זה אמנות לחימה?

../images/Emo6.gif אז זה לא זה...

בספר "שר הטבעות" לטולקין ירום הודו, "למבאס" הוא "לחם-הדרך" waybread של ה-Elvs. לפי התיאור בספר הוא טעים כמו עוגה ומאוד מזין - כיכר קטנה אחת מספיקה לשבוע של מסע מאומץ, והוא לא מתקלקל. ממש לא במבה!!!

nitzano

New member
../images/Emo21.gif../images/Emo3.gif

Elvs הוא אדם רזה נמוך עם עיניים מלוכסנות לא ? מצד שני ,אתמול קניתי עשר לחמניות קטנות ומתוקות ומתוכן זללתי שבע אחרי ארוחת הערב .היום התעוררתי כל כך רעב שממש יכלתי לאכול פרה שלמה (ואני הרי צמחוני) .כך שהלחם כאן לא כל כך משביע אך מאד אורירי

Erunaamo

New member
זה לא בן -לילית.

זה אורלאנדו בלום בפיאה בלונדינית צועק: "תראו! תראו! יש לי קוביות בבטן! נשקו אותי! אהבו אותי! סגדו לי!". יש רק שתי דרכים להבין מי זה בן-לילית: 1. לקרוא טולקין. 2. לפגוש אחד...

Erunaamo

New member
אני אסלח לך,

אבל רק בגלל שאתה לא מעורה ומנוסה מספיק במלחמת התרגומים. וגם בגלל שזה לא הפורום שבו הייתי רוצה לדון בתרגום ´ELF´.

Erunaamo

New member
אכן, טוב שכך.

את השורות התחתונות של ההודעה שלך לא ראיתי...

unagy

New member
זהו לחם

שמספיק לקחת ביס קטן ממנו והוא ישביע אותך..

תלוי באיזו מערכת.

אני בודק את עצמי... יכול להיות מאוד שאני נגוע מדי בפרשנויות החדשניות של האושו זן טארוט... אבל גם לפי התייחסות לטארוט של מרסיי (באתר המצויין של יואב בן-דב), ולאחר חשיבה נוספת, אני מוצא שהשיר מאייר דמות שמשלב את האיכויות של כמה מהאבות טיפוסים בארקנה הבכירה (אני מתעקש על השוטה, ולמרכבה יש בהחלט מקום, אבל הקיסר נראה לי פחות... ויש מקום לנוספים).

את באה לכנס שוטי-כפר ?...

(ותודה לוודי אלן על ההברקה, ועל מתן הכבוד הראוי לשוטים). בגלל ה-No Attachment. היכולת ליפול ולקום מבלי להניד עפעף שמורה לשוט, למיטב ידיעתי, ונראה לי שמצב זה של קבלת הדברים ואי-התנגדות, מתן אמון גם "כשהמציאות בוגדת", הוא חלק מהותי מהמסר המובע בשיר. האלמנט החסר בדמות של השוטה היא המטרה - שגם היא מוזכרת בשיר, ואינה קיימת ממש בחייו של השוטה, שעליו נכון אולי לומר יותר שהוא חי את הרגע. זאת הפרשנות שלי, וכמו שאמרתי, היא נגועה עד היסוד בעבודה שלי עם הזן-טארוט. בהקשר של אמנויות לחימה הייתי אומר אולי שהיכולת להתאמן באדישות, מבלי להזדהות יותר מדי עם ה"גלים", עם תנודות של קושי וקלות יתר, עם עניין גובר ופוחת (ואני אומר את זה על רקע של משבר אימונים לא פשוט...), עם הרצון לנצח כשאני עובד עם בן-זוג וכו´ - זוהי הקלילות שאנו יכולים להשאיל ממנו.

נתת לי עוד רעיון: גלגל המזל.

לפי הבנתי, השוטה, בשני מצביו, חי בתוך הרגע כפי שאתה עצמך אומר. האדם המתואר בשיר חי מעל המציאות, הוא אינו זורם איתה, אלא מתעלם ממנה באלגנטיות. השוטה (שוב, להבנתי) אומנם נוהג בנצחון ובאסון באותה דרך, אבל דרך זו אינה שוויון נפש: זהו כאב תמידי שמי שטרם החל בחיפושיו נמצא בבריחה תמידית ממנו, או שמחה תמידית של האדם המואר. זהו אינו קור הרוח הבריטי העומד לנגד עיניו של קיפלינג. אבל דווקא הספינקס היושב מעל גלגל המזל מייצג גישה זאת בצורה מיטבית.

arcidea

New member
הוווו

זה שיר מפורסם מאוד :) איך להיות גבר\ קיפלינג. הכל טוב חוצמהפיסקה האחרונה שם...שם מסתבר שכל ההתעלות הזאת, כל הindiffernce גם מתגלגל למקום בו הכל נהיה כלכך שטוח שכבר אין הבדל בין חבר לאויב. הגישה נכונה לטעמי (גם לבנות!)- רק נלקחה לקצה חסר הלב שלה. הנה 30 עצות לאיזון. וציטוט קצר- 24. Of all the ways to avoid living, perfect discipline is the most admired.

למעלה