זה אפשרי?

sharry

New member
זה אפשרי?

היי, אני עשיתי פסיכוטמרי בקיץ והוא לא מאפשר לי ללכת לאוניברסיטה, אבל אני בכיף יכול להירשם למכללה למהנל או בינתחומי. אני מאוד רוצה תואר אוניברסיטאי אבל בשנה הקרובה לא אוכל לשפר כי אני נוסע לחו"ל ל8 חודשים הבאים, ואני רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה. עד כמה זה אפשרי לעבור מאחד המכללות שציינתי למעלה לאוניברסיטה אחרי שנה א'? האם בכלל כדאי. הרי ממה ששמעתי מרוב הנאשים המכללות מעולות וברמה הכי גבוה שיש! תודה.

אפשרי אך בעייתי

עברו אצלנו מספר מאוד מועט של אנשים (מהמכללה למנהל לאונ') זה דורש ממוצע גבוה של 88 לפחות מה שלגמרי לא מובן מאליו במכללה למנהל יש נירמול נוקשה וסטודנטים רציניים, ואתה נמצא בתחרות עם המון אנשים. דבר נוסף לאחר שהתרגלת למקום תצטרך להתרגל מחדש ולא בטוח שרמת הציונים שלך תשאר גבוהה ואולי תצא מהמעבר מופסד לבסוף ולא נשכר. בכל אופן לפי החוויה שלי אין אפלייה משמעותית בין המכללה לבין אוניברסיטאות וב2 ראיונות לטרום התמחות שהייתי בהם הציעו לי כבר מעכשיו התמחות עתידית (סירבתי בנימוס לסגור כרגע) אם כי קח בחשבון שאני בוגר אונ' ועם ממוצע טוב מהמכללה

Proper2

New member
מעניין

וטוב לשמוע שאין אפלייה בין בוגרי מכללה לבוגרי אוניברסיטאות במשרדים. מחזק את מה שאמרו לי בעבר ומה שחשבתי.

Alm0st Happy

New member
אל תהיו תמימים.

בוגר אוניברסיטה עם נתונים זהים לשלנו (שילוב של ממוצע+קו"ח+ראיון) לעד יקבל את המשרה לפנינו. לא סוף העולם, נכון, אבל בואו לא נחיה בסרט בבקשה.

אני יודע רק מה שאני רואה

על רגל אחת אכתוב שאדם הוא לא מוסד הלימודים שבו הוא לומד והאתגר הוא לעבור את משוכת הזימון לראיון. ברגע שעברת אותה הכל פתוח ובמיוחד כשאת באה ממוסד איכותי (שהוא לא אונ' -ביג פאקינג דיל) יותר ממה שכתבתי פה לא נראה לי שראוי להכתב אבל אשמח לספר לך ולדבר יותר במכללה.

Alm0st Happy

New member
בוא נדמיין מצב היפוטתי-

אתה בוגר את"א ואני בוגרת מכללה. שנינו סיימנו עם אותו הממוצע. לשנינו אותם קורות חיים סטנדרטיים, בלי שום דבר מיוחד. שנינו תיפקדנו במהלך הראיון בדיוק באותה צורה- את מי יקבלו? אותך. תשמע, זה לא משהו שמדאיג אותי. אני טובה במה שאני רוצה להתמחות בו, טובה מאד אפילו. יש לי קורות חיים מיוחדים וסיפור מיוחד ואני תותחית בראיונות. אני לא דואגת, יהיה לי מקום איפושהו, ומקום טוב. אני בטוחה. אני בטוחה שגם לך, על סמך ההיכרות הקצרצרה שלי איתך. ועדיין, להגיד שמכללה למנהל = אוניברסיטה זה לחטוא לאמת.

המכללה היא לא אונ'

אבל בהחלט בוגר המכללה יכול להגיע לכל מקום שבוגר אונ' יגיע אם תרצי אשמח לדבר איתך כשיתחילו הלימודים ולפרט בקשר לכמה דברים אבל לא פה.

