זה הסיפור שלי

זמני4

New member
זה הסיפור שלי

כבר לפני כמה שנים הבנתי את זה... ניסיתי בכל כוחי להאבק ולהילחם בשד הזה ולפני כמה חודשים כבר הרמתי ידיים. הוא ניצח, אני הפסדתי. אני הולך להיות לבד כל החיים שלי. מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל בעודף משקל. עד התיכון עשו לי את המוות.... אתם יודעים איך זה ילדים...באופן תמוהה ומעוות אין אכזריים מהם. עברתי את סדרת ההשמצות הקבועה והידועה שכל ילד שמן עובר- שירים, הצקות.. כל הרוטינה. הילד היחידי בבריכה שנכנס עם חולצה כי הוא "לא רוצה להישרף" הייתי הבדיחה של הכיתה בשיעורי התעמלות... סבלתי. ואז מצאתי פיתרון, גלגל הצלה. הומור... התחלתי לצחוק על עצמי יחד עם כל המלגלגים. וואללה זה עבד. החברים כבר לא צוחקים עלי, הפכתי להיות זה "ששלם עם עצמו" אמרו לי מליון פעם "זה קל מאוד לצחוק על אחרים אבל לצחוק על עצמך... זאת תכונה נדירה... כל הכבוד". ההומור עזר לי מאוד... אפילו הצלחתי להוריד 20 קילו לפני הצבא.... אבל זה לא הספיק. אף פעם לא הייתה לי חברה... הייתה תקופה שחשבתי שההומור הזה.. הקבלה העצמית כל ה"להיות שלם עם עצמך" יעוזר לי למצוא מישהי שתקבל אותי כמו שאני. טעיתי. אחרי כל כך הרבה דחיות רובן מנומסות וידידותיות אגב (לפעמים נדמה שדווקא משהו עדין פחות היה יכול להיות יותר קל) התחלתי להרים ידיים. כל פעם שראיתי זוג הולך מחובק ברחוב הייתי מקבל צמרמורת.. הרגשתי שאם אני לא אפנה את המבט שלי מהם ישרפו לי העיניים... אני לא מסוגל לראות את עצמי במראה.... אפלו עם תמונות קשה לי. ואז הגיע הפרק הכי מפחיד בחיים שלי.... במהלך השרות הצבאי הסתובבתי ואני עדיין מסתובב בכמה מהמקומות המסוכנים בארץ... אנשים נהרגו סביבי וגם אני הרגתי. ואז זה התחיל.... מן כמיהה סודית כזאת. בהתחלה כמעט לא מורגשת ועם כל יום שעבר היא רק גדלה וצברה לה עוד כוח- הפסקתי לפחד מהמוות.. מהסיבה הפשוטה שממש לא היה איכפת לי..... עשיתי דברים מסוכנים לא כי הייתי אמיץ עשיתי אותם כי הייתי עייף מהנסיונות להישתנות. הייתי עייף מהמאבק היום יומי הזה שלי מול המקרר ומול עצמי כי מה שווים החיים האלה לבד. כבר לא היה איכפת לי אם יש שם זירת מטענים או איזה צלף שמחכה בחלון. יצאתי,עשיתי את העבודה וחזרתי לא בגלל אומץ או שליחות או אהבת המולדת. מתוך אדישות לחיים. נטו. ואז זה היכה בי: לי אולי לא איכפת מלעלות על 120 קילו חומר נפץ, אבל מה עם החיילים שלי? מה אם אלה שהולכים אחרי כי הם חושבים שאני יודע מה אני עושה? להם יש חברות ויש אהבות ויש משמעות מה איתם? התמוטטתי... לא הצלחתי להמשיך לתפקד בתור מפקד.... למזלי זה קרה ממש לקראת סוף הקו ואני, עדיין באותו תפקיד, מנסה להתאושש בעזרה של כמה חבר'ה מהפלוגה . אני עדיין לא מסוגל להסתכל על עצמי. עדיין בוכה בלילות.... עזבו אותי מתיהיה אתה או תיהיה שלם עם עצמך כל הסיפור של הפנימיות משנה וכו'. זה אולי עובד אצל אחרים אבל אצלי זה לא עבד. אני רק רוצה שמישהי תחזיק לי את היד כשיומי יגיע זה הכל.

