סתם שאלה...
למה שיעורים ביפנית זה לא חשוב? אני מנסה להבין את ההצהרה הזו, היות ואצלי בבית אם הייתי מבקשת מימון לשיעורי יפנית ואם יש יכולת כלכלית לממן את זה, ההורים שלי היו מייחסים לזה חשיבות בדיוק כמו שהם מייחסים חשיבות ללימודים שלי באוניברסיטה, לאוכל בריא ולחופשה לרענון הנפש מידי פעם. למה לימודי יפנית זה לא חשוב? כי הסבירות שהיא תשתמש ביפנית נמוכה ביותר עד אפסית לחלוטין? תחשבי על זה בצורה אחרת - לימוד שפה, לצורך העניין לא משנה איזו שפה, זה כבר תורם לבריאות של האדם מכיוון שלימוד של שפה, כמו לימוד של הרבה דברים אחרים, גורם ליצירת קשרים חדשים בין העצבים שמרכיבים את המוח ולפיתוח קשרים קיימים וכן לעידו של זרימת דם עשיר בחמצן ובגלוקוז לרקמת המוח ולפיתוח של כלי דם נוספים - אז זה תורם לבריאות ומונע אלצהיימר ומחלות נוספות שנקשורת לניוון מוחי בגיל מבוגר וגם גורמים לעלייה ברמת האייקיו וכל זה מתבטא בין היתר ביכולת לחשוב בצורה יעילה יותר (וזה מוכח פעם אחר פעם במחקרים רבים). מעבר לזה, תהיה לה שפה נוספת שהיא תדע ותוכל לדלות ממנה מידע בכל הקשר שתרצה ואולי אפילו לפתח קשרים חברתיים עם אנשים שונים בעולם (שזה חשוב גם לנפש וגם כאינטרס אישי). חוץ מזה, אנשים שיודעים שפות זרות ובמיוחד כאלה אקזוטיות, פעמים רבות ההערכה הראשונית כלפיהם במקום העבודה היא גבוהה יותר, ואם היא תרצה ותתמיד ותיקח את זה ברצינות, אולי תהיה לה אפילו אפשרות לעבוד עם השפה הזו (למשל כל מה שקשור לדיפלומטיה, יחסי חוץ ואם היא תהפוך לממש תותחית אז שתדעי לך שנדרשים מתרגמים יפנית-אנגלית-יפנית בהרבה מאוד תאגידים ואפשר להרוויח בזה הרבה כסף).