B L I M P

New member
נראה לי Almost מדברת על האקסטרה

הקטן הזה - אוני' מול מכללה, טרום התמחות מול חוסר בנסיון משפטי, ממוצע 85 מול ממוצע 88, קצין בצבא מול חפ"ש, המלצות מטורפות מול חוסר המלצות.. בסופו של דבר כולנו פחות או יותר ממוקמים באותו "טווח", הרבה פעמים הדברים הקטנים עשויים להטות את הכף. ותכלס, אפשר לפסול את הכל ולהגיד שניתוח להגדלת חזה יפתור את הכל <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo8.gif> (לפחות לבנות...) ונחזור לעניין - מכירה בוגרי מכללות שיעקפו הרבה בוגרי אוני' בסיבוב - עם קו"ח מרשימים (לא רק ציונים, אבל גם), עם כריזמה ונוכחות ולא מעט שכל. אבל שוב, בהנחה שכולנו נמצאים אי שם סביב האמצע מבחינת היכולות שלנו, הדברים הקטנים עוזרים.

sharry

New member
סבבה, תודה

כמה זה קשה להגיע ללמוצע של 88 בשנה א'? ומה הכוונה תופסת בקורות חיים...אני למשל עבדתי בתחום של הIT(מערכות מידע) ואולי ימשיך בזמן הלימודים אם יהיה זמן ועבודה מתאימה. את רוצה להגיד לי שלמרות שזה לא קשור לתחום עריכת דין יכול להשפיע לטובה?

Alm0st Happy

New member
זה לא רק 88.

אצלנו יש הרבה עם 88 שממוקמים נניח במקום ה-10-20 מבין השנתון- שום אוניברסיטה לא תקבל אותם. הדרישה היא להיות ב-TOP 10 של השנתון שלך, ולזה צריך הרבה יותר מ-88. אני מכירה אחת שעברה לאת"א, אבל היא גאונה וסיימה על 97, ראשונה במחזור. סטודנטית אחרת עברה לעברית עם ממוצע 94 וגם היא הייתה ממוקמת די גבוה. בגדול אני לא הייתי בונה על לעבור לאוניברסיטה. צריך המון אמביציה ולא מעט מזל (לצורך העניין, אני את תקופת המבחנים של סמס' א' העברתי עם דלקת ריאות חריפה שנגמרה באשפוז. אי אפשר לצפות את הבלת"מים הקטנים של החיים). שתי הבחורות שעברות לאוניברסיטאות דיברו על זה מתחילת השנה, שזה מה שהן מתכננות. הן היו ממוקדות מטרה וויתרו על הרבה דברים (חיי חברה, עבודה, שעות שינה וכו'). זה גם קשור אליך- עד כמה יכולת הביטוי שלך גבוהה, עד כמה אתה מוכן להשקיע בלימודים, כמה זמן יהיה לך להשקיע בלימודים, האם אתה עובד, האם אתה במקום טוב וחסר דאגות בחייך.... ולשאלתך, כן- כל דבר יכול להשפיע לטובה. זה תלוי בעיקר גם איך אתה מנסח את קורות החיים שלך. ההיגיון אומר לי שסטודנט שסיים עם ממוצע גבוה ועבד תוך כדי (IT או מלצרות- לא משנה) יותר מפעמיים שלוש בשבוע, הרושם שהוא משאיר זה שיש לו יכולת חלוקת זמן, אחריות, מוסר עבודה ועוד הרבה תכונות שמשרדים מחפשים בעורכי דין. בכל אופן, אני לא רוצה לנפץ לך את בועת ה"אני אהיה אחת מ-1000 שיצליח לעבור לאוניברסיטה", אני פשוט רוצה שתיקח דברים בצורה הכי ריאלית שתוכל. כך או כך שיהיה בהצלחה <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo140.gif>

