זה אמנות לחימה?

המממ

בטוחה שלא התכוונת לזה? בכל אופן, אני מעדיף דברים בסגנון של soldier ask not
Soldier, ask not - now, or ever, Where to war your banners go. Anarch´s legions all surround us. Strike - and do not count the blow! Glory, honor, praise and profit, Are but toys of tinsel worth. Render up your work, unasking, Leave the human clay to earth. Blood and sorrow, pain unending, Are the portion of us all. Grasp the naked sword, opposing, Gladly in the battle fall. So shall we, anointed soldiers, Stand at last before the Throne, Baptized in our wounds, red-flowing, Sealed unto our Lord - alone!​

arcidea

New member
intu the blazing sun

דלית- אחרי קריאה מהירה ורצופה של כל השירים- התרשמותית בלבד... אני דווקא מוצאת קשר בין כל השירים שבחרת... יש שם איזה שאיפה לאבסולוטיות, לנצחיות לחופש האולטמטיבי- פעם מתוך צלילה לכאב, פעם מתוך נחמה מעולם הטבע שכמנהגו נוהג, ופעם מתוך אמונה ביכולתו המנטלית של האדם. תמיד לבד. זה גם אולי מתאר קצת את ה"דרך" של אומנויות לחימה, שבאמת כוללות את כל המרכיבים האלו. יצא לי לקרוא קצת טקסטים ניואייגים בזמן האחרון, ואני יכולה לראות את השונה והדומה בהתאמה- שם יש צלילה לסיפוק, נחמה מכלל הקוסמוס, ואמונה.... וואלה. מתוך כבוד ומוגבלות הידיעה- אני לא אנסה לייצג במילה. אולי ההבחנה המעניינת היא- שהם לא מרגישים לבד. יש להם מלאכים וחוצנים ו-וואט נוט. כתבתי בפורום אחר על הסכנה המסוימת שיש בשאיפה לאבסולוטיות, ובמיוחד בגילויים\ חשיפות חלקיים\מקריים שלה. הסכנה היא בחזרה לחיים בעולם המציאות המשתנה- הפעם עם תאבון חדש. and u know bout the bummer of passions/apetites.. anyway אני שמחה לשייך את עצמי לקבוצה שפורצת גבולות מתוך בחינה (ולא הדחקה) וששדה הפעולה שלה הוא העולם המגולם והפיזי (ולא האסטרלי). זה נותן פרספיקטיבה טובה לכל עניין החיפוש הזה, ונותן מענה מסוים (לפעמים מייסר ולפעמים פשוט... אנושי) לסכנה שבשאיפה הזו, שמוטמעת כל כך עמוק ורחב (שמת לב כמה דתות יש בשביל לספק זיכרון אנושי אחד?). בסופו של דבר זה אותו עיסוק באחדות. whaaaaaaaa- did any of this make any sense?

השיר של גינגי

השיר של גינגי חאן: בבית שלי אני גר כל הזמן לא לחקות איש היה לי לחוק. אף הרביתי לצחוק על כל רב אומן אשר על עצמו לא מילא פיו צחוק. תודה לדייר מרח גאולה 19 שבת שלום

orii

New member
זה רק בית אחד, איפה כל השיר?

רוצים עוד ועוד.... אני וכל המיקרובים שבי.

זה לא אומנות לחימה ../images/Emo46.gif

זה האבא של אומנויות הלחימה
בתקופת התיכון, למדתי את השיר הזה ברמה גבוהה יחסית, והאמת - רק עכשיו שמתי לב לעומק שבו הדברים נכתבים. וכן - כל המוטיבים המוזכרים, הם מטאפורות וסימבולים שמתבטאים בחיי היום יום ומהווים מעיין יסוד או אבן דרך לכל אומן לחימה (מטאפורות, סימבולים?!
). אם ניקח רק את המשפט הראשון: אִם לא תאבד ראשך באשר סובֲבֶך אותו מאבדים - אני בהחלט מוצא כאן יכולת להתעלות מעל לסביבה, ולשמור את הראש "מחוץ למים" בעוד כולם מאבדים או חסרי יכולת להסתכל סביב. דוגמא מראנדורי: גם כשקשה ולעיתים אתה עובד עם יריב בכיר ממך, ואתה לא מצליח לעשות כלום - גם אז, תשמור על דברים בפרופורציה, ואל תאבד את העשתונות... עוד דוגמא - אם מישהו דוחף אותך, דע להתעלות על כך, ולא להגיב מיד באגרוף לפנים... עוד ניתוחים סִפרותיים - במפגש הממשמש ובא! (5 יח"ל ספרות - כבר אמרתי?
)

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

בתוך-תוכי מסתתר נער רגיש שבסה"כ רוצה לפרוץ את מעטה הגבריות ולתת דרור לרגשותיו
"צר עולמי כעולם נמלה" (רחל המשוררת).

למעלה