זה הסיפור שלי

זמני4

New member
תודה לכולם על התגובות

אני באמת לא יודע אם יש פתרון.... כמו שאמרתי כבר הצלחתי להוריד 20 קילו...... אני מתאר לעצמי שסתם חיפשתי מקום לפרוק קצת לחצים... לספר דברים שבחיים לא סיפרתי. פשוט כל הסיפור הזה של האדישות הזאת לחיים שלי, איך שהסתובבתי ברחובות תחת אש גהנום ופשוט לא היה איכפת...כל זה הפחיד אותי.

D o r o t h y

New member
לפרוק זה אחלה

וגם מותר לפחד. הכל טבעי ואנושי. רק אל תאבד בדרך את האופטימיות ואת התקווה. מבטיח?

גנגי

New member
וטוב עשית שכתבת את זה.

לכל אחד מאיתנו יש מועקות ותסכולים ורגשי נחיתות בעניינים כאלה או אחרים, וההדחקה שלהם פנימה, הכבישה הזאת שאנחנו עושים לרגשות הקשים האלה, עושה רק רע לבריאות שלנו. אני בהחלט חושבת שחשוב מאוד להוציא את זה, בין אם זה עוזר להגיע לפתרון (בעזרת התייעצות עם אחרים) ובין אם לא. העיקר שהסיר-לחץ משחרר קצת אדים ולא מתפוצץ מעומס הרגשות המרים. ושיהיה לך בהצלחה. אני חושבת שאדם לא צריך להימדד על ידי הדברים החיצוניים, ואני אומרת את זה מתוך כנות גמורה.

שומן זה לא סיבה

רק תירוץ. אני מכירה בחורה מאוד שמנה שנשואה לאחד הגברים המדהימים והחתיכים שאני מכירה והוא מעריץ אותה. אני גם מכירה בחורה שמנה ובודדה שלא יוצאת עם גברים בטענה שמי שמסוגל להימשך אליה דפוק בראש. תסתכל על זוגות מחובקים ברחוב, כמה מהם יפים? חוץ מזה, להרבה עדיין אין בן זוג בזמן השירות הצבאי. כשהייתי חיילת (די רזה ולא מאוד מכוערת) שיוועתי לאהבה אבל לא ידעתי איך להשיג אותה (לא בטוח אם אני יודעת היום אבל זה כבר סיפור אחר). בקיצור, נורא קל להאמין שלא הולך לך *רק* כי אתה שמן אבל זה נראה לי תירוץ, לא סיבה

אטיוד5

Active member
תחשוב על זה ככה ...

לקחו אותך להיות מפקד בצבא - סימן שהיו שם כאלו שחשבו שאתה שווה. גם אני חושב שאתה שווה. אדם שיודע לכתוב ולנסח את הבעיה שלו כמוך הוא אדם שווה. הרבה נשים לא ישימו עליך עין בגלל המראה שלך, זה נכון, וזה כואב. אם הן לא מסוגלות לראות מעבר לזה - אולי הן לא שוות אותך, מה אתה אומר? להרבה נשים אחרות המראה הפיזי של הגבר לא מהווה קריטריון. מבחינה זאת שפר מזלך, כי בענין הזה גברים, משום מה או לא משום מה, הרבה יותר בררנים. באמת תעזוב אותך מפנימיות, ושלמות עצמית והכרה בערך עצמך ואהבה עצמית וכל הזבל הזה. אל תחשוב על עצמך בכלל. תחשוב על מה אתה רוצה *לעשות*. תציב לך מטרות ותנסה לעמוד בהן. זה הכל. לידיעתך, לא ביג דיל שלא היתה לך חברה עד כה. לא סוף העולם. הרבה בחורים בגילך נמצאים במצב דומה. ולא מפני שכך הם מייחלים לעצמם. זה יבוא. אם לא עכשיו אז בעוד שנה, שלש שנים, ווטאבר. כי אתה בסדר.

Mנטה

New member
ועוד הערה קטנטנה

דייגו ריוורה היה מאוד שמן והיה רודף שמלות לא קטן, כל אשה שעברה דרכו נכנסה למיטתו. אשתו, פרידה, היתה כוסית לאללה.

shellyland

New member
קצת מציק לי

שכולנו נתפסנו מייד לקטע השמן ונטול האהבה וברביזיה של השירשור נראה לי שפיספסנו את הטראומה הקרבית, שמשמעותית לא פחות ושכנראה אין לה קשר לדימוי העצמי או למספר הקילוגרמים.

dana2909

New member
משהו פספסנו פה

אבל אני לא יודעת אם זו טראומה קרבית, זמני מקשר את חוסר הפחד מהמוות לכך שהתייאש ממאבקים שהוא מגדיר כאבודים מראש.. ובין השאר גם המאבק בהשמנה נכלל פה.