sharry

New member
די הלחצת אותי, אבל תודה אולי נפסיד שנה ונעשה

פסיכו. נראה כבר. התכוונתי שיש לי עבר בחברות כיועץ IT אני מפסיק לעבוד החודש. אני נוסע לחו"ל לתקופה ארוכה כמו שאמרתי. לא יודע אם היה לי זמן לעבודה בתחום הזה בזמן הלימודים כי זה השקעה רבה. שאלה הייתה האם זה יתרום לי בקורות חיים מבחינה תעסקותית יותר מבנאדם שמכר בחנות או עבד כמלצר/ברמן לצורך העניין. זה תחום של היי טק בסופו של דבר,או שזה לא מזיז לאף אחד.

sharry

New member
לדעתי אחרי כמה שנים הנסיון הוא זה שיקבע

ולא התואר שקיבלת ממכללה או אוניברסטיה. וזו דעתי. אם נגיד את הצלחת להתברג למשרד גדול מוצלח ועבדת שם כמה שנים עשית לעצמך שם טוב. מה זה משנה אם סיימת מכללה או אוניברסיטה? פשוט חשוב להגיע בהתחלה למשרה טוב וזה ללא ספק קל יותר עם תואר אוניברסיטאי.

Tom Kapinos

New member
כל כך כל כך נכון (החלק הראשון)

גם החלק השני נכון, אבל יש להדגיש בפני כל הקוראים כאן: גם סטודנטים ממכללות מתקבלים למשרדים הגדולים, לעליון, לכנסת ולשאר המקומות ה"יוקרתיים".

Alm0st Happy

New member
אם תבחר להתמחות בתחום עם נגיעה להייטק

מן הסתם שהניסיון התעסוקתי שלך יהיה יתרון. גם אם לא, לדעתי זה תמיד מוסיף רושם טוב להחזיק עבודה במשך כמה שנים. אני מתארת לעצמי שכשמראיינים אדם בשנות העשרים שלו, כשקורות החיים שלו ריקים מעבודה, זה מדליק כמה נורות אדומות, או לפחות גורם למראיין לתהות האם אותו מרואיין בנוי לעבודה אינטנסיבית במשרה מלאה.

sharry

New member
באיזה תחום יש נגיעה לזה?

אותי דווקא מעניין תחום שוק ההון או מסחר.

זה לא נכון!

אני נרשמתי והתקבלתי לעברית אחרי שנה א' בבינתחומי ובכלל לא ביקשו ממני שום דבר שמעיד על מקומי במחזור, הדבר היחיד שסיפקתי הוא גיליון ציונים אז כן הממוצע שלי מעל 90 אבל אף אחד לא אמר שאני בטופ 10. יום טוב

newKiticat

New member
מסכימה.

אם הכל היה שווה בין שני מועמדים, אז בוגר האוני' נמצא לדעתי באיזשהו יתרון (אלא אם כן למעסיק שלו יש חיבה מסויימת לאותה מכללה שבה אתה לומד). אבל רוב האנשים לא שווים. ומה שיש לאחד אין לאחר.

Tom Kapinos

New member
לא לבנות על זה

להסתגל ללימודים זה לא תמיד קל, אז אחרי הזמן הרב שלקח לך להסתגל בשנה א', לפתע תעזוב הכל ותתחיל מחדש? זה מתיש וגם די מיותר. והנה זה שוב בפעם המאה: אם אתה טוב זה לא משנה איפה למדת! הכל תלוי רק בך ולא במוסד הלימודים שלך. בהצלחה.

sharry

New member
זה לא כזה נכון מה שאתה אומר לצערי

בעלה של קרובת משפחה שלי עורך דין ועובד במשרד גדול. יצא לי לדבר איתו השבוע והוא אמר שהבוס שלו אמר שהוא בכלל לא רוצה לקחת תלמידי מכללות ועושה את זה לעיתים רחוקות מאוד.

למעלה