"זה הכסף שלי "

ענבאך

New member
תסבירי לה את דעתך,

למה את חושבת שזה בזבוז, וזהו. אני זוכרת שאחותי כשהיא הייתה קטנה היה לה כסף מבייביסיטר והיא רצתה לקנות נעליים לבנות, ואמא שלי אמרה לה שלא כדאי לה לקנות כי הן יתלכלכו מהר, ואחותי אמרה "זה הכסף שלי". ובזה נגמר העניין... אם היא שקולה כמו שאת אומרת, כדאי לך לסמוך עליה. כמו שאמרו פה, אם זה באמת בזבוז היא תבין את זה לבד.

בדיוק כמו שכתבת זה הכסף שלי ואני יעשה בו

מה שבא לי. בגילה והיא עדיין לא מפרנסת בית היא יכולה לעשות בזה מה שבא לה. את מצידך נתת לה את הכסף והיא גם חכמה בעצמה זה אומר שהיא שקולה ויודעת לעשות חישובים. אם הם נכונים או לא זה לא חשוב עכשיו כשהיא בת עשרה, זכותה לעשות בו מה שנראה לה גם אם לך זה לא נראה. אצלי היא מוציאה את מה שחסכה על שיעורים ללימוד יפנית. חשוב זה באמת לא, אבל שוב זה הכסף שלה והיא בחרה ללמוד בו יפנית.

MAGOLZ

New member
סתם שאלה...

למה שיעורים ביפנית זה לא חשוב? אני מנסה להבין את ההצהרה הזו, היות ואצלי בבית אם הייתי מבקשת מימון לשיעורי יפנית ואם יש יכולת כלכלית לממן את זה, ההורים שלי היו מייחסים לזה חשיבות בדיוק כמו שהם מייחסים חשיבות ללימודים שלי באוניברסיטה, לאוכל בריא ולחופשה לרענון הנפש מידי פעם. למה לימודי יפנית זה לא חשוב? כי הסבירות שהיא תשתמש ביפנית נמוכה ביותר עד אפסית לחלוטין? תחשבי על זה בצורה אחרת - לימוד שפה, לצורך העניין לא משנה איזו שפה, זה כבר תורם לבריאות של האדם מכיוון שלימוד של שפה, כמו לימוד של הרבה דברים אחרים, גורם ליצירת קשרים חדשים בין העצבים שמרכיבים את המוח ולפיתוח קשרים קיימים וכן לעידו של זרימת דם עשיר בחמצן ובגלוקוז לרקמת המוח ולפיתוח של כלי דם נוספים - אז זה תורם לבריאות ומונע אלצהיימר ומחלות נוספות שנקשורת לניוון מוחי בגיל מבוגר וגם גורמים לעלייה ברמת האייקיו וכל זה מתבטא בין היתר ביכולת לחשוב בצורה יעילה יותר (וזה מוכח פעם אחר פעם במחקרים רבים). מעבר לזה, תהיה לה שפה נוספת שהיא תדע ותוכל לדלות ממנה מידע בכל הקשר שתרצה ואולי אפילו לפתח קשרים חברתיים עם אנשים שונים בעולם (שזה חשוב גם לנפש וגם כאינטרס אישי). חוץ מזה, אנשים שיודעים שפות זרות ובמיוחד כאלה אקזוטיות, פעמים רבות ההערכה הראשונית כלפיהם במקום העבודה היא גבוהה יותר, ואם היא תרצה ותתמיד ותיקח את זה ברצינות, אולי תהיה לה אפילו אפשרות לעבוד עם השפה הזו (למשל כל מה שקשור לדיפלומטיה, יחסי חוץ ואם היא תהפוך לממש תותחית אז שתדעי לך שנדרשים מתרגמים יפנית-אנגלית-יפנית בהרבה מאוד תאגידים ואפשר להרוויח בזה הרבה כסף).