אטיוד5

Active member
זה לא בדיוק ...

הבחור משייך ותולה את כל הקורות אותו בצבא ומחוץ לצבא באותו הקטע השמן. לקטע הזה יש משקל עודף (אוףףף, חחח) בענין הדימוי העצמי שלו.

g a l u s h

New member
לא נראה לי שזה קשור במראה החיצוני

שלך, כל אחד מוצא אהבה .. גם אם זה לוקח קצת זמן. ואולי אם תתעורר בבוקר בגישה שונה גם תמצא את זה. אני לא חושבת שאם תהיה לך חברה כל החיים שלך ישתנו ופתאום תקום אנורקסי ומאושר. אתה צריך באמת לחיות את החיים שלך בכיף ולצאת מהאדישות הזאת ומהדכאון הזה. כי אם תסתכל בגדול על החיים שלך אני בטוחה שיש סיבה אחת ששווה לחיות בגללה. יהיה בסדר, באמת. תהנה מהחיים שלך גם אם אין לך מישהי שתחזיק את היד שלך. ואתה צעיר, יומך לא מגיע עוד מעט. אתה לא אדם זקן ובודד שעומד למות. יש לך חברים שעוזרים לך מהצבא, והגעת לתפקיד של מפקד בצבא שזה דבר שאתה צריך להתגאות בו. גם לך יש משמעות לחיים למרות שאין לך חברה. לא נורא באמת. אתה לא צריך להרגיש ככה. ומבחינת המראה החיצוני. זה תלוי רק בך ..

האגס 1

New member
נשמע פשוט, הא?

בשביל גישה שונה לא מספיק רק לקום בוקר אחד. זה תהליך ארוך, שצריך לעבור בשבילו הרבה מהלכים חשיבתיים מייגעים. כן, זה שווה את זה אבל להגיע זה זה כרוך בהרבה קשיים, ואי אפשר לצפות מאיש שישנה את הגישה שלו במחי קימה בבוקר.

תחייכך כל עוד אתה חיי

היי עצוב לי לשמוע את הסיפור שלך גם אני לא רזה במיוחד אבל אני מצליחה להתגבר על החיים ולחפש אנשים שהם דומיים לי וכמוני כמוך גם אני הייתי צחוק של כולם אבל אף פעם לא נתתי להם לנצח אותי תמיד איתי חזקה מהם אני מאמינה שגם אתה יכול הייתי מעונינת להכיר אותך קצת יותר לעומק כי אתה נשמה בחור עם נשמה טובה ואני בטוחה שאתה מסוגל לנצח את הכל ואת כולם שהיה בהצלחה השמח עם תשלח לי תשובה שהיה בהצלחה בחור נחמד.

חיבוקון

New member
עצוב...אבל השינוי יגיע רק ממך..אני

תמיד אומר שידיעת הבעיה זה כבר 50% מהפיתרון. אתה יודע מה הבעיה...תקן אותה. לך לחדר כושר שנה תסרוקת תעשה ספיננג תתחיל לאהוב את עצמך! רק אחרי שתאהב את עצמך, יתחילו לאהוב אותך! אז לפני שאתה מבקש "עזרה" וירטואלית שלא תועיל לך בכלום, תבקש ממך לעזור לעצמך... בהצלחה ובתור מפקד, קרבי, עדיין...שמח שהיה לך את התובנה לחשוב על אחרים, בשדה הקרב, לזה קוראים רעות...אז בקש מהחצי החזק שלך לעזור לחצי הפחות חזק :)

avitalzzz

New member
אם זה אתה בתמונה...בוא אלי..שווה לך

תאמין לי! שלח הודעה חזרה, ביייייייייייי

yariv10

New member
אחי רק שתדע אתה לא לבד בעסק הזה

כבר לא,רק על תישבר אתה יכול לעשות את זה,תאמין בעצמך. התיאשת כי הדרך קשה נכון? אני יכול להבטיח לך שתרזה אם אתה תבטיח לי(הוא יותר נכון לעצמך)שלא תשבר ותמשיך בעבודה הקשה הזאת(אני יודע שהיא כמה שהיא קשה)כי אתה הרמת ידים ומי שמרים ידים לא עובר תחיים האלה,ולא מגיע לשום מקום. ואני מאמין שאתה כן מסוגל לחולל שינוי בחיים האלה שלך. "במקום להתפלל שהמכשול שלפניך יוסר, תתפלל שיהיה לך אומץ להתגבר עליו.."

