"זה הכסף שלי "

"זה הכסף שלי "

הבכורה מקבלת דמי כיס ומדי פעם כסף מסבתא שלי וחוסכת לעצמה. היא גם מצאה דרך להרויח קצת כסף -ואנחנו (כולנו )מאושרים ומסודרים. אתמול היא רצתה ללכת לקנות משהו לעצמה. בסכום של 60 ש"ח. אני לא מצאתי הצדקה למה ליקנות . היא אמרה זה הכסף שלי - חסכתי ואני רוצה לקנות לעצמי" מה אומרים? זה הכסף שלך - תתפנקי לך ותבזבזי לפי ראות עיניים או מסבירים לה שיש דברים חשובים יותר ופחות ואם היא תקנה ברוב הסכום שצברה לא תוכל לקנות משהו אחר אלא לאחר תקופה נוספת של חיסכון? יש לומר שהיא שקולה מואד , חוסכת יפה ולא מבזבזת סתם ככה.

כתבת בעצמך שהיא שקולה

אני לא חושבת שאת צריכה להתערב לה בנושא הקניות שלה. אם נותנים דמי כיס,או עובדים זכותם לקנות מה שהם רוצים. ולמה לא? את אולי חושבת שזה בזבוז,אבל, זה מה שהיא חשבה לנכון לקנות. בדיוק אתמול דיברתי עם בן של חברה (17.5) אני שיכנעתי אותו שיעבוד קצת ואכן הוא התחיל. הוא קנה כמה דברים שמאוד רצה ואמא שלו התעצבנה ואמרה "בשביל השטויות האלה אתה מבזבז"? אולי זה שטויות בשבילנו ,אבל לא בשבילם. היו כמה דברים שהוא חלם לקנות,גם לא יקרים,אז למה להוריד לו את המפרשים. בגילאים האלה יש להם את הדברים שהם אוהבים. צריך תמיד לחשוב אחורה שכשאנחנו היינו צעירים. אצלי לא היו דמי כיס,הילדים היו צריכים והיו מקבלים,הם אף פעם לא ביקשו יותר מידי.ככה גם אני גדלתי.

אביבקיץ

New member
אני חושבת לאפשר להם לקנות

ככה הם לומדים, בקטן, לנהל את הכסף שלהם. ולפעמים אפילו טוב שיעשו טעויות עכשו, בקטן, וככה ילמדו. אם ה60 שקל האלה יחסרו לה - היא תלמד פעם הבאה לחשוב יותר לפני ההוצאה יש לך מטרה מסוימת שאת חושבת שכדאי לה לחסוך לה?

ענתר

New member
יש לי תחושה שכבר עשית משהו?

אז מה? יש מקום לשבת אתה לאחר הקניה, ולבדוק למה דעתה הכסף הזה ישנה אפשרות לחלק את הכסף לשלוש קופות: חיסכון: הבנת שלי פינטזו בגיל 10 על המכונית שיקנו בגיל 17, כמובן שלא יצא, אבל נסעו לחו"ל לפני הצבא הוצאה לצרכים של אחרים: קניה מתנה לבד לבן משפחה, הוספת כסף למתנה לחברה, הקטנה אמרה שחוסכת לימים שאנחנו נהיה זקנים, והיא תוכל לעזור לנו ובזבוז: כמו עכשיו לקנות משהו שמאוד רוצה, או נגיד הוספת כסף לנעלי ספורט כדי שיהיו מחברה מסוימת

hbn

New member
חלוקה מקסימה.. מוסיפה אפשרות-

צדקה. אפשר בכל תקופה מסויימת לשבת עם הילד\ה ולהציע להם לתרום סכום למטרה שהם מזדהים איתה. הסכום יכול להיות מעשר (עשירית מהסך הכולל) או סכום שהילד יחליט. זה כל כך מיוחד לשבת ולחשוב על אירגונים שונים (צער בעלי חיים, מקלטים לנשים, מעונות וצהרונים לילדים, בתי"ח לילדים...) ולחשוף את הילדים לדבר כל כך חשוב. כמובן שגם ההורים צריכים להיות שותפים, כלומר- לתרום בעצמם. לא תמיד זה חייב להיות כסף, זה יכול להיות גם בגדים ישנים או צעצועים, אבל העיקר שהילדים יהיו שותפים. זה ממש להקנות הרגלים נכונים לחיים.

אנחנו משפחה תורמת../images/Emo13.gif

בגדים, צעצועים, זמן , רק אתמול סיפרתי פה לאחת הבנות במסר על התנדבות של הבת שלי - שתמיד ששה לחזור לאחרים.

hbn

New member
איזה יופי!

אני ממש זוכרת איך כילדים קטנים, היינו יושבים עם פלאיירים של עמותות ומתלבטים. היינו ממש רבים בין האחים, של מי התרומה יותר מועילה.. בסוף כמעט תמיד היה מגיע איזה תורם בדלת והיינו נותנים לו הכל
היינו מרגישים ש-12 השקלים שנתנו (כל ילד 4 ש"ח), הם מה שבאמת יעזרו לו, יממנו את הניתוח בחו"ל, יסגרו את החובות בבנק, וישלחו את הילדים לבית ספר עם ספרים חדשים ובגדים...