הסבירות שיהיה לה עם מי לדבר ביפנית

או בכלל להגיע לשם כל כך אפסית, שלכן אני רואה את זה כשטויות לעומת זה שאם היתה אומרת שהיא רוצה ללמוד רוסית שזה כבר משהו אחר לחלוטין.

MAGOLZ

New member
למה רוסית עדיפה על יפנית?

את לא התייחסת לעיקר - עצם זה שהיא לומדת משהו, ולא משנה מה, זה יתרון למוח, גם אם היא לא תעשה בזה שימוש בפועל. אצל אנשים סקרנים שלומדים כל הזמן דברים חדשים ו/או מתעמקים בלמידה בתחום מסויים, רואים הגברה בזרימת הדם למוח, עלייה באייקיו, יכולת גבוהה יותר לנתח מצבים בעקבות יצירת קשרים חדשים בין העצבים במוח ושכלול הקשרים הקיימים, ירידה משמעותית בסיכוי ללקות במחלות ניווניות שונות שקשורות למוח וכן הדרדרות איטית בהרבה בזיכרון שלהם וביכולת שלהם לקלוט דברים חדשים גם בגיל מבוגר. יפנית זו אחת מהשפות הקשות והמורכבות בעולם אז תארי לעצמך כמה שזה תורם לה מכל הבחינות האלה!! אם להתייחס ספציפית לרוסית, אזי עבור הישראלי הממוצע זו אכן שפה יותר פרקטית מבחינת השימוש ביומיום אבל מעבר לזה היא לא יותר פרקטית מיפנית ואפשר לומר את זה על כל שפה בעולם מלבד אנגלית שמשמשת הרבה בכל סוגי המדיה התקשורתית. ידע זה כוח!!!

עכשיו הבנתי אותך. תודה.

אבל שוב בשבילי שפה שלא משתמשים בה והיא לא יומיומית - היא לא נחוצה.

זאת טעות רצינית

בניו זילנד שלפני 15 שנה, מי שלמד כלכלה ומנהל עסקים למד גם יפנית. השפה הנוספת ג אם לא משתמשים בה ביום יום, יכולה להשפיע על: 1. היכולות הכלכליות של הילד בשלב מאוחר יותר 2. לימוד שפות היא התעמלות למוח, אחד הדברים שאומרים לאנשים מבוגרים בעלי בעיות זיכרון (החל מסינליות, ועד לדימנציה) זה ללמוד עוד שפה. זה מאמן את המוח בצורה יוצאת מהכלל.

לאייה

New member
ובבלט יש תועלת ? ובגיטרה ?

הרעיון לשלוח אותם לחוגים זה כגי להעשיר את עולם באופן כללי ולאו דווקא שכל ילדה בחוג לבלט תהיה רקדנית או כל ילד בחוג לקרמיקה יהיה אומן שיעסוק בכך. חוג אמור לגרום הנאה ולהעשיר,זה הכל.

MAGOLZ

New member
זה בדיוק מה שניסיתי לומר!

אבל אני כרגיל חופרת, לא מצליחה להסביר משהו במשפט אחד :\

noamitim

New member
דעה!

לדעתי אם היא חוסכת אותו וכמו שאת אומרת את חלקו מרוויחה בדרך שהיא מצאה לעצמה אז בראש ובראשונה הכסף שלה. לדעתי זהו הזמן והגיל להרגיל את הילדים לחישוב הוצאות נכון ולא להרגיל לבזבזנות. יש לדעתי להסביר לילדה שאכן זהו הכסף שלה והיא יכולה לעשות בו מה שהיא רוצה אך להסביר ולנסות לראות איתה ביחד אם הדבר שהיא רוצה לקנות הכרחי חשוב ושווה את הכסף או מיותר ואף יקר. יכול להיות שיש במקום אחר יותר בזול. יכול להיות שהדבר נורא חשוב לה ולכך תתעקש עליו ויכול להיות שתתפקח ותבין שאכן זה סתם בזבוז.

