עכשיו נזכרתי למה לא נגעתי שנים בספר
של נירה שויאר, התמונה אמנם לא על הכריכה אלא בפנים בעמוד 36 אבל זה מה ששכנע אותי לקנות את הספר. הספר יצא לאור בשנת 79 ואחרי הנסיון הנהדר שהיה לי עם הספרים של רות סירקיס ולאחר שראיתי את התמונה של הזאכר טורט מיהרתי לקנות את הספר הזה, ומאז לא נגעתי בו יותר. רק כשהתחלתי להסתובב כאן בפורומים ראיתי שאנשים ממליצים על עוגות ובצקים מהספר והלכתי לחפש אותו שוב, מזל שלא מסרתי אותו לחברות, כי יש הרבה ספרי בישול שלא מצאו חן בעיני ופשוט העברתי לכל מיני אנשים. והנה המתכון: טורט סאכר - נירה שויאר "עוגות לכל עת" תבנית 26 לחמם את התנור לחום בינוני 150 גרם מרגרינה רכה 1/2 כוס סוכר 4 חלמונים 1 כף תמצית וניל קורט מלח להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית. 140 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב או מים לחמם בסיר בישול קטן, על אש קטנה, עד שהשוקולד נמס. להוסיף לתערובת שבקערה הגדולה ולבחוש. 2 כוסות קמח מעורב עם 1 שקית אבקת אפיה להוסיף לתערובת ולבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק. 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש, להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת. לאפות בחום בינוני כ 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות. 3/4 כוס ריבה רכה לחצות את העוגה לשתי שכבות. למרוח מחצית מכמות הריבה על השכבה התחתונה. לכסות בשכבה השניה ולמרוח את שארית הריבה. קרם לציפוי 100 גרם שוקולד מריר להמיס על אש קטנה בסיר בישול קטן הנתון בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. 1 שקית שמנת מתוקה להוסיף לשוקולד המומס בעודו על האש ולבחוש. 1 כית קורנפלור 2 כפות חלב 2 כפות ברנדי לבחוש בנפרד ולהוסיף לקרם. לחמם על האדים עוד כ-10 דקות. לבחוש מדי פעם. הקרם מוכן כאשר הוא מסמיך מעט. לצקת את הקרם על העוגה המרוחה בריבה בעודו חם. זהו. מה שאני זוכרת מלפני כמעט 30 שנה זה שהקרם עכשיו אני רואה שזה גנאש, והמידות שלו ממש לא נכונות, ובגנאש לא צריך להוסיף קורנפלור כדי שיהיה סמיך יותר. הקרם באמת לא התקשה ונשאר נוזלי, אני זוכרת שזה ממש עיצבן אותי, וגם הטעם לדעתי לא היה משהו סתם עוגת שוקולד עם ריבה וקרם נוזלי שאפילו לא טעימה במיוחד. בהצלחה