זהו ...אני קופץ למים....

Lonely In Blue

New member
ניצת...

אני כבר זקן.... ולא רק כאן
לגבי פרק ב', אני מסכים איתך שכל דרך שמקובלת על שניים היא הדרך הנכונה עבורם. אני משער שגם הגיל והרצון/חוסר רצון בילדים משותפים, הם מרכיבים בקביעת הדרך. כמו גם הצרכים האידיווידואלים של כל אחד מזוגיות. יש מי שזקוק לדמות של ההורה מהמין השני כדמות ש"משתפשפת" ביום-יום עם הילדים, ולא רק כמשתתפת. יש מי שזקוק לעזרה הפיזית או החמרית בגידול הילדים. יש גם משמעות לגיל הילדים. ילדים רכים, מתבגרים, בוגרים. יש אחרים, שהזוגיות נועדה עבור עצמם. איני זוכר מנין, אבל זכור לי גם מצב שלכתחילה, בפרק א', אנשים החליטו על זוגיות בבתים נפרדים. כל אחד ומה שמתאים לו. לגבי מינוחים, צריך להיות בהם הגיון מסוים. כי אם הכוונה לפרק נוסף בחיים, הרי פרק א' היו הילדות, פרק ב' היה חיי רווקות, נישואים ראשונים היו בכלל פרק ג', ההתמודדות עם הלבד היתה פרק ד', והזוגיות החדשה היא בכלל פרק ה'. אם הכוונה לפרק ב' בזוגיות, הרי כל קשר שהיתה בו אינטימיות ומחוייבות, כולל החבר/ה הראשון/ה הוא פרק ולכן מדובר בפרק ?? ( מה שבטוח לא פרק ב' ). ההגיון בשימוש במינוח של פרק ב' הוא כאשר מדובר בנישואין/חיים משותפים שניים, עם כל הבעייתיות שבכך, כל ההשלכות לעתיד, והקשיים בהווה. לכן אני מסופק אם המינוח מתאים. לעומת זאת על המושג "זוגיות" אין לי תהיות. מדובר בזוג, שרואים את עצמם כזוג, מזדווגים, ומזווגים את בדידותם ל"ביחד", ומקבלים החלטה זוגית לשמור על עצמאות טריטוריאלית. אישית, נראה לי שרעיון "ארצות הברית" נראה לי יותר מאשר מדינה דו-לאומית, במיוחד כשמתחילים המאבקים על סדר היום. כן, נראה לי שאחרי הכל, מגיע הזמן "לתפוס קצת אמריקה". לקחת רק את הטוב, ולהניף וטו על מה שאינו מתאים.
( ממעמקי החורף הסיבירי - משתעשע במחשבות על אמריקה )

חולקתתתתתתתת

על כך שאתה זקן וחושבת שתשובתך יפה רק חבל שלא ענית ככה קודם היית חוסך לאחרים אנרגיות

בכללי

מסכימה עם דבריך למעט עניין המינוחים (אה וגם בעניין הזקנה שהיא בעיני הרגשה ולא גיל
) יש לי הרגשה שמתייחסים כאן יותר למילים ואני מתייחסת למשמעות של הזוגיות הזו בחיים לאו דוקא למינוח. כל הפורום הזה צץ מתוך ההכרה שזוגיות אחרי גרושין ,ויותר מכך זוגיות שבא לכל אחד מהצדדים יש ילדים משלו היא מורכבת ושונה מזוגיות שאליה הגענו בלי "עבר" שקרס, בלי ילדים ובלי אקסים הפורום צמח מתוך צורך של אנשים שנמצאים כבר אחרי חווית הגרושים לא בדיוק מעסיק אותם עניין הגרושים כי אם המבט קדימה לזוגיות. בפורום סינגלס, בליינדייט , גרושים גרושות לא בדיוק נמצא מקום למורכבות הספציפית הזאת ומתוך כך הוא קרם עור וגידים זה היה השם שנראה המתאים ביותר לאגד תחתיו את הנושאים הללו השם הוא רק שם בעיני חשובה יותר המשמעות חשוב יותר הדיון בנושאים שמעסיקים אותנו בזוגיות שלאחר הגרושים והדרך אליה . יש מי שאמרו כאן בעבר שעבורם דוקא הלבד הוא הפרק השני וגם זה מקובל, הרי לא נוכל להתווכח עם הרגשה
| ניצת תופסת אמריקה |

*יערית

New member
וכאן דעתי היא שונה....