החינוך לנתינה הוא החשוב. ולא משנה אם זה

4 ש"ח או 400 ש"ח - מספיק שילד או אדם יכול לתת משהו משל עצמו לאחרים - זה ערך חשוב מאוד.

MAGOLZ

New member
עצה קטנה לגבי התרומות

חשוב מאוד לבדוק את הגופים שאתם תורמים להם - אם כבר מלמדים את הילד לתרום אז שגם ילמד שלא זורקים כסף למנכ"לים של עמותות שנוסעים ברכבי יוקרה על חשבון הנזקקים שבגינם נתרם הכסף מלכתחילה.

מזכיר לי סיפור מעצבן שהתרחש לפני שנה

קיבלנו צלצול בדלת והציג לנו בחור שהוא אוסף כסף לארגון תמחוי בשם "יד מלכה" אבא שלי הוציא פינקס צקים ורשם לו צק על חמשים שקל לאחר מכן שחזרתי למחשב גלגלתי את השם ומסתבר שהם לא מה שהם הציגו כלומר בלשון המעטה שרלטנים והיה אף פרסום בנט עליהם ואבא שלי מיד ביטל את הצק בבנק ונתן לי את 50 שקל בגלל שהצלתי אותו מליפול בפח

אז זהו

שהיא צודקת ..... ספרי מה היה לבסוף הבן הגדול קטן בהרבה מהבת שלך ובכ"ז גם אני מוצאת את עצמי במצבים כאלה מולו אני מנסה להסביר למה לא לקנות משהו חסר חשיבות ב 60 ש"ח לרוב ההסבר שלי זה להזכיר לו שהוא חוסך למשהו אחר שעולה מעל 300 ש"ח מעבר לזה אני לא חושבת שאפשר באמת להגיד להם מה לעשות בכסף שלהם בעיקר אם הבטחנו שהוא שלהם !

אז כן, זה הכסף שלה, היא יכולה לבחור מה לקנות

ואם יגמר לה - היא תפנים ותלמד להבא. אני רק רציתי שניה לפני /שהיא הולכת לקנות - להסביר לה על דברים שנחוצים ודברים שלא כל כך וכדאי אולי לחכות עם הקניה. יאללה, שתתחדש

רינת200

New member
הפרדה

אני אצל הילדים שלי מפרידה בין דמי כיס שזה כסף שלהם והם יכולים לבזבז על שטויות לבין כסף שהסבתא רבה נותנת שהוא כסף שלהם אבל אנחנו מחליטים ביחד מה לקנות בו. כך שזה לא יהיה לגמרי על שטויות.

mevav1

New member
אני לא נותנת דמי כיס ומעולם לא קראתי לזה

ככה. אבל תמיד דאגתי שיהיה להם כסף(מאז שהחלו ללכת לבד עם חברים למשל). למה לא נתתי להם "דמי כיס" אין לי מושג אבל הסתדרנו מעולה בלי המילה הזאת ואני לא מתכוונת לעשות כך למיתר שלי. לגבי דברייך...כשנותנים דמי כיס, זה אמור בבירור עפ"ר להיות בשביל משהו אחר שהילד חפץ ולכן, לדעתי, אל לך להתערב....אך כן לנווט. כן להסביר שהילד יבין.

almog tech

New member
כך לומדים לנהל תקציב

לא תאפשרי לה ניסוי וטעיה היא תעשה את הטעויות המשמעותיות כשתגדל וההחלטות יהיו בעלות השפעה משמעותית יותר

Krishi

New member
יש מקום להסביר, אבל לא מעבר

תסבירי לה מה עדיף. מכאן שתעשה מה שבא לה. זה בכל זאת הכסף שלה ולך אסור להתערב (אלא אם היא מבזבזת אותו על סמים או משהו כזה.. חח). בסופו של דבר היא תלמד לבד, גם מטעויות לומדים

maiodo

New member
ואוו אני ממש מתעצבנת על מה שרשמת

את באמת "לא יודעת את התשובה" מרגע שנתת כסף לביתך הוא שלה ושלה בלבד את אף פעם לא קונה לעצמך משהו ב-60 שקל?? סתם להתפנק בשביל הכיף? ומה יש לה לחסוך? למשכנתא?? גם ככה החיים האלה כאלה קשים, כול עוד הילדים בגילאים האלו למה לא להרשות להם להתפנק את יודעת טוב מאד שבקרוב תלך לצבא ותקבל משכורת 300 שקל ואז כסטודנטית תאלץ להתכלב לחיות בצימצום מדוע את מעמיסה עליה את החשיבה ואת ההסתכלות המבוגרת שלך? 60 שקל!!! מי ישמע?? מה זה בכלל 60 שקל. ואוו אני כול כך עצבנית ולא מוצאת את המילים יום טוב

למעלה