"זה הכסף שלי "

maiodo

New member
יש מצב אבל

הרגשות אמיתיים וכנים אני בת 24, לא רחוקה מאימהות ולא רחוקה מגיל 16 וכיום, כשאני חיה את הקשיים ואת העולם המסריח הזה, עם כול ההתמודדויות אני לא מבינה למה צריך להעמיס על בת 16 את כול הדברים האלו כאילו מה - אם היא לא תבזבז עכשיו 60 שקל על איזה שטות אפשר לחשוב מה היא כבר תעשה איתם בטח תשמור לנדוניה!! ולמה לומר שזה שטות - אולי בישבילה זה ממש חשוב אולי לכול החברה שלה יש כזה וגם לה בא לנסות להבין!!! כן - זוהי נקודה רגישה עבורי בלי ספק

אז כמה דברים -

1. איך החלטת שהיא בת 16? היא די רחוקה מהגיל הזה. 2. הנקודה הרגישה אצלך גורמת לך להתפרצות - לא כדאי לבדוק למה ואיך לשלוט בכעסים שמתפרצים ממך? 3.אני מנסה להבין, לכן שאלתי והתייעצתי.

לא זוכרת בת כמה הבת שלך אבל - -

אני די מסכימה עם זו שהצלחת להרגיז אותה בשאלה שלך. וגם אם ילדה קטנה עדיין שטרם עברה גיל 10, עדיין זה הכסף שלה, אני רוצה לספר לך משהו - רותם שלי שהיא בת כמעט 14, אבל זה קורה אצלנו מגיל 8 שיש דמי כיס חוסכת כל פעם סכום יפה ואז בבת אחת מפוצצת אותו על ממתקים. בעיני זה שטויות לבטח יהיה גם בעיניך. בעיניה של מהות כל העולם כולו. אז נכון מרגיז שהולכים ומרוידים 60 במכה אבל מה אנחנו לא עושות את זה על דברים שלא קשורים למשכנתא וכו'. מעולם לא הוצאת על עצמך סכום כזה בלי שום קשר לבית וילדים ובעל?

maiodo

New member
תודה אמא של דפנה תודה כנה

אני לא חושבת שכתבתי דברים איומים פשוט הייתי נחרצת זה הכול... וזה כן פוגע לי בנקודה רגישה בעיקר בתור סטודנטית שמה לעשות ההורים שלי לא במצב לעזור לי כספית וכול הנטל עלי שנה שעברה הגעתי למצב שלא היה לי כסף לאוכל אז כשאני שומעת דבר כזה... את בטח יכולה להבין, כמה זה קשה לי כאילו, באמת, שתבזבז ושיהיה לה בכיף שוב תודה ומזל טוב על המשקל החדש - יישר כוח

גם כשאני הייתי סטודנטית לא עזרו לי ולכן אני

חושבת שיש מקום לחנך לערך לכסף ולחשיבות של שמירת כסף ליום המחר - או העתיד. אם תמיד נלך לפי גחמות שלנו ורצונות שלנו אנחנו עלולים להתפתות להוציא כסף על דברים שהם בגדר מותרות ואז למצוא את עצמינו בלי כסף כשנזדקק לו. נכון שהבת שלי בת 10 ועד שהיא תעמוד ברשות עצמה יש עוד כמה שנים טובות וכ"ז - אני שואלת כהורה אם יש לנו מקום לחנך לשימוש נכון או לתת לילדים לבזבז - כי יש עוד הרבה זמן עד שהם יצטרכו להתמודד עם עובדות החיים .