זוגיותיכולה להיקרא זוגיות ובפרק ב´ רק כאשר שני הצדדים גרים תחת אותה קורת גג, מנהלים משק בית משותף וכן כלכלי! כל יתר הרעיונות שלדעת אנשים היא זוגיות מבחינתי היא חברות יציאות,בילויים,חיי סקס משותפים,ולא יותר מזה! אין שום חלוקת חיים יחד... אין זום חיקוק בטוב וברע.. יש פשוט בריחה מהמציאות... זאת רק דעתי גם אם היא נשמעת קצת קשה.. רק קשה לי להבין שאומרים "זוגיות בבית נפרדים" אין דבר כזה......זה לא קשר של זוגיות..שוב חברות גרידא!

*יערית

New member
יצא לי הכל מובלט../images/Emo13.gif

תיקון, אין שום חיכוך...בטוב וברע. זוגיות בבתים ניפרדים.

רות 2

New member
זה יצא בולט כי את תמיד...

בולטת בשטח......ולחיוב בלבד.... כל אחד באמונתו יחיה

r e d head

New member
יערית

לפעמים החיים לא כל כך פשוטים ובמשוואה יש כמה משתנים שלא קל לישב אותם ביחד. למשל מצב היפוטטתי תאורטי לחלוטין שני בני זוג לאישה יש ילד אחד ולבן זוגה שלושה ילדים, הילדים נמצאים איתו כל שבוע שני ימים ושני לילות לפחות. הילדים כולם צעירים לפני גיל 13. יערית את יכולה לדמיין חבורה שכזאת שנוחתת לך בבית יומיים בשבוע. זה בכלל בכלל לא פשוט. אז לפעמים ישנם מצבים שמותרים על משהו נכון שזוגיות שלמה היא לטוב ולרע ורק חיים משותפים בבית אחד הם הכל למעשה, כשמותרים על חיים משותפים מוצאים את אפקט ההתמודדות עם חלק מהבעיות שבזוגיות אבל אחרי שראינו וקראנו שכל כך הרבה זוגות לא מצליחים בפרק א´ ויותר גרוע בפרק ב´ אז אולי דוקא האלטרנטיבה הזאת של זוגיות בבתים נפרדים ודוקא ניטרול מראש של בעיה שגורמת לפרוק זוגיות דוקא ככה אפשר להצליח זה לא בהכרח בריחה מהתמודדות אלא אלטרנטיבה להצלחה

angel151

New member
לדעתי חברים יקרים

בנושא הילדים : כאשר חושבים על מגורים יחדיו כאשר באמת אוהבים ורוצים לעזור אחד לשני אז צריך לקבל גם את הקושי הזה .. מכל המשתמע בכך.. ולנסות יחד לעזור לשתף לתמוך לאהוב גם כאשר לא הכי טוב ונעים אבל זה לדעתי זוגיות ואהבה בשלמות. הלקבל את אחד את השני על כל מגרעותינו .. כך אני רואה את הדברים .. כי גם לי היו יחסים עם חבר שלצערי ראיתי שרק אני אוהבת ורוצה מאוד לשתף ולקבל את 2 ילדיו שלא תמיד הכל הלך על מי מנוחות אבל הוא כאשר הוא היה צריך להיות בחברותה עם 2 הילדים שלי אז זה כבר הפריע לא ולא התאים לא. מכאן והלאה חתכתי הקשר כי כזה דבר לא נראה לי הגיוני ולא יכול להמשיך להתקיים כזוגיות.

טוב אז בגלל ששאלת ספציפית

מלכתחילה איני רואה את המגורים המשותפים כאישיו... זה לא אומר שילדיו לא יהיו חלק מהזוגיות - הרי הם חלק ממנו זה לא אומר שילדי לא יקחו חלק - הם חלק ממני אבל אני רוצה זוגיות נטו רוצה להנות מילדיו כחברה רוצה שיהיה מילדי כחבר לא רוצה לקחת חלק בחינוכם רוצה להיות חברה שלהם רוצה להיות במקום של לתת להם את עצמי בלי להכנס לענינים לא לי ...

*יערית

New member
אופס...