ואם יש? מה זה משנה? זה נותן צידוק

ונחמה בעיקר לך, שצריכה סיבה להבין למה הוא כזה. אותו זה לא מנחם. הראי לא עושה אבחנות רפואיות, כמו גם הקרע במכנסיים או המחט שעושה כבר סיבוב שני בסקאלה של המשקל. מנסיון: שאלות כאלה רק גורמות להרגיש יותר רע, כי נוסף על זה שכולם יכולים לראות באופן מאוד ברור את ה"מום" שלי, הם גם מצפים ממני שתהיה לי יכולת להצדיק אותו באופן שאינו תלוי בי (מי אמר "חובקת מקררים" ולא קיבל?). רק בשביל הפרוטוקול: הפרעת אכילה ("אכילת יתר אובססיבית-קומפולסיבית" לצורך העניין) היא גם סוג של בעייה רפואית.

כי אז אולי יש לזה פתרון רפואי.

שיואו, איזו התקפה! לשמחתי הרבה איני מכירה מקרוב את נושא הפרעות האכילה. הבנתי את הרמז, להבא אשתוק.

אני מרשה לעצמי להניח

שאם היה פתרון רפואי (לא כירורגי ו/או נרקוטי) הוא כבר היה פונה אליו. אל תקחי את זה אישית. רוב האנשים לא מכירים את הנושא מקרוב ולא באמת מבינים מה זה. ההתקפה היא בגלל שדרכת על עצב. השאלה שלך היא בד"כ השאלה הראשונה שנשאלת במקרים כאלה, ואין לכם מושג עד כמה היא יכולה לעצבן. זאת שאלה שלא נותנת מקום להשלכות גופניות של מצוקות נפשיות למצב של חוסר שליטה בגוף. היא מסוכנת במקרים של הפרעות אכילה, כי היא מתיישבת בדיוק על המקום האשם/מתבייש/שונא-עצמי/מעניש המפותח כל-כך בתוך האישיות. בדרך כלל זאת גם פלישה חודרנית לפרטיות, אבל במקרה הזה הוא פתח לנו את דלת הכניסה הראשית.

אטיוד5

Active member
אני אמרתי מחבקת מקררים

ועדיין אומר. כמו שאמרה ר"ק - אם זאת בעיה רפואית אולי יש לה פתרון (ואולי לא - ואז כן, יש צידוק). ואם לא בעיה רפואית, אז בודאי שיש פתרון - קחי דוגמא מהמוזרה. לא הבנתי מדוע אין נחמה כשיש צידוק. ועוד יותר לא הבנתי מדוע שאלות כאלו גורמות להרגיש רע. נניח אני שואל עיוור מדוע הוא עיוור - הוא יכול לענות - כי ככה נולדתי, או קרתה לי תאונה, או הייתי פסיכי והסתכלתי בשמש. מדוע שאלה כזאת אמורה להציק לו?

יש לי חברה אחת, אני מתה עליה

היא נראית נפלא, היא נחמדה מאוד, שנונה, חריפה, הכל טוב בה, ובן זוג אין לה. למה זה התחיל? מכל מיני סיבות. למה זה נמשך? כי רואים לה את המרירות על הפנים. אנשים מרים עושים רע לסביבה שלהם. חלק באקטיביות חלק בפאסיביות. במקום לכעוס אפשר לבחור או לחבק אותם (אם אוהבים אותם) או לרחם עליהם מרחוק. עזבי.

אני מעדיפה לחבק מקררים. יותר טעים.

D o r o t h y

New member
לא נכון

הבעיה היא כשבמקום לכעוס עושים כל מיני דברים אחרים, כי לכעוס זה "רע". מותר לכעוס, וצריך לשחרר כעס, כדי שהמרירות הזו תשתחרר ולא תישאר בפנים.

D o r o t h y

New member
גם לי

לא היה קל להגיע לזה. עובדה, אני בת 40 ורק עכשיו מתחילה להיפטר ממשקל שצברתי כל חיי. אטיוד, תגובות כאלה לא רגישות לא עוזרות (לשון המעטה). זה לא כמו לבוא לעיוור ולשאול למה הוא לא רואה. זה כמו לבוא לאימםוטנט ולהגיד "לא עומד לך, הא?" - אתה מבין את ההבדל ברגישות? הבעיה היא שהחברה מסתכלת על אדם שמן כאילו הוא דפוק. אף אחד לא לוקח בחשבון שהפאעת אכילה יושבת על איזו פתולוגיה אחרת. קל מאד להגיד למישהו "אז תפסיק לאכול ככה" אבל זה לוקח המון מודעות, טיפול, מאמץ וכוח לשנות את זה. כמו שאמרתי, הגישה שלך לא עוזרת.

