זהו ...אני קופץ למים....

דנדי1

New member
זהו ...אני קופץ למים....

שמעתי עליכם די הרבה... קראתי אותכם לא מעט... אז החלטתי להצטרף....(אם תסכימו כמובן...) היום אני נמצא כשנה וחצי אחרי (רשמית 8 חודשים בערך) והשאלה שאני בטוח ראיתם מיליון פעם : "מתי יודעים שמוכנים לפרק ב´?????????" אספר קצת על עצמי אני די מסובך לכל מה שקשור לקשר עם נשים אני לא אחד כזה שיקפוץ ממיטה למיטה , לא אוהב את זה, לא מרגיש טוב עם זה, לא אומר שלא קרה אף פעם אבל משתדל שלא. הייתי בקשר די רציני עם בחורה מקסימה הקשר נמשך קצת יותר מחצי שנה... קשר רציני , חזק , היתה אהבה (היא עדיין קיימת) אבל איכשהו תמיד חיפשתי דרך מילוט מהקשר הזה.... היום אנחנו לא יחד מבחירה שלי, אני הפסקתי את הקשר מספר פעמים במהלך החצי שנה וכל פעם חזרתי... מכירים את המשפט "לא יכול איתך אבל גם לא יכול בלעדייך....." שכחתי להזכיר שהיא עדיין לא גרושה (רק בתחילת התהליך) ועדיין גרה עם בעלה כפי שאמרתי מקודם כל פעם חיפשתי סיבה להפסיק את הקשר למרות הרגשות האמיתיות שהיו... הפעם הפסקתי את הקשר והחלטתי להתחיל טיפול כדי לסדר לי קצת את הראש היום אני אחרי כמה פגישות ואני נמצא בדילמה .... מצד אחד אני לא רוצה ולא מחפש סטוצים מצד שני אני מחפש קשר קבוע אבל "מפחד" ו"בורח" מהרגע הוא הופך להיות רציני מידי.... די קשה לי עם המצב הזה.... די נשבר לי מכל הכאבי ראש האלה... מה אני אמור לעשות???? אמרתי כבר שאני מסובך???? דנדי

../images/Emo140.gifברוך הבא ../images/Emo13.gif

כן נשמע מאוד מסובך מאחר ואני קוראת את שעל ליבך בפעם הראשונה אישית כאן דוקא... אשיב לך עד כמה שמובן לי.. א. קשר שהצד השני אינו חופשי או רק יצא לחופשי לא בריא ולא מוביל לטווח הארוך ב. חצי שנה עם הפסקות פרדות מאמינה שגם כאב ולא חשוב מי הצד למרות שעכשו כשאני קוראת אותך אני מבינה בעצם מכך שידעת/הרגשת או כבר לפני שזה לא יוביל ולכן רצית לחדול אך הלב הרגש או המשיכה המשיכו את הקשר ג. אתה כותב "דרך מילוט" ולא פרידה וגם לכך יש משמעות זה נשמע שהרגשת מחנק ועכשו אתה בוחר סוף סוף לא להרגיש ככה ד. פרק ב´ הוא עוד פעם לאהוב לתת לרצות והכל יחד, מתי תהיה מוכן זה מתי שתרגיש שאתה רוצה זאת שוב, לפי כתיבתך לי די ברור שזה מה שאתה רוצה ואתה מוכן יותר מכפי שאתה חושב, אתה רק צריך להתחזק בהחלטה ולמצוא את הפרק ה. לברוח מקשר רציני למרות שרוצים בו, זה יכל להיות מכל מיני סיבות, ממצוקות העבר מפחד ואי ביטחון מבן/ת הזוג, פחד מלאהוב או כל פחד אחר, אבל שוב אם אתה רוצה ועדין מפחד זה סימן שמשהו בקשר לא משדר לך לרצות להאמין ולרצות להמשיך בו כמו שבאמת אתה רוצה ובקיצור ברוך הבא ובהצלחה בדרך שתבחר

איך המיים ? ../images/Emo66.gif

דנדי , קפצתי לרגע לבדוק אם יש "מצגות" ו"נבואות" שדורשות מחיקה ו... אופס בא לשכונה בחור חדש כיוון שאני חושבת שההודעה שלך דורשת הרבה יותר מסתם תגובה ואצלי המוזה ברחה (עם העייפות והגעגוע) הרשה לי בינתיים לברך אותך בברכת ברוך הבא וההמשך? מחר , מבטיחה אבל לא דואגת יש לנו בבית הזה חברים מקסימים אני בטוחה שיהיה מי ש"יטפל" בך בינתיים

ארלה4

New member
מזל טוב?

