כמו האוצר שעשו פעם של 16 שרשראות עם אותו תליון של ציפור ועלה... היו כמה חנויות שהתרעמו וביקשו להיות מוסרים מהאוצר..

nbrosh

New member
תגידו- מה זה הטהרנות הזאת?

אנחנו מועדת הקבלה של מדרחוב נחלת בנימין??? זה אתר מכירות ומוכרים כאן הכל. באתן להרויח משכורת או לברבר על 'עבודת יד' כעדת פולניות? הכנסי לחנות של אורית חדד ותראי מה בחורה אחת לבד עשתה מבחינת מכירות, בעבודת יד, תוך שנה. זה עניין של חריצות והתמדה. מציאת השוק שלך והתכוונות חזקה לתוכו.

צודקת... כיף לאנשים שהם מצליחים!

חשוב לקלוע לטעם הקהל ואם זה הטעם (ויש פה דברים מקסימים, שלא לטעות!) אז זה מה שחשוב!

glassarah

New member
אטסי זה לא אתר מכירות שמוכרים בו הכל

ואני לא כל כך רואה מה לא בסדר בלדבר על זה. אטסי זה לא איביי (ששם מותר למכור כמעט הכל). אטסי זה אתר שמותר למכור בו מוצרים שנכנסים ל-3 קטגוריות - Handmade, Vintage, Supplies - אבל כמובן שכולם פה יודעים את זה כבר. ההגדרה של אטסי ל-Handmade היא די רחבה. יש על זה התרעמות בפורומים של אטסי ובבלוגים שמבקרים את אטסי כל חמש דקות בערך, אבל ככה זה. לדוגמה, אם קונים תליון מוכן ושרשרת מוכנה ומחברים את התליון לשרשרת, זה נחשב "Hand-Assembled" ולכן נכנס בקטגוריה של Handmade.

milshake

New member
זה לא עיצובים שלה, לדעתי הצילום אצלה מצוין

דבר ראשון, את מה שהיא מוכרת ניתן לקנות ב-supplies באטצי דיי בקלות בזול מקוריאה בגרושים, לפחות חלק מהדברים, אני מאמין שהם לא עיצובים מקוריים שלה, למרות שבטח יש לא מעט שהיא כן עשתה בעצמה. עדיין ברמת התמחור ברור שאת הרוב היא מייצרת או קונה בזול - ולדעתי היא צודקת לנהוג כך, בימינו לדעתי יש פחות ביקוש לתכשיטים עשויים מזהב וגולדפילד וכסף, הציפוי לא איכותי באותה מידה, אבל זה מספק את הרוב. במיוחד לקהל הלקוחות האינטרנטי שמפחד להשקיע סכום מכובד במשהו שהוא לא יכול לראות בעין ולהרגיש ביד. המשלוח אצלה בהחלט סטנדרטי, זה גם מה שאני לוקח על דואר רשום. מה שהכי תורם להצלחה שלה לדעתי (חוץ מהוותק וכמות המכירות), הן התמונות, צילום מקצועי, דוגמניות פרופר, זה עושה את כל ההבדל. ניתן ווייב שונה לגמרי של מותג איכותי, אפילו אם זה רק חתיכת ציפוי זול שנקנה בקוריאה.

glassarah

New member
אני לא חושבת שזה הצילום

(זאת תגובה כללית לכל המגיבים) כמו שאני לא חושבת שזה מחיר המשלוח או מחיר המוצרים, או הוותק של החנות - יש הרבה חנויות עם צילומים מעולים, מחירים טובים וכו', אבל ההצלחה שלה היא יוצאת דופן גם בקרב חנויות מצליחות. ואני מניחה שיש המוני חנויות שנפתחו ב-2007-2008 שלא הצליחו, גישת ה"לעולם לא נוכל להגיע לרמת ההצלחה של החנויות שנפתחו כמה שנים קודם" נראית לי לא בריאה בכלל. נראה לי שהסיבה העיקרית להצלחה זה ששלומית אופיר היא לא "מוכרת באטסי" שהתחילה באטסי ב-2008, באה עם אחלה צילומים ומחירים זולים אז היא הצליחה. שלומית אופיר היא מותג, בלי שום קשר לאטסי. כמו שאפשר לראות באתר שלה, היא מוכרת את התכשיטים שלה בהמון מקומות, אטסי זה רק "סניף" אחד. אני לא רואה משהו גאוני או יוצא דופן בשיטות השיווק שלה, אבל ברור שמה שהיא עושה, או מה שעושים בשבילה, מצליח בשבילה. מותג חזק זה אחלה דבר.

