זה אמנות לחימה?

זה אמנות לחימה?

שיר (מקור באנגלית, ותרגום אחד (עם קצת רקע) ושני (עם קצת פחות רקע)) של רודיארד קיפלינג. מצא חן בעיני, אבל אולי קצת מוגזם... אולי לא? אולי בכלל
? מה דעתכם? (אני מעדיף את המקור, אבל התרגומים לא רעים...)

לדעתי, זה די "עוף טרופיק". לא שייך

לרצועה האקלימית שלנו. אולי יותר לארצות כמו "דרך הלוחמים" ? אבל אם כבר הבאת אותו, הוא מזכיר לי חלק מהאיכויות של The Fool בטארוט (הקלף שאינו ממוספר בארקנה הבכירה, שמסמל את המחזוריות הספירלית בהתפתחות האדם. למיטב הבנתי).

קוזושי

New member
דוקא מתאים

אם תוכל לנאום בפני קהל מבלי להסתחרר ולצעוד עם מלכים - אבל פשוט ואנושי להשאר בדיוק על הרעיון הזה חשבתי באימון האחרון כאשר עבדתי עם אחד מענקי הג´ודו בארץ (לדעתי), וראיתי גם אחרים שמתאמנים אתו וכל הג´ודו שהם יודעים נעלם כלא היה, ואני כלל לא בטוח אם זה בגלל העבודה היפה שלו או בגלל המחשבה שלהם שהם עובדים אתו והפחד המשתק מתוך ידע שהוא קורא אותם עוד לפני שהם מזיזים אצבע. היכולת לעבוד כרגיל אפילו עם אחד כזה היא חלק מהתכונות הנדרשות באמנות הלחימה.
וכמו שאתם רואים חזרתי לאחר שנעדרתי בעקבות מחדל שהאחראי העיקרי לו הוא כמובן ביל גיטס וקונספירציה שלמה של התנכלויות אישיות למחשב שלי

כמיטב יכולתי:

קלף המרכבה מסמן שליטה מוחלטת בעולם הפיזי באמצעות כישורים אישיים וכוח רצון. לדעתי זה מאד מתאים לסוג האידיאל שמוצג ב"If": הבית הראשון מדבר על שליטה עצמית שהיא משמעותו המרכזית של הקלף. יש הרבה שורות בשיר שמדברו על מציאת שביל הזהב בין ניגודים, ויחס שווה נפש לנצחונות וכשלונות. הבחור הצעיר הנוהג בספינקסים שאחד מהם שחור והשני לבן מסמן את רתימת הניגודים בין טוב לכאורה ורע לכאורה למטרתו של הרצון להתקדם. הבית השלישי מדבר על בטחון עצמי המאפשר לבן אדם לסכן את כל השגיו על סיבוב בודד במשחק ( Pitch-and-Toss אגב, הוא לא משחק של מזל כפי שאפשר להבין מהתרגומים, אלא משחק שבו מהמרים על היכולת האישית), ועל השליטה העצמית הנדרשת במקרה של הפסד (שוב שליטה עצמית היא אחת המשמעויות המרכזיות של הקלף). לבסוף מדבר על שיר על שליטה בעולם ומלואו, שזה כאמור העניין גם בקלף. בצד השלילי של השיר ניתן לציין את חוסר האכפתיות וחוסר היכולת להקשר (המרכבה מיוחסת גם לתאוות נדודים) - כך למשל אם אין לך חברים היכולים לפגוע בך, אז לדעתי אין לך חברים בכלל, כי פרושו של דבר שאתה לא סומך על אף אחד. ובנוסף נראית נטייה לקלות דעת מסויימת - וכי יסכן בן אדם אחראי את השגיו על משחק הימורים? גם המרכבה מסמנת קלות דעת: כמו נער צעיר שאך קיבל רשיון. לגבי קלף הקיסר זה פחות בולט, אבל גם הוא מסמל כוח ושליטה (גם עצמית), וזה כפי שהסברתי עיקר האידיאל המוצג בשיר.

היית נהנית במפגש פורום רפואה משלימה

אתמול. נאוה פרנס הביאה לפחות 8 סוגים שונים של מערכות-קלפים, והסבירה איך היא משתמשת בהם כדי לעלות על בעיות. בכלל היה מפגש מרתק.

אולי בפעם הבאה...

יש אמנויות לחימה בפורום טולקין? אולי אחרי שתגמרו עם הצמחוניים, תוכלו לכבוש גם אותם... מה הטעם של Lembas?

יש כמה לוחמים ../images/Emo13.gif

וללמבאס יש טעם של במבה. ליתר דיוק, במבה היא למבאס.

Erunaamo

New member
נסי לעטוף במבה בעלים, לשים בכיס,

ולאת למסע רגלי עם משא של שלושים קילו על הגב למרחק של 1000 מיל... נעשה לך הנחה: בלי משא, ולמרחק של מאה מטר...

haleth

New member
במבה זה לא רק טעים זה גם טבעוני ../images/Emo3.gif

וגם מכיל ויטמינים. באמת, ככה כתוב על העטיפה! ומה, Erunaamo, למבאס לא מתפורר? כתוב שכן! (אבל זה כבר כתוב בתוך העטיפה). ובכלל, למה לצאת למשאות של 1000 מיל - לקרוא את כל שרשורי הסופשבוע נראה לי הרבה יותר מאתגר. - אני הולכת לקנות לי למבמבאס.

!You´v got to be kidding!../images/Emo46.gif

למבאס אמור להיות טעים
במבה לא
אני מוחה נמרצות

haleth

New member
דוד, תרשה לי להזכיר לך ש-

שרק אורקים לא אוהבים למבאס! וגולום גם. תנסה קצת פעם! כפי שפרודו אמר, זה עשוי להועיל לך...

למעלה