א Ron

New member
זה טוב גם ללמוד מטעויות

ובדרך כלל זה שיעור שלא שוכחים

לאייה

New member
מבינה אותך

כשהילדה רוצה לקנות לעצמה משהו שאני לא חושבת שנחוץ לה אני מסבירה ולפעמים זה מתקבל ולפעמים לא. זכות הוטו נשמרת לי בסופו של דבר אבל אני משתדלת לא להגיע לזה ולתת לה גם לטעות לפעמים כמו בפעם שהיא מאוד רצתה משחק מסוים שתארתי לעצמי שלא תשחק בו יותר מפעם - פעמיים ,ניסיתי להסביר אבל היא רצתה מאוד ,רכשה אותו וכמובן שלא שיחקה בו יותר אחרי יומיים.... כשעמדנו שוב בפני דילמה הזכרתי לה וביקשתי ממנה לחשוב האם היא באמת באמת זקוקה לזה או שאולי כדאי לוותר. אגב,רוב כספה הולך מייד לחסכונות שלה וסכום מסוים מהכסף הזמין שלה מיועד ל"גחמות" והשאר כחסכון למשהו גדול יותר שהיא תרצה.

mevav1

New member
הזכרתן לי בשירשור הנפלא הזה שלא רק בכסף כדאי

"לחסוך" או לחשוב כמה פעמים אלא כמו בעוד כמה "עיסקאות"...ומעשה שהיה כך היה(היום בערב). חזרנו מהוריי ושאלתי את בתי אם היא רוצה למלא מים באמבטיה כעת או יום אחר...אמרה הקטנה שהיא רוצה לסבתא(חמותי שגרה באותו הבניין שלנו), אמרתי או קיי, אז אם נלך לסבתא, זאת אומרת שלא נוכל למלא מים באמבט. אמרה הקטנה משהו כמו אוקיי או דבר מה דומה וירדנו חזרה לחמותי. ואז, אחרי כשעה וחצי עלינו הביתה וקטנתי ביקשה למלא מים באמבט. אז אמרתי לה שאי אפשר לרקוד על שתי חתונות ולקבל את כל הציפורים במכה אחת והיא בכתה ולא הסכימה. אז הסברתי לה שלהבא תחשוב מה כדאי לה, סבתא או מילוי האמבט במים ותחליט מבלי להתחרט לאחר מכן. ואחרי שנרגעה מהבכי והכעס שבתי להסביר לה שכמו שאנחינו הולכותלחוגים בקאנטרי או למסיבת יום הולדת או ווט אבר וחוזרות מאוחר ישר למקלחת ולישון כך הפעם...ואני חושבת שהיא הבינה את הנק' הזו להבא. נראה מה ילד יום. הנק' שאני רוצה לומר זה שכדאי להרגיל את הילדים לקבל החלטות ולעמוד בהן ולא משנה אם זה כסף או כיף של שעה או משהו דומה וכו'..עצם ההחלטה שלהם אם כדאי זה או זה, כבר תתרום להם להגיע להחלטות חשובות בבוא היום ואני שמחה על השירשור הזה ועל היום עם מקרה האמבט שהיה לי עם בתי להבין שהכל זה למידה בחיים ועוד יום נוסף של הבנה מצד בתי בת החמש...שהחיים זה לא פיקניק ושעליה לקחת אחריות על מעשיה ושלא ניתן לעשות הכל באותו היום.

טלטוש

New member
זה בהחלט הכסף שלה

היא חסכה אותו ולכן מותר לה להשתמש בו כראות עינהי. הרי את הדברים החיוניים ביותר אתם אלו שקונים לה, זה ברור לי. אז בכסף שהיא חסכה, היא יכולה לקנות גם ממתקים בכל הסכום, אם זו החלטה שלה. נכון שלדעתך הבחירה שלה לא מתאימה ואחר כך יחסר לה כסף לדברים אחרים, אבל זהו הבדיוק השיעור הראשון בחיים. לעשות את הבחירה הנכונה. נכון לעכשיו זו הבחירה הנכונה בעיניה.

למעלה