עינינים לא לי... צורם כשמדובר בילדים של אדם שאת כ"כ אוהבת.... אוולי זה גם קשיים שלהם איתו ואולי דברים שאת תוכלי לתרום כאם.. בהחלט זה לא נקרא לחנך..זה תרומת כבת זוג של אביהם. תמיד זה כייף ללקק דבש....ויש פחד מהעוקץ... אני רוצה את העוקץ בחיי..ולדעת איך להפוך אותו לדבש

ולי יערית נורא צורם

שאת אומרת שתוכלי לתרום כאם לילדיו יש אמא אחת ויחידה - אף אחת לא תתפוס את מקומה!!!! לילדי יש אב אחד ויחיד ולא משנה כלל איזה אב הוא ואף אחד לא ישמש להם כאב!!! בן זוגי תמיד ישאר בן זוגה של אמא שלהם ואני תמיד אהיה בת זוגו של אביהם לתרום אתרום להם בעצם היותי מי שאני , בעצם הנתינה שלי בעצם הדוגמא שאשמש כבת זוגו לא כתחליף אם לא כחיקוי אם

*יערית

New member
זה בדיוק מה שאמרתי....../images/Emo12.gif

ונא לא לעוות את דבריי
אמרתי שאת יכולה לתרום לילדיו של בן זוגך כאם...מניסיונך האישי...ולא כאם=כתחליף לאימם!!!!!! חס וחלילה..ובעצם את יודעת שאין בכוונתי להיות תחליף לאמא של אף אחד....זה סתם הרגשה של "מי צודק יותר" או שנידמה לי?
אבל איך תתרמי להם בעצם הנתינה שלך כשאת לא רוצה להתעסק בדברים לא לך? זה סותר אחד את השני...לדעתי.

צדק הוא עניין סובייקטיבי

ולכן זה לא העניין... ומה הקשר בין נתינה ובין ענינים לא לי? הרי יש הבדל מהותי בין שהם בבית המשותף ואז יש בו כללים שחלים על כל בני הבית ובין ביקור כמי שמתארחים ...

angel151

New member
../images/Emo24.gifאני איתך באותה דעה

ושוב אנחנו על אותו גל משדרות ..אותן דעות לדעתי .. אני כותבת בצורה מסויימת ואת ממש עושה לי השלמה של כל העיניין טוב גם אני אוהבת אותך.

*יערית

New member
אני מצטערת....אדמו´...

לא היתה בי כל כוונה לגרום לתרעומת.. אני חושבת שאגיע למצב שבו אצטרך להתמודד עם ילדיו של בן זוגי זה יהייה הרגע שלי להוכיח לעצמי ולו שאני מסוגלת לחיות עם "התיק" שלו..ומנסה לקבל אותם בכל מאודי לחיינו החדשים, להתמודד איתם ברמה לו של הורה אלא כתוספת למשפחה חדשה שניבנתה. אם לא היית שם אין מה להגיד "אני לא מסוגלת"..גם אני לא היתי שם עדיין ולכן לא שוללת כל אפשרות כזו,מבחינתי הוא בן זוג שלי עם כל מה שמתווסף אליו ואל חיינו יחד. לשם זה אני בוחרת בו כבן זוג....כי הוא רוצה "לשאת בנטל" החיים שלי ואני בשלו ואם זאת ולמרות הקושי לצלוח בהם . אני מבינה שבמידה ולא רוצים ילדים משותפים ולא רוצים "לגדל" ילדים של אחרים ולהתמודד עם קשיים בוחרים בדרך שהיא בהחלט נעימה יותר ומוקסמת יותר..וזה כל אחד בביתו שלו! אני רוצה להקים משפחה נוספת..ואולי מכאן באים השיקולים שלי מהי זוגיות? ומהי חברות?

יערית

דעתך כזו ודעתי שונה את לא קוראת לזוגיות בבתים נפרדים פרק ב´ ואני כן!!! הקשר הכי פחות משמעותי מבחינתי כלל מגורים משותפים אז מה? זה היה פרק ב´? את עוסקת בהגדרות אני עוסקת במשמעות בריחה מהמציאות? לאו דוקא - להפך המציאות היא שבניה בבית משותף כאשר נכנסים ילדים של שני הצדדים לחיים יחד היא קשה, סוחטת ומהווה התמודדות יום יומית עם קשיים כפול מספר הנפשות הפועלות ודוקא בגלל ראיה מציאותית אני אישית רוצה בפרק זה של חיי להנות מהקשר ולא לעסוק בהתמודדות אינסופית זה שאת רואה דברים באופן שונה עדיין לא אומר שהדרך שלך היא הדרך היחידה היא הדרך הנכונה זו רק אחת מהדרכים והיא נכונה לך!

למעלה