אז מה שחשוב זה לקבל החלטות, וזה נראה לי שעשית נח לי לתת דוגמא מחיי כך לא העליב אף אחד ואוכל גם להסביר את התנהגותי. אז אני עזבתי את הבית ושמעתי מכולם עכשיו תבלה שנים ראשונות ממיטה למיטה, אז נכון בערך חצי שנה "התגלגלתי" כל הבא היה- ברוך הבא, אבל לשימחתי אחרי חצי שנה הרגשתי ריקנות והתחלתי לחשוב על משהו קבוע, ובעצם נראה לי לפחות עפ"י דבריך שאתה נמצא באותו מקום. אז ככה, באמת התחלתי להכיר ולצאת עם כאלה שחשבתי שיכול להיות משהו "רציני", אבל מה לעשות ולא נגמר כמו שרציתי או בגללי או בגללה, יש כאלה שנמשך הרבה זמן והיו ממש קשרים קצרים עד קצרצרים, לומר לך שאני שמח עליהם או עצוב לא , מנסים . לומר לך שיש דרך שאם תלך בה תזכה לאהבת חייך מיידית, לא. אבל חייבים לנסות, ויש סיכוי שתפגע, מקווה שלא, ויש אפשרות שגם תיפגע. אז תזרום, העניין של כאלה שכשטוב להם0 מתחיל להיות להם רע מוכר לי אך לא ברור לי דיי צרכו. אחד הדברים שלמדתי שמריך לעגל פינות, או בשפתינו להתפשר, כשהשאלה היא עד כמה, לכולנו יש קוים אדומים אבל מעבר לזאת ,פשוט תן את עצמך וזרום, תחפש את הצד המחייך זה שיגרום לך לקום עם שיר(והיום אני קם ושר, שואלים אותי בעבודה מה יכול לגרום לי עצב, אז אני עונה"כשהיא תזרוק אותי" אז קח את החיים בסבבה כאמרת הבחור, חייך ומילת הקסם (לדעתי) לזרום, לא לחפש את השלילי ולהנות מזה שטוב לך, חייה בהרגשה שזה מגיע לך , די עברת צרות ומעכשיו רק טוב. שיהיה לך

*יערית

New member
ברוך הבא ילד../images/Emo141.gif../images/Emo82.gif

ברוך הבא דנדי לביתנו הצנוע והנעים
יש לי מלא מה לספר לך...אך אני גמורה מעייפות ולא אשכח מחר או מחרתיים לתת תשומת לב לתהיות ולשאלותייך. בינתיים רק מילה ..לאחרונה דיברנו כאן שלכל אחד מאיתנו יש שריטה משלו..אל תיקח זאת כשריטה
{אופס סליחה אמרת מסובך ולא מתוסבך....אבל בכל זאת יש לנו שריטה
} בהצלחה }{ ויודעת שהפורום יתרום לך רבות!

רות 2

New member
דנדוש....

ברוך הבא.... שאלת השאלות שאלתה .."מתי יודעים שמוכנים לפרק ב´?"... אצל כל אחד ה"מתי? הוא נתון המורכב מהמציאות שלו,מצבו הנפשי ,הרגשי אולי אפילו הכלכלי... לי למשל לקח 4 שנים סוף סוף לצאת מהשבלול....ואני רק מתחילה לצאת מהשבלול הזה ...ולהאמין ולהרגיש ,לפני הכל!!..שיש בי המוכנות הנפשית והריגשיתלתתוכמו כןלקבל רק עכשיו אני מסוגלת להסתכל בפחד הזה בעיניים ולומר לו "אני מוכנה שוב לבטוח , שוב לנסות ,שוב להאמין , שוב לאהוב, (ותאמין לי זה לא קל..) אז מתי???????? אתה שואל, -אתה תדע , אתה תרגיש, בזמן הנכון, עם האדם הנכון!!! ועוד הערה קטנטנה.. אבל חשובה לפחות בעיני.. להתחיל פרק ב´ עם מישהי שלא סיימה פרק א´... לא הופכת אותך למסובך פשוט איפשרתה לעצמך ליפול למצב מתוסבך... זה יבוא .....