doris12111

New member
שלום לך

אני קוראת את הסיפור שלך וזה ממש מעציב אותי לשמוע כאילו שאתה ככבר על סף ייאוש ולא בא לך אפילו לחיות יותר. אסור לך לדבר ככה . אתה יודע למה? מכיוון שאתה רק מתחיל את חייך אתה לא בן 70 יש לך להספיק לראות עוד הרבה דברים טובים בחיים שלך והם יכולים להשתנות . אם זה במראה החיצוני שלך או אם זה בבחירת בת הזוג שלך. תאמין בעצמך . לך לבתי חולים ותראה מה הולך שם. אנשים שוכבים שמה מקוטעי רגליים שלא נדע מצרות וכל מיני מחלות נוראיות ובטח לבטח אף אחד לא רוצה לראות את עצמו במצבים כאלו ובגלל זה אתה צריך להסתכל על הפן החיובי ולהסתכל על חצי הכוס המלאה . ואז אתה תראה שהכול יסתדר לך. תגיד לעצמך שברוך השם אתה קם כל בוקר ואתה רואה את השמש ואת העצים הירוקים . ושאתה נושם את האויר של הבוקר. זה הכי חשוב. אל תתייאש. למה שלא תיקח את עצמך בידיים ותגיד לעצמך שמהיום אני עושה ככה וככה וככה. אחד. שתיים . שלוש. ואז אתה תראה שהכול יהיה בסדר. גם בחורה תהייה לך וגם אתה תרזה ותלך תעשה ספורט ותאהב את ה תעשה הליכות בקיצור אתה יודע איך מרזים . אך תעשה משהו בנדון. אני מקווה שלקחת את עצותיי בראש מעייניך ותחשוב על זה. ביי ובהצלחה.

doris12111

New member
שלום לך

אני קוראת את הסיפור שלך וזה ממש מעציב אותי לשמוע כאילו שאתה ככבר על סף ייאוש ולא בא לך אפילו לחיות יותר. אסור לך לדבר ככה . אתה יודע למה? מכיוון שאתה רק מתחיל את חייך אתה לא בן 70 יש לך להספיק לראות עוד הרבה דברים טובים בחיים שלך והם יכולים להשתנות . אם זה במראה החיצוני שלך או אם זה בבחירת בת הזוג שלך. תאמין בעצמך . לך לבתי חולים ותראה מה הולך שם. אנשים שוכבים שמה מקוטעי רגליים שלא נדע מצרות וכל מיני מחלות נוראיות ובטח לבטח אף אחד לא רוצה לראות את עצמו במצבים כאלו ובגלל זה אתה צריך להסתכל על הפן החיובי ולהסתכל על חצי הכוס המלאה . ואז אתה תראה שהכול יסתדר לך. תגיד לעצמך שברוך השם אתה קם כל בוקר ואתה רואה את השמש ואת העצים הירוקים . ושאתה נושם את האויר של הבוקר. זה הכי חשוב. אל תתייאש. למה שלא תיקח את עצמך בידיים ותגיד לעצמך שמהיום אני עושה ככה וככה וככה. אחד. שתיים . שלוש. ואז אתה תראה שהכול יהיה בסדר. גם בחורה תהייה לך וגם אתה תרזה ותלך תעשה ספורט ותאהב את ה תעשה הליכות בקיצור אתה יודע איך מרזים . אך תעשה משהו בנדון. אני מקווה שלקחת את עצותיי בראש מעייניך ותחשוב על זה. ביי ובהצלחה.

זמני4

New member
שוב תודה לכולם

תודה לכולם על כל התגובות..... אני באמת מאמין שאין איזה פיתרון קונקרטי לבעיה שלי אבל תודה על כל הפרספקטיבות... אני חוזר לניק הישן שלי, חלקכם מכירים אותי מהפורום הזה ומפורומים אחרים.... מצטער שהייתי צריך לשים תחפושת על תחפושת..

