זאת רק אני או ש..

Ultra marine

New member
אהבתי את הספלשים! ../images/Emo13.gif

אגב, גם לבני אדם קשה לקבוע מה נרכש ומה עובר בגנים. אני חושבת בכל מקרה שאצל בני אדם זה בערך 50-50% אצל כלבים יש סיכוי גבוה יותר שתראי תכונות שמגיעות ומבוססות בתורשה. אני לא יכולה לתת לך ממש דוג' טובות להרבה גזעים כי אני לא ממש מכירה גזע אחר ברמה גבוהה. אבל אם אני כן לוקחת את הדני ענק. הכלבים חששנים בבסיסם. אז נכון, את יכולה לראות כל מיני וריאנטים של כלבים, אבל הבסיס נשאר סקובי דו שקופץ לבעלים שלו לידיים. אתמול הגיעו לפה (במפתיע!) אנשים לראות את הדירה (יחד עם בעל הדירה). בעל הדירה בעקרון אמר לי שנראה לו שבשעות הערב ככה 20-21 הוא יגיע. אז הוא פשוט הופיע, נכנס לחצר ואולי השתגעה! היא נבחה עליהם בטירוף אבל בסופו של דבר פחדה והתחבאה מאחורי. אז נכון שאם אני בסביבה ואני מראה סימנים ידידותיים כלפי האדם (לאו דווקא משהו קיצוני) אז היא נרגעת ולהיפך, הולכת מרחרחת ועושה טררם שלם סביב הבן אדם אבל עדיין הבסיס הוא אותו בסיס. יש כלבים שאת יודעת שמאפיינת אותם דומיננטיות. יש כלבים שמאפיינת אותם פחות אהבה לכלבים אחרים. מעבר לזה, את יכולה לסווג את הכלבים ל"פרימיטיביים" ול"מפותחים" יותר ואז לראות שאצל נקבות פרימיטיביות יש מצב למלחמה עד מוות (ולא עד הכנעה כי אין הכנעה). יש כל מיני מאפיינים של גזעים שפשוט נמצאים שם. יש כלבים שבבסיס שלהם נקשרים ללהקה, יש כאלה שבבסיס שלהם נקשרים לאדם בודד. יש כלבים שיש להם יותר נטיה לחרדות ופחדים (כמו לדוג' הכנעני) אני חושבת שיש המון דברים שנרכשים אצל הכלבים כי הם סה"כ די אדפטיביים בבסיס שלהם. הדוג' הכי טובה אולי ואורפי. אורפי מאוד טריטוריאלי (אולי קצת מתחילה להראות סימנים לאיזשהו הבנה בעניין בית, שלי וכאלה..) ויכול להיות די מאיים. בהתחלה כששמעתי את הדברים האלה הייתי בהלם. כלבים שמגיעים מטוני (המגדלת שלו) הם כלבים מאוד שקטים ורגועים באופי שלהם. אממה, אורפי חי עם פנדה שהיא מהתחלה לימדה אותו להיות טריטוריאלי. אין אדם זר שיכול להכנס אליהם הביתה. פשוט אין. אצלי? מי שבא ברוך הבא מבחינת אולי.

zooom360

New member
תוקפנות למשל גם תורשתית

למשל המרמנו ידוע בתור כלב נשכן ותוקפני, ואמלי למרות שהיא מעורבת גם עם קולי יש לה המון תוקפנות מהמרמנו.

Ultra marine

New member
תוקפנות יכולה להיות *גם* נרכשת

עוד משהו ששכחתי לציין שהוא דווקא חשוב - ה"סובלנות" של הכלב. יש כלבים שהם "מהירי חימה" ויש כלבים שאת יכולה למשוך להם באוזניים ולכווצץ את האף ולא תהיה שום תגובה. יש כלבים שהם יותר עצמאיים מכלבים אחרים, כמו הרבה כלבים ממשפחת כלבי הרועים (רועה קווקזי, אסייתי וכו') ואילו כלבים שלא הכי יסתדרו בבית, בטח שלא עם ילדים. ואילו דברים שאת יודעת מגורות

Ultra marine

New member
רועה קווקזי לדוג' הוא כלב עצמאי

היו "זורקים" אותו איפשהו עם הכבשים והוא היה שומר עליהן מחיות טורפות (זה הבסיס הכוונה) ולכן זה כלב מאוד עצמאי שיודע לדאוג לעצמו. זה פחות "כירבולון". יש לו אינסטינקטים חזקים של שמירה. הוא לא ממש מתאים לכל אחד כי הוא יכול להיות תוקפני ולא "סבלני". זה כלב שאת יכולה להציע לו לעשות "אלי" לא בטוח שהוא יבוא.. אצלנו בפורום היו הרבה דיונים על קווקזים, על פירנאים וכו'.