דנדי1

New member
רותי

כן הפחד הזה קיים... כרגע מתנהלת אצלי מלחמה בין הראש וללב.... כל החיים שלי הלכתי עפ"י הלב, הלכתי עם הרגשות, עם התחושת בטן.... היום הראש לוקח פיקוד, לא נותן ללב להוביל קשה לי עם השינוי הזה... לא בטוח שאני שלם עם זה אבל מאמין שזה יעבור (אני מקווה שבקרוב...) תודה שוב פעם לכולכם.... דניאל

חייבת להוסיף על המלחמה../images/Emo20.gif

את המלחמה הזאת עברתי ממש לא מזמן הקרב בין הלב להיגיון והמציאות היה גדול בין האהבה והטוב ובין הריחוק ועתיד הלא ידוע אצלי כרגיל ניצח המח ואני כן שלמה וגם הוא בחרנו בהיגיון כי שם תמיד התשובה הנכונה למרות הכאב והדימעה מגלים שזה עובר וזה נכון אם הלב היה צודק הראש לא היה מתערב בכלל והכל היה זורם ומוצלח וכמובן שזאת רק דעתי האישית. לילה טוב חבר ואם המון המון סבלנות לאט לאט תמצא את הסיבה או הפתרון לכל שאלותייך שוב בהצלחה מזל

angel151

New member
לדניאל שלנו ברוך הבא לפורום היפה |4

כמובן שאנחנו מסכימים ומקבלים כל אחד .. עברת מבחן תאוריה? מעשי? אם אתה מסובך.. חחח אני יותר מסובכת .. קשה להבנה.. אומרת משהוא משדרת משהוא אחר... הטעות שלך שבכלל הכנסת את עצמך לקשר מסובך עוד עם נשואה. אבל מה שהיה היה ,היום תסתכל קדימה ועל תבכה על העבר.. בלי להכיר אותך אני מציעה לך להרגע! ותעשה חושבים עם עצמך .. האם זה מה שהיית רוצה מעצמך .. או שאתה עדין מעוניין בחיים משלך ללא פרטנר.. ? אני מאמינה שתמצא קשר עם אחת שבאמת גם מעונינת בבן זוג לקשר קבוע אבל אתה חייב לשדר נכון . אם יובן מהצד השני שאתה פוחד היא תברח. קודם כל אתה חייב להיות שלם עם עצמך בקשר לניתוק הקשר הקודם אחרת זה תמיד ירדוף אותך והרגשות שלך לא יוכלו להנתן למישהיא אחרת. פרק ב´ הוו כן שאלה מורכבת אך מצד שני יש לי תשובה כנה וברורה על כך כאשר אתה מעוניין במישהיא שתהיה שלך.. ורק שלך ואיתך ולהיות שותף ולאהוב אותה ולהכניס אותה לחיים שלך .. וזה אומר במחשבה שלך לראות אותה סביבך הרבה ,לנשום אותה ויותר מיכך.שתיהיה מוכן לזוגיות . זה לא חייב להיות עכשיו .. אבל אני בטוחה שיגיעה הזמן שאולי זה יבוא לבד כאשר תמצא אחת שתרצה אותה באמת ליותר מידידות אני למשל : דוגלת בדבר אחד: או קשר קבוע עם בן זוג שאני ארצה או כלום! לא סטוצים ולא בטיח כי אין לי ראש לזה וזה לא אני! כולי תקווה שעזרתי מעט למרות היותי קצת חדשה כאן אבל לאט לאט אני נכנסת לעינינים. ביי ענת.