MAGOLZ

New member
תגובה

יש מקום לאפשר בזבוז כי גם מזה לומדים ויש גם מקום להושיב אותה לשיחה טרם הקניה כדי להסביר לה מראש שאם היא תוציא 60 ש"ח נניח על <מה שזה לא יהיה שהיא רוצה לקנות>, אז כמה כסף ישאר לה? מה היא תוכל לקנות בכסף הזה? כמה היא מתכננת לחסוך לדבר הבא שתרצה ובאיזה אופן? לאחר הקניה יש מקום לשבת איתה שוב על אותם דברים - כמה כסף נשאר לה? מה היא יכולה לקנות בכסף שנשאר? וכו'. ברגע שהיא תוציא את הכסף ותראה כמה נשאר לה ובנוסף את תסבי את תשומת ליבה לפני ואחרי הקניה לסוגיות האלה, היא תקבל מושג הרבה יותר טוב לגבי מושגים כמו "כוח קניה" של המטבע, למרות שהיא לא תדע שזה נקרא ככה ממש במילים האלה. אני חושבת שזה גם טוב עבור פיתוח העצמאות שלה, שיהיה לה ביטחון לקבל החלטות. כדי לתת לה את הביטחון הזה, את גם יכולה להפוך את זה לבילוי משותף - ללכת איתה ושהיא תקנה מה שהיא רוצה (בכל זאת, היא בת 10, כדאי שתהיה השגחת מבוגר כדי לוודא שלא מרמים אותה בכסף או במוצר, למרות שאפילו זה יכול להיות לקח לחיים). היתרון הגדול כאן, זה שהכסף מזומן. ההורים שלי תמיד הקפידו איתנו שכל הכסף שלנו יהיה מזומן כדי שיתחזקו אצלנו המושגים שקשורים לכסף ולהתנהלות כלכלית, כי אז רואים את הסכום ורואים מה שנשאר בצורה פיזית שזה מאוד עוזר לפי דעתי לילדים ללמוד, הרבה יותר מאשר דיבורים תיאורטיים. היום כבר יש לי ולאחי יש כרטיסי אשראי אבל אנחנו כמעט לא משתמשים בהם וגם כשאנחנו משתמשים - זו קניה מושכלת ואין את התחושה הזו שאפשר לגהץ כמה שמתחשק כי לא רואים את הכסף אוזל, שזה בד"כ התחושה התחושה שיש לאנשים, במיוחד בגיל צעיר כשהם עדין לא יצאו לחיים האמיתיים.

הקושי הכספי

לרוב קוה בגלל שלא חינכו או גידלו אותנו איך להתנהל נכון עם כסף ממליצה לך לקרא את הספר "אבא עשיר אבא עני" ותביני שהחינוך מתחיל בגיל מאוד קטן ואלה לא צרות שיש להשאיר אותם עד שנהיה גדולים כי אז יהיה מאוחר מידי

maiodo

New member
מה אתה בכלל יודע

על הקושי הכספי שלי!!??? מה אתה שולח אותי לקרוא איזה ספר מה אתה בכלל יודע על החיים שלי שאתה בא ומטיף לי ופשוט ב-2 משפטים מחליט א. שלא קראתי את הספר ב. שצרותי הכספיות נובעות מחוסר יכולת לנהל את המחזור הפיננסי שלי ג. שההורים שלי לא חינכו אותי טוב בנוגע לניהול כספיי ב-ו-ל-ש-י-ט!!!

maiodo

New member
ולפני שתאמרי זאת

כן סליחה שפניתי אלייך בתור גבר שכן את בחורה עזבו השירשור הזה מציק לי בחיי ילדה בת 10, שתהנה וזהו. זו דעתי, היא לא תשתנה, אין לך מה להעמיס את צרות העולם על ילדה בת 10. אגב התנהלות עם כספים זה לא רק חינוך זה גם אופי וכפי שאמרתי, כשתהיה חיילת היא תאלץ להתמודד עם תקציב שלא מספיק ליציאה ביום שישי תנו לילדים להיות ילדים (או שלפחות אחר כך אל תתפלאו "איך ייתיכן שהם מתבגרים כה מהר?! ממש לא כמו הדור שלי!") זהו!!! אני יוצאת מהשרשור הזה סופית שלום

../images/Emo6.gif

קראתי את המילים שלך שאני מעתיקה אותם גם לכאן : "וזה כן פוגע לי בנקודה רגישה בעיקר בתור סטודנטית שמה לעשות ההורים שלי לא במצב לעזור לי כספית וכול הנטל עלי שנה שעברה הגעתי למצב שלא היה לי כסף לאוכל אז כשאני שומעת דבר כזה..." אבל כנראה יותר קל לקטר מאשר לקבל עזרה

את זו שתוקפת את כולנו

אז את לא יכולה לדרוש שיתנהגו אלייך בכפפות משי ובחנופה.

maiodo

New member
נכון

את צודקת אני מאד מצטערת בואי נסיים את השיחה

את יודעת

יש דרך לכתוב דברים. גם שלא מסכימים עם דברין שכותבים יש דרך להביע את זה. ויש דברים שכנראה לומדים עם הגיל. (למשל שאת קרובה ל 40 את כבר לא אומרת שהעולם מסריח, ואת מנסה להוציא מהמיטב, לא מאשימה את ההורים את הסביבה, ואת העולם המגעיל בכל מיני) להיות רחוקה מהאמהות זה לא עניין שלי גיל אלא של ניסיון, שאני הייתי בת 30 הייתי מאוד רחוקה מהאמהות, שהייתי בת 31, כבר הייתי אמא. (משהו שנראה קן אבל הוא ענק) זה מסוג הדברים שעד שאת לא בהם את לא יכולה להבין אותם. מה שאני רואה בהודעה שלך שזרקת את כל החיים שלך על הבת של ליידי דרמה. היא לא זרקה עליה שום דבר, אלא סך הכל ביקשה חוות דעת.

למעלה