ב ו ע ו ת

New member
פחד גבהים

משהו בדבריך גורם לי לפתוח את ליבי ולספר לך שהייתי בסרט הזה. נולדתי יפה. הייתי הילדה הכי יפה בקיבוץ (למרות שלא הייתי בלונדינית), הכי יפה בבית הספר והכי יפה בבסיס. לא תמיד ידעתי שאני כזו, לא השכלתי לזהות את השתקפותי בעיני האנשים המביטים בי. נישאתי לאיש שאהב אותי מאד, הייתי כל עולמו. נישאנו מן הסיבות הלא נכונות. בדקתי גבולות, תמיד. בדקתי את גבולות אהבתו ללא הרף. אהבתי אותו כחבר, כאח, כידיד, אך לא כאהוב. ככל שהוא השתוקק אליי כך סלדתי ממנו. מצד שני לא הייתי אמיצה מספיק כדי לוותר על אהבתו ונוכחותו בחיי. הנגיעה שלו הכאיבה לי והזכירה לי חורים שחורים בעברי. התחלתי לזלול. אכלתי שוקולד וקברתי את עצמי, את נעמה היפה, תחת קילוגרמים של המתוק מתוק הזה. שנאתי את עצמי על מה שאני עושה לעצמי ולא יכולתי להפסיק. את נישואי הצלחתי להביא לסיומם אחרי חמש שנים (לא כולל מע"מ) בהן הרסתי כל חלקה טובה בגופי. שבתי לארץ כשאני חמושה בעודף משקל רב, נפוחה, בקושי עומדת על כפות רגליי הקטנות, עיניים כבויות והרבה פחות קסם אישי. המשפט "את כל כך יפה, למה את לא עושה דיאטה?" שורר באזני בתדירות ש"מי אוהב אותך יותר ממני?" מושמע ברשת ג'. עבדתי, למדתי, מצאתי דירה וחברים, אפילו קשרים רומנטיים מצאתי אבל את השוקולד לא נטשתי. הקשרים שמצאתי לי היו סוג של התפשרות, ידעתי שאף אחד "בליגה א'" לא ירצה שבר כלי מסוגי. פנימיותי המרוסקת השתקפה בחיצוניותי. כל קרובי ניסו לדבר על ליבי, אפילו אבי שנמנע מלדבר איתי מטוב ועד רע אמר ש"כך לא אמצא חתן". ואני, שלא באמת רציתי למצוא אף אחד המשכתי לאכול מן המתוק, מתוק הזה. יום אחד נפל לי האסימון. איש אחד שאהבתי אמר לי שאני שמנה מבחירה, כי יכולות כמו שלי הכי קל להסתיר תחת הררי שומן ובוֹרוֹת של כאב הכי קל למלא בשוקולד. כעסתי עליו כשאמר זאת, מיד נדרתי להרחיקו מעליי ולשנוא אותו לנצח. בלילה, כששכבתי ובכיתי את הדברים הבנתי כמה הוא צודק. הבנתי שאני פוחדת משיאים. חשבתי לעצמי שלו הייתי רזה הייתי צריכה להתמודד עם הרבה יותר מחזרים ופיתויים, חיי היו "מבולגנים" הרבה יותר כי יש לי כשרון כזה למשוך אליי כמויות מטורפות של אנשים ולסבך את חיי בחייהם. נזכרתי בכל אותן עבודות נוצצות שדחיתי בגלל שאני החלטתי שאני שמנה מדי לתפקיד, מיד דמיינתי את עצמי בפוזיציות הבכירות שיכולתי להיות בהן וליבי נרעד. נזכרתי בכל אותן שיחות טלפון בהן התנצלתי על היותי שמנה עם קול נפלא. הבנתי שאני פוחדת פחד מוות מהצלחה במיוחד כשאני יודעת איזה כוח יש לי בידיים, הבנתי שבבינוניות נוח לי כי אני לא צריכה להתאמץ. אני פוחדת מאושר ומטוב ואת הרע אני במילא מכירה, אני פוחדת מטוב כי אין לו גבולות ולרע יש, את הגבולות של הרע אני קובעת, והכל ענין של שליטה. באותו הרגע ממש רוקנתי את מאגרי השוקולד בביתי. אספתי אותם בשקית ניילון גדולה ורצתי לפח האשפה. מאז אני בלי והחלפתי כבר כמה פעמים קידומת משקלית. הבנתי שכל עוד אני לא מקבלת את עצמי כפי שאני, אין סיכוי שמישהו אחר יקבל אותי. לו היית יפה באמת בעיני עצמך, גם אחרים היו רואים זאת ומקבלים אותך כפשוטך. אולי גם אתה כמוני פוחד להיות סחרחר משיאים, פוחד להעפיל לראש ההר, לעמוד על הפסגה ולהביט בדרך הארוכה בה הלכת. פוחד לקחת אחריות על חייך ומעדיף לקבור עצמך ברע המוכר הזה. אולי אתה כמוני ויש לך רק פחד גבהים? נעמה

למעלה