ואללה דנדי שאלה קשה שאלת

מתי יודעים שמוכנים? אני חושבת שיודעים על פי הקשרים שאנחנו יוצרים עם מי אנחנו מתחברים ולמה אני מתכוונת - למשל קשר עם אישה שעדיין נשואה מלכתחילה מעיד על חוסר רצון במחויבות ( בתת מודע...) כשאנחנו בשלים אנחנו משדרים החוצה את הבשלות ונמשכים למי שנמצא באותו מצב כמונו והכי הכי אנחנו יודעים כשפשוט מרגישים שזה , זה ולא מחפשים דרכים למילוט אלה להפך. אתה מספר על צורך בקשר קבוע ומצד שני כשהקשר הופך לרציני יותר אתה בורח והשאלה היא למה בעצם אתה בורח? האם אתה בורח בגלל הפחד , או שאולי אתה בורח כי לא טוב לך שם,בקשר? כי אולי לא פגשת עדיין את זו שאיתה היית רוצה קצת יותר? נורא קשה להבין ולתת עצות על סמך דברים כלליים כשיש דוגמא "חיה" הרבה יותר קל , מהצד לראות האם זה הפחד שמניס אותך או שזה פשוט לא הולך... לא מזמן אחת מהחברות כאן סיפקה דוגמא כזאת
, מההכרות איתה כאן בפורום מיד היה ברור לכולנו כמעט שהפחד הוא שמניע אותה והיה הרבה יותר קל להצביע על הדברים ו"לתת לה בראש"
היום עד כמה שידוע לי היא מסתובבת עם חיוך על הפנים
בכל מקרה , אני חושבת שהפורום הזה נתן כח ואומץ לכמה אנשים לצאת מה
( גם לי
) התמיכה , השיתוף , ההתיעצות ונקודות המבט השונות עושות משהו מסתבר אז שב עימנו ואני בטוחה שיהיה לך מה לתרום ולהתרם | אייקון של ניצת משחזרת עד כמה הפורום תרם לה |

r e d head

New member
היי דנדי ןברוך הבא ל../images/Emo82.gif החמים

רציתי להוסיף לדבריה של ניצת כשאתה נמצא בקשר מסויים אתה בד"כ לא רואה או מבין למה אתה שם ורק כשיש בעיה מתחילים לחשוב אולי כמו המצב שאתה נמצא בו עכשיו זה לא פשוט אחרי - x שנות נשואים שהסתימו בבעיה להתחיל מחדש אנחנו לא רוצים לחזור על אותם טעויות רובינו נשאר עם מטען של פחדים תהליך הגרושים עצמו משאיר את מטעניו החופש שאנחנו מקבלים בחיינו .....מפתה... אני מאמינה שכל אחד שמתחיל תקופה חדשה בחיו לאחר גרושים צריך ללמוד את עצמו מחדש וחלק מהלימוד העצמי הזה זה קשרים שונים שאנחנו מנסים מכל קשר שהיה לי קיבלתי המון ולמדתי על עצמי בטוח שלפני שלוש שנים לא היתי מוכנה למה שאני מוכנה עכשיו וגם עכשיו זה ניסיון...אחת שתים שלוש....

Lonely In Blue

New member
ברוך הבא דנדי

אחרי כל התגובות שקיבלת, נותר מעט מאוד להגיד. לשמחתי, כי איני חושב שיש לי ממש תשובה. שאלת מתי מוכנים לפרק ב´ וכתבת שאתה מחפש קשר קבוע. איני בטוח שזה היינו הך. אלא אם לא הבנתי למה התכוונת ב"פרק ב´". כי אני מבין את פרק ב´ כחיים משותפים, דבר שלפעמים אין רצון, אם מתוך פחדים, ואם מתוך חוסר נכונות להכנס למערכת כזאת עם כל המתחייב ממנה. קשר קבוע, לעומת זאת יכול להתנהל על בסיס של שתי אוטונומיות שנפגשות בקביעות, אך כל אחד מנהל את חייו לחוד. מה שנדרש מקשר כזה הוא רגש הדדי, כולל איכפתיות ותחושת שייכות, השקעה במערכת היחסים ונאמנות. ונראה לי שזה הרבה פחות מאיים מלהחליט להיכנס לפרק ב´. ואם עולה הצורך לפרק קשר כזה, זה הרבה פחות מסובך.

למעלה