ifat36

New member
לא מסכימה

ה"מותג" שלומית אופיר ממש לא מוכר בחו"ל, בקושי בארץ זה אפילו לא כזה מותג בארץ. מה שמבדיל בינה לבין האחרות זה המבחר והצילומים גם אני שחיפשתי תכשיטים לאירוע התפתיתי לקנות אצלה בגלל הצילומים, ולא משום סיבה אחרת. זה פשוט נראה יותר מפתה כמובן שאחר כך חטפתי פריחה מהתכשיטים (אני אלרגית לניקל והציפוי הזול הזה לא ממש עוזר) אבל בתמונה זה נראה טוב
יפעת

glassarah

New member
קשה לדעת

מה אחוז הקהל הישראלי שקונה אצלה באטסי, אבל אני מנחשת שאחוז הרבה יותר גבוה מאצלי למשל. על פי האתר שלה בכל אופן, התכשיטים שלה נמכרים בעשרות חנויות בארץ - לי זה נשמע כמו מותג מקומי חזק. המבחר בטוח קשור להצלחת החנות, מי שיכול להעלות לחנות שלו 450 פריטים כנראה ימכור יותר, ולו רק בגלל הסטטיסטיקה. הצילומים שלה נראים מקצועיים אבל אישית אני לא כל כך רואה את הגאונות שלהם, לא ברמה שיבדילו את החנות שלה מחנויות אחרות בצורה כל כך משמעותית. אולי זו רק אני.

ifat36

New member
תראי

אני לא יודעת כמה ישראליות קונות באטסי, או בכלל באינטרנט אצלי בכלל לא קונות ישראליות, אבל בכלל לא. בעיקר אמריקאיות, אוסטרליות ואירופאיות ישראליות אוהבות למכור באטסי, אבל לא לקנות

glassarah

New member
עם זה אני מסכימה

יש לי מדי פעם קונות ישראליות אבל זה נדיר. אני עדיין בתקווה שהגישה תשתנה יום אחד, אבל לא יודעת מה צריך לקרות בשביל שזה יקרה. לגבי שלומית - הצצתי בדף הפייסבוק שלה וראיתי שרובו בעברית, אז קיבלתי רושם שהשיווק שלה מכוון בעיקר לקהל ישראלי.

orithadad

New member
מה שמעניין בה הוא

שהמותג שלה החל להתבסס בארץ לאחר שהחנות שלה באטסי כבר שגשגה. אטסי שימש לה למעשה כפלטפורמה לבניית המותג שלה בארץ וזה מאוד מעניין כשלעצמו.

nbrosh

New member
טוב, אז ככה..

המוצר שלה לא ממש מעניין אותי - שרה צודקת: הרוב מעוצב ומיוצר במזרח (ברמה יחסית גבוהה - גם אני רוכשת חלק מהחלקים). ברור שאני (לדוגמא) עוסקת במשהוא קצת שונה. העניין הוא הגישה המכירתית שיווקית שלה. אני עקבת אחריה גם פיזית וכל פעם מחדש מסירה את הכובע. היא לא מגיעה מעולם העיצוב, אלא ממנהל עסקים - וגם זו דרך מצוינת להצליח. אחרת משלנו - אבל טובה. לזרקו ככה את התינוק עם המים בגלל ש'היא עושה משהוא שונה' בעיני זו טעות. ומצטערת אם צ'ופ 7 פה נעלבה - עם עובדות קשה להתווכח. יש לי ביד עוד כמה דוגמאות של מצליחניות אטסי ישראליות שפשוט השתמשו בכמה מאותם שיטות בהן היא השתמשה - והצליחו. לפעמים האגו שלנו: אני, אני, אני (יודעת הכ טוב, עושה הכל ביד, עושה הכל לבד) מייצר לנו מסך עוורון שמונע מאיתנו להרויח. שווה לפעמים להתפשט מזה. וואני כותבת כאן בעיקר לעצמי - לסדר דברים בראש - יש לי רשימת TO DO ענקית - התחייבתי לפני עצמי לנסות הכל ולאמץ את מה שמצליח. אני מנחשת שזו דרך פרטית שלי ולא כל אחת צועדת ככה.

E i t a n 47

New member
אז ככה..

ע"פ הפרופיל של שלומית היא למדה "עיצוב תעשייתי" שזה ממש לא מינהל עסקים.גם לא ברור לי איזה שיווק היא עושה באטסי. מסכים בהחלט עם מילקשייק לגבי הצילומים. הצילומים שלה מדהימים כולל הדוגמנית וזה הופך את החנות לחנות יוקרתית. מסכים גם עם אונור שאנשים הולכים אחרי הרוב (חוק העדר). מרגע שיש לה הרבה מכירות ומשובים אנשים יקנו ממנה .אנשים אומרים לעצמם "כל כך הרבה לקוחות לא טועים! ,כנראה שהתכשיטים שלה טובים" יש לה גם שילוב מנצח של עיצובים שלה יחד עם תליונים קנויים. זול זמין ומשלוח תחרותי זה ממש לא העניין כי יש אלפי חנויות כאלה אם מישהו חושב ששיווק זה העניין שיסביר בבקשה

crit

New member
אולי תשתפי אותנו בהבנות שלך על שיטות השיווק

שלה - נשמע מסקרן, אולי גם נוכל לאמץ

nbrosh

New member
אתן לך חכה במקום דג

שבי על החנות שלה וחקרי: מספר מכירות ביום, בחודש, מחירים גבוה-נמוך, מבצעים, משלוחים, מתנות, צילומים, חידושים. פייסבוק, אתר אינטרנט, איך הכל מקושר. למה חנות השמלות שלה לא מתרוממת. אחרי זה תספרי לי הכל.

למעלה