אטיוד5

Active member
האנלוגיה היא ...

לבוא לאימפוטנט ולשאול אותו למה הוא כזה. ואז הוא יכול לומר שיש לו לחץ דם או סוכרת או השד-יודע-מה. להבדיל, חלק מהשמנים יכולים לנסות לרזות ולפתור את בעייתם. אם האימפוטנט יכול לפתור את בעייתו ולא עושה את זה אז, כן, הוא דפוק. לא אמרתי שזה קל. ואולי, אם הפתרון בא על חשבון דברים אחרים שעלולים לדפוק לו את איכות חייו, אז יש טעם לשקול מה יותר חשוב לו.

כי לעיוור ...

לא יגידו - קח את עצמך בידיים. לא יגידו לנכה "אם ההוא הצליח ללכת - גם אתה יכול". לשמן "מותר" להגיד הכל. כי הכל בשליטה. זה המסר שמעבירים בכל מקום. רק תרצה והכל יבוא מעצמו. המציאות, כרגיל קשה יותר. מתי שמעת לאחרונה עיוור שאומר שהוא מעדיף את עצמו כזה? (משהו שלעיתים שומעים משמנים)

אטיוד5

Active member
לעיוור ...

לא אומרים כזה דבר כי עיוור באמת לא יכול להושיע את עצמו. הרבה שמנים כן יכולים. אבל זאת לא השאלה פה. השאלה היא מדוע אי אפשר לדבר עם בן-אדם על צרותיו. יש לו צרות, הן ידועות לכל, ורצוי לדבר איתו עליהן כדי לנסות לעזור לו. ומה אתם באים ואומרים? תסתום, יא חסר רגישות, יותר טוב. או לחילופין, "למה לא תגיד: בואי ואחבק אותך" (כאילו שזה ממש יעזור.)

לפעמים

להגיד "בואי ואחבק אותך" זה באמת עוזר. גם אם זה מחזק את הרחמים העצמיים, גם אם אין לזה הרבה משמעות חוץ מסמיילי צהבהב באיזה פורום, גם אם אין לך מושג מי שם את הסמיילי הזה ואם באמת אכפת לו, או שהוא סתם שם את ה-
כי שיעמם לו/ בא לו להגיב. לפחות עבורי זה היה כך יותר מפעם אחת.

D o r o t h y

New member
בטח שאפשר

לדבר על זה, אבל רק אם הזמנתי אותך לדבר על זה. הבעיה היא שאנשים מרגישים שאם אני שמנה, יש להם זכות להעיר לי על איך ומה שאני אוכלת ובמיוחד אם הם אומרים שזה "לטובתי". אם השומן שלי או האכילה שלי מטרידים אותי ברמה כזו שאני מרגישה שאני צריכה עזרה או ייעוץ - אני אפנה לקבל עזרה או עצה. אם במקרה כזה פניתי אליך, מותר לך להגיד לי כל מה שתרצה, אבל אין לאיש זכות להיכנס לי לתוך הצלחת אם לא הזמנתי אותו במפורש לעשות כך. ועוד משהו חשוב (לדעניותי) - רצוי להיות רגיש ככל שניתן גם כשמישהו מבקש עצה, פשוט כי אנחנו לא יודעים עד כמה העסק כואב לו. לפעמים מישהו שכואבת לו הבטן לא זקוק לבוקס בבטן שיעיר אותו. הבטן מספיק כואבת לו גם ככה.

אטיוד5

Active member
נכון, מסכים.

האם לדעתך ההודעה הראשית היא בחזקת "הזמנה לדבר על זה", כן או לא?

D o r o t h y

New member
כן

אבל עדיין, כמו שבביתו של תלוי לא מדברים על חבל, לא הייתי מתקוממת אילו רק שאלת מדוע האיש שמן, מה שמקומם אותי הוא המלים הלועגות שאתה בוחר לפעמים (חיבוק מקררים לדוג').

למעלה