zooom360

New member
אז אמלי בדיוק נחשבת כלבה עצמאית

למרות שלא עבדתי איתה על "אלי" רציני" ולמרות שהיא לא לגמרי מרמנו, היא מקשיבה ל"שבי" יותר מ"אלי". היא לא מתכרבלת, לא באה כשקוראים לה (אפילו בבית לליטוף, למרות שבזמן האחרון היא יותר באה) לא מכשכשת בזנב כל פעם שמדברים אליה (בילי כן, וכן באה ישר כשקוראים לה) אבל אם חברה שלי תקח אותה רצועה ואני אתרחק היא לא תסבול את זה.

הרשי לי לגחך...

ברמה שאני לא מסוגלת להבין? ולמה נראה לך שאת מבינה? כי יש לך דנית ענקית? פחח אם רוצים להיות בטוחים לא לוקחים גורים, כי גם הכלב הגזעי שנקנה באלפי שקלים עלול להפוך להיות זה שרב עם כל השכונה ושבגללו אי אפשר לשחרר אף זכר בפארק.

Bakura

New member
אופי הוא לא רק תורשתי, הוא גם נרכש.

יכול להיות אמא ואבא הכי חמודים ושיצא להם בן תוקפן ואגרסיבי.

linoyos

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד, אבל -

זה גם תלוי בגידול הכלב. אם מפנקים כלב ונותנים לו לעשות את... ה"צרכים" שלו בבית ומחייכים ואומרים תודה על כול דבר (סוג של ביטוי, כמובן שהכלב לא יבין את המילה), הוא יעשה מה שבא לו מתי שבא לו וימרוד בבעליו בגלל שפינקו אותו מדי. אם לוקחים כלב ונותנים לו מי ביוב ואוכל פעם ביום ותוקעים אותו בשמש ובגם קשור בחוץ, הוא יפחד מבעליו ויתאכזר אל כולם. מבחינת אנשים מסוימים זה חינוך שמירה, מבחינתי זאת התעללות חמורה... אבל זה לא העניין. האופי של הכלב תלוי בהרגלים שלו ובגזע.

drora121

New member
איך הצלחת להשחיל את השם שלי לפה

ואני אפילו לא כתבתי בשרשור הזה מילה אחת. ממש אשפית
.

לא חסר מי שיטפל בכלב

גם אם אני בבסיס יש לי אח בוגר מספיק ושני הורים שאוהבים כלבים ואין להם שום בעיה לטפח אותו

linoyos

New member
יש בזה משהו...

גם לי יש בעיה כזאתי... קונים לי כלב ליום ההולדת שלי, ועוד מעט אני מסיימת... יש פה בעיה

אז אל תקחי

אם את זו שצפויה להיות המטפלת העיקרית בכלב. אם את רוצה להעביר את הזמן עד הגיוס, קחי כלבי אומנה בתקופה הזו.

zooom360

New member
גם אני סיימתי יב'../images/Emo13.gif

ההורים יטפלו בו לאחר שתתגייס? יש גולדים\גולדנים מעורבים גם בעמותות כדאי לבדוק. ואם אתם מתעקשים לקנות, אז בבקשה בבקשה תקנו מרכז גזע, ז"א גיזעי מתועד, שהוריו עברו בדיקות לראות שהכל בסדר איתם (כולל אגן). אם תרצו יותר מידע לגבי כלבים מתועדים, יש פה כמה שמבינים בזה. ואל תשכחו לעדכן כשתאמצו\ תקנו
בהצלחה

drora121

New member
the great popcorn - החלטה נבונה בהחלט

גולדן גזע נהדר. אם כבר מדברים על הרטריברים, פחות מוכר אבל מדהים באופיו הוא הרטריבר חלק שיער. פשוט נפלא, אופי נוח באופן יוצא מן הכלל, פרווה כמו של גולדן אבל בצבע שחור סיני. מעבירה לך לינק ישיר לדף המתאר את הכלב ותוכל לקרוא גם על מועדון הרטריבר ותדבר עם יוחאי ברק הרכז של הגזע.

Bakura

New member
גולדן ורטריבר אכן כלבים נהדרים.

אבל למה צריך בדיוק לפנות לרכז הגזע שיש טונות כאלה בעמותות? גורים, מתבגרים, גדולים, הכל. לא נגיד הבחור חיפש איזה סיני מצויץ, ככה, שקשה למצוא (אבל אני זוכרת שראיתי פעם אחד לאימוץ איפושהו לפני כמה שנים). אין טעם לקנות ממגדל אם יש בעמותות, במיוחד שלא הולכים לקנות אותו לתצוגות.

למעלה