זאת רק אני או ש..

zooom360

New member
בפורום גיזעיים בוואללה מישהו העלה תמונה

של כלב "פאג" כביכול (היה אמור להיות) שנקנה ממטחנת גורים, והוא מעורב עם פאג אבל הוא ממש לא פאג. גיזעיים?

ברור שהוא לא אשם

וברור שאין לי בעיה עם לאמץ אותו. אבל לאמץ, לא לקנות באלפי שקלים ולפרנס את האנשים שגורמים לזה וכך להשאיר אצלם טעם של עוד.

לא תוכל לדעת על האופי של הכלב

כל עוד תיקח גור. כל ההתחנחנויות של דרורה לא ישנו את זה. אם אתה רוצה לדעת די על האופי ועדיין חשוב לך העניין של הגור והאפשרות לתרום בעצמך לעיצוב האופי קח גור מתבגר מבית אומן.

toomuchdogs

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif|

Ultra marine

New member
שטויות במיץ פטל!!!!!!!!

כלב גזעי מבית גידול רציני - אפשר לדעת בהחלט מה יהיה אופי הכלב! ברמה שאת לא מסוגלת להבין!!!!

toomuchdogs

New member
מה שאת טוענת הוא

שלעולם כלב מבית גידול רציני לא יהיה תוקפן, אלים,נשכן וכו וכו....?

Ultra marine

New member
לא אבטיח דבר כזה

במיוחד שתוקפנות ואלימות הן גם תכונות נרכשות. מעבר לכך, התכונות שאני מדברת אליהן הן הרבה מעבר ל"תוקפן". אני מדבר על האופי הבסיסי של הכלב. וכן, את זה אפשר לדעת יפה מאוד מבית גידול רציני. כי בעצם אין סיבה שפתאום יופיע לך משהו לא ברור.

toomuchdogs

New member
לא חושבת כמוך...אולי יש יסודות

או תכונות נירכשות שהגור מקבל מהוריו אך האופי יהיה שונה, לא חושבת שאופיים של הגורים נירכשים מהוריהם, יש תכונות אולי זהות וטו לא... הרי האופי שלך לא יהיה זה לשל הורייך, לא משנה שאת גיזעית או לא
יש למשל תכונות שאולי אפשר לשייכן להורי הגור..

Ultra marine

New member
את טועה

דבר ראשון תוקפנות היא בהחלט נרכשת. ובכלל בהתנהגות כלבים יש חלק נכבד שנרכש. ואם את מגדלת שני כלבים יחד - אחד לומד מהשני. את לא מבינה בעניין הכלבים הגזעיים וזה מבחיל אותך (לא שיש לי בעיה עם זה, יש אנשים שמבחיל אותם בשר ואני אישית לא צמחונית לא לוקחת קשה..) את לא מבינה שההורים שלי לא היו תחת זכוכית מגדלת של הרבעות מבוקרות ולכן האופי שלי לא חייב להיות זהה לשלהם? כלבים כן. את יכולה להגיד שזה מזכיר לך את הנאצים, את יכולה להגיד לך שזה הופך את העולם לגרוע יותר (ובקרוב שיבוט גנטי אצלנו), א יכולה להגיד שזה "מתעלל", את יכולה להגיד שזה "כנגד הטבע" לא משנה אילו טיעונים תביאי עדיין לא תשני את העובדה שאנשים היום בעבר ובעתיד לוקחים כלבים מגזע מסויים בגלל שהם יודעים מה מצפה להם. אם מבחינת האופי, אם מבחינת ה"יופי" (המראה והטיפוח הנדרש), אם מבחינת רמת האנרגיה שהכלב צריך להוציא וכו'. לא משנה כמה לא תסכימי עם זה, אני מזכירה לך שמעולם לא היה לך כלב גזעי "באמת" ואם היה סביר שלא עשית מחקר מקיף עליו לפני (או אחרי) שהוא הגיע אליך בכדי לראות שהוא תואם את הגזע שאליו הוא שייך. (ולזאת שמתחתיך,יש לי דברים יותר טובים מאשר סתם להתווכח..)

לא, את טועה

אז אני אסביר את זה במילים יותר פשוטות בשבילך הפעם - כשלוקחים גור אי אפשר לדעת לגמרי מה ייצא ממנו, בין אם בגלל תכונות מולדות ובין אם בגלל תכונות נרכשות. בשביל ללכת על בטוח אין מנוס מלקחת את מי שכבר גדל. יש קאפיש? לא יודעת לגבי סמדר, אותי אישית בכלל לא מבחיל כלבים גזעיים. במיוחד לא דנים ענקיים
רק מה, האדם הממוצע שיקח דני ענק גזעי יפול טוב יותר מהאדם הממוצע שיקח כלב קטן גזעי.

toomuchdogs

New member
אויש, למה לקחת את זה בצורה תוקפנית?

מבחיל? נאצים? מתעלל? אנחנו מנהלות דיון/ויכוח - לא צריך להגיע לפסים האלה, אפשר להתדיין גם מבלי להיות ח"כ....בואי נשאיר להם את התוקפנות ואת כל הפיסקה ההיא באמצע שהעלית...בואי נימנע מלרדת לפסים אישיים... אני מוכנה להמשיך את הדיון איתך אבל לא בצורה הזו... עדיין אני מתקשה להאמין שאם בשגר היום 5 גורים לחמשתם יהיה את אותו האופי, ראיתי כבר כלבה גיזעית לחלוטין שהיא פחדנית כמו לא יודעת מה, אל תספרי לי שאחיה גם כאלה... לא הייתי רוצה לחשוב שיש 5 גורים שהם זהים זה לזה בכל, אני מאמינה שלא כך הדבר - יש אולי יסודות זהים אך אופי ניבנה אצל הכלב ואינו מולד...הוא ניבנה בהיחשפות הכלב לסביבה שונה, לבעלים שונים, וכו וכו.. נכון, מעולם לא היה לי כלב גיזעי, לא יודעת אם אי פעם יהיה לי גיזעי - אני אוהבת דברים פשוטים ולהשאיר את הטבע כמו שהוא. אני לא תוקפת את הכלבנות הגיזעית ולא איכפת לי שזה מה שבחרת לגדל, כשאני רואה את אולי - אני רואה כלב, חיה שאני מאוד מאוד אוהבת ולא משנה לי מה הגזע שלו אני עדיין יאהב אותו... אבל, לא אומר, שאני לא מכירה משפחות/אנשים עם כלבים גיזעיים... אם תיפטרי מהתוקפנות, אני כאן...

Ultra marine

New member
חס וחלילה לא כתבתי את הפסקה השניה כנגדך!

אני פשוט רגילה להערות מסוג כזה ואני רוצה להגיד שזה עדיין לא ישנה את המציאות. נכון שבשגר יכולים להיות כלבים עם אופי מעט שונה, אני לא אומרת שלא. אבל הבסיס הוא אותו בסיס. וזאת הכוונה. כשאת לוקחת כלב גדול/קטן מה שזה לא יהיה את יודעת פחות או יותר מה האופי שצפוי לך. כמה לברדורים את מכירה שלא אוהבים מים? כמה גולדנים לא פעלתנים את מכירה? אילו סתם דוגמאות מהשרוול.

toomuchdogs

New member
לברדור שלא אוהב מים או לא יודע לשחות?

גולדנים לא פעלתנים דווקא אני מכירה - אבל שוב, אלו הם תכונות הגזע ולא האופי....

Ultra marine

New member
מה ההבדל פר הגדרה בין "תכונות גזע" ל"אופי"

לדעתי זה מקביל. תמונה מקסימה!

toomuchdogs

New member
ממש ממש לא, תכונות בד"כ

הן מה שעוברות בדם הגזע - מה שאת מתכוונת אליו ניראה לי אופי זה משהו שנירכש עם הזמן בהתאם לסביבה וכו וכו מה אהבת בתמונה - היא לברדורית שלא יודעת